KennisKring organiseert lezing over criminaliteit en veiligheid in Suriname

5
KennisKring organiseert lezing over criminaliteit en veiligheid in Suriname
Waterkant (c) Archieffoto: criminaliteit en veiligheid in Suriname.

PARAMARIBO, 1 mrt – Terwijl de samenleving bezig is met de rij-en voertuigen belasting, het vertrek van centrale bank governor Gersie alsook het dis-respect/misleiding van de Nationale Assemblee, blijven de krantenkoppen dagelijks melding maken van het aantal aanrijdingen, berovingen, overvallen, drugsvondsten en diefstallen in Suriname. Vandaar dat de KennisKring gemeend heeft om op dinsdag 5 maart aanstaande over Criminaliteit en Veiligheid in Suriname te praten.

Als gastspreker treedt op Krishna Mathoera, MPA, DNA lid en oud politie commissaris. In het panel nemen de deskundigen Mr. Joan Nibte, advocaat en de heer Humphrey Tjin Liep Shie, oud Korpschef en ex-directeur van het ministerie van Justitie en Politie plaats.

In februari is bij het thema ‘De rol van de informele sector?’ gebleken dat de vele drugsvangsten Suriname achtervolgen en veel kapitaal via de illegale informele sector de Surinaamse economie binnenkomt. Het Korps Politie kampt met een tekort aan middelen, benzine, transport en zelfs kantoor materiaal. Het op tijd uitrukken naar diefstal locaties wordt vertraagd met alle teleurstellingen van dien. De rechtszaken tegen drugsverdachten duren veels te lang en het onveilig gevoel neemt alsmaar toe. Ook twijfels over eerlijke rechtspraak duiken steeds meer op; terecht of onterecht?

Zullen de zeven pas beëdigde rechters een verlichting brengen in de werkdruk? Hoe willen wij dan ons veiligheidsgevoel vergroten? Het roekeloos rijgedrag met de wekelijkse doden op de weg maken het gevoel niet beter. Wat mogen we verwachten de komende jaren. Hebben wij niet het recht op adequate bescherming tegen de opkomende criminaliteit? Op deze en andere relevante en belangrijke vraagstukken die leven in onze gemeenschap zullen de gastsprekers nader ingaan.

De presentaties beginnen exact om acht uur n.m. in het Lallarookh Complex. Een ieder is welkom deze meeting bij te wonen. Kenniskring KK, bestaat ruim 20 jaar met een zusterorganisatie in Nederland en netwerkgroepen in Aruba, Curacao, Guyana, India, Trinidad en de USA, is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheid- en business community.

Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK members in staat zijn hun individuele- en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven.

5 REACTIES

 1. Als het nu niet goed aangepakt gaan worden zullen velen uit de vuilnis eten wat niet gezond is!!!!!Zoals het nu in Venezuela al begonnen is,restjes uit de vuil om honger.Dank j wel.


  Maak melding

 2. Een typisch voorbeeld van “lullen in de ruimte”.
  De burgers van Su schieten er niets mee op.
  Je kan Duizend maal uitleggen waarom je niet in staat bent om de maatschappij veiliger te maken, maar daar heeft niemand wat aan.
  Mensen en slachtoffers willen resultaten zien en willen zich veilig voelen in hun huis en op straat.
  Geen woorden, maar daden!


  Maak melding

 3. Zolang de duivel ddb en trawanten aan de macht zijn dankzij elite stinkend corrupte parasieten, na dagoe poepe vliegen en aanbeden worden door dwaze oerdomme ndp paria’ s, zal de misdaad in al haar vormen blijven stijgen en verergeren. Wat men niet wil weten en horen is dat ddb is de vloek van het land, die samen met zijn gewetenloze, meedogenloze roofzuchtige bende land en volk verderven.


  Maak melding

 4. Een kenniskring is bedoeld om informatie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek met elkaar te delen, met elkaar van gedachten te wisselen en te bezien wat werkt, wat niet, wat de oorzaken en gevolgen in dit geval van de bepaald beleid is. Welke alternatieven mogelijk zijn en hoe het probleem anders aan te pakken. Ik zou zeggen ga er heen en laat je informeren hoe groot de ellende is en wat er gedaan zou moeten worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.