zaterdag, juni 22, 2024
HomeFotoSurinaamse president op bezoek in Inheems dorp Apoera

Surinaamse president op bezoek in Inheems dorp Apoera

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/APOERA, 15 mrt – De president van de Republiek Suriname, Desi Bouterse, is momenteel in het ressort Kabalebo en wel in het inheems dorp Apoera. Tijdens dit bezoek ontvangt het staatshoofd verschillende organisaties en werkgroepen om knelpunten en oplossing modellen te bespreken aangaande vraagstukken in het gebied.

Kapitein Carlo Lewis van Apoera zegt dat het gesprek vruchtbaar is geweest. Hij blikt tevreden terug en is blij dat zaken aangaande het gebied besproken zijn geworden met de president. Een van de knelpunten is de weg van Apoera naar Washabo. “De president van Suriname heeft voor ons een persoon in kwestie gebeld en zijn de afspraken nu hard gemaakt”, zegt Lewis.

In september zal Baitali van start gaan met het asfalteren van de weg van Apoera naar Washabo. Voor nu tot september zullen er werkzaamheden voorafgaande aan de asfaltering worden verricht. Verder geeft het dorpshoofd aan dat ze een motto hebben: ” give us the tools en dan voeren we uit. Nu wij de tools hebben gaan wij samen met de nieuwe districtscommissaris Joanna Aroepa ertegenaan. Er is ook aandacht gevraagd voor de weg van Apoera naar Nickerie. Deze zal ontwikkeling bieden voor onder andere het onderwijsproces, de gezondheidszorg en handel.

President Bouterse heeft verder ook gesproken met onder andere de Surinaamse vrouwenorganisatie die zich bezighoudt met het verwerken van krappa olie, sportorganisaties, leerkrachten en individuen. De delegatie keert op zondag 17 maart terug naar Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. @ C. A. ( Damco )

  Je hebt gelijk, hij is nu 75 jaar ???? hopelijk de laatste 25 jaar in de gevangenis !!!!!!!!
  Dus je hebt het bij de juiste end, bravo !!!! Hij is toch een pikin Ingi booi ???? dus hij is daar thuis, en niet op bezoek !!!!!!!
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 2. Het Surinaamse Volk Dat Voor De Tiran/grootste crimineel/grootste moordenaar, ddb, Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht.

  Deze man is om de volgende reden president van Suriname:
  – misbruik te maken van de functie om niet in de gevangenis van Nederland terecht te komen voor een veroordeling van 11 jaar gevangenisstraf van de rechter in Nederland voor drugshandel.
  – om te voor komen om zijn gevangenisstraf van de 8 december moorden, waarvan hij de hoofdverdachte is te voorkomen,
  – niet aan de DEA in MIAMI uitgeleverd te worden voor poging drugs de USA binnen te smokkelen,
  – gestraft te worden voor de Moiwana86moorden omdat hij de leiding had in Suriname en hiervoor verantwoordelijk is,
  – op 25 februari 1980 heeft er onder zijn leiding een staatsgreep in de republiek Suriname plaats gevonden en zette hij het wettig gekozen gezag onder minister-president Henk Aron af en de president van Suriname Johan Ferrier,
  – verantwoordelijk voor vele moorden oa bij de inheemsen, die tot op heden niet zijn opgelost,
  – hij heeft er sinds 25 februari voor gezorgd dat het land Suriname en de Surinamers straatarm zijn geworden, hij heeft geen enkele ontwikkeling of vooruitgang gebracht, vertrappen van de grondwet van de republiek Suriname, Internationale Verdragen/mensenrechten, enz.
  – van Suriname een drugsdoorvoerland gemaakt, heel grote armoede, heel grote ellende, vele ondernemingen zijn failliet gegaan,
  – deze man weet niets af van regeren, bestuurszaken, leiding geven, samen werken,
  – bevriend met communistische landen, zoals Equatoriaal Guinee, Cuba, Venezuela ( kijkt u maar hoe de dictators in die landen leven en zie hoe het volk leeft,
  – et cetera, et cetera.

  Wilt u zo een man als president hebben, die van Suriname een dictatuur wilt maken als Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee. Zie uw armoede en ellende. Zie hoe hij leeft als een kapitalist, in een grote villa, grote auto;s yacht, dure kleding, dure whisky, eten in overvloed, het SLM-vliegtuig als zijn eigen privetoestel ziet en gebruikt, enz.

  Volk van Suriname wat heeft u aan deze man, de ndp, de ndp-kliek?

  Zie hoe dom de paarse kakkerlakken zijn die genoegen nemen met voedseltassen en hij ze afhankelijk maakt van hem. Deze mensen hebben niet een druppeltje eigen waarde. Ze gedragen zich als slaven, dom en achterlijk en zien zich zelf als het hebben van een baas. Een hond heeft een baas, die je zo behandelt als deze man met de paarse kakkerlakken omgaat. Zie heb daarom de vele inheemsen, die niet goed geschoold zijn in westerse zaken in de oerwoud van Suriname voor zich te winnen en hun stem te krijgen bij de algemene verkiezingen van 25 mei 2020. Zo gaat hij ook om met vele domme paarse kakkerlakken in Paramaribo.

  Deze man moet zo snel mogelijk worden opgesloten in de gevangenis van Nederland en als er een vonnis in Suriname komt van de rechtbank/krijgsraad ook in Suriname. Let op! hij heeft een eis van 20 jaar gehad van de krijgsraad/rechtbank in Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. En de fabricage van een paar flessen olie zal de redding brengen.

  Wat is een indianen hand gauw gevuld.

  Zie zo onze Top was weer eens in de pers. Jammer dat hij de Bottums Limbo en zn schatje Adhin niet mee genomen had.

  Wat opvalt is dat hij haast nooit z’n Javaanse dienstjongens Suharto Moestadja en Noersalim mee op stap neemt. Zijn zijn reizen toch een verkiezingsstunt of wiilen zijn Javaanse foetoe nee Lee boois niet mee.

  Ook waren er geen paketten. Pakket. Geef die Indianen pakket. Ze willen pakket. Geen ontwikkeling dat is een woord levert geen volle buik. Maar pakket.


  Maak melding
 4. LANDGENOTEN / LOEKO BOENG SA JO E TAKI NANGA JO NJANG MOFO

  te karma kon no gi wisie man a schuld.
  dat betekend je mond zal je straffen
  maak van je mond geen wc
  no wensi takroe gi trawan
  dat betekend/wie een gat/of kuil voor een ander neer zet valt er zelf er in.
  ik praat uit ervaring ik zal mijn naam niet noemen het is mij overkomen

  ik wou dat mijn vriend vrouw hem verliet na 2maanden verliet mijn vrouw mij
  dis na mi torie ik heb van geleerd/ok dan!!


  Maak melding
 5. Ik vermoed dat deze Man een soort aantrekkingskracht heeft om idioten achter zich te trekken . Maar ook de casirie drank, dat breng de indianen hun hersens terug in de tijd toen Bouterse nog een goed mens was. Maar het lot zal uiteindelijk anders beslissen .


  Maak melding
 6. Wat ik niet begrijp is dat velen van jullie ddb de schuld geven maar niemand van jullie geef ook maar een kiezer de schuld.
  Wat jullie moeten doen is de achterban aansporen, laten zien wat goed of fout is.
  Kies een partij voor de toekomst nps vhp of abop nee abop toch maar niet hij blijft een ongeschoolde koe. Hij praat nooit over de kwik die boslandcreolen innemen en ooit onder gaan lijden. Hij geeft niets of zijn eigen volk. Bij hem gaat het om positie en geld en macht. Ddb is in apoera iedereen is blij en zo vergeet met eventjes de armoede. Ddb is nu de held.


  Maak melding
 7. Deze indiaan gaat andere indianen voor de gek houden,
  Om weer aan de macht te blijven (ke dong ingi)
  Dus geen vooruit gang. Deze indiaan wil dat we afhankelijk van hem moet worden. A ne wroko.
  Dong beest bouta


  Maak melding
 8. De indianen denken werkelyk dat hy die pikien ingie boi is dus n pres uit hun gelederen n ze zyn appetrots erop. Voor zover k weet hebn d indianen behalve ht christendom geen eigen geloof. Bouta is hun geloof die ze aanbidden als hun god n niemand gaat n ommekeer kunnen brengen hierin ook chan niet. De feiten liggen daar .ze houden zich dom , afhankelyk n achterbaks.


  Maak melding
 9. Debiele B. was eigenlijk daar voor een seki go festival. Jammer is dat hij niet weet dat je daar niet voor moet zijn in apoera. Ding ingie mamie en papie dape no boengkopoe Ien kontjes schudden. Ding pikien ingi helemaal niet.

  Hij moest daarvoor zijn in Sunny point, Latour, Rangoo. Dat die man het niet weet. Dat zijn zijn kiezers. Je herkent ze aan de hand van de beweging met hun kont. Hun verstand zit niet boven maar ergens in het midden.

  Het zijn de mensen die uren lang in de zon kunnen staan voor een pakket. Niet graag werken. Vernietigingskamp en grootheidswaan hebben. Het zijn de mensen wiens ouders in 1975 het hardst om onafhankelijkheid gilden. Het hardst in 1980 juichden, wiens etnische broeders steeds als ze aan de macht komen een leeggeroofd staatskas achterlaten.

  Zeggen mag je het niet. Concreet man en paard noemen is uit de mode.

  Dus Debiele B. Zoek volgend keer niet die arme Indianen op. Maar die zeer getinte mongolen waarvan hun ouders schreeuwden in 1975 en 1980 en telkens weer gevoelig voor de racisme kaart zijn als ze moeten stemmen.

  Ze zullen zeker op u stemmen. Rovers houden van rovers die ze hun gang laat gaan.

  Een volk kiest. Stront kiest meestal ook voor stront. Soort dat niet kan nadenken kiest ook voor soort. Zo het volk, zo zijn leiders


  Maak melding
 10. Demente moordenaar is weer bezig zieltjes te winnen. Laat hij lekker oprotten. Stam opperhoofd jaag deze randdebiel weg uit jullie dorp. Puur voor de gek houden.


  Maak melding
 11. Geef jullie de NDP de 2/3 meerderheid om nieuwe wetten te maken,zodat de rechtelijke macht vernieuwd kan worden.
  Het heel oude systeem moet in Suriname vernieuwd worden,de tijd van dada is voorbij.
  De oppositie weet nog steeds niet dat Suriname onafhankelijk is,er is maar één vlag en dat is de Surinaamse vlag,je bent Surinamer of je bent het niet.
  Er is geen ene oppositie partij die het Surinaamse volk kan vertellen hoe Suriname opgebouwd moet worden,en waar zij het geld vandaar gaan halen!
  De oppositie denkt nog steeds in jaren 70,alla sanie kaba mie boi!!


  Maak melding
 12. Deze bevolkings groep behoord een aparte status tekrygen ,letop de originele bewoners van Suriname hebben in paramaribo niet eens 1monument of beeldt niet dat ze daar op wachten maar het zou de Republiek Suriname Sieren zich daaraan te herineren .deze mensen moeten wy koesteren en bly zyn dat ze er nog zyn want onze drang naar westerse luxe vernietigd hun leefgebiedt en hun leven .wake up


  Maak melding
 13. De tegenstanders van de regering leven met een illusie dat zij de verkiezingen van 2020 gaan winnen. Zij gaan gretig op in hallucinaties die hun weerga niet kennen. De oppositie heeft niets te bieden aan de bevolking. De heren en dames van de oppositie denken aan hun eigen zakken en voordelen aan grond, vergunningen,enz. Zij gaan op de oude voet doorgaan zoals ten tijde van hun regeerperioden. Kijk maar naar de VHP-er Mahinder Jogie. Deze man heeft zoveel stukken grond verworven/gestolen dat hij genoemd wordt als de grootste grondbezitter van Suriname. De stukken grond van hem zijn bij elkaar net zo groot of groter dan heel Paramaribo.


  Maak melding
 14. ddb, ndp-kliek, oa awariedomrie misiekaba, bouva,
  Gelet op:
  – de heel grote armoede en heel grote ellendie,
  – vertrappen van de grondwet van de republiek Suriname en Internationale Verdragen, cq mensenrechten, gewijzigde amnestiewet 4 april 2012, beledigen van de krijgsraad/rechtbank, 8 december 1982 moorden, Moiwana86 moorden,
  – van Suriname een dictatuur willen maken vanaf 25 februari 1980, ( zie relatie met Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee en hun dictators; zich ook gedragen als een dictator, onderdrukken van de hele coalitie, die monddood is gemaakt, de bevolking monddood willen maken, geen eigen mening, persvrijheid, enz, zeer slecht beleid, enz.
  – ddb is maar een eenvoudige sergeant geweest en heeft geen kennis en ervaring van bestuurszaken, leiding geven, economie, technologie/ technische kennis, samen werken, is egocentrisch, egoistisch ingesteld, zelfverrijking, leven als een kapitalist ( zie zijn villa, dure zwarte auto’s, yacht, dure whisky, veel en grote maaltijden, dure kleding, goud/velden, heeft nooit gewerkt, zat in heel grote drugshandel, zie boerenveen die in MIAMi was gearresteerd, enz.

  zullen de Surinaamse kiezers niet op de ndp stemmen.

  Surinamers moeten wel gek zijn om voor een dictator te kiezen en van Suriname een dictatuur te willen maken en te leven zoals in cuba, eqautoriaal guinee, venezuela; obiang, maduro, Miguel Mario Díaz-Canel Bermúdez opvolger van Raúl Castro leven kapitalisten en hun bevolkinng leven als armoezaaiers, zijn afhankelijk, mogen niet een eigen mening hebben, er wordt voor hun gedacht, enz. Het zijn mensen zonder enige waarde en worden ook zo behandeld. Zie maar hoe hij met de arme ongeschoolde inheemsen in Kabalebo, Apoera, oerwouden van Suriname omgaat.

  Het Surinaamse volk moet wel van de pot gerukt zijn om voor ddb, ndp en kliek te gaan stemmen op 25 mei 2020.

  De ddb, ndp-kliek, hebben nu al alles in orde gemaakt om overal bij de verkiezingen van de 25 mei 2020 zwaar te gaan frauderen. Ze weten dat dat hun enige kans is om nog aan zetels te komen.

  Als de verkiezingen op 25 mei 2020 eerlijk en onder goede toezich van alle politieke partijen in Suriname, hun waarnemers m/v en de internationale/buitenlandse waarnemers m/v van de USA, Frankrijk, Brazilie, CARICOM, Frankrijk, Canada, China, India, enz.) alles goed volgen en waarnemen en vastleggen, haalt de ndp niet éé’n halve zetel in de DNA van Suriname. Je moet wel gek zijn om op de ndp je stem uit te brengen gelet op de armoede waarin ze je de afgelopen bijna 9 jaar in hebben laten leven.

  Volk van Suriname gaat u voor Change.

  Surinamers. kiezers van Suriname:
  Stemt u massaal voor:
  – Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP),
  – ook andere oppositie politieke partijen in Suriname in de DNA, ea.
  – CS4Pres, dr-,rr-, leden op de kiezerslijsten van de VHP,
  – programma en beleid van de VHP voor de goede richting, veiligheid, orde, rust, investeerders, goede gezondheid, goede scholing vanaf de peuterschool tot de ADEKUS, idem technische beroepen gelt op onze natuurlijke hulpbronnen, goede productie-en export oa in de landbouw, toerisme, goede toerisme plaatsen oa ecotoerisme, opbouw, bouw, aflossingen van de huidige grote schulden en rente, welvaart en welzijn, democratische rechtsstaat, Internationale Verdragen, mensenrechten, et cetera, et cetera, kortom Suriname/rs een voorbeeld wordt voor de wereld na 26 mei 2020

  Leve

  – Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  – de kiezers van noord – zuid, oost – west in de republiek Suriname die massaal voor de VHP gaan stemmen voor een goede koers van Suriname en de Surinamers,
  – CS4Pres!
  – 28 en meer zetels voor de VHP, + het aantal zetels van de andere/huidige politieke partijen waarmee voor een andere/goede koers van Suriname gaan bepalen ( de koers omhoog/juiste koers) en samen werken.

  Let op kiezers:
  de dr-, rr-, dna leden die in uw dorpen, districten, plaatsen wonen, zullen mensen zijn die op u lijken, u taal, spreken, kort gezegd de doelen van u kennen en uw doelen zijn ook de doelen van de Vooruitstrevende HervormingsPartij ( zie deze boven aan in het bericht),
  gaat u voor de democratische rechtsstaat, de grondwet van Suriname, Internationale Verdragen.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 15. Deze hond is het niet waard een president te zijn…
  Ziet men niet dat de jeugd hem opvolgt,als de president een crimineel is waarom de jeugd niet,ze zien het toch gebeuren …hoe erger je bent in de onderwereld hoe meer men je respecteerd.
  Met gevolg dat onze jeugd naar de klote gaat vw deze misdadiger.
  Zelfs bouwtka vraagt zich af waarom de jeugd zo is….is dat niet krom???
  Dit komt nooit meer goed…deze (man) is te ver gegaan,de zoveelste generatie is naar de klote vw een presidentiele moordenaar!


  Maak melding
 16. Hij is toch de lijder van de revolutionairen, die heel het west Suriname project te Apoera letterlijk weggeschoten heeft. In het treinstation te Apoera zijn de kogelgaten nog steeds te zien. Zo een figuur zou ik niet meer verwelkomen in mijn dorp dat economisch door hem is geruïneerd. Weg met Bouta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES