Vier en zes jaar cel geëist tegen Nederlandse terreurverdachten in Suriname

20
Vier en zes jaar cel geëist tegen Nederlandse terreurverdachten in Suriname
Het gerechtsgebouw in Suriname (c) Waterkant Archieffoto

PARAMARIBO, 1 mrt – Het openbaar ministerie in Suriname heeft vier en zes jaar cel geëist tegen de twee Nederlandse moslim broers, die in juli 2017 in Paramaribo werden opgepakt op verdenking van terrorisme. De verdachten en hun advocaten blijven erbij dat zich niet schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de Surinaamse wet.

De aanklager van het OM acht echter bewezen dat de twee Haagse broers Raoul A. en Nasr I. lid waren van een terroristische organisatie en dat ze de terroristische beweging Islamitische Staat financieel hebben gesteund. Ook zouden ze illegaal een wapen in bezit hebben gehad. De broers spreken de beschuldigingen tegen. Hun advocaten zijn op 22 maart aanstaande weer aan zet aldus de NOS.

Ondertussen heeft de familie ook internationale hulp ingeschakeld omdat ze de manier waarop de rechter de zaak aanpakt niet meer kunnen aanzien. Een zus van de verdachten vertelde dat ze het gevoel heeft dat zelfs de advocaten niets kunnen beginnen tegenover de rechter in het proces. Ze stappen daarom naar de VN-Mensenrechtencomité in hun zoektocht naar gerechtigheid.

20 REACTIES

 1. Waar rook is, is er vuur.
  Een advies aan zulke ” bigi boi’s”, bemoei niet met zaken waarvan je de gevolgen niet kunt dragen.
  De schuld aan het rechtsysteem geven, gaat je geen vrijspraak leveren.
  Ba Soekoe, Ba Vinnie; BA Tjarie.
  Een les om niet te bemoeien in dergelijke zaken.


  Maak melding

 2. En what about de student van ADEK die officieel had gedreigd met terroristische akties , waardoor schole en de Universteit gesloten waren ??????? Die loopt och vrij rond !!! O sorto – ka na dies bakka in Sranang!!
  In ruil kom DINO dus vrij !!!


  Maak melding

 3. Dit valt op. men heeft heel lang gedraald met een strafeis. Toen men hoorde dat de familie het hogerop ging zoeken hadden ze wel direct een eis klaar. dit betekent dat de eis met de nodige onzorgvuldigheid is gedaan. Als ik de verdediging was zou ik hierop schieten. Volgens mij hebben ze helemaal geen bewijs en spelen e blufpoker. Verdediging: maak gehakt van ze.


  Maak melding

 4. Ik heb een idee dat deze jongens worden vast gezet, omdat ze Nederlanders zijn, meer niet !
  Hun advocaten wordt zeker omgekocht en monddood gemaakt, zodat ze niks kunnen verrichten.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Niets is bewezen.Niemand die weet wat er gaande is.Niemand die kan zeggen dat de broers een aanslag op hun wilden plegen.Niets,zero bewijzen,hopenlijk dat de familie naar het internationaal gerechtshof stapt en zal vechten voor hun vrijlating.Doe het nu,nu ze nog niet op de vlucht zijn doodgeschoten.
  15 anderen werden uit hun bed gesleurd en geexecuteerd en niemand die weet waarom ze met hun leven moesten betalen.Heden wachten de rechtgeaarde surinamers nog steeds om gerechtigheid voor deze op brutale wijze vermoorde burgers.Zo familie nu jullie nog kansen maken om jullie geliefden levend terug te zien ,haasten jullie je,want in Suriname gebeuren een hele boel rare dingen en niemand die zin heeft om te veragen wie,wat waarom…enz…


  Maak melding

 6. Als je een terrorist bent en je bent een surinamer..boi dan heb je een gouden toekomst in Suriname.De burgers in Suriname houden van lijden.Zie maar terrorist bouta, hoe meer hij het leven onmogelijk blijft maken des te meer houden ze van hem.
  De surinamers zijn ziek.Ze wensen niet genezen te worden..zo lijkt het tenminste.


  Maak melding

 7. Als het OM niet zorgvuldig om gaat met deze zaak zal het niet alleen de republiek Suriname schaden, maar ook de Surinamers, de opgepakte en in bewaring zijnde broers, hun families de rest van hun leven met alle gevolgen van dien, ook internationaal.

  Als de families doorgaan en het zou blijken dat de eisen/vonnis niet correct waren zouden zij hun goede eer en naam gezuiverd moeten krijgen e/o een schadevergoeding kunnen eisen/vragen en dat het wordt uitbetaald voor een bepaalde datum.

  OM: De aanklager van het OM acht echter bewezen dat de twee Haagse broers Raoul A. en Nasr I. lid waren van een terroristische organisatie en dat ze de terroristische beweging Islamitische Staat financieel hebben gesteund. Ook zouden ze illegaal een wapen in bezit hebben gehad.

  De broers spreken de beschuldigingen tegen. Hun advocaten zijn op 22 maart aanstaande weer aan zet. De verdachten en hun advocaten blijven erbij dat zich niet schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de Surinaamse wet.

  Schuldig voor lid te zijn terroristische organisatie…????!!!!, Vier en zes jaar cel geëist tegen Nederlandse terreurverdachten in Suriname

  Ik vind het een heel vreemde verhaal, waarin deze twee broers in verzeild zijn geraakt. Hopelijk hebben ze het gelijk aan hun zijde.

  Voor illigaal wapenbezit valt nog wat van te zeggen. De rest vind ik niet duidelijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Ze hebben de koran verkeerd begrepen.Met het paradijs werd bedoeld een plaats waar je eten en water in overvloed hebt.En natuurlijk vrouwen.Dus weg uit de woestijn.
  Nu ze werkelijk in overvloed konden leven,vervielen ze in hun primitievere levens vormen[bij de dieren af],terwijl er geen vrees bestaat dat het brood hun uit de mond gestoten wordt.


  Maak melding

 9. Had langer celstraf moeten worden, een IS is een gevaar voor de maatschappij. Het is voor familie en vrienden van terroristen emotioneel om jaren niet te zien, maar de regering moet geen risico nemen om te voorkomen dat er terreuraanslag is.


  Maak melding

 10. Ik heb deze zaak al een tijdje gevolgd, maar deze zaak heeft niets te maken met terreur,de argumenten in mijn ogen zijn veel te zwak, ik denk dat we het meer moeten gaan zoeken in de criminele/ drugs sfeer. Ze zijn naar Suriname gekomen om bepaalde zaken recht te trekken, laten we niet vergeten dat in de afgelopen periode’s zeer grote hoeveelheden in Belgie, Nederland etc onderschept zijn. Er zal er “iemand” voor moeten opdraaien. Maar nu komt het: wordt deze zaak openbaar gemaakt heeft vooral deze “ persoon” met zijn knechten een zeer en een zeer groot probleem. Het geld of de drugs moet weer bij de eigenaar in het buitenland terugkomen, zo werkt het nu eenmaal, HET DRAAIBOEK: er wordt een deal gesloten met deze heren, een scenario geschreven, komt een rechtzaak, vonnis 6 en 4 jaartjes, voorarrest van bijna 2 jaar moet nog worden afgetrokken, case close. Deze opmerking is net ook hierboven beschreven: de ouders hebben buitenlandse rechtshulp aangevraagd en nog geen week daarna krijgen deze heren het vonnis te horen, natuurlijk want als het buitenland zich ermee gaat bemoeien komt de waarheid boven water, maar waar moet nu zo snel als mogelijk
  al het geld vandaan komen om deze zaak te sussen bij die grote buitenlandse Escobars chef?………… dat wordt een probleem want al dat geld is al op…………… wie o wie zal dit toch zijn ? Misschien krijg ik hier van jullie beste lezers antwoord op 🤫. Allemaal een fijn weekend


  Maak melding

 11. Deze jongens worden duidelijk onder druk gezet om een verhaal te vertellen. Eentje moet zijn huis nog afbetalen maar maakt geld over voor een andere om de IS te gaan steunen?


  Maak melding

 12. Babai sai, of de rechters soms niet rechtvaardig zijn in Suriname weet ik niet, maar in NL heb ik zelf ondervonden dat 1 rechter niet rechtvaardig was en het ging om de omgangsregeling die gemaakt had met mijn ex-vrouw de rechter niet wilde bekrachten omdat de ex van mij de afspraak niet na wou komen. Een gemaakte afspraak is ook rechtsgeldig. Aan de beide heren wacht gewoon de uitspraak van de rechter af en indien je niet mee eens bent, ga dan in hoger beroep. Veel succes aan de beide heren.
  groeten


  Maak melding

 13. De heer Johnny dan heeft uw advocaat lopen te slapen want als jouw ex de Omgangsregeling niet wilde nakomen dan had jouw advocaat om een dwangsom moeten vragen. Dan had ik het wel willen zien hoor.


  Maak melding

 14. En de grote criminelen lopen lekker vrij rond met of zonder security en alle voordelen op kosten van de onafhankelijke democratische republiek Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.