18-jarige Surinamer verdacht van moord op 17-jarige Britse tiener

25
18-jarige Surinamer verdacht van moord op 17-jarige Britse tiener
Foto Mail Online - Svenson O. en Jodie Chesney

PARAMARIBO, 15 mrt – Een 18-jarige Surinamer wordt in Engeland verdacht van de moord op een 17-jarige Britse tiener. Dat meldt Radio ABC vandaag. De jongeman Svenson O., die de Surinaamse nationaliteit bezit, verscheen gisteren voor de rechter. De tiener Jodie Chesney werd begin maart doodgestoken in een park in London.

Volgens het Surinaams radiostation zaten het meisje en haar vriend rustig op een bankje toen iemand haar in de rug met een mes aanviel. Het motief van de daders -ze waren met z’n drieën- is onduidelijk. Svenson O. is de derde verdachte en werd negen dagen na de moord gearresteerd.

De moord op de tiener heeft geleid tot enorme publieke verontwaardiging. Duizenden liepen mee in demonstraties tegen zinloos geweld.

Engelse media hebben de jongeman z’n foto gepubliceerd alsook z’n achternaam. De familie reageerde bij de Mail Online:

- Advertentie -

25 REACTIES

 1. Helemaal in Engeland gaan Surinamers hun stront uithalen?!! Wat doet deze zieke idioot trouwens in Engeland???

 2. Aan de drugs ?
  Schizofreen ?
  Of moest het van een stemmetje in zijn hoofd (God).

  Hem ook gewoon lekker dood maken.

 3. stemmetje in zijn hoofd me mars. Hij denkt dat hij bouta is zomaar mensen vermoorden, hij krijgt zijn straf en bouta ook.

 4. Heel, heel erg triest voor zowel de ouders van het slachtoffer als de ouders van de dader.
  Ik ben er van overtuigd dat niemand een kind op de wereld zet met het doel om als moordenaar te eindigen.

 5. Ach wat maar het uit. In Suriname moorden,roofmoorden en in Nederland hebben ze ook naam gemaakt.
  Nu engeland ook.

  Erg sari tori

  Tjee

 6. As was hei nie gepak, hei hat misgien kunne worde niewe Djek de Rippa. Hei hat pootensie.

 7. 8 Dec moorden/Moiwana slachting/drugsveroordeelde president/drugsduikboten/drugsvliegtuigen, en nu wereldwijd moorden gepleegd door Surinamers. Dit land blijft zichzelf op de kaart zetten.

 8. Het zijn altijd de zelfde soort met hun criminele gedrag….
  Afhakken die klauwen….
  En hij doet het nooit meer….

 9. Hij is een familielid van een van de 8 december moordenaars. tot de vierde generaties is het nageslacht van deze moordenaars, misdadig vervloekt.

 10. alweer een blauwkop nageslacht schuld van de kolonisten om deze asio slaven volk uit afrika te halen

 11. Welk recht heb je als mens om zomaar iemand van het leven te beroven. Waar is zijn moeder en vader of zijn opvoeders, waar hebben zijn opvoeders/ ouders, steken laten vallen dat deze jongen zo van het pad afraakte en tot zo een daad kon komen. Zijn deze niet medeschuldig dat andermans kind op zo een wrede zinloze manier aan haar einde moest komen.
  Ik wens iedereen sterkte toe.

 12. Waterkant net kent heel veel rechters. Hij wordt tot op dit moment als verdachte beschouwd. We kennen de feiten en omstandigheden nog niet. En daar gaan sommigen weer aan de gang met het trekken van de etnische kaart. Ik Heb in deze kwestie te doen met de ouders van het vermoorde meisje.

 13. Zal ik een paar surinaamse bevolkingsgroepen opnoemen die in Nederland gevangen zitten en de wreedste moorden hebben gepleegd op hun eigen ras genoten. En dan zijn het zeker niet de creolen alleen.

 14. @ Petrus,
  Ben er zeker van , een Jihadist !!
  Als een blanke een “zwarte” vermoord, is hij nooit een extremist of jihadist !!

 15. Ik schaam me dood hier , Alleen schande , helemaal in engeland !!
  Heel binnenkort gaan ze het nog moeilijker maken voor surinamers om naar Europa te komen .. sluit hem op en gooi de sleutel weg !!! Zo een Rommel moet nooit meer vrij lopen !! Saka saka Terrorist!!

 16. Een 18-jarige creool wordt verdacht van moord op een 17-jarig Britse en men staat gelijk klaar met oor- en veroordelen.
  Dat er 2 paar ouders zijn die door verdriet worden overmand, daar gaat men maar aan voorbij.
  Zowel de ouders van de verdachte als de ouders van de vermoorde tiener hebben ongewild levenslang gekregen.

 17. jammer de opmerkingen zyn net zo barbaars als de daadt zelf,sranang mang sang e psa willen jullie elkaar over treffen met barbaarse uitspraken?

 18. 18 jaar en nu al een crimineel tenminste als hij de dader is, hoe moet deze jongeling straks aan zijn kinderen vertellen, hoe zijn jonge jaren eruitzag ????
  sari tori
  Jacko.

 19. Ik weet niet of de ouders van de dader er mee zitten. Ga een keer in de avond op nieuw weergevonden weg een kijkje nemen. De kleintjes slaapwandelen daar MET de ouders. De creool leert zijn kinderen pe ye wroko drape joe moes jang. En daar zijn velen nog trots op tot de dag van vandaag. Mensen denk na. Verander je gedachten stop oa dit criminele gedachtengang. Stel j toch voor dat je kind ooit bij brong bere gaat werken wat dan.🤣😂🤣. De jeugd van nu is de toekomst van morgen.

 20. hahahah plotseling moet er staat creool Surinamer dacht dat jullie allen Surinamer waren , t moet een reactie van een koeli zijn .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.