dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandAlarm over vervuiling binnenland van Suriname

Alarm over vervuiling binnenland van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – De Surinaamse Facebook pagina Marowijne Suriname heeft afgelopen week alarm geslagen over ernstige vervuiling van het binnenland van Suriname. Op diverse foto’s is te zien hoe grote hoeveelheden afval gedumpt zijn in het water en langs de oever in het Lawa gebied.

Volgens de pagina zijn de boosdoeners ook bekend; illegale buitenlandse goudzoekers en Chinese winkeliers. De pagina schrijft hierover: “Beste toeristen, welkom naar onze vieze binnenland, met troep van illegale buitenlanse goudzoekers, en chinese winkeliers aan de lawa..

De troep is ernstig omdat het midden in de prachtige Surinaamse natuur gedumpt is. Bekijk meer foto’s hieronder:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Ditt is tch niets nieuws.
  Laap langs de Waterkant en de domineestraat en spanhoek en heiligenweg en ziedaar de spiegelbeeld van het binnenland.
  En dan heb je het nog niet eens over de gebieden die bezet zijn door de Marrons die electra en water ontberen


  Maak melding
 2. Halloooooo, dit is niet nieuw hoor. Waar zijn de voorvechters van ecologische toerisme . Alles was toch zo goed geregeld in het binnenland. Ik heb voor de zoveelste keer gelijk, in suriname is alles wat men doet gelijk aan de verdoemenis. Geef de Chinezen maar de schuld, neenee ,dit is gevolg van de paarse honden in de regering g van su.


  Maak melding
 3. Oma taki, mi no wang sjie deng oso nanga prasi foe deng sma sa de verantwoordelijk hiervoor. Kijk naar hun omgeving en je weet het. Opa taki troetroe na leki vuilnisbelt.


  Maak melding
 4. Ik snap hier werkelijk niks van, je kan die rommel toch in een laadbak van
  de auto gooien en je brengt die rotzooi naar een aangewezen stortplaats.
  Als je in Nederland naar de stortafval gaat van de gemeente dan moetje alles
  apart inleveren.


  Maak melding
 5. Wat een geweldige regering heeft su zeg!!!
  Niks klopt aan deze regering….
  Bij de leden van de regering zal het ook een grote vuilnisbelt zijn..
  Wat moeten we met deze paarse stront moordenaar die aan de macht is….
  Een land met een half miljoen mensen kan hij niet besturen….
  eigen belangen telt voor die klootzak…
  En toch gaan er weer een hoop blinde idioten op hem stemmen….


  Maak melding
 6. Hopelijk zal dit ook de NDP of meneer Bouta lezen.
  Want Suralco sluit hij vanwege Milieu overwegingen.
  Wat is hier aan de hand dan. Wie heeft de Goudzoekers en de chinezen binnengehaald????


  Maak melding
 7. Zonde van het mooie Suriname. Eén keer in mijn leven op vakantie geweest in Suriname en ik was verliefd op het land. Dacht zelfs hier wil ik wonen , maar als ik waterkant leest over ongelukken , berovingen , vervuiling , corruptie en nog meer. Nu denk ik laat maar dit land is niet meer te redden. Nogmaals zo’n mooie land , leuke mensen , maar verziekt door dit alles.


  Maak melding
 8. Mooie reclame voor de volgende vakantiebeurzen. ADVIES aan alle (eco)toeristen. BLIJF WEG !!!……uit dat stinkende, smerige, criminele en corrupte narcoland. Kies voor Caribisch Nederland. Parelwitte stranden, Azuurblauwe zee, Vlotte en vriendelijke dienstverlening en betaalbare vliegtickets en excursies.


  Maak melding
 9. Het is wel makkelijk om je eigen verantwoordelijkheid te ontlopen en de schuld maar blijven geven aan anderen. In denk zelf dat de modernisering van de Surinaamse samenleving en de toenemende welvaart van de bevolking in het binnenland er mede de oorzaak ervan zijn dat mensen veel meer dan voorheen in staat zijn om meer goederen / consumptie artikelen aan te schaffen. Dit brengt afval met zich mee. Mensen moeten hun eigen afval opruimen en afvoeren naar de daartoe bestemde plekken. Dit geldt zowel voor de binnenland bewoners als voor de Chinezen, Brazlianen,stadsbewoners.


  Maak melding
 10. Dit is misschien nieuw voor het binnenland maar op diverse plaatsen in het land, zowel in de stad als op het platteland, is het een grote klerezooi.
  Het lijkt wel of Suriname verandert in een grote vuilnisbelt.
  Trouwens, hier in Nederland kan men er ook wat van. Misschien niet op zo’n grote schaal maar kijk in de bewoonde gebieden op straat en in de bermen langs de (rijks)wegen. Daar wordt ook allerlei troep uit de auto’s geworpen. Zelfs in de bossen flikkert men van alles van zich af.
  Van tijd tot tijd zijn er vrijwilligers die op hun vrije zaterdag dan andermans rotzooi opruimen.


  Maak melding
 11. Klopt Get a life

  In de bossen van Nederland gaan d flikkers flikkeren. Ze flikkert alles totdat niks meer in kan….

  Dus ze hebben vrijwilligers nodig.


  Maak melding
 12. “” Klimaatsverandering rode draad regionale ACP-EU vergadering
  Bron: Starnieuws Starnieuws 1 maart 2019, 04:12
  Dialoog, samenwerken, integratie, klimaatsverandering en handel. Deze punten worden door haast elke spreker benadrukt bij de opening van de 17e ACP-EU Joint Parliamentary Assembly””

  Klimaatverandering wordt veroorzaakt door het milleu. Wij in Suriname kunnen het milleu niet aanpakken, maar gaan wel op kosten van het volk naar Europa om te vertellen hoe men het moet aanpakken. Stelletje idioten. Volgens SIKI Keba is Suriname een Paradijs.


  Maak melding
 13. Oe mpp jullie daar in Suriname oe dëdë nanga ka!
  De Chinezen en toeristen betalen de Surinamers om het vuil op te halen en ze worden ook betaald. Wie dumpt het??? Is echt een ka daar in het land zelf water te drinken word ik bang voor.


  Maak melding
 14. @RoBG, zet je oogkleppen af en zie dat de wereld groter is dan je kokervisie. Welvaart betekent ook bewustwording en respect voor het milieu. Dat betekent dat er van overheidswege allerlei dienstverlening en voorlichting aan een schoon milieu gegeven moet worden. Nu zijn het de Chinezen en de illegale goudzoekers. Dit kan voor een deel kloppen, maar de dorpsbewoners in het Marowijne gebied zijn zelf debet aan de vervuiling. Hoe zit het met onze kersverse MBA-ers, wat was de conclusie van zijn onderzoek? Wat doet hij als parlementariër op dit gebied of is hij alleen goed voor roven, bedriegen en geld strooien. Dat noem je geen welvaart maar ondergang van de jonge natie.


  Maak melding
 15. A no mi cultuur, altijd de buitenlanders, chinesen zijn ook buitenlanders, rotzooi maken ze zelf de boel vervuilen met kwik en afval in SU. Overal is het zelfde. Men moet een keer ophouden met andere de schuld geven.
  Klagen alleen help niet, stoppen met afval zomaar weggooien, het lost niet van zelf op. De mensen moeten een keer leren hun vuil zelf op te ruimen, of het binnenland is of in de stad. Straks komt de regen en komt overstroming dan wat.

  Weg met de a no mi cultuur.


  Maak melding
 16. Volgens een reageerder komt de rommel door de toename van welvaart en toename van de consumptie. Blijkbaar gaat daarmee ook het verstand van de bewoners ten onder. De verklaring is eenvoudig in het binnenland wonen beesten en due gedragen zich ook als beesten. Waarom zie je die troep en rotzooi niet in Bitagron of Ta presi no di foe krebi ?


  Maak melding
 17. @Mokro, ik heb helemaal geen oogkleppen op. Ik ben geen Jojo of Bigi Sma die met grote laadbakken op rondlopen. Laten we dit vraagstuk zuiver bekijken. Het achterland van Suriname wordt thans bewoond / bevolkt door Marrons, Inheemsen, Creoolse, Hindoestaanse, Javaanse, Chinese en Braziliaanse goudzoekers en andere gelukzoekers. Allen maken zich bewust en onbewust schuldig aan het verpesten van het natuurlijk milieu. Nu op dit moment zijn voorlichting,bewustwording en opgelegde sancties zijn de juiste remedies tegen de milieuvervuiling. Met name de goud en gelukszoekers moet men pijnlijk in hun portemonnee treffen. Zij moeten het kunnen voelen dat een overtreding ontzettend veel geld kost.


  Maak melding
 18. Hallo niet de buitenlanders de schuld geven????De binnenland bewoners zijn de grootste vervuilers in ons land. Zij schijten zelfs letterlijk in onze rivieren en dit is al jaren zo. Verhalen van toeristen liegen er niet om. Schaamteloos gedrag. Onze wateren worden al decennia’s vervuild. Kleren worden er gewassen, zeep wordt weggespoeld. Wat in onze rivieren leven worden vergiftigd en vermoord. Onze natuur is zwaar verontreinigd door de bevolking die er wonen en dan de Chinezen de schuld hiervan geven. De mensen moeten de hand in eigen boezem steken. Uiteraard moet iemand de schuld krijgen en het is altijd een ander. Stelletje dwazen. De binnenlandse bevolking moet bewust gemaakt worden van hoe zijn hun eigen land schoon kunnen houden. Bosland bewoners zijn van die simpele zielen en doen maar. No brains no shame’s.


  Maak melding
 19. Welke onverlaat maakt steeds en overal rommel en rotzooi. Het mooiste voorbeeld zagen wij tijdens het WK voetbal. Daar waar de zeer gedisciplineerde en opgevoede Aziaten na elke wedstrijd de stadions schoon achterlieten, lieten de Afrikanen zien waar hun opvoeding stopte. Dus ra ra ra wie is verantwoordelijk voor die rommel ?


  Maak melding
 20. En in Suriname trekken ze allemaal hun gore muil open als de Fransen hard optreden tegen deze bosmensen die elke vorm van goede normen en waarden ontberen.


  Maak melding
 21. De suri is zelf ook debet aan de kelerezooi in het water. Er wordt massaal van alles gedumpt als of het de normaalste zaak is. Dus Suri begin bij jezelf.


  Maak melding
 22. Het is op veeeeel plaatsen ,zoniet overal, smerig.
  Enkele voorbeelden: In en langs de kanalen, goten, straten, Waterkant, braakliggende terreinen, leegstaande huizen, bouwvallen en vaak op eigen erf.
  Niet echt om trots op te zijn als president. Lijkt mij.


  Maak melding
 23. @Nort
  Je hebt groot gelijk, niet vreemd dus dat men last krijgt van ongedierte. Bestrijdingsmiddelen moet men tegen dit soort mensen gebruiken en niet tegen dieren, die er een gore bende van ons mooi landje maken.


  Maak melding
 24. Gewoon doorgaan met de rotzooi en vergif van je af te donderen stelletje barbaren en viezerikken, en maar bleren en schreeuwen als je er op aangesproken wordt. en weer staat Suriname op de (wereld)kaart


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES