Politieagent in Suriname schiet man dood die dreigde met houwer

24
Man bloedend en levenloos aangetroffen op straat in Paramaribo-Noord
Archieffoto Waterkant: De hulpdiensten en politie in Suriname.

ALBINA, 18 feb – De politie in Oost Suriname heeft vandaag een man doodgeschoten die dreigde met een houwer. Volgens Starnieuws gebeurde dit te Albina en maakte de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats had, zijn omgeving onveilig. Omstanders schakelden daarom de politie in.

Een politieman probeerde de man tot rede te brengen, maar dat lukte niet. Volgens ooggetuigen rende de man met zijn houwer achter de politieman aan. De agent was genoodzaakt gericht te schieten, aldus Starnieuws.

De man is ter plekke overleden.

UPDATE 14 mrt 2019: de politie heeft de beelden vrijgegeven omdat binnen de gemeenschap twijfels bestonden over het handelen van de politie:


24 REACTIES

 1. Hij was een zeer verfente ndper, die verslaafd raakte aan het paars witte verdorven spul. Na experimenteren met allerlei drugscombinaties, a mang hersens kon verschrompel.


  Maak melding

 2. Wat onmenselijke reacties.
  Ook deze man had het recht om te blijven leven. Had hem in de benen geschoten.
  De totale regeringscoalitie zijn gestoorde personages, die schieten wij toch ook niet dood? Was het maar zo een feest.

  R.I.P ook al was je gestoord, rust nu maar uit. Bevrijd van het ellendig leven waar niemand iets van begreep.

  Oordelen jullie a.u.b. niet zo hard over deze soort personen. Het zal je familie maar zijn.


  Maak melding

 3. Geestelijk gestoorden die stemmen horen en de opdracht krijgen anderen te vermoorden (wanen en hallucinaties) moeten van de straat gehaald worden. Het is een vreselijke ziekte die niet te behandelen is.Uiteindelijk gaan zij toch mensen vermoorden.Wordt jij niet hun slachtoffer, dan is het iemand anders. Je wordt uitgekozen om afgeslacht te worden. Ik neem het de politie niet kwalijk.’
  Zwerver of niet. De overheid kan het volk niet beschermen van deze geestelijk gestoorden. Kijk maar in onze binnen stad hoeveel ervan rondlopen. Er is totaal geen plan om daklozen goed op te vangen, nog begeleiding.Aan de waterkant krijgen zij soms een broodje of bordje eten en klaar. Verder moeten zij het zelf uitzoeken. Het is erg opvallend dat de ene stichting na de andere uit de grond wordt gestampt en weer even snel als zij gekomen zijn weer verdwijnen. Er is geen draagkracht om te overleven. Echt goed geschoolde professionals in de gezondheidszorg met jaren lange ervaring, bekend met psychiatrische ziektebeelden, zouden ingezet kunnen worden om veldwerk te verrichten. Mensen die gevoelig zijn voor drugs met gevolg dat zij kunnen gaan hallucineren, kunnen levensgevaarlijke dingen uithalen.

  R.I.P jongeman
  Familie sterkte in deze moeilijke dagen.


  Maak melding

 4. Humane actie, weer een slachtoffer van een verrotte maatschappij uit zijn miserabele leventje verlost, maar meer nog een reeele bedreiging voor anderen geelimineerd, in ieder geval niet op de vlucht doodgeschoten.


  Maak melding

 5. Blaka Boi ben met je eerste reactie eens, te snel iemand dood schieten is niet altijd de beste oplossing.
  En zoals je al zei Blaka Boi de grote gestoorde laten ze lekker leven.
  groeten


  Maak melding

 6. Eindelijk een goed gerichte schot van de politie !! Proficiaat !!
  De belastingbetalers hoeven niet op te draaien voor verdere verzorging van deze idioot ,zoals vele
  criminelen in de gevangenis die een complete verzorging krijgen lastens de belasting betalers !!
  Dit is het “domein van Lonnie”, Sodom en Gomora !!!
  Wanneer gaan Stef Anus ,Carl de Judas en Misjieka-bakka deze mensen bekeren ???


  Maak melding

 7. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Man in Albina omgekomen door politiekogels.
  Politieagenten in Albina bedekken de man met een laken. (zie foto bij het artikel) op (starnieuws.com)

  Archieffoto Waterkant: De hulpdiensten en politie in Suriname bij het artikel klopt helemaal niet.
  Volgens mij werd abusievelijk een foto in de omgeving van Combémarkt te Paramaribo, bij het bovengenoemd artikel geplaatst. Waarom geen FOTO van ALBINA?

  En over het slachtoffer gesproken: Er lopen meer GEKKEN rond.
  Is er tegenwoordig geen ruimte meer in het LPI v/h Wolfenbuttel om zulke gestoorde figuren te laten opnemen?
  Er is ruimte genoeg in Suriname, om een groot LPI te laten bouwen en ook de rest van het DNA te laten opnemen.


  Maak melding

 8. Die reakties hier…echt zielig als je het leest.
  Surinamers, die zijn blij wanneer iemand doodgeschoten wordt.Volgens hun is dat de enige wijze waarmee je problemen oplost.Ik neem aan dat de juichenden hier het idee hebben dat Albina verlost is van dit probleem,volgens hun bestaat er geen tweede geestelijk gestoorde in Albina.
  Die man is geestelijk gestoord,die man maakte de buurt onveilig.Kon de politie de man niet eerder oppakken en in een gesticht stoppen waar zulke patienten thuis horen?!Hoe zijn de surinamers van plan zijn zwervers probleem op te lossen?!
  Gaan ze hun voor een vuurpeleton plaatsen en het vuur openen op ze?!
  Suriname is ziek.Ze heeft genezing nodig en geen leningen.Als het zo blijft doorgaan hebben ze elkaar binnen de korste keren afgemaakt.Ik denk echt dat wanneer de surinamers iets zien gebeuren dan zullen hun reakties zijn..schiet hem dood,probleem opgelost.
  Hoe het zover is gekomen in Suriname waar mensen levens niets waard is…Suriname ,jij verdiend zulke burgers niet!!


  Maak melding

 9. De politie kon waarschijnlijk op dat moment niet anders gezien de acute dreiging.
  Maar denkende dat het een schizofreen is of iemand in een psychose, is het wel sarie. Het is een vreselijke mentale ziekte die niet alleen de persoon in kwestie, maar diens familie en de maatschappij kwelt.
  R.i.p. en sterkte voor de nabestaanden.


  Maak melding

 10. Hmm, doet me denken aan die mentaal zieke man die in de buurt van de Nederlandse bank werd doodgeschoten door de politie. Niemand vraagt erom ziek te worden, er zijn mensen die hoog opgeleid zijn, nog nooit drugs gebruikt hebben maar helaas nu schizofreen zijn. Wat is dan de oorzaak??? God knows! Hoe dan ook, ik krijg de indruk dat zulke mensen vaak aan hun lot worden overgelaten met alle gevolgen van dien. Ja ook in Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.