vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameOverheid Suriname: 'misbruik namen overheidstoppers op Facebook onacceptabel'

Overheid Suriname: ‘misbruik namen overheidstoppers op Facebook onacceptabel’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 mrt – De Surinaamse overheid vind het misbruik van namen van overheidstoppers op Facebook onacceptabel. Er is recent weer een nep facebookprofiel opgedoken, waarbij de naam van vicepresident Michael Ashwin Adhin wordt misbruikt. Onverlaten wekken met het nep facebookprofiel valselijk de indruk dat de vicepresident leningen verstrekt. 

In een persbericht zegt het Nationaal Informatie Instituut hierover:

“Het is ernstig betreurenswaardig dat onverlaten blijven pogen om burgers om de tuin te leiden. Kwaadwilligen lijken het tot een gewoonte gemaakt te hebben om misbruik te maken van namen van toppers binnen de overheid. De samenleving wordt opgeroepen om alert te zijn met het misbruik van Facebook. Steeds meer personen worden getuige en soms zelfs slachtoffer van kwaadaardig gedrag op Facebook. Hierbij hebben kwaadwilligen het moedwillig gemunt op veelal regeringsleden. Er worden neppe Facebook profielen geopend van de regeerders, waarmee personen worden benaderd om zogenaamd zaken te doen.

Laat u niet misleiden door kwaadwilligen! Regeringsleden zullen u nooit via social media benaderen om zaken te doen. Het aanbieden van leningen tegen een lage rente, uitwisselen van persoonlijke informatie onder valse voorwendselen en andere negatieve zaken zijn kenmerkend voor de trend die reeds geruime tijd is ingezet op sociaal media. Daarbij worden landgenoten door middel van dit medium benaderd door fake account beheerders van verschillende hoogwaardigheidsbekleders.

Het Nationaal Informatie Instituut (NII) drukt u op het hart om niet in te gaan op vriendenverzoeken die zogenaamd afkomstig zijn van regeringsleiders. Het is in de afgelopen periode gebleken dat Facebook-gebruikers veelal worden misleid onder het mom van het sluiten van een lening. In sommige gevallen wordt men benaderd om geld over te maken om in aanmerking te komen voor verschillende zaken. Mensen worden ook gevraagd om hun rekeningnummers door te spelen voor het ontvangen van grote bedragen vanuit het buitenland.

Kwaadwilligen worden op het hart gedrukt om hun ontoelaatbare kwaadaardige handelingen achterwege te laten. Het zal u geen enkel voordeel opleveren om namen van personen, die zich eraan hebben gecommitteerd om de gemeenschap te dienen, neer te halen. Momenteel is politie bezig met het onderzoek van enkele zaken, waarbij namen van overheidstoppers misbruikt zijn geworden.Op de juiste pagina van de vicepresident is een blauwe vink waar te nemen. Het NII attendeert u erop om extra alert te zijn bij het accepteren van vriendenverzoeken op Facebook”.

Eerder had de overheid al gewaarschuwd:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

34 REACTIES
 1. Misbruik en voorliegen van de bevolking is ook niet acceptabel!!
  En aangezien het speelveld niet gelijk is, heeft de bevolking geen andere mogelijkheid om de regering van repliek te dienen.

  de “overheidtoppers”, wie dat ook mogen zijn, noemen het misbruik maar in feite zijn deze “overheidtoppers” boeven die terecht worden gewezen.
  Hun fake news wordt ontleed en ontmaskerd.


  Maak melding

 2. “”toppers”? hhahahaha , wha hwhaha , ik kom niet meer bij . Baja , wie kan me helpen met de de definitie van een “’topper”” in Suriname . Of het moet zijn topper in het schaden van een heel land .


  Maak melding

 3. Toppers in de zin van:
  Stelen….
  Vermoorden…
  Corruptie….
  Voorliegen….
  Machtsmisbruik….
  Het volk belazeren…
  Drugscriminelen…
  Het land helemaal kapot maken…
  Kortom gewoon een stelletje klootzakken zijn het…..


  Maak melding

 4. toppers die het volk dienen volgens leba limbo

  whahahaha
  het zijn toppers die het volk uitzuigen en zichzelf en ddb dienen
  soso ka dfng leg uit


  Maak melding

 5. Laat u niet misbruiken door zogenaamde toppers !
  De na ai !!!

  Ps :
  Maaaaaarrrrrrr ……….. Volk laat u ook niet misbruiken door
  De paarse regeringsclan !!!!!!

  A. Stop stijging staatsschuld, hoogte twintig miljard !!!
  B. Verwerp begroting 2019, de helft is een gat, ongedekt !
  C. Eis directe bezuiniging van 30 % van het overheidsbudget,
  Inkrimpen ambtenarenbestand met veertig procent !
  C. Eis bestraffing alle misdadigers en corrupte boeven,
  Eis eindvonnis 8 december massamoord, eis directe opsluiting
  8 december-moordenaars !
  D. Eis opsluiting toppers die ongedekte miljarden hebben
  Gedrukt en hebben uitgegeven !
  E. Eis opsluiting toppers die leningenplafond ver hebben
  Overschreden ! Gelden verdwenen, productie krimpt !
  F. Eis vervolging brute moordenaars van de bewoners van
  Het dorp moiwana !
  G. Eis afobakadam op, dam is eigendom van het volk !!!
  H. Eis aparte, onafhankelijke opsporingsdienst belasting-
  Fraude, witwassen crimineel geld etc. Voer pluk-ze wetgeving
  In om corrupte boeven kaal te plukken !
  I. Vestig de rechtsstaat, opnieuw, in sranan ! Rekenkamer,
  Clad en cbvs, en ook andere controlerende diensten, zoals
  Bijvoorbeeld milieu-inspectie, moeten op onafhankelijke
  Wijze kunnen functioneren !

  Stop the purple slavery in surinam ! Fri sranan !!!


  Maak melding

 6. Het neerhalen van criminelen uit deze paarse roversbende, schijnt voor deze paarse club meer impact te hebben, dan het neerhalen van de de economische vooruitgang, d.m.v. verspillend beleid, stelen, en ontelbare leningen, maar zoeken tevens een alibi, om socialmedia plat te leggen in Suriname, zoals in andere dictoriale landen als Venezuela, Turkye China en Cuba, regelmatig het geval is, doordat ze alergisch zijn voor kritiek.


  Maak melding

 7. Koekje van eigen deeg zou ik zeggen.
  Veel succes NII jullie zullen een dagtaak aan hebben om jullie eigen soort publicaties te rectificeren.


  Maak melding

 8. Hoe anders.

  “Het is ernstig betreurenswaardig dat de president en zijn roverheid blijven pogen om burgers om de tuin te leiden. Ze lijken het tot een gewoonte gemaakt te hebben om misbruik te maken van staatsgelden, S’ lands bezittingen etc. De samenleving wordt opgeroepen om alert te zijn met het misbruik van staatsgelden. Steeds meer personen worden getuige en soms zelfs slachtoffer van kwaadaardig gedrag de president en roversbende. Hierbij hebben deze duivelse kwaadwilligen het moedwillig gemunt op veelal het gehele volk.
  Laat u niet misleiden door de duivel DDb en roversbende, zij zijn de werkelijke oorzaak van het kwade. Regeringsleden zullen u nooit benaderen om zaken te doen. Het aanbieden van leningen tegen een lage rente, uitwisselen van persoonlijke informatie onder valse voorwendselen en andere negatieve zaken zijn kenmerkend voor de trend die reeds geruime tijd is ingezet door de baas er roversbende.
  Het Nationaal Informatie Instituut (NII) drukt u op het hart om niet in te gaan op vriendenverzoeken die

  Eerder had de respectabele Venetiaan al gewaarschuwd: Stem niet op de nationale DIEVEN partij.


  Maak melding

 9. De nep Facebook accounts van deze overheidstoppers worden misbruik om bitcoins investeringen binnen te halen. Veelal zitten oplichters uit Oost Europa en Rusland hier achter. Maar ach wie wilde zo graag met landen uit het Oostblok en Rusland zaken doen? Niet de gewone burger die om 04:00 uur opstaat om naar zijn werk te gaan. Neen het is het gepeupel binnen de regering die zo nodig de rommel binnen harkt.


  Maak melding

 10. Ze voelen de hete adem van het volk op hun nek en zijn in paniek. Een kat in nauw kan rare sprongen maken. Al de leugens, bedrog, verdraaiingen, valselijke cijfers, intimidatie, bedreigingen, chantage, belediging, bagetatliseringen, nepotisme, favoritisme, incompetentie, corruptie…en,enz, betalt zich nu terug. Dat is ook een vorm van protest, het volk heeft geleerd van haar leiders. Kortom: goed voorbeeld doet volgen…hup hup people haal ze door het slijk en smeer ze met pek en veren en plaats ze op de ka-revo-plein, zodat het volk ook nog rotte eieren op ze kan gooien. weg met de debielen, weg met paars, weg met de massamoordenaar, veroordeelde drusgcrimineel en hoofverdachte in het martelen en moorden van 15 surinaamse intellectuelen.


  Maak melding

 11. De topper zijn bezig hun toekomst van weelde veilig te te stellen.Dokson heeft zelfs zijn vrouw intussen verwisseld.En als het volk wat er over zegt,worden de toppers boos.Ze beseffen niet dat als ze rommelig doen er alleen maar rommel over hun gezegd gaan worden.


  Maak melding

 12. Gedane zaken nemen geen keer, daarom zwijgt DDB en zijn trawanten over het verleden !
  En toch is de kans groot dat ze weer in 2020 gaan regeren, dank zij door 80% van de domme paars idioten !
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 13. pj 14 maart 2019 at 14:09
  Is het een belediging als je een moordenaar een moordenaar noemt?Als je een dief een dief noemt?”

  Absoluut niet !
  Maar de “toppers” willen het niet weten en/of horen graag ander onbelangrijk nieuws.

  De ambassadeur van de USA en die van Frans Guyana lichten af en toe ook een tipje van de sluier.


  Maak melding

 14. Jammer dat deze toppers het niet waarderen dat zij met gelijke munt worden terugbetaald.

  In een samenleving waar de overheid zich dagelijks van diverse vormen van leugens, list en bedrog kan men niet anders verwachten.

  Het zal mij niet verwonderen als gossip pa i Suharto Moestadja en Gilmore Hoefdraad hier achter zitten. Want beide heren zijn Keizerlijk in het verkondigen van fake nieuws.

  Ik hoop niet dat het fake is dat er van de maand tot aan de verkiezingen er geen stagnatie in het doen van valse beloftes en het verstrekken van paketten zullen zijn.

  Alles voor een pakket. Ook met m’n kontje wiebelen, voor het krijgen en erna.

  Grijp je kans


  Maak melding

 15. Door n eerlyke wyze man is aan my geleerd dat er altyd n oorzaak is voor iets dat plaatsvindt. Dus zonder actie geen reactie.social media is d enigste uitlaatklep vr dit geestgemartelde volk .gaan deze hufters dat ook aan banden leggen? Best mogelyk want door di hammer vn die gewetenloze mevr d voorzitter worden er overnight d meest ondenkbare wetten gepasseerd. ELKE LEUGEN HEEFT N BEETJE WAARHEID IN ZICH zo ook al die kritiek op d regering via social media.nadat deze rovers d staatskas hebn leeggebaggerd zien zy deze zielige bevolking als n onuitputtelyke citroen die ze steeds uitpersen mt al die belasting gedoe als ht hun goed uitkomt ka olo daggoes wees jullie vr eeuwig vervloekt .karma is al op zoektocht nr jullie laat alles staan n ren vr j leven vervloekte roversbende.


  Maak melding

 16. ACTIES van de PAARSE TOPPERS :

  Milieu-inspecteur die watermonsters van Brokopondo
  wilde analyseren, uit functie gezet, watermonsters
  vernietigd door Paarse monsters !

  Wij hebben geen Paarse pakketten-welvaart !
  Wij zijn klein Venezuela-Dubai !!!

  Massamoorden Moiwana en 8 December op ongewapende
  Surinaamse staatsburgers zijn gepland en gepleegd door
  Paarse top-Marsmannetjes !

  Alle corrupte politici en handlangers zullen door de paarse
  toppers, voor vervolging worden aangebracht bij de PG !
  De allerhoogste Paarse topper, heeft de anti-corruptie-wet
  gisternacht getekend en in werking gesteld !

  PS : Ons leningenplafond is top, ons begrotingsgat is top en
  onze staatsschuld is top !

  NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding

 17. Ht volk wil wel massaal op straat komen om deze roversbende te lynchen (aan elke boom v/d jodenbreestr 1 corrupte regeringstopper) mr is op zoek nr n ONVERSCHROKKEN HARDE LEIDER om hun t leiden. GEZAMENLYKE OPPOSITIE BRENG HET VOLK OP STRAAT N LEG ALLES PLAT


  Maak melding

 18. Correctie. Ik denk dat in het bericht van de NII ook fake nieuws is geslopen. Waar hoogwaardigheidsbekleders staat zou er onwaardigheid bekleders of laagwaardigheid bekleders moeten staan.

  Liegen is geen deugd maar een ondeugd, welke niet getuigd van hoogwaardigheid.

  Beter had geweest als er had gestaan leden en hand en spandiensten verleners van het leugen kabinet. Of het kabinet van leugen, list en bedrog.


  Maak melding

 19. Overheid Suriname: ‘misbruik namen overheidstoppers op Facebook onacceptabel’

  In een democratische rechtsstaat mag ieder een praten een mening hebben en dit online gebruiken, enz.

  Als iemand zich aangevallen of beledigd voelt, heeft die het recht om hier bij de politie een proces verbaal te laten maken en dit voor het gerecht voor te laten komen en de rechter doet dan een vonnis. Aan de hand van het vonnis kan dan gezien worden wie wel of geen gelijk had.

  Gewoon slap gel.l van deze overheid wiens gedrag ook niet over naar huis te schrijven kan. ddb is de aller grootste misdadiger/crimineel die er sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, Moiwana 86, gewijzigde amnestiewet 4 april 2012, is veroordeeld voor drugshandel naar Nederland voor 11 jaar, op de opsporingslijst van de DEA in MIAMI, USA is, filmbeelden van de STVS t.a.v van slecht gedrag van ddb en andere staatsgreep plegers vernietigd zijn, liegt dat hij op 7,8, december 1982 moorden tijdens het martelen en doodschieten van de 15 slachtoffers niet in Fort Zeelandia aanwezig was, enz misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd, op grond hiervan nooit president van Suriname kon worden ( beschikt niet over goed gedrag).

  Wie houdt, wie voor de gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. De hele regering en coalitie idem in de DNA van Suriname is nationaal en internationaal een heel grote schande voor de republiek Suriname. Voor ddb en kliek zak mijn Fruit Of The Loom onderbroek af. Ja daar sta ik dan met mijn Tuttifrutti (=vruchtengerecht). Ik schaam me dood voor ddb en kliek.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Toppers zijn mensen die het goed doen in de maatschappij en een voorbeeld functie hebben.
  Het woord toppers wordt hier misbruikt. Er zitten geen enkele positieve toppers in deze regering.
  De enige topper is Gersie van de bank geweest, die onterecht aan de kant is geschoven,omdat hij niet mee wilde doen met de rovers en oplichters bende. De rest van deze NDP criminele regering moeten zich schamen om zich toppers te noemen en te voelen. Als ze het hebben over top zijn in het benadelen van de bevolking en ons land naar de verdoemenis helpen, dan zijn ze zeker top bezig en hebben ze hun doel bereikt. Hoefdraad, Yildiz Pollack en de rest hebben er een grote hand in om ons land te laten leeg roven door buitenlandse gasten.Zij zijn een expert om het volk te misleiden en leugens te verspreiden.


  Maak melding

 22. Sang, wat een boosheid allemaal.
  t Spijt me echt dat jullie met zo’n ellendige regering nog voor een jaar opgescheept zitten. Ik woon zelf in NL.
  Maa één ding snap ik niet, hoe zo iem. aan de macht is gkomen.
  Daarom zijn de volgende maatregelen héél verstandig om te nemen. Onderschat ze niet, Volk van Suriname.

  1. Stemrecht-leeftijd-minimum verhogen naar 25 jaar.
  Want een politicus hoeft bijv. maar een modern jongeren dansje te doen en hij wordt al heel populair onder hen.
  2. Regeerperiode terug naar 4 jaar.
  3. Na twee ambtstermijnen niet meer verkiesbaar.

  Sterkte allemaal, jongens!


  Maak melding

 23. Stelt u zichzelf de volgende vraag en geeft u antwoord daarop. Zou u willen dat eenieder behalve uzelf, uw identiteit overneemt en zogenaamd namens u, mensen aan het bedriegen en misleiden is? Wie weet, doet de boze die uw identiteit heeft overgenomen, zich zelfs voor als een pedofiel. Dit allemaal op uw naam. Wat u niet wenst dat u overkomt ,dient gij ook niet een ander daarmee te belasten. Verwar niet het recht van vrije meningsuiting met boze bedoelingen.


  Maak melding

 24. @ Pakiratigri

  Gelijk hebt u. Wat u niet wilt dat u geschiedt doe het ook een ander niet. Dwaling, list, bedrog, dat zijn de dingen die deze overheid dagelijks doet.

  Het NII is zelf een heuse door deze regering ingeroepen instituut voor het door de slijk halen van eerbare andersdenkenden.

  Deze overheid en zn steun verlenen hebben daarom de credit voor vingerwijzing verspeeld. Niet goed te praten maar te begrijpen en uitgelokt door het slechte voorbeeld krijgen ze het nu retour op hun bordje.
  Ik zou zeggen smakelijk eten dan overheid.

  Maar ik stop. Ik moet kontje gaan wiebelen voor m’n pakket. Zowel ervoor als erna. Er komt een heuse seki go band. Onze dankbaarheid en prijze masra Bouterse en misie Bouterse zal ook worden gefilmd door de NII.


  Maak melding

 25. Zijn er bij de Surinaamse overheid meer Toppers of bottums. Wat is Adhin. En Limbo. Het liefst wil ik het weten van Hoefdraad en Moestadja. Hoefdraad top zeker. Moestadja bottum. Hij is het meisje dat voor de boodschappen wordt gestuurd.


  Maak melding

 26. DDB Heeft in zijn jaarrede gezegd we gaan wat aan die koers doen. Dat is al de derde keer. Er gebeurt niets kasave fabriek is niet van de grond gekomen huizen 30.000 die fabriek is opgegeten door houtluisen. Grote drugsvangst in Nickerie je hoort niemand. Onderzoek naar fraude. Boi wie hout wie voor de gek?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES