donderdag, februari 22, 2024
HomeFotoPolitie Suriname houdt autodieven die auto's sloopten en helers aan

Politie Suriname houdt autodieven die auto’s sloopten en helers aan

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 1 mrt – De politie in Suriname heeft deze week vijf mannen aangehouden voor autodiefstal en heling. De mannen zijn ondermeer verantwoordelijk voor het compleet slopen van een witte Toyota Ist in het ressort Geyersvlijt. Ook een Toyota Mark X werd gestolen en eveneens gesloopt terug gevonden in hetzelfde ressort meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Op sociale media verscheen de afgelopen periode een filmpje waarin werd aangegeven dat criminelen in de maand januari de witte Toyota Ist helemaal gesloopt hadden. Naar aanleiding van dat filmpje kwam de 23-jarige verdachte Dwayne V. in beeld. Hij werd op dinsdag 26 februari door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en aangehouden. Op zijn aanwijzing werden zijn twee kompanen Denilson A. en Shevarro, K. ook aangehouden.

De drie bekenden de strafbare feiten gepleegd te hebben en gaven aan dat zij de gesloopte delen van de gestolen voertuigen verkocht hebben aan de twee helers Ashish G. (35 jaar) en Steve Ch.(33 jaar). Deze helers werden eveneens op dinsdag 26 februari opgespoord en aangehouden meldt de politie.

Deze vijf verdachten werden door het RBTP overgedragen aan de politie van het ressort Geyersvlijt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vijf verdachten in verzekering gesteld.

Eerder kon je op Waterkant.Net ook al lezen dat de diefstal van auto (onder)delen zoals zijspiegels, bumpers, voor- en achterlichten maar ook accu’s een ware plaag in Suriname is. Er gaat geen dag voorbij of er wordt melding gemaakt van deze vorm van criminaliteit, zoals hieronder te zien is:

Diefstal van auto (onder)delen ware plaag in Suriname
Deze auto werd gestolen in Suriname en compleet gestript teruggevonden door de eigenaar.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

16 REACTIES
 1. De helers moeten zwaarder gestraft worden dan de inbrekers. Zij hadden kennis van dat de spullen middels braak verkregen zijn. Opsluiten en sleutels smelten.


  Maak melding
 2. Een arbeidsintensieve bezigheid geweest, nu kunnen ze op kosten van het volk effe op kracht komen en daarna met nieuwe inzichten verder. Immers, ze hebben niks van school gebakken en weten niet wat eerlijk werken is, laatstaan wat normen, waarden en ethisch moreel handelen. Allemaal uit de nest van na 25 -02-80. Een boeven generatie!


  Maak melding
 3. Even nog nagaan of ze niet eerder in Opa Doeli 3-sterren hotel waren opgesloten !!, en nog meer intern hebben geleerd hoe ze moeten roven en inbreken !! Daar schijnt een leerschool voor jeugdige criminelen te zijn met “gratis eten en drinken” latens de belasting betalers !!!
  Wordt het geen tijd dat Steve Anus samen met Carl de Judas, 3x daags een preek gaan houden voor de jeugdige deliquentn in Opa Doeli ????


  Maak melding
 4. Bij hun aanhouding maakte een van hen de opmerking, alleen baas, Boefie en roverheid mogen stelen, maar wij, zijn aanhangers niet, fa dang. Ai boi, ie sabi toch Comma, mi no mang begrijp ini soortoe samnenleving wi e libi. Baas sreef e foeroe, lee, lokoe Roman en Dino dan qa no kang tog, comma mi doe wang beroep tapoe a amnestiewet foe baas, eeeh gi onoe wang brik noh. Wahahahaha ai als die rovers en dieven hebben wekleijk een ding met baas gemeen, soort zoekt soort, maar helpt elkaar niet. Baas e mek deng ka go srotoe wahahahahaha.


  Maak melding
 5. Ik zie criminelen van Creoolse en Hindustaanse afkomst op de foto als ik me niet vergis. In elke bevolkingsgroep heb je deze soort criminelen, alleen zie ik nog geen Chinees maar ja die zijn er ook wel maar met ander zaakjes, dit soort crimineel gedrag zal nooit overgaan dus gewoon zwaar straffen zodat ze twee keer nadenken de volgende keer. Afblijven van andermans spullen.


  Maak melding
 6. Baas ai schijt paars no no deh, a volk o jaging puroe en sroting mars. Geldt ook voor minstens 24 ja knikkers en allerlei malafide adviseurs, zakenlui en ander soortige ratten, kakkerlakken en dagoes.


  Maak melding
 7. En nu een degelijke gevangenis bouwen en niet een hotel. Het moet kosten dekkend maken door gevangenen te laten werken. Zij hebben het zelf gekozen om op dievenpad te gaan. Dus voor eten en bewaking nu hun handen laten wapperen. De burgers moeten zelf toch ook heel hard werken voor hun onderkomen en brood op tafel. Waarom de gevangenen dan niet?
  Laat je ze niet werken dan houd het nooit op met stelen.

  Er is zo veel voor de maatschappij te doen en niet op kosten van de burgers hun straf te laten uitzitten. Onderhoud van wegen, bermen, schoonmaken van afwateringen.
  Straten vegen, ophalen van vuilnis, werken in bejaarden huizen, schoonmaakdiensten in overheidsgebouwen en scholen, ziekenhuizen etc.

  Zo leren ze tenminste wat werken is en een vak te leren en geld verdienen en niet na hun vrijlating weer op roverspad te gaan.


  Maak melding
 8. Deze gasten zij een last in onze gemeenschap berg ze voor goed op. Zij hebben van stelen hun werk gemaakt. Waardeloze kerels die hun eigen volk benadelen. De ene zijn smoel is nog lelijker dan de andere. Deze gasten zijn geboren om te vernielen wat niet van hun is. Sarie Torie


  Maak melding
 9. Al die tijd gegeten en gedronken van de maatschappij door middel van stelen en nu gaan ze de bak in eten en drinken weer op de kosten van de maatschappij, laat ze dag en nacht zweten door hard te laten werken in de bak, dit kan toch niet! in de bak ook zeker lekker luieren door niets te doen om aan het eten te komen, want straks als ze vrij zijn gaan ze weeeer hetzelfde doen.
  groeten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES