zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTot vijf jaar cel geëist tegen oplichtersbende uit Nieuwegein

Tot vijf jaar cel geëist tegen oplichtersbende uit Nieuwegein

-

Does Travel - naar Suriname

NIEUWEGEIN, 6 mrt – Tegen vier personen die ervan verdacht worden een criminele organisatie te vormen gericht op oplichting heeft de officier van justitie in Nederland vandaag gevangenisstraffen geëist tot vijf jaar onvoorwaardelijk. De zaak kwam aan het rollen toen er een verdenking rees tegen de 51-jarige hoofverdachte van drugshandel en hij grote sommen geld bleek te hebben overgemaakt naar zijn rekening in Suriname.

De drie mannen en een vrouw deden alsof ze wilden investeren in vastgoed of in sportclubs en lieten hun slachtoffers grote coupures vals geld omwisselen in kleinere coupures echt geld. Ze namen hierbij valse namen aan en opereerden als DGB Finance, Adelman Finance of Abbey Investments. Een van de mannelijke verdachten hield zich vooral bezig met vastgoed; de ander vooral met sporters of sponsorcontracten.

Uit het financiële onderzoek blijkt dat de leden van de organisatie grote geldbedragen voorhanden hebben gehad en uitgegeven zonder dat zij een verklaring kunnen geven voor de herkomst van dit geld. Al met al gaat het volgens het Openbaar Ministerie om “een astronomisch bedrag”, van vele tonnen, dat werd omgezet in auto’s, money transfers en dure kleding en sieraden. Dat maakt dat de officier ook witwassen bewezen vond.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Wat een dommies!

  Sjongejongejonge.
  Waarom denken mensen dat ze zo slim zijn, terwijl ze zoooo dom bezig zijn.

  Wel leuk geprobeerd, maar misdaad loont niet. Jammer van die deviezen. Heeft het land hard nodig.

  Me mars papa!


  Maak melding
 2. Dat is heel stom ! Men denkt dat Nederland een makkie land is , dit land is uitgerust met een zeer integraal digitaal systeem qua geld zaken betreft, Surinamers halen uit jullie hoofd dit comedie praktijken . Er komen nog meer aanhoudingen let maar op !


  Maak melding
 3. De bijzonder ongelijke verdeling van de rijkdom in de wereld – 1% van de mensen bezit 50% van al de rijkdom, 99% van de mensen bezit samen net zoveel als die 1% – gaat voor meer en meer gevallen van oplichting, fraude e.d. zorgen. De overheid draagt juist bij dat rijken rijker worden en armen armer. Heb je nog wat aan een overheid? Ik ga zeker niet stemmen komende week. Ik ben klaar met de politici.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES