vrijdag, december 8, 2023
HomeFotoSuriname krijgt nieuwe bevelhebber Nationaal Leger: Kolonel Robert Kartodikromo

Suriname krijgt nieuwe bevelhebber Nationaal Leger: Kolonel Robert Kartodikromo

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 mrt – Het Nationaal Leger van Suriname wordt ingaande 22 maart 2019 voorzien van een nieuwe leiding. De inauguratie van de nieuwe bevelhebber Kolonel Robert Kartodikromo vindt plaats op bovengenoemde datum. De opperbevelhebber der strijdkrachten zijne excellentie Desiré Delano Bouterse zal conform de procedure de nieuwe bevelhebber installeren.

Verder wordt Luitenant-kolonel Cherryl Chan Jon Chu benoemd in de functie van Chef Generale Staf, Majoor Tonny Haps in de functie van Commandant Landmacht, Luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen in de functie van Commandant Marine, terwijl Luitenant-kolonel Marven van Huisduinen in de functie van Commandant Luchtmacht wordt geïnstalleerd.

Luitenant-kolonel Floyd Mettendaf wordt geïnstalleerd in de functie van Commandant Korps Militaire Politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

46 REACTIES
 1. De sluwe vos Bouterse is aan het schaken.
  Zie dit als een zet om het javaanse electoraat voor zich te winnen bij de komende verkieziengen.

  Klinkt allemaal gewichtig en interessant , maar in de praktijk stelt het Surinaamse leger niks voor.
  Toon eerst ballen en verjaag de Guyanezen van Tigri en de Fransen die acties uitvoeren op surinaams grondgebied.


  Maak melding

 2. Dan stel ik de vraag wat het Surinaamse leger voorstelt. Het leger moet Suriname met verouderde militair materieel verdedigen. De eerste de beste FARC strijder is beter uitgerust dat een Sur. Militair.


  Maak melding

 3. Zijn er ook commandanten van de marine en de luchtmacht? Voor de 2 aluminium boten en de paar onbeduidende helicopters die amper kunnen vliegen. Volslagen waanzin. De waanzin van deze regering kent geen grenzen


  Maak melding

 4. Als het leger lef hebben, moeten ze tigri gebied terugpakken en de Fransen tegenhouden of beter Bouterse buitenspel zetten. Wat zijn wij een lachertje geworden, Chinezen stelen ons land, VHP gaat ziel verkopen aan westerse landen, armoede is groot en leger beschikken verouderde wapens.
  Het moet tijd worden om echt onafhankelijk te worden van Chinezen en Nederlandse invloeden door investeren in landbouw en toerisme.


  Maak melding

 5. Geen enkele Hindustaan in de top.Hij weet dat Chan Satohki uiteindelijk toch de opperbevelhebber wordt, het evenwicht in het leger, politie, douane en de ambtenarij gaat brengen. Bezetting naar rato van de samenstelling van de bevolking.


  Maak melding

 6. @ Forza

  Neen dat is niet de vader van Ranomi (die heet ) Kromowidjojo.

  Luchtmacht Marine wat een giller, een F16 is genoeg om Su in de as te leggen DDB wordt met de senieler, het duikboot van de drugs transport bedoeld hij. en de 2 helicopters den die niks voorstelt.
  Kort samen gevat het is een omkoperij voor de a.s. verkiezing, nu gaan de Javanen op de NDP stemmen missie geslaagd … En merendeels van het domme volk, vinden DDB prima dat is het !
  Hij beloofd het volk koeien met gouden hoorns, en uiteindelijk naait hij ze met open ogen .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. @Mokro
  Waaaaii ye kier mi, hahaha! Chan als opperbevelhebber??? Get real!! En wat evenwicht naar rato van de samnleving brengen?? De VHP heeft altijd Hindustaanse enclaves gesticht op bepaalde ministeries zoals OW om de civile werken te beheersen, Financiën om de economie te beheersen, Justitie om ze te beschermen terwijl ze stelen en drugs verhandelen. Het is de VHP eigen om etnische politiek te voeren, toen, nu en in de toekomst. Je hoeft maar naar het bestuur van de VHP en de fractie in DNA te kijken om te weten wat de ziel van de VHP is, Hindustanen eerst!


  Maak melding

 8. Alle ndp paria’ s zijn in principe oerdomme paarse loosers, die ddb en duivelse trawanten gewoon manipuleren, misbruiken, bedriegen en gewoon finaal voor de gek houden om hem als verlooser te aanbidden. Oma taki, ddb staat in het Sranang Tongo voor di- di – bri en alleen een werkelijke vervloekt zijnde zoon des duivels is in staat ondanks al zijn misdaden, leugens en bedrog, zovelen te verblinden en te indoctrineren. Alleen een mesn die zijn ziel heeft verkocht aan de duivel, om rijkdom en macht kan dit werkelijk presteren om uit handen van de Justitie en Politie te blijven, ondanks zijn lugubere meedogenloze en gewetenloze werken der duisternis. Opa taki, elk ander mens die een wandaad of misdaad begaat wordt openlijk ervoor gestraft, maar deze duivelse zoon, heeft letterlijk en figuurlijk lak aan recht en wet en samen met zijn duivels bezeten trawanten begaan dagelijks gruwelijkheden in naam van vaderlandsliefde en volk. Zij roven opeblijk de staatskas en misbruiken de macht, gegeven door de ma pima oerdomme dwaze idiote ndp paria’ s om land en volk te verderven. Oma taki, als hoofd van het land en zijn duivelse partij, verworden land en volk met de dag armer en zijn paarse zombies, oerdom gewetenloos. Opa taki, nadpsma na soso Njang Dagoebal Poep.


  Maak melding

 9. @ Lucien,
  Je kon het niet beter verwoorden.
  Toen Chan minister van Justitie was heeft hij op die afdeling heel wat mensen eruit gewerkt om op stategische plekken mensen te plaatsen die op hem lijken. De VHP is een racistische partij en Chan loopt nou alleen maar mooi boi te spelen tussen die (bosland)creolen, omdat hij ook weet dat hij zonder hun nooit kans gaat maken op het presidentschap. Als de (bosland)creolen op Waterkant alleen al lezen hoe zij door Hindoestanen worden uitgescholden zullen zij het nooit in hun kop halen om op Chan te stemmen.


  Maak melding

 10. Sedert wanneer heeft Su F16??? Ze weten geen auto’s naar behoren te besturen,laat staan een F16.
  Sedert wanneer heeft Suriname een luchtmacht?? Al deze heren worden totaal voor de gek gehouden.Landmacht en de Militaire politie functioneren voor geen meter. Ze hebben geen schoeisel, zijn afhankelijk van de Chinezen. De politie leeft in bittere armoede wat materieel betreft. Schenkingen van politievervoer hebben de Chinezen voor gezorgd. Er is zoveel misdaad is ons landje dat de Landmacht en Luchtmacht zeer afwezig is. De militaire politie is steeds uitzicht. Er is totaal geen samenwerking tussen deze gasten. De militaire politie hebben geen taak inhoudt. Zij horen de KPS dagelijks te ondersteunen. Ze zijn onzichtbaar. Bouta is sterk aan het dementeren. Moeten deze gasten straks ook gaan bedelen om hun salaris??? Een apenpakje dragen wil nog niet zeggen dat je serieus aan het werk bent. Hoe zit het met degelijke voertuigen die aan de gestelde eisen voldoen voor de militaire politie? Kleding, schoeisel, materialen en een opleiding op hoogniveau??? Waar zijn de integere mensen gebleven die onze samenleving beschermen?
  Ja wel de verkiezingen komen eraan, dus Bouta is zieltjes aan het winnen. Hij betrekt deze mannen in zijn corrupte bende. Mannen gebruik je verstand. Stellen jullie voorwaarden op papier om goed te kunnen functioneren. Laat het geen piekie piekie plei zijn van Bouta. Deze gast is een sluwe vos met een en al list en bedrog. F16 weet Bouta wel wat dit kost? Opleiding en onderhoud???
  Wat een randdebiel.


  Maak melding

 11. Psalm 12

  2 Help ons, Heer!
  Want er zijn geen goede mensen meer.
  Er zijn nog maar heel weinig mensen trouw aan U.
  3 De mensen bedriegen elkaar.
  Ze zeggen het één, maar bedoelen iets anders.
  Ze spreken gladde woorden.
  4 Heer, leg die bedriegers het zwijgen op!
  Ook alle mensen die trots denken dat ze U niet nodig hebben.
  5 Maak een einde aan mensen die zeggen:
  “Met onze tong zijn we machtig.
  Ónze lippen geven de bevelen.
  Wie doet ons wat?”
  6 De Heer zegt: “De mensen kreunen,
  want ze worden verdrukt.
  Daarom kom Ik hen helpen.
  Ik breng hen in veiligheid.”
  7 Wat de Heer zegt, is altijd waar.
  Zijn woorden zijn zo zuiver als zilver
  dat in een smelt-oven zeven keer is gezuiverd.

  8 Heer, U zal ons altijd beschermen
  tegen slechte mensen.
  9 In het hele land worden de mensen slecht,
  als ze geregeerd worden door mensen die zich niets van U aantrekken.

  Oma taki dat geldt ook voor Bouta en gewetenloze, meedogenloze trawanten. Maar ook het paasr dwaas slecht volk, de ndp paria’ s.

  Psalm 52
  3 Jij machtig man, waarom ben je zo trots
  op de slechte dingen die je doet?
  En dat terwijl God elke dag goed voor jou is?
  4 Je bent altijd slechte dingen van plan.
  Je tong is zo scherp als een mes.
  Je liegt en bedriegt.
  5 Je houdt meer van het kwaad dan van het goede.
  Je houdt meer van bedrog dan van de waarheid.
  6 Met je tong doe je andere mensen graag kwaad.
  Je vindt het heerlijk om ze te bedriegen.
  7 Maar God zal jou voor eeuwig vernietigen!
  Hij zal je grijpen en je je huis uit sleuren!
  Hij zal je wegrukken uit het leven.
  8 De mensen die leven zoals God het wil, zullen dat zien.
  Ze zullen diep ontzag voor God krijgen.
  Ze zullen over je lachen:
  9 “Kijk, zó loopt het af met iemand die niet op God vertrouwde,
  maar op zijn eigen rijkdom en macht.
  Hij vertrouwde op zijn slechtheid.”

  Opa taki, de dag is en komt dat ook deze verderver van land en volk het zal weten en ook loon naar werken zal ontvangen. Waar hij en de zijnen gaan is er geen rust, vrede en zegen, maar onvrede, vloek en gekrijs vol wroeging waarom de duivel te dienen.


  Maak melding

 12. Nederland hoeft maar 1 F16 te sturen en zie hoe deze dappere soldaten het bos in vluchten. Het is benoeming voor de vorm want het leger van Suriname stelt geen moer voor. Als de Franse gendarmie het wilt, kunnen ze zonder tegenstand zo Paramaribo intrekken en Bouterse en zijn criminele bende liquideren. Dan wil ik zien hoeveel moed de pro Bouterse overschreeuwers in hun ballen hebben. Maar eerlijk gezegd denk ik dat de ballen ingekrompen zijn tot lauki zaadjes.


  Maak melding

 13. @Luciën@Liberty: Hahaha Santhoki for Pres en opperbevelhebber, yes we van. Alle dieven die nu door de dieven partij op strategische posten zijn geplaatst verwijderen en capabele mensen op zetten, het liefst iemand die op hem lijkt.


  Maak melding

 14. ddb kan geen enkele coup plegen.Frankrijk, Brazilie, USA zullen hem als het schoothondje van castro en maduro daarvoor niet de gelegenheid geven. Ze willen juist rust aan hun grenzen, hun eigen achtertuin.

  maduro, ddb en castro dagen zijn geteld. Het communisme zullen ze voor 25 mei 2020 voorgoed van het Amerikaans continemt te kop in drukken.

  Het draaiboek is standaard van de SEALs, NAVO, Luchtmacht. De ambassades van de NATO, USA, Frankrijk, Brazilie, enz hebben hun werk samen met de CIA grondig gedaan in Venezuela en Suriname. USA heeft alle landen die met maduro zaken doen al gewaarschuwd, hiermee per direct te stoppen en de zelfbenoemde president de oppositieleider Juan Guiado te erkennen en te ondersteunen. ddb weigert dit te doen en Suriname zal het merken wat dit financieel, sociaal, enz gaat merken, DT zal ddb ook een poepje laten ruiken.

  Voor 25 mei 2020 is ddb en kliek weg. Ze krijgen geen kans het land te ontvluchten. Het SKLM vliegtuig moet maar proberen op te stijgen als DT het groenlicht aan het Leger geeft voor showtime. Frankrijk, NATO, Frans – Guyana heeft al alles in Kourou gereed en alle coordinaten goed ingevoerd. Dag, avond, midnight, tijdstip, weergesteldheid (regen, bewolkt, enz) windkracht, enz. Alles is gereed voor actie. Brazilie houdt hem ook in de gaten en ook in Guyana volgen de Amerikanen alles in Suriname nauw lettend.

  ddb, maduro en castro zitten als ratten in de val. Het communisme is zo goed als morsdood op het Amerikaanse continent. DT kan best een buitenlandse militaire succes hebben/gebruiken voor 25 mei 2020 of anders gezegd voor zijn herverkiezing in USA in november 2020.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Inderdaad wat stelt ht leger nog voor. Gestoken in n camouflagepak mt sterren n balken op d schouders n een bengelende revolver op d dybeen mkt ht wel indruk maar er is geen toegevoegde waarde aan strydkunst op oorlogsgebied .aln op onafhankelykheidsdag zyn ze zichtbaar om hun loop -n danskunst t demonstreren d meeste vn ze mt hangende buik n doorgezakte kont .ht leger mkt ze lui n dik. Stuur ze nr afganishtan om oorlogje t gaan spelen mek den go schyt drape tè den jere powpow


  Maak melding

 16. @Liberty,

  Ahhhh gutte, lees je nooit hoe de hindustaben worden uitgescholden. Luciēn komt op deze site om alleen zijn haat te uiten jegens hindustanen. Zo zijn er nog meer.
  Wat een ondankbaar volk zijn creolen! Ze zijn vergeten dat ze te vreten hebben dankzij o.a. de hindustanen. Suriname zal nooit tot ontwikkeling komen, omdat creolen vol haat zitten jegens de hindustanen.


  Maak melding

 17. Vergeleken met het Surinaamse leger is een leger van poppen vele malen sterker.
  Het Surinaamse leger stelt geen moer voor. De militairen in het bezet gebied met Guyana zijn door het Gyanese leger omver geblazen.


  Maak melding

 18. Ik zie veel etnisch gescheld hier. Ik waarschuw daarom:

  Een ieder die racistisch/etnisch uitscheldt, sla ik over; ik lees dan geen woord van hem.

  Maar je mag je natuurlijk wel raciaal (kritisch) uiten, bijv. dat er nog etnische politieke partijen bestaan enzo.

  Dus wel raciaal, maar niet racistisch.


  Maak melding

 19. Surinamers kijk goed naar foto

  kijk ook goed hoe goed jou president heeft en langs de SU rivier woont en geniet van jou belastinggeld en ook van de door jou geleende leningen uit buitenland die jij straks moet betalen.

  Of heeft hij betaald uit coke geld.


  Maak melding

 20. @destier denk je werkelijk dat de Afghanen onder de indruk van de makakken uit Suriname zulken geraken. Boi mi lafoe yere. Boi arki boeng er is nooit een buitenlands leger geweest die de Afghanen heeft weten te onderwerpen.Niet de Grieken, niet de Perzen, niet de Mongolen noch de Turken, Britten, Russen en de Amerikanen. Alles werd er een twee drie eruit geknuppeld. Denk je nu echt dat het Surinaams leger de Afghanen aan kan ? Ik denk als de Afghanen de achtervolging op het Surinaams leger inzetten ze zo in Paramaribo staan. Jongen, dol niet mrt Afghanen hun trots is dat ze altijd voor hun vrijheid hebben gevochten. Wanneer heeft Suriname voor zijn vrijheid gevochten ?


  Maak melding

 21. @ Jiyani maaf karna vergeef mij met excuses maar als ik hier mijn ongenoegen over de boscreolen uit dan word ik o.a door jou en anderen voor racist uitgemaakt dit terwijl mijn zwageres uit Haïti komt en ik zelf 4 Haïtianen in dienst heb. Ik heb zo mijn redenen om me negatief over de boscreolen uit te laten. Ben ik negatief ? Ja er zijn op de forum een paar kakkerlakken die er een hobby van maken om zich jegens Hindoestanen racistisch uit te laten. Dan hoor je anderen niet klagen maar doen ze vrolijk mee. Maar O wee als men zich negatief over zwarten uitlaat dan is het direct racisme.


  Maak melding

 22. Suriname heeft geen leger nodig! Laat de leger nuttig werk doen en ruimen jullie die boeven op. Moet de politie al het zware werk doen. Of zitten jullie alleen te vreten en schijten.


  Maak melding

 23. Baba sai k denk dat j my verkeerd begrepen hbt .met “ka drape” bedoelde ik ht surinaams poppenleger. Overigens lees k mt veel interesse nr jw reacties op d verschillende meningen v/d forumleden n ht gft my n goed gevoel.volkomn eens mt jw kritiek.


  Maak melding

 24. Gefeliciteerd. U wordt bevelhebber van op 2 na het slechtste leger ter wereld. Volgens mij kan de seal Suriname zomaar binnenwandelen om Bouta op te pakken.


  Maak melding

 25. Suriname zou er goed aan doen om het leger af te schaffen net als enkele andere landen. Dat is de beste defensie vandaag de dag..

  Hoe gaan we ooit uit 550.000 mensen dit land kunnen verdedigen tegen externe vijandige invloeden?
  Het leger is alleen bedoeld voor interne afschrikkerij. En wie tegenwoordig nog bang is voor Surinaams legergeweld zoals toen, moet maar eens goed naar zichzelf kijken en de trauma’s van zich afwassen. Wat toen is gebeurd, is zonder internationale repercussies haast onmogelijk in de wereld van vandaag.
  Het (het leger) stelt totaal niets voor!!

  We dienen te volstaan met grensbewaking uit commercieel perspectief (ons daarin specialiseren), het bewaken van enkele strategische plekken en verder met het door het leger schoon laten maken van onze trenzen. Weg met overtollige ambtenaren!

  Het roer moet drastisch om over de hele linie.
  Suriname als land doet er beter aan zich te profileren als verbindend land in de regio. Maar dat is een onderwerp op zich.

  Of een toekomstig, niet al zittend kabinet, zo out-ot-the-box kan denken…?

  Me mars papa!


  Maak melding

 26. Een leger is ingedeeld naar het aantal eenheden. In Suriname zul je geen rang tegenkomen die hoger is dan de rang van een kolonel. Vervolgens heb je de verschillende afdelingen. Het Surinaamse leger in zijn totaliteit telt nog geen drieduizend man. De landmacht (infanterie)is het best vertegenwoordigd. Een leger is natuurlijk een strikte hiërarchie.

  Bevordering vindt plaats naar gelang dienstjaren, opeenvolging van rangen, bewezen prestaties en gevolgde opleidingen. Het is inderdaad zo dat het Surinaamse leger niet het meest sterke ter wereld is. Er is immers niet een directe noodzaak daartoe. Israël is een land met ook niet zoveel bewoners, maar beschikt wel over een ultramodern leger. Moet wel, anders zou zij vandaag niet meer bestaan. Hoe meer internationale belangen een land heeft, hoe sterker het leger. In het Surinaamse leger heb je nog militairen (nu van middelbare leeftijd) in dienst, die oorlogservaring hebben daterende uit de tijd van de binnenlandse oorlog. Dat is broodnodig want je kunt trainen wat je wilt, het blijft niet hetzelfde.

  De kracht van het leger zit in de houding van de Buitenlandse politiek die Suriname voert. Het Surinaamse leger zal niet een strijd initiëren waarvan het redelijke wijze vermoedt dat die gedoemd zal zijn te mislukken. Zich verdedigen is iets anders. Om die reden zal er niet in het Tigri gebied gevochten worden. De oplossing is gelegen in het diplomatieke. Het zal niet uitmaken welke regering aan de macht is ‘. Ook Chan voor Pres zal geen gevecht aangaan met de Guyanezen. Hij was ook deel van de regering in het verleden en volgens mij is er ook niets gebeurd met Tigri.

  Invasie vanuit het buitenland is not done . Degenen die dat toejuichen zijn geen ware Surinamers. Die zijn te verblind en kunnen niet het overzicht bewaren. Men zou in eerste instantie Suriname makkelijk kunnen overlopen. Daarmee nog niets gezegd. Een goede militair zorgt altijd voor een goede backing. Een militair kan ook een guerrilla worden.

  Suriname beschikt over de jungle waar vrijheidsstrijders zich kunnen terugtrekken. Een goede militair, die legt zijn reserves alvast aan in vredestijd. Munitie, wapens, explosieven, voedsel dat heel lang meegaat, kleding, noem maar op. Een goede militair heeft een plan van aanpak en een plan B. Amerikanen hebben zich vaak vergist in de sterkte van de vijand. Iets waarvan ze dachten dat het zou meevallen, liep uit tot een jarenlange oorlog. Voorbeelden te over. Vietnam, Afghanistan, Irak, Syrië. Met andere woorden; David hoeft niet bang te zijn voor Goliath.

  Het zou bepaalde Surinamers sieren trots te zijn op het Surinaamse leger.
  Maar zelfs die vaderlandse liefde kunnen zij niet opbrengen en blèren liever over politieke issues of hopen dat de Amerikanen of Nederlanders ingrijpen. Verachtelijk hoor.


  Maak melding

 27. Dit is kapitaalvernietiging van het land om zoveel mensen te benoemen voor zo een kleine leger lijkt wel op padvinders.Als Suriname vind ik het helemaal niets. Opdoeken dat leger die het grondgebied niet kunnen verdedigen als het op aan komt.Bouterse was sergeant en benoemde zichzelf tot bevelhebber der strijdkrachten na die militaire ingreep in 1980.Daarom zit Suriname nog steeds in de ellende.


  Maak melding

 28. Het leger van Suriname is gewoon de militaire tak van de NDP

  Dat weten we allen.

  Mocht de NDP de verkiezingen verliezen en de macht komt dan in handen van een andere politieke partij te liggen, dan zullen we zien welke bedreigingen subtiel vanuit het leger zal gaan

  Het fundament hiervoor wordt stevig gelegd door baas door het plaatsen van z’n kontje likkers op strategische machtsposities.

  Een harde dobber straks zowel in financiële als politieke zin om hun kwijt te raken.

  De ontwrichting is door baas door zijn strategische plaatsing mocht een ander constellatie winnen nu al ingezet.

  Een ontwrichting die ook tot interetnische spanningen kan zorgen

  Baas regel je Tori en voor mij nog vijf jaar pakket. Ik ben bereid er iets voor te doen. Kontje vooraf schudden en na ontvangst.


  Maak melding

 29. Kijk naar de lichamen van de clan van de hoogste militaire macht. Ze lijken alleen maar te leven om te vreten en te drinken.
  OF BODYBUILDERS SOMS?
  DIEP TRIEST !!!!!


  Maak melding

 30. Laten jullie deze soldaten Bottum met rust hij is door de militaireTop Debiele B.benoemd. No jealosy please.
  Anders krijgen jullie met de andere Toppers te doen.


  Maak melding

 31. Robert$$$$$
  Ik zou graag willen weten over de denkwijze van de andere toppers, maar dan waar het gaat over de lichamen van deze voorbeeld figuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES