Diefstal van auto (onder)delen ware plaag in Suriname

19
Diefstal van auto (onder)delen ware plaag in Suriname
Deze auto werd gestolen in Suriname en compleet gestript teruggevonden door de eigenaar.

PARAMARIBO, 22 feb – De diefstal van auto (onder)delen zoals zijspiegels, bumpers, voor- en achterlichten maar ook accu’s is een ware plaag in Suriname. Er gaat geen dag voorbij of er wordt melding gemaakt van deze vorm van criminaliteit. Recent plaatste een autoverhuurbedrijf onderstaand filmpje online waarin te zien is hoe de rovers te werk zijn gegaan en voor duizenden euro’s schade hebben aangericht.

Een ander bekend geval is die van een mevrouw die de voorbumper van haar auto kwijt was. Tot haar grote verbazing kreeg ze te horen dat exact dezelfde bumper te koop werd aangeboden door een particulier. Ze besloot zich voor te doen als koper en toen ze op het adres van de verkoopster aankwam herkende ze de bumper positief als haar eigendom. Ze schakelde direct de politie in die tot de dag van vandaag echter geen aanhoudingen heeft verricht.

De eigenaar van de auto op de foto hierboven was het slachtoffer van autodiefstal. Zijn auto werd uiteindelijk teruggevonden, maar compleet gestript. Het verschijnsel deed zich in Suriname al eerder voor in de jaren tachtig, toen reserveonderdelen schaars en daardoor peperduur waren.

19 REACTIES

 1. Ja de jaren 80 komen terug. geen onderdelen, hoge criminaliteit drie nullen extra, hoge koers en lange rijen. Hier kan alleen Bouterse voor zorgen. Er is wel een groot verschil. De familieleden die in de jaren 80 veel dozen vanuit Nederland naar Suriname stuurden zijn nu allemaal met pensioen en hebben minder geld om dozen te sturen. Overigens is dit de tweede keer dat Bouterse ons deze poets bakt. Dus Surinamers : doe nu zoals wij in de jaren 60 deden. Jaag de regering Bouterse weg. Het wordt alleen maar erger onder zijn bewind.


  Maak melding

 2. Ja, ja mensen de jaren 80 zijn in al hun facetten terug gekeerd.Ze stlen weer alles wat los en vast zit. En de schaamteloze helers kopen het gestolen waar maar al te graag.

  Dus, goede voorzorgsmaatregelen nemen en de auto niet zomaar overal parkeren.

  Die tijd hebben we gehad en ligt weer voor een paar jaar ver achter ons.

  En niet janken en huilie huilie doen op het politiebureau want dan neemt de politie een kiekje van je en ze nemen een “kiek”op je.


  Maak melding

 3. Ik had gedacht dat door de machthebbers werd geroepen dat het economisch goed ging. Toename van de kleine criminaliteit is overal het gevolg geweest van armoede. Het is vooral de on- en laaggeschoolden die hiertoe overgaan. Afnemers zijn er zat en makkelijker kan het niet. Auto-onderdelen worden in grote mate gestolen en er zijn ineens bedrijven die deze onderdelen voor grof geld verkopen. Als deze bedrijven worden aangepakt heeft de dief niks aan zijn gestolen spullen, want ermee te koop lopen betekent aanhouding . Sari tori.


  Maak melding

 4. Het wordt met de dag erger. Niets is meer veilig hier in ons land.Suriname staat zeer negatief op de kaart. Nergens in de wereld. Fale State.Het is alsof de mensen nu dagelijks in hun eigen auto moeten gaan slapen. Je auto is nergens meer veilig.De politie heeft zijn handen vol om de criminaliteit te bestrijden. Te weinig agenten. Het wordt hoogtijd dat er getrainde tevens betrouwbare burgerwachten in het leven worden geroepen.Buurtpreventie die rechtstreeks contacten houden met de politie.
  Dit is toch te erg voor woorden.Het zijn jonge criminelen met een kroeskop die nog in de schoolbanken horen te zitten. Laat de toeristen maar wegblijven. Wat doet de overheid hieraan.
  Niets die is ook elke dag bezig, te bedelen en het volk te beroven, onderdrukking van je eigen volk is veel erger dan de slavernij. Kijk eens om je heen. Noem 1 Afrikaans land waar het goed gaat????
  De duivel heerst.


  Maak melding

 5. De nationale dieven partij aanhang kan slecht een ding, roven, stelen, moorde en liegen als hun baas ddb, de misdaadvloek heet ndp en is ddb.


  Maak melding

 6. Heel vaak zijn die diefstallen op bestelling, vooral van bepaalde modellen voertuigen.
  Heb ook gehoord dat sommige monteurs de goede onderdelen uit je auto halen en dan rommel voor je erin zetten.
  Alles dat los en vast zit en een beetje waarde heeft verdwijnt soms razendsnel onder je ogen.
  Het kunnen vreemden zijn, maar vaak ook bekenden…


  Maak melding

 7. Dus het is dan weer wel te begrijpen dat mensen over gaan tot het dood schieten van criminelen die s’avonds laat aan hun auto zitten te frommelen…als de politie zelfs niet tot arrestaties over gaat…


  Maak melding

 8. Jaren 80 is idd in al haar facetten terug. Dezelfde spelers, alleen wat ouder grijzer en dommer geworden. ZE hebben allemaal boter op hun hoofd met schijt in een pindakaas fles voor ontbijt. Ready to make the next step; complete destruction of a nation: Failed-state!


  Maak melding

 9. Blokkie,
  Enkele jaren terug had ik ook bij jou een auto gehuurd. Ook de keren daarvoor toen ik er was.
  Wij hadden het hierover en jij als ex militair zei me nog. Loekoe sa e go p’sa neks no fout noh wo ka letterlijk.
  Anno 2019 zeg ik dan ai Blokkie je hebt gelijk gekregen.
  Jammer dat je wagenpark wordt aangetast.
  Maar wat kun je hiertegen doen?


  Maak melding

 10. Bigi Sma,

  Ik weet welke Blokkie je bedoeld. Is een goeie kerel. Hij is aardig wat geld misgelopen door huurders die zijn wagens echt net mars hebben gereden. En jammer genoeg sommige mensen te goed vertrouwd, heel vervelend. Sranan mang nanga moni altijd spang ede, vooral te den mus pai yu.


  Maak melding

 11. NietAllesDatBlinktIsGoud
  Blokkie is inderdaad een hele goede gast. Bijvoorbeeld: ik moest hem stel 565 euro betalen en hij gaf mij terug 15 euro met de opmerking “yu tja mi oto bung terug dé dring wan biri tap mi neng”
  Jammer dat inderdaad de jaren 80 zijn intrede weer zal doen want die heb ik ook aan den lijve ondervonden.

  Blokkie keep on going en succes met je verhuurbedrijf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.