Identificeren en inventariseren van stembureaulocaties voor verkiezingen Suriname

8
Identificeren en inventariseren van stembureaulocaties voor verkiezingen Suriname

PARAMARIBO, – In het kader van de komende algemene, vrije en geheime verkiezingen is de werkgroep Legger gestart met het identificeren en inventariseren van stembureaulocaties in Paramaribo. Het bestand van stembureaus per district en per ressort wordt hierbij bijgewerkt, waarbij ook rekening wordt gehouden met een goede verdeling van kiezers per stembureau. Het bestand waarin deze informatie wordt opgenomen wordt de legger genoemd. 

“Naast de oproepingskaarten en kiezerslijsten is de legger van eminent belang voor de verkiezingen”, zegt Soraya van den Berg van de Werkgroep. De legger is een bij wet opgenomen en vastgesteld bestand voor de verkiezingen. In artikel 22 van het Kiesbesluit staat dat voor elk van de 62 ressorten waarin Suriname is verdeeld, er een of meer stembureaus zijn die per kiesdistrict worden ingedeeld door een per beschikking van de minister van Binnenlandse Zaken gewaarmerkte legger. In de werkgroep zitten Van den Berg, Martin Towikromo en het hoofd van de afdeling Straatnamen en Huizennummering, Kisoor Maharadjdien. 

De taak van de werkgroep is om tijdig een betrouwbare legger te produceren voor de algemene vrije en geheime verkiezingen in 2020. Daarbij moet erop worden toegezien dat de stembureaus die worden ingezet voldoet aan vastgestelde voorwaarden, zoals onder andere het toegankelijk zijn voor eenieder, goede sanitaire voorzieningen hebben, goede parkeergelegenheid en doorkijkmogelijkheden om van buitenaf de handelingen van het stembureau gade te slaan. 

Het evalueren van bestaande stembureaus en identificeren van nieuwe locaties, gebeurt in nauw verband met districtscommissarissen. Na de veldwerkzaamheden door de dc’s, moet de werkgroep een lijst geven van de stembureaus die nog intact zijn. Afhankelijk van de kiezersgroei in de periode tussen de vorige verkiezingen en de aanstaande verkiezingen, zal de werkgroep op zoek gaan naar nieuwe locaties. Het bestand, de legger dus, bevat per district de stembureaus per ressort, alsook het totaalaantal kiezers per adres en stembureau.

8 REACTIES

 1. De meeste van jullie spreken hier altijd de doodstraf uit voor criminelen..zonder vorm van proces jullie hebben de bek vol over 8 december over rechtsstaat enz…Hypocriete PANNENKOEK


  Maak melding

 2. Is het niet te vroeg gestart met het organiseren van de verkiezingen. Voor dat de tijd is genaderd is het gedane voorwerk niet meer actueel, daar het zijn belang heeft verloren.

  Groep heet: legger
  Ik ken in het nederlands alleen omslagleggers, hierin worden documenten bewaard.
  Of doet de naam eer aan nu alvast de grote buit binnen halen met de benaming ,,legger,, identificeren etc.
  Hoezo identificeren, is het object niet meer te herkennen of zijn er personen omgelegd……………

  Ik zie een computerbeeldscherm op het plaatje. Dus het wordt digitaal je stem uitbrengen. Het wordt lachen.
  De helft van de kiezers zijn analfabeet. De helft van de andere helft kan niet eens een toets raken. Hoe kunnen deze mensen in Godsnaam een geheime stem uitbrengen.
  Het zal straks door begeleiders flink worden gefraudeerd. De basis is nu gelegd. Een strategie van decibel.


  Maak melding

 3. 1000% wordt er gefraudeerd bij de komende verkiezeingen. De duivelse zoon didibri en zijn duivelse trawanten, waaronder corruptelingen, fraudeurs, drugscriminelen en bankrovers heeft hij als inzet. Letterlijk en figuurlijk gaan ze alles doen om de macht te behouden, al kost het mensenlevens, al moeten ze nog meer leningen aangaan om hun paars ddb verziekte en beztemn ndp paria’ s tussen nu een de verkiezingsdadtum gratis te voorzien van ete, drinke, ka boutahuisje en pakkettje. Wie eenmaal de duivel in zee gaan, ondanks waarschuwingen zijn verdoemd ook de hel met hem te delen. Hier op aarde denken het gros van deze meedogenloze, gewetenloze leiders als ddb alles goddeloos te kunnen, te doen en uit te voeren. Ook zij zullen loon naar werken krijgen, samen met het oerdom debiel idioot hersenloos ddb afgodisch volk, de verdoemde ndper’ s.


  Maak melding

 4. 99.9% ndper’ s hebben een paarse criminele inborst, want ze stemden op de allergrootste crimineel wiens zoon en stiefzoon en hetb gros der ndper’ s verworden criminelen zijn, van bankboef, Boefgraad tot gasbom of vruchten dief.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.