woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidPersoneel St. Vincentius Ziekenhuis in Suriname legt het werk neer

Personeel St. Vincentius Ziekenhuis in Suriname legt het werk neer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mrt – Het personeel van het RKZ oftewel St. Vincentius Ziekenhuis in Suriname heeft het werk vanmorgen neergelegd. Aanleiding hiervoor is het uitblijven van de ‘TWK’ over 2016 en 2017. “We kunnen dit niet meer accepteren, want we werken hard genoeg. We zijn het wachten beu” aldus een stakende medewerker tegen Waterkant.Net.

Het is niet de eerste keer dat er actie wordt gevoerd. Volgens een medewerker van het ziekenhuis moeten er steeds weer prikacties gehouden worden om het geld betaald te krijgen. “Als we dat niet doen worden we niet betaald. Maar zodra we actie voeren ‘is er ineens geld’ aldus de medewerker.

De staking is vanmorgen om 08.00u begonnen. Om 15.00u had nog niemand met het stakend personeel gesproken. Volgens deze medewerker zou directeur Manodj Hindori hebben aangegeven dat er sancties volgen als medewerkers het werk niet hervatten.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. hoezo sancties, gewoon de mensen betalen voor het werk dat ze doen. Hoe moeten ze naar hun werk komen,hun levensonderhoud betalen? makkelijk roepen dat er sancties zullen volgen.


  Maak melding
 2. Paarse maffia-terreur. Nu klein en kort houden en voor de verkiezingen weer een vette worst voorhouden. Wat een ranzige, misselijkmakende, criminele bende.


  Maak melding
 3. Zelfs als je werkt heb je niet eens genoeg geld. Dat is toch schandalig. Waarom accepteren de mensen dit, je laat telkens over je heen lopen. Vroeg opstaan en je best doen om mensen te helpen in de ziekenzorg en dan nog ondergewaardeerd.
  Hoe kunnen al die bigi dagu’s hun werknemers nou recht in de ogen aankijken. Ik zou me dood schamen. Lijkt wel erger dan onder het koloniaal tijdperk. Schandalig.


  Maak melding
 4. Een terechte actie!
  Dit zou eerder moeten gebeuren.

  TWK moet met terugwerkende kracht inclusief rente worden betaald.

  Me mars papa!


  Maak melding
 5. Het RKZ die zelfs ver over de grens bekend stond als een prominent ziekenhuis, betaald zijn personeel niet???? RKZ werd gezien als de beste ziekenhuis in Suriname. Hoe kan dit?? Hoe kunnen zij hun verplegend personeel niet met terugwerkende kracht betalen??? Ziekenhuizen zijn van hun verplegend personeel afhankelijk. Geen verpleegkundigen en andere disciplines ligt het ziekenhuis letterlijk op zijn gat. Het is niet raadzaam dat RKZ zo omgaat met zijn personeel. Mensen hebben hun mondvol over de slavernij, zowel hier als de Surined in het buitenland. Laten deze mensen de handen in eigen boezem steken. Slavernij wordt nog steeds gehandhaafd in eigen land en niet door de blanken. Dus laten wij geen stok zoeken om de Nederlanders te slaan of vergoedingen uit het verleden te zoeken. Kijk wat er hier aan de orde van de dag is in ons Suriname. Onze eigen kooi stinkt naar de misdaad. RKZ is hiermee sterk in aanzien gedaald.
  Daarom gaan mensen voor hun gezondheid over de grens. Wat er hier gebeurt is grensoverschrijdend gedrag voor een ziekenhuis. Personeel moet werken maar worden niet betaald of moeten jaren op hun vergoedingen wachten. De slavernij is reeds eeuwen afgeschaft, maar het wordt hier voortgezet. Schaamteloos.


  Maak melding
 6. Mi sabi wang lo zuster nanga broeders sa stem in 2010 en 2015. Mi beng warskow deng foe gebruik deng verstang. Maar ie sabi sang het gros foe deng sma didi taki mi, laat me met rust, Venen heeft zijn tijd gehad. We wille een andere wind, een paarse wind. Maa mi warskow deng dati na soso onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers na soso lee mofo sma. Hij is bekeerd krijsten het gros der zusters. Hij komt bij ons in de gemeente van onze herder Stefanus Meye. Anno 2019 zijn en gaan hun oren en ogen langzaam maar zeker open. Laatst mi aksi mi zwageres sa e wroko drape en ooktoe stem gi a didibri Bawta. Eeeh hoe gaat het met je werk? Want ze houdt van haar werk. Verdrietig zei ze, we doen ons best en hadden werkelijk gehoopt op een betere ontwikkeling voor land en volk, maar wat deze regering waarvoor ik tweemaal op heb gestemd ons land en volk heeft gebracht, is vreselijk misdadig en niemand doet of zegt wat. Er zijn ook nog zusters en broeders die heilig geloven dat god, de duivel ddb daar heeft gezet om land en volk vrede en voorspoed te brengen, want zeggen ze, ze geloven de valse apostel Meye en valse profeet Misikeba. Maar ik ben allang weg uit die gemeente van Meye, want hij predikt geen bekering en liefde, maar alleen maar wat mensen willen horen, genezing, succes en rijkdom. Zelfs zijn baas, didibri heeft hij niet kunnen genezen. Die gaat samen met zijn roversbende richting Cuba en laat vele passagiers schijterig pissend lang wachten op verlate vluchten. bawta is een vloek, maar ook voor zichzelf, familie, vrienden en volk.


  Maak melding
 7. Dat de ziekenhuizen in de problemen komen heeft te maken met o.a. het vergoedingssysteem van de overheid voor bewezen diensten.
  Het is al jaar een “gevecht” over de hoogte van de ligkosten (hoeveel krijgt het zkh per dag per opname)
  Dit schijnt structureel te laag te zijn waardoor de inkomsten van de ziekenhuizen niet toereikend zijn om alle kosten te denken.

  Daarnaast zijn er de machtige medische die te veel diensten verlenen en declaren om hun levensstandaard te garanderen.

  En last but least in Suriname biedt men medische zorg aan die in heel duur zijn. De kleine groep rijken en hoge pieten in hun land profiteren hiervan terwijl aanschaf- en onderhoudskosten van de apparatuur die men daarvoor nodig heeft heel duur zijn.
  Denk hierbij aan .oa. scanapparaten, dure operatiekamers en operatiemateriaal, open hart operaties etc)
  De vraag is of deze zorg voor een kleine groep op kosten van de gemeenschap moet of dat de rijken dit zelf moeten betalen.

  Het belangrijkste probleem is echter dat de overheid te laat het geld naar de ziekenhuizen overmaakt.
  Dit zorgt voor late betaling aan personeel.
  En dit op zich is een fenomeen dat zich heel vaak voordoet.


  Maak melding
 8. Goudenregen werden er belooft. Het zijn ondertussen bergen van Schulden. Onbetaalde facturen, Niet nagekomen beloften en Lucht Kastelen.
  Voeg alle tegoeden en onbetaalde rekeningen aan de Staatsschuld toe en het land is Failliet


  Maak melding
 9. @Sam
  Weet je wie de dagvergoeding bepaalt / wie voert de berekening uit?
  In Nederland gaan ziekenhuizen failliet. Inboedel wordt geveild. Gisteren of vandaag is het de beurt aan het SLVZ. Het IJsselmeerziekenhuis is al geweest. Een optie?


  Maak melding
 10. @ Pico,

  Je hebt gelijk. Wat in Nederland gebeurd met de ziekenhuis is over het algemeen dat bepaalde diensten, medische specialisatie niet aangeboden worden. De patenten gaan dan liever naar een ziekenhuis waar alle meest voorkomende specialisten zijn.
  Het persé open houden van de ziekenhuizen kost te veel geld.
  In sommige gevallen is er sprake van wanbeleid. (Slotervaart Ziekenhuis) in interne conflicten.
  Sinds de privatisering is de gezondheidszorg van Nederland naar de kloten en het wordt per jaar minder service en meer premie betalen.
  Zou ook kunnen dat er in bepaalde gebieden te veel ziekenhuizen zijn m.a.g. onderbezetting dus reductie, niet meer rendabel, sluiten. Of dat de specialisten niet bereid zijn 1 x 24 uur diensten te draaien.

  Het wonder is dat gebieden zonder een ziekenhuis niet extra onder lijden.

  In Suriname bepaald de Staat de lichtkosten!
  Hoe die ooit tot stand is gekomen en gecorrigeerd wordt is mijn niet duidelijk.
  Feit is dat de ziekenhuizen erg lijden onder de formule die men toepast.
  En dat is ook onder Front het geval geweest.

  Fraude met de fondskaarten, mensen die geen recht op hebben en toch een hebben, speelt ook een rol.
  Effect basale kostencalculatie klopt niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES