dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoPresident Inter-American Development Bank (IDB) bezoekt Suriname

President Inter-American Development Bank (IDB) bezoekt Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 mrt – Luis Alberto Moreno, de president van de Inter-American Development Bank (IDB) heeft gisteren een bezoek gebracht aan Suriname. Hij had daarbij een ontmoeting met de Surinaamse minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Tijdens dit bezoek zijn een aantal belangrijke zaken goed doorgenomen, waaronder de uitdagingen van de huidige macro economische situatie van Suriname.

De IDB is in de moeilijkste tijden een belangrijke partner voor Suriname geweest. Minister Hoefdraad gaf in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut aan dat het daarom noodzakelijk was om de topman van deze instelling een beeld te geven van de huidige ontwikkelingen.

Los van de gesprekken die de bewindslieden hebben gevoerd, zijn er ook een tweetal documenten ondertekend. Het eerste document, een ‘Contingent Loan for Natural Disasters Emergencies’, kan gezien worden als een soort verzekering die alleen gebruikt zal worden in geval een noodsituatie vanwege een natuurramp ontstaat. “Zo af en toe worden wij als land getroffen door zware regenbuien en overstromingen, ook in het binnenland. Deze lening is puur om te voorkomen dat, op het moment dat er een dergelijke ramp zich voordoet, er naar gelden gezocht moet worden om de mensen hulp te bieden”, merkte de minister op. Door deze lening is Suriname verzekert van snelle financiële hulp tot maximaal 30 miljoen USD bij natuurrampen.

Het tweede document, ‘Support to Agricultural Competitiveness in Suriname’ betreft een schenking van de Europese Unie (EU) via de IDB van 2.7 miljoen USD voornamelijk voor de afbouw van het landbouw laboratorium. Dit laboratorium zal volgens de bewindsman een enorme stap vooruit zijn en een belangrijke aanvulling zijn op de ontwikkelingen die reeds in deze sector plaatsvinden.

Naast het gesprek met minister Hoefdraad werd ook een bezoek gebracht aan het energieproject dat via de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) met ondersteuning van de IDB wordt uitgevoerd. Ook werd de nieuwe Fernandes Bakkerij die via financiering van IDB Invest is opgezet, bezocht.

De president van de Bank gaf aan dat dit bezoek een heel belangrijke was en dat de relatie tussen de IDB en Suriname fantastisch verloopt. “Wij zijn hele goede partners in zowel goede als slechte tijden”, zei president Moreno.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. De bank is en wordt samen met baas, boefie en roversbende de lachende derden. Het volk vnl de oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s, de schuldenaars.


  Maak melding
 2. Suriname kan liever een doorlopende lening bij hen afsluiten. het voortdurend een RAMP zolang de NDP het voor het zeggen heeft. Volgens mij weten ze het zelf wel vandaar dat ze continu op zoek naar geld zijn, er is totaal geen interesse in de productieve sector. Mogelijk dat er in 2020 hier een eind aan komt door ze massaal weg te stemmen.


  Maak melding
 3. Ik hoop dat die Amerikaan zijn vingers heeft na geteld na een handdruk met Boefie. Ik hoop voor hem dat hij zijn vingers en ringen nog aan heeft.

  Kijk maar naar de gemiddelde Surinamer zonder dat ze Boefie een handdruk hebben gegeven zitten ze al diep in de schulden.


  Maak melding
 4. LENINGEN LAI, PRODUCTIE NO DE !

  PE ALLA DENG MILJARDEN US DALLA GO ????????

  AITI JARI, AL ZEVEN MILJARD GELEEND, NEKS NO WORDE !

  FREE A SRANAN PEOPLE ! STOP THE PURPLE SLAVERY !!!

  PS : PAARSE SRANAN-REGIEM IS DESASTER IN VENEZUELA
  AAN HET KOPIEEREN ! NEKS NO FOUT, SRANAN FAILLIET KEBA !


  Maak melding
 5. @ sabimang; je hebt helemaal gelijk, Hoefdraad kan liever een doorlopende lening afsluiten zolang de NDP aan de macht is.

  Deze lening is puur om te voorkomen dat, op het moment dat er een dergelijke ramp zich voordoet, er naar gelden gezocht moet worden om de mensen hulp te bieden”, Aldus Hoefdraad.

  Wat een grapjas joh. Je gaat dus zitten wachten totdat zich een ramp voordoet om dan snel geld te kunnen lenen. Foei toch !!!!! Waarom wordt er geen werk van gemaakt om vooral de infrastructuur en riolering aan te pakken. Bij een grote regenbui staat bijna de hele stad blank. Dit zijn elementaire voorzieningen welke een regering verplicht is te treffen t.b.v. de bevolking. Maar nee hoor we gaan rusrig achterover leunen tot dat de ramp zich voltrekt en dan op de bedel tour. Wat een walgelijke manier van het land regeren. En deze mensen willen in 2020 herkozen worden hahaha zolas iemand het hier vaak op de site zegt ;Me Mars !!!!!!!!


  Maak melding
 6. Deze top man van de IDB heeft eigenlijk geen flauw idee met wie hij te maken heeft . In elk geval die twee zullen wel andere ideeën hebben dan wat er in boven genoemde tekst staat. Benieuwd !


  Maak melding
 7. Het valt mij op dat allerlei soort mensen en mogendheden plotseling Suriname bezoeken. En nu de president van de IDB.
  Kan misschien iemand mij uitleggen wat hierachter zit of meespeelt? Waarom bezoekt zo’n hoge piet van de American Bank?


  Maak melding
 8. Fa dang, deze vetgemest kalkoen is vergeten om hem een rondleiding op de centrale markt te geven. Dat is toch prestige en standaard bezoek voor buitenlandse hooggeplaatste gasten; president van Trinidad en Tabago, Hatsjoe Koning, Maduro..en nog een paar van die mis klungels of de centrale markt al onder verval hevig?


  Maak melding
 9. Haaaa daar heb je het weer. Loan??????
  Is dit een schuilwoord. Waarom wordt het niet gewoon een lening vermeld. Zullen we het even tellen hoeveel keren per jaar PARAMARIBO onder water loopt. Wat is de bedoeling van de lening. Om met het papieren geld het overtollige water op te drogen of schade uitkeringen aan de benadeelden. Wanneer Parbo onder water ligt, wat valt er nog te verhelpen. Dan is het toch te laat. Het idee van
  FREDDYYY@@@ zou hier beter van pas komen.
  Maar die Hoefdraad = paardennagel nu al bezig het geld uit te geven aan natuurrampen voor zichzelf.

  O ja ik ben vergeten om de schadeposten van landbouwers i.v.m. overtollige water.
  Dus wees allert Suri landbouwers met het aanmelden van jullie schaden. Wie weet wat nog in het verschiet ligt.


  Maak melding
 10. Global warming is hot, weer een boevenstreek van Boefie, geld harken en straks ermee naar het buitenland verkassen. Dat is wat de paarse boevenbende straks gaan, als de rechtstaat tussen nu en maart 2020 niet de nek omgedraaid wordt.


  Maak melding
 11. Twee lening erbij, stand 101 leningen, tegen 9,25% rente. Aflossing kost 50miljoen dollar per maand alleen aan rente. Goed gedaan volk van Suriname, ga voor nog meer 5 en crepeer, maar laat de boeven een luxueuze leven Leiden en in luxe villa’s wonen, terwijl jou kind en straks kunds kinderen zich krom gaan werken om de schulden af te lossen. Een dom volk verdient wat haar toekomt.


  Maak melding
 12. Mokro 13 maart 2019 at 19:18
  Twee lening erbij, stand 101 leningen, tegen 9,25% rente. Aflossing kost 50miljoen dollar per maand alleen aan rente.

  Chan heeft straks een zware taak. De VHP groep te den Haag zal hem niet aan deze bedragen kunnen helpen. Nederland evenmin.
  Zullen India en Pakistaan het wel doen?
  Denk het niet ze hebben zelf genoeg armoedig.

  Misschien hebben Ray, Baba Sai, Kankantriestaat c.s. nog veel geld dat moet worden witgewassen.
  P.S.
  De rente is 50 miljoen dollar er is dus geen cent aan aflossingen erbij.


  Maak melding
 13. Boefdraad moet nu het veld ruimen. Deze gast is totaal niet geschikt als minister van Financien. Hij help ons land naar zijn malle moer. Steeds geld bedelen in het buitenland voor heel wat onzin.Komt het geld los, wordt het in eigen zak gestoken.Ik kan mij niet herinneren dat de vorige regeringen zo bezig waren met bedel praktijken zoals deze regering. Het gaat niet goed met ons land. Steeds maar bedelen om geld en smeken om in ons land te investeren. Het is een regelrechte boeven bende. Boefdraad en Yildiz Pollack die deze gasten aanlevert voor Boefdraad moeten echt het veld ruimen.Ons land wordt echt de vernietiging in geholpen. Deze gasten moet je om van ze af te komen afschieten en in een riool dumpen waar ze thuis horen.Schaamteloos. Onze nazaten zullen dit allemaal terug moeten betalen. Wat een hersenloze gasten. Ten eerste hoor je niet stelselmatig te bedelen om geld. Behalve dat Suriname als een Failed State, Drugs State, wordt gezien door de rest van de wereld, kan ik mij niet voorstellen dat deze hele rot regering een ijzeren plaat voor hun kop hebben. Te lui on zelf te werken en te denken en steeds maar andere landen financieel proberen uit te kleden. Dan heb je Bouta nog die mensen hoge functies aansmeert, zonder de nodige middelen en opleiding. Waar moet het heen in ons landje met deze hersenloze paria’s. Ze hebben totaal geen gevoel in hun donder voor de bevolking, die dagelijks in bittere armoede aan het sterven is. Overstromingen???? Wanneer deze hele regering elke dag de riolen en trenzen opschonen en de nodige voorzieningen treffen om overstromingen te voorkomen, heb je het buitenland niet nodig. Geef ze een schop, hark en graafmachine, kokers in de hand een goed en degelijk uitgewerkt plan en het probleem is opgelost. Steeds bedelen op een schaamteloze manier is geen gezicht. Boefdraad moet echt weg. Hij deugt voor geen cent. Smerige oplichter.


  Maak melding
 14. Kan Fernandes z’n bakkerij niet zelf bekostigen? Anderhalf euro voor een litertje frisdrank is wel erg duur hoor. Vandaar regelmatig die acties.


  Maak melding
 15. Elke ndp paria is een dief van zijn eigen portemonnaie geworden. Voor 2010 verdienen ze dankzij de stabiele wisselkoers door het beleid v. Vene ruim genoeg, anno 2018 hebben ze door hun Domme Duivel Bouta stemkeuze, 2/3 verloren van de waarde van toen. Tjies deng ndp burikies mooi beet, baas en Boefdraad zullen doorgaan met het beroven van land en volk en hun eigen soso lobi Bauta paarse schijteters verarmen.


  Maak melding
 16. De “D” staat Development in IDB.

  Ik zie niet dat deze mensen hiertoe in staat zijn voor Suriname. Nu niet, nooit niet..

  Me mars papa!


  Maak melding
 17. Boefdraad is weer bezig te bedelen om zijn zak en die van zijn schoonvader te vullen. Hup hup, suriname is in onderpand van verschillende landen. Dankzij boefdraad en zijn schoonvader.
  ZAKKEN VULLER EN
  VERNIELZUCHTIG BIJ MEKAAR


  Maak melding
 18. een triomfantelijke lach . dat betekent dat zijn bedelen om een lening succes heeft gehad. Boefdraad; je moet geen geld lenen, maar geld verdienen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES