Dagblad Suriname: ’11-jarig meisje in Suriname 5 maanden in verwachting’

49
'11-jarig meisje in Suriname 5 maanden in verwachting'

PARAMARIBO/NIEUW-NICKERIE, 22 feb – Een zeer opmerkelijk maar ook verontrustend bericht uit Nickerie. De gemeenschap van Nickerie maakte een melding bij Dagblad Suriname dat een kind van 11 jaar in mei dit jaar zal bevallen. Het meisje is intussen 5 maanden in verwachting van een 19-jarige jongeman aldus de krant.

De man zou met het kind samenwonen in de woning van haar moeder. Het meisje is intussen al afgeschreven van school. Zij zat in de eerste klas van de muloschool. Deze informatie heeft de politie nog niet bereikt schrijft Dagblad Suriname.

De krant heeft van een advocaat begrepen dat dit een ernstig strafbaar feit is en dat het ambtshalve vervolgbaar is.


49 REACTIES

 1. UPDATE: Het ontslag van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft een staartje gehad. Na Gersie heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën een deel van het managementteam van de bank vandaag ook de wacht aangezegd. Er heerst op dit moment een onrustige situatie binnen de moederbank. De onrust bij het personeel neemt toe.
  gemodereerd

 2. @Mica
  Je hebt groot gelijk.
  Dit pedofiele gedrag moet flink gestraft worden. Deze moeder heeft bewust haar kind laten misbruiken.Haar hele jeugd en toekomst is haar afgenomen In de vernieling geholpen. Sommige vrouwen horen ook geen kinderen te krijgen.Welke moeder accepteert dit. Een moeder met echte gevoelens voor haar kroost, treedt beschermend op. Deze jongeman had ook beter moeten weten.Heeft hij niet gevoel gehad alsof hij met zin eigen zusje seks heeft? Dit is schaamteloos gedrag waar de moeder ook hoofd schuldig is. De kinderbescherming hoort ook hierin in te grijpen.
  Wat gebeurt er in dit land. Een kind die een kind krijgt. God heeft Suriname verlaten.
  gemodereerd

 3. Kan iemand mij bevestigen dat sur raad voor de kinderbescherming heeft.

  Ik weet wel dat sex met minderjarigen is verboden bij wet. Dus snapt niet waarom de politie nog niet langs is geweest.


  Maak melding

 4. Pedofielen horen opgehangen worden. Dat het nog toegestaan is, zeg genoeg hoe zwak de regering is. Meisjes horen naar school te gaan ipv huisvrouw en kinderen opvoeden. Hoop dat viezerik en moeder bestraft worden.


  Maak melding

 5. Let wel het gaat om een kind van 11 jaar, dus wet of niet. Dit kind is niet veilig bij haar eigen moeder. Aan een labiele ongeschoolde moeder die niet kan lezen of schrijven heeft dit kind niets. De overheid moet direct ingrijpen. Uit huis plaatsing moet direct gebeuren anders gaat deze jongeman, door met het misbruiken van dit kind. Als de baby een meisje is, zal deze jongeman ook zijn eigen kind misbruiken. Bij pedofielen gaat het om hoe jonger, hoe beter. Wat een zieke geest. De moeder en deze jongeman horen zonder pardon achter slot en grendel voordat er meer slachtoffers vallen.


  Maak melding

 6. Dat dit nog kan gebeuren anno 2019! Verschrikkelijk. Ik moet er toch echt niet aan denken dat mijn 12-jarig dochter in verwachting zou zijn. Ze hoort nog kind te zijn en onderwijs te krijgen. Te genieten van haar jeugd.
  Maar wat mij opvalt is dat dit 11-jarig meisje wel een grote buik heeft voor 5 maanden zwanger zijn.


  Maak melding

 7. Jammer genoeg zullen deze Pedos er makkelijk vanaf komen in Engels zegt men the fish rottend from the haed de wereld draait om pedofilie en sex en het begint in de top van elk land de leiders van alle landen in katholieke kerk onze kleine jongens en meisjes moeten bescherm worden want deze gasten worden niet gestraft maar aangemoedigd zodat ook de regerings leiders er van kunnen genieten ook de Surinaamse minister top zal geen namen noemen betaald ouders die het minder breed hebben om hun zoontjes en dochtertjes te misbruiken er zijn wereldwijd organisatie die kinderen ontvoeren voor sex en bloed rituelen dit komt van de top en loopt door naar beneden je heb gewoon geen naam voor deze gasten om ze te benoemen naar hun barbaarse en sadistische daden


  Maak melding

 8. Zo zie je maar!!

  waar de overheid zich mee moet bezig houden doen ze niet maar zich bezig houden met het leven van volwassen mensen hebben ze tijd en mensen om op te treden.

  Ik zal de moeder niet veroordelen omdat ik niet alle feiten ken. Het meisje wacht een moeilijke bevalling. De vraag die mij bezig houd is hoe het heeft kunnen gebeuren?
  11 jaar muloschool lijkt me geen dom kind en toch! Waarom wordt het nu pas naar buiten gebracht?

  Die knul heeft een strafbaar feit heeft gepleegd en hiervoor flink gestraft moet worden en het kind met alle mogelijke hulp en begeleiding gesteund moet worden.

  Kan me nog een verhaal van een ander leerling van Nickerie herinneren waar een leraar, door de politiek en hier op waterkant.net, door het slijk werd gehaald omdat ze uit wanhoop de wenkbrauwen van haar leerling had verpest. Mocht niet!! Daar ben ik het mee eens.
  Maar nu blijkt wat voor “kinderen” op school zitten.


  Maak melding

 9. De ndp bespotter 23 februari 2019 at 06:46
  hij is kleinzoon van Steve Meye”

  Je bent absoluut niet grappig!!!
  Ga maar in je hoekje zitten en je diep schamen.


  Maak melding

 10. Als moeders hun jonge kinderen kunnen weggeven als kleine hondjes is dit niet verwonderlijk.
  Deze meisjes worden meestal belast met de oppas voor hun jongere broertjes en zusjes en hebben geen ruimte om kind te zijn. Wees realistisch dit is niet iets van nu het gebeurt onder alle
  lagen van de bevolking.


  Maak melding

 11. Denki,
  Na troe tori sang ie skrefie.
  Waar zijn de ouders van deze zeer jonge moeder ?
  Straffen is een optie, maar er is weinig geen beleid die deze soort kinderen beschermen. De gevangenissen in raken of zijn al overvol.
  Drama in het land.
  Op alle vlakken is het zwaar rotzooi.
  Suriname is in een immorele verval geraakt.
  Van waar komt hulp?
  Het Surinaams Volk moet massaal in opstand komen.en de voormannen laten executeren.


  Maak melding

 12. Pakiratigri@@@@@

  Ik ben niet eens met jou. Wanneer het minderjarig is en bij wet verboden, heeft de overheid het recht om éénzijdig dus zonder aangifte te doen, in te grijpen. Idem dito het nederlandse recht. Let op!!!!
  Alleen in geval van minderjarig. En zeker bij een elf jarige. Vanaf 16 jaar zijn aanvullende regels van toepassing.

  Beste forum schrijvers.
  VERGEET niet dat armoede mensen tot wanhoop leidt. Probeer 48 uur zonder eten te blijven om een voorstelling over armoede te kunnen maken. En de moeder had geen man, dus kennelijk bedacht op deze wijze een oplossing te vinden voor hun situatie. Wanneer het een hindoestaan is, dan is iets van oudsher. Toen de moguls india waren binnen gevallen en de hindoes met de harde hand moslims gingen maken, de jonge meiden gingen verkrachten om kinderen te verwekken, hadden toen de hindoes bedacht om de meisjes te beschermen door bij kindsaf te laten trouwen, en wanneer ze volwassen waren bij elkaar te laten komen.


  Maak melding

 13. Boeffie veegt zijn straatje schoon.alle obstakels die hem strakjes 20 jaar celstraf kunnen geven ruimt hij nu op. Hij is bang voor Chan. Als Belly pres wordt nog erger.😂😂😂


  Maak melding

 14. Het is niet gezegd dat de moeder het wist , die ploert heeft haar ook bedrogen , misschien had ze goede bedoelingen om hem een huis aan te bieden uit meelijden.
  Misschien durfde het meisje niets tegen haar moeder te zeggen, die ploert moeten ze stenige.
  Ik zeg misschien.


  Maak melding

 15. Moevan@@@@

  Ik kan me haast niet voorstellen dat de moeder het niet wist. Wanneer je met z’n drietjes in één huis woont, dan is de kans ontzettend groot van overschrijdendheid.

  Overigens vraag ik mij af; zou de moeder misschien niet een verhouding hebben met deze jonkie. Daarom zwijg ze in alle talen.


  Maak melding

 16. 11 jaar eerste klas Mulo. Goh dan ben je wel bovengemiddeld pienter dus zou je denken datdie kleine meid wel, denk ik, beter heeft geweten tenzij ze gedwongen moest zijn om genomen te worden.
  Want o[p haar 15e zou ze de Mulo hebben voltooid en wie weet hierna de VWO om verder te studeren.
  Ik hoop van ganser harte dat ze verder zal gaan met haar opleiding.
  V.w.b. de jongeman zou ik aanbevelen om hem niet bij Opa Doeli te plaatsen maar eerder nog bij Opa Boeli te Santo Boma alleen jammer dat hij na 9 maanden niet hoeft te persen om ingescheurd te raken / voelen


  Maak melding

 17. De beschuldigende vinger naar moeder en het arme kind.
  Misschien wist moeder nergens van en het kind wordt misschien al jaren misbruikt.
  Al gebeurde het met toestemming van het kind;het is en blijft misbruik!!
  We weten slechts 1 ding met zekerheid en dat is dat die jongen haar heeft misbruikt.
  Pakiritigri,
  Misschien is het in Suriname niet strafbaar. ik ken de wetten daar onvoldoende,
  maar het is lulkoek dat er door de moeder aangifte moet worden gedaan.
  Sex met een minderjarige is strafbaar. Zodra het bekend is bij justitie kan en moet er strafvervolging plaatsvinden.

  @ Hendrik.
  Het is zeer wel mogelijk dat moeder NIET op de hoogte was. Er zijn genoeg momenten dat zo’n kerel het kind kan misbruiken

  @ Sam en Bigi Sma
  Al ben je nog zo pienter (we hebben het hier trouwens over 11 jaar, hoe pienter ben je dan om zaken over sex te begrijpen en te doorgronden, het is geen rekenwerk of taal),
  dan nog heeft een volwassene zoveel overwicht en invloed op het kind dat je het maar toelaat.
  Het blijft misbruik.
  Misschien wilde het kind haar moeder beschermen en vertelde ze het daarom maar niet


  Maak melding

 18. Zijn het wel gezonde mensen. Misschien verstandelijk beperking. Raad van Kinderbescherming moet ingrijpen. Dit kind moet uit huis geplaatst worden. Is geen gezonde situatie daar.


  Maak melding

 19. Ken ook een rijke oude zaagmolen eigenaar die Zoiets gedaan heeft. Hij leeft met de moeder en de minder jarig dochter, dochter heeft baby ook op 13 jaarige leeftijd. Politie deed niets.


  Maak melding

 20. Loont de moeite om beter te lezen wat ik schrijf @Pico. In de eerste zin stel ik al dat het strafbaar is. Dus dat is niet het punt. Maar er zijn uitzonderingen op de regels. Die moet je eerst doornemen en dan mag je van harte genuanceerder reageren. Ja ,het is strafbaar maar tegelijkertijd zijn er gevallen waar men niet tot strafvervolging overgaat. Waarom? Omdat er geen sprake is van dwang, het blijkt dat ouders bekend zijn met de relatie en goedkeuring verlenen . Geen sprake van slechte voorzieningen of dat er uithuisplaatsing moet plaatsvinden. Er zijn kinderen zelfs in Nederland die 14 jaar oud zijn en een kind hebben met een meerderjarige van 19 en er wordt niet tot vervolging overgegaan. Na het bevallen gaat dat meisje gewoon weer naar school. Je hebt er slag van mijn woorden te verdraaien.


  Maak melding

 21. Dat meisje is niet van de ene dag op de andere vijf maanden zwanger. De jongeman woonde in. Het meisje is van school afgeschreven. Denkt men soms niet dat de politie niet op de hoogte is? Waarom heeft de politie tot nog toe niks gedaan? Wat voor zin heeft het tot vervolging over te gaan als alle partijen er vrede mee hebben?
  Er staat in de wet dat alvorens men tot vervolging overgaat men eerst de wettelijke vertegenwoordigers kan raadplegen of het wel wenselijk is dat te doen.


  Maak melding

 22. Laat mij een voorbeeld geven waar OM daadwerkelijk in actie komt. Een meisje van 14 gaat naar de disco en ontmoet een meerderjarige. Er wordt gedanst en na afloop vindt er seks plaats. Geheel vrijwillig. De wettelijke vertegenwoordigers (we nemen aan dat het de ouders zijn), komen erachter. Ze besluiten aangifte te doen. Hier staat alles en valt met het aangifte doen door de ouders. Geen aangifte, geen vervolging. Wel een strafbaar feit. Maar goed, de ouders doen dus aangifte en dat is het moment waar de meerderjarige een dik probleem zal hebben. Dan treedt de wet in werking meerderjarig vs minderjarig. Stel je nu eens voor dat de ouders er geen probleem mee hebben en besluiten geen aangifte te doen maar op de ene of andere manier komt de politie erachter. Dan gaan ze eerst in conclaaf met de ouders over de wenselijkheid van vervolging.


  Maak melding

 23. Neen mensen, de moeder wist nergens van af. Moeder is geen biologische moeder, maar een pleegmoeder. Moeder werkte dagelijks omdat er brood op tafel moest komen. Dochter heeft stiekem zoiets uitgehaald, wat moet moeder dan eraan doen?. IK weet dat deze situatie zeer gevoelig is maar ga niet oordelen over de moeder.

  In hoeverre deze jongen wist over de leeftijd van het meisje……….. Weet ik niet. De ouders van beide kids, die student waren, hebben geprobeerd e.e.a. te regelen. Beide kids dreigen om een einde aan het leven te maken als ze uit elkaar zouden moeten.

  En ja het is fout van zo een jongen van 19, maar ook hij is zo groen als gras, ja het is echt zo en maar een student. Hij is maar een kind en dat meisje is nog maar een baby…maar helaas we kunnen het niet meer terugdraaien.

  OORDEEL NIET ZONDER DE ZAAK TE KENNEN!


  Maak melding

 24. het is heel normaal dat je met 11 jaar van de basisschool gaat en al met je 11 jaar in het eerste jaar van voortgezet of middelbare school/ zit in Nederland.

  In Suriname komt het ook veel voor dat daar grote lokas met die leeftijd nog in groep 4 zitten ( 4e klas). Zie maar als volgens Suriname/Nederland je met 6 jaar in de (1 ste klas/groep 3 met) begint, als je 11 bent zit je al in de 6 de klas of groep 8 basisschool en kan je ook met 11 jaar ste klas voortgezet onderwijs in Suriname, middelbare school, Lyceum/Atheum zitten in Nederland/Suriname.

  Slimme kinderen kunnen best een klas lagere school/basisschool overslaan en dan reeds aan het einde van het eerste leerjaar voortgezetonderwijs/middelbaar onderwijs 11 jaar zijn. Ook in Suriname zijn die er meer dan genoeg.

  Ik ken er meer dan genoeg uit mijn tijd in Suriname als ll in de klas of familie, kennissen.

  Let op! Slimme families hebben vaak slimme kinderen. Suriname heeft ook slimme families, ja toch? Wat gezegd moet worden dat slimme kinderen ook uit gewone, arme families kunnen komen. Intelligentie heeft met DNA te maken en is erfelijk. zie welke groepen het goeddoen op hbo-opleidingen, universiteit, betavakken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 25. Jiyani- 23 februari 2019 at 10:26
  @Sam,

  Waarom heb je kinderen tussen aanhalingstekens geplaatst. Bedoel je daar soms kinderen uit een bepaalde gemeenschap mee? Wacht je reactie af.”

  “Kinderen”

  Omdat deze leerlingen handelingen plegen die je niet van ze verwacht.

  Niet bij iedere zin aan “een bepaalde gemeenschap zoeken”


  Maak melding

 26. @Jiyani- 23 februari 2019 at 09:34

  Leef jij onder een steen of zo? Misbruik is van elk jaargetal! Dus ook 2019.. En denk even na, die buik is niet van haar -.-


  Maak melding

 27. Weetje, oordeel klaar meisje wil het jongen wil het geheel vrijwillig , ik denk het niet, wat ik erg vind is dat je na dit drama ,bagger over je heen krijg, van mensen die er het fijne er niet van af weten.
  Wat erg voor het meisje, de hele toekomst is weg.
  Er zijn jongens die ,ook in Nederland dwingend zijn en een meisje alles laat doen wat die wil.
  Laten we wachten op meer info, dit doet meer kwaad.


  Maak melding

 28. Misschien ziet ze met haar 11 jaar er heel volwassen uit. Kleine meisjes van nu maken zich op als volwassen vrouwen en gedragen zich soms ook zo. Kijk maar op tv naar al die zangprogramma’s, hoe die meisjes zo graag voor een volwassen Madonna of Lady Gaga of zo willen doorgaan. Niet normaal meer. De ouders stimuleren dit ook schaamteloos.


  Maak melding

 29. @ Pakiritigri

  Wat een ongelooflijk gelul. Hiermee overtref je jezelf. Helaas niets, maar dan ook niets om trots op te zijn.
  Ik zal door je eerste posting meenemen, aangezien het over deze posting ging
  Je schrijft het is strafbaar, maar er moet aangifte worden gedaan. Dit is je eerste miskleun.
  De wetgever beschermt minderjarigen , ook tegen zichzelf
  Vind er geen bescherming plaats in Suriname? In Nederland wel.
  Ziehier een artikel in de telegraaf van vandaag
  telegraaf.nl/nieuws/3210134/cel-voor-verhandelen-meisje-op-parkeerplaats

  We gaan verder. Je schrijft namelijk het volgende:
  “Je kunt bijna zeggen dat de moeder expliciet toestemming gegeven heeft omdat de jongeman daar inwoonde”
  Of je bedient je van woorden die je niet begrijpt of je snapt er de ballen van.
  Expliciet????
  Heeft de moeder dan gezegd: jongen en meisje als jullie sex met elkaar willen hebben dan mag dit van mij. Neen en nog eens neen. Weg met expliciet.
  Expliciet = nadrukkelijk
  Impliciet = niet nadrukkelijk, Toestaan zonder het met zoveel woorden te zeggen
  Of bedoel je wellicht impliciet? Twee letters verschil, maar van wezenlijk belang.
  Bovendien is dit een walgelijke veronderstelling. Zo slecht denken over deze vrouw, die je niet eens kent.
  Ik denk niet zo slecht over mensen.
  Je volgende zin:
  Dit kind is bovendien leerplichtig. Ja, dat was duidelijk. Immers ze is slechts 11 jaar . Wat wil je hiermee zeggen? Maakt je zaak niet sterker (eerder zwakker, maar hier valt over te discussiëren)
  Of de zin:
  “Een rare moeder”.
  Op basis van welk stuk uit dit artikel trek je deze stompzinnige conclusie.
  “Mischien een boiti boiti sma met oude normen en waarden die niet echt aansluiten op wat de wet voorschrijft en dicteert.
  Mooi om mee te eindigen
  Ik zal je niet weer wijzen op woorden die je bezigt maar, of fout of nietszeggend zijn zoals hier “voorschrijft en ook nog eens dicteert”. (dit werkt op mijn lachspieren).

  Wat schrijft de wet dan voor?
  Pakiritigri
  Strafbaar, maar er moet aangifte wordt gedaan en er is een ontsnappingsweg, namelijk als er (in dit geval moeder) toestemming heeft gegeven. (je schrijft uitzonderingen; meervoud!)
  Expliciet of impliciet

  Pico.
  Strafbaar, een minderjarige. De wetgever beschermt minderjarigen. Er hoeft geen aangifte te worden gedaan.

  Maar zoals ik al eerder schreef.
  Ik ga hierbij uit van de Nederlandse wetgeving . Die, denk ik niet anders zal zijn dan de Surinaamse op dit gebied.

  Ik ben alleen uitgegaan van je eerste posting en heb gedaan wat je graag wilde, hetgeen ik overigens al gedaan had, namelijk je posting goed lezen.


  Maak melding

 30. Willen jullie die vent oppakken en dat kind weer inschrijven op school na der bevalling. Wat voor poespas toestanden zijn dit nou weer. Mama let wel op, zal wel moeten aangezien ze verantwoordelijk is voor een 11 jarge dochter, want ik denk niet dat ze doet of dit nieuws is toch?Sjeetje!


  Maak melding

 31. Ze krijg toch ook kinderbijslag dus dan moet lantie haar ook beschermen
  gemodereerd

 32. Wat een rotzooi in dat land

  Wat een klote bevolking dat men dit alles gewoon toelaat…
  Het is helaas niet de 1 ste keer dat zoiets in sur gebeurd…de bevolking is gesressed door de politieke wanorde!

  Onze ongezonde politieke lijders stelen liegen en bep gebruiken drugs.
  Na de onafhankelijkheid is suriname in een neerwaardse spiraal gegaan….en het einde lijkt te zijn bereikt.

  Bouta had beloofd dat hij de corruptie zou aanpakken nadat hij het land had overgenomen….dat waren gewoon leugens!!!

  Vandaag de dag is hij de grootste corrupte leider die anderen zelf les geeft hoe te stelen…een ieder die hij geplaatst heeft id politiek heeft zich ontwaard tot een superschurk.

  Ik brgryp niet dat een president die miljonair is geworden door drugstransporten en het oplichten vd surinaamse bank etc….door de bevolking gekozen word.

  Wat een klote bevolking hebben we toch ….een bevolking die alleen maar voor ellende zorgt door voor moordenaars te kiezen
  gemodereerd

 33. Suriname barst vd pedofielen….

  Men had toen een gevangenis met alleen pedos ad limesgracht, en dat stond precies naast opa doelie.
  Dus daders en slachtoffers bijeen.

  Ja dat kan alleen in suriname he…
  Deze taferelen zijn al jaren gaande..zelfs politieagenten maken misbruik van deze minderjarige meisjes.

  Zelfs mensen uit de politiek hebben gezondigd met minderjarigen…gek dat niemand de bak ingaat.
  Zelfs een minister had een 12a13 jarig meisje aangerand !!!
  Een zekere minister wilde zich ook te goed tydens een miss verkiezing door meisjes te betasten id kleedkamer(somo).

  Ik vergeet niet…onze politieke zijn ziek ik heb nog nooit zoveel criminelen bijeen gezien…verkrachters moordenaars drugsbaronnen dieven leugenaars dat zijn onze ministers en natuurlijk de grootse lul van allemaal de president die zich op elk crimineel vlak heeft doen spreken.

  En dit allemaal 40 jaar lang …..zonder dat dr recht gesproken word voor zijn misdaden


  Maak melding

 34. Wat grappig zeg ,
  Ik dacht dat de Surinamers juist 1 van de domste volk op aarde was/is .
  Keer op keer op diezelfde klojo land en volk verrader stemmen die tevens een moordenaar is .
  Al het pand en grondstoffen verkocht aan het buitenland , nog ff dan verkoopt ie nog jullie dochters voor in de prostitutie aan het buitenland.

  Stem vooral weer op hem sommige dombo’s hij zal wel weer portie roti doks voor jullie klaar hebben staan , of lik ijsje .
  Deze alvast om te trainen hoe jullie zijn kont moeten likken.

  Gefeliciteerd ,
  Jullie hebben nog een titel erbij .

  Naast de meest domme nu ook nog eens de meest luie volk.

  Applaus .


  Maak melding

 35. Een man heeft voor de rechter kunnen bevvijzen dat in die gemeenschap minderjarigen Al şex hebben.Hij ging vrij uit.
  İn een andergeval vvas het meisjes dertien en had een lichaam van achtien. Geen klacht in gediend.


  Maak melding

 36. Is inmiddels een oud artikel, maar gezien de reacties, doet men echt alsof deze dingen alleen in Suriname voorkomen of omdat zoiets gebeurt in Suriname dat het direct het einde van de wereld is.

  Het is natuurlijk een niet allerdaagse gebeurtenis, mag ik hopen, in ons land. Maar mensen doen zoveel gekke, dwaze, hatelijke en duivelse dingen dat heel weinig echt verbazingwekkend is. Of het nou in Suriname gebeurt of elders.

  Dit geval is toevallig bekend, maar er zijn zovele duizenden en miljoenen gevallen van misbruik, mishandeling en moord waar we nooit iets van te horen krijgen.

  Ik denk ook niet dat je zoiets dagelijks gaat willen lezen of horen want daar word een mens niet vrolijk van.


  Maak melding

 37. Wayambo, Als ze al die pedofielen in Nederland en België zouden kunnen oppakken, dan zouden de gevangenissen overvol raken?,
  hebben ze in suriname geen last van wayambo voor je wat schrijft die herens die je nog hebt in nederland worden ze opgepakt, dat is het verschil met suriname, daar kan men moorden en dergelijke en word je ook nog presidendt of vice president worden .
  dat zegt meer over jou dan nederland


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.