VIDEO: agent in Suriname schiet man dood die dreigde met houwer

38
VIDEO: agent in Suriname schiet man dood die dreigde met houwer

PARAMARIBO, 14 mrt – De Surinaamse politie heeft vandaag onderstaand filmpje vrijgegeven van de zaak, waarbij een man te Albina neergeschoten werd nadat hij een politieman zou hebben bedreigd met een houwer. Dit gebeurde op 18 februari jl. Volgens ooggetuigen rende de man met zijn houwer achter de politieman aan.

Vanwege aanhoudende geruchten binnen vooral de Albinese gemeenschap, als zou het niet noodzakelijk zijn geweest dat de politieambtenaar op Dikan moest schieten, is besloten om beelden met de gemeenschap te delen die te maken hebben met dat schietincident.

De 32-jarige Kenneth Dikan werd op maandag 18 februari te Albina neergeschoten door een politieambtenaar. Daarbij heeft Dikan het leven gelaten. De politieambtenaar werd door Dikan aangevallen met een houwer en ter noodzakelijke verdediging van zijn eigen lijf schoot hij op Dikan met zijn dienst vuistvuurwapen. Het politioneel onderzoek heeft naar voren gebracht dat het gebruiken van vuurwapengeweld door die politieman rechtmatig was.

In het filmpje is te zien dat de politieman in burger moet rennen voor zijn leven nadat hij door de man, die psychisch niet in orde zou zijn, achterna werd gezeten. Op de beelden is te zien dat hij zich al rennend omdraait en op de dader schiet.

Deze beelden zijn mede gebruikt in het politioneel onderzoek om te toetsen of de handeling van die politieambtenaar wel of niet rechtmatig was. Video link

38 REACTIES

 1. Al het onkruid moet worden vernietigd….
  Alle criminelen moeten gelijk gemaakt worden met de grond….
  Om te beginnen bij die paarse stront moordenaar die nog vrij loopt….
  En daarna al die boeven van de paarse kut regering….


  Maak melding

 2. Doodstraf in Suriname in ere herstellen, niet alleen symbolisch maar ook uitvoeren. Poging tot doodslag of moord moet ten alle tijd bestraft worden met de doodstraf. Voltrekking moet plaatsvinden binnen 4 weken na de laatste rechtelijke procedure (dus hoger beroep). Cassatie is bij de doodstraf niet mogelijk. Familieleden en naasten kunnen afscheid nemen en evt de uitvaart regelen. Criminelen in Suriname zijn hardleers. Wanneer gaat deze regering serieus werk maken om criminaliteit te beteugelen.


  Maak melding

 3. De albinese gemeenschap heeft kennelijk een zeer laag IQ……waarom draaien ze de vraag niet om……van waarom moest Dikan met een houwer rennen achter de politieman, waarom keuren ze het gedrag van Dikan niet af……het is net alsof deze mensen poep in hun hoofd hebben zitten!!!


  Maak melding

 4. Het bewijs is in deze zaak hiermee geleverd dat de politieman niet onrechtmatig gehandeld heeft en voor zijn eigen leven moest rennen met daarbij het noodlottig gevolg voor die gek.
  De beelden spreken voorzichzelf, einde zaak wat mij betreft .


  Maak melding

 5. Respect ver te zoeken; als je geestes gestoord ben moet je toch thuis blijven dicht bij de familie of gewoon dagelijks een bad nemen met zeven geesten water en als dat niet genoeg helpt; dan maar verhogen met een extra geest; acht geesten water dus


  Maak melding

 6. Als je het filmpje analyseert zie je hoe dicht het slachtoffer op de politieagent zit en hij hief de houwer al op om deze met een ferme klap op het lichaam van de agent der politie te doen neerdalen. De agent kon het vege lijf alleen redden door het slachtoffer met een gericht schot uit te schakelen. Wat ik niet begrijp is waarom de auto aan het begin van het filmpje eerst achteruit rijdt en daarna weer vooruit verder rijdt.


  Maak melding

 7. Terecht gehandeld door de agent. Maar wetende dat het gaat om een geestelijk gestoord iemand is het ergens toch sarie. Hoe is het gesteld met de psychiatrische zorg in Suriname? Het zal je kind maar wezen.
  De politieagent mocht nooit in zo’n situatie terecht komen in de eerste plaats. Die is ook getekend voor het leven door dit incident.


  Maak melding

 8. Zo was er ook ophef ontstaan in albina toen die chineze zakenman werd beroofd door zyn bootsman n drom werd neergeschoten.n een paar jaren terug weer htzelfde.toen was albina in rep n roer n werd er flink geplunderd. Zelf door vrouwen Toen was er ook iemand neergeschoten n d bewoners daar namen ht massaaal vr hem op .zelfs d politiebureau werd bestormd n d police moest wegrennen vr zyn vege lyf. Zo zit deze marrongemeenschap in elkaar zy denken dat ze boven d wet staan n willen altyd in ht gelyk gesteld worden desnoods met geweld.


  Maak melding

 9. Was hy echt n geestgestoorde? Hoe wist hy dan dat hy die police kon doodkappen of tenminste verwonden met die houwer. Naar myn mening gedroeg hy zich als n gestoorde. Bn j nou gek om achter n agent v politie t rennen mt n opgeheven houwer? Hoe moest d pol dan handelen in zo’n geval.zich laten verwonden zeker? Boi loekoe no gewoon paw paw korte metten maken klarie torie. Go play lawmang in hel. Police je bnt zeer heldhaftig geweest door in volle vlucht om t keren n mt 1 goed gerichte schot die gestoorde geest neer t vellen. Net in n hollywood film.


  Maak melding

 10. Uit de video zie ik tween mannen, waarvan een achter een andere man holt. Als ik naar de beelden kijk, zie ik dat geen van deze twee mannen politiemannen zijn. De achterste man die de andere op de hielen zit, heeft een voorwerp in zijn hand, wat voor mij uit het video niet duidelijk is wat het voorwerp is.

  Wel zie je aan het eind van het beeldmateriaal een man komen aan lopen in een uniform, die waarschijnlijk zoals uit de toelichting van de spreekster op de video aangeeft een politieagent zou kunnen zijn.

  Ik ben van mening dat de politie deze video niet publiekelijk mocht maken, maar in belang van het onderzoek dit bij de politie moest blijven en of de rechtbank, die zijn belast met het nader onderzoek en een vonnis in deze case en niet het publiek. De vraag, mag de politie wel een video waarin zo iets afschuwelijk plaats vindt online plaatsen voor het publiek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. @ Marino
  Als iemand komt te overlijden is het voor de familie altijd een gemis, tenzij hij/ zij een ploert was.
  Hoe weet je dat de overledene een VHP´er is, omdat hij toevallig een oranje t shirt aan had ???
  Dus als ik toevallig paars een mooie kleur vind, ben ik in jou ogen dan een NDP´er ?
  En groen een NPS ´er
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 12. Opgeruimd staat netjes….
  Alle criminelen moeten opgeruimd worden….
  Wat wel jammer is dat als één crimineel vandaag doodgemaakt is,dat er morgen tien van worden geboren….
  Bij vele criminelen begint de criminaliteit in hun moeders buik….


  Maak melding

 13. Ik erger me eraan dat sommige mensen deze man als crimineel afschilderen.
  En het prima vinden dat deze man doodgeschoten is. Deze man is ziek, en hoort
  niet op straat maar moet behandeld worden in een gesloten inrichting. Bij
  verschillende instanties was het bekent dat deze man verwart was. Voor de
  ouders is het verdrietig dat hun zoon niet de juiste behandeling heeft gekregen,
  wat sommige mensen hier schrijven is totaal ongepast.


  Maak melding

 14. @ Vliegende Hollander

  Helemaal mee eens. Hij was geesteziek, maar als ik sommige reacties lees, zijn er een paar hier sociaal gehandicapt.
  Maar men vergeet; “Onderschat nooit andermans pijn, morgen kan het de uwe zijn”.

  Just saying…


  Maak melding

 15. So far so good we still living today. But you don’t know what tomorrow brings in this crazy world people dying like flies every day. You read about it in the News but you don’t believe it
  You’ll only know about it. When the man in the long black coat knocks on your door because you’re his next victim.


  Maak melding

 16. Vliegende Hollander, zit niet aan alle criminelen min of meer een stukje los? anders vertoon je dat gedrag toch niet en wie van die criminelen stelt zich vrijwillig onder behandeling of heeft behandeling succes, de instellingen zitten vol met recidivisten, en die moeten allemaal behandelt worden?


  Maak melding

 17. Deze politieman heeft uit eigen lijf behoudt gehandeld. Hij moest rennen voor zijn leven.Verdient geen enkele straf. Deze agent heeft terecht gehandeld, dood schieten was de beste oplossing. Anders had deze gek andere mensen van het leven beroofd met zijn houwer want daar was hij op uit. Deze agent verdient mijn zegen, want deze gek had ook schoolgaande kinderen kunnen doodkappen.Terecht gehandeld meneer de agent.

  R.I.P. jongeman je bent verlost uit je lijden.
  Fam sterkte met dit verlies.


  Maak melding

 18. @ beste Hans,

  ik vind het wat anders als iemand voor eigen gewin handelt, beroven, oplichting etc.
  Met die gasten heb ik geen medelijden. Deze man is verwart, en wat de oorzaak is
  weet ik niet, kan door een traumatische ervaring. Deze man hoort in psychiatrische
  ziekenhuis thuis. De politieman treft geen blaam, dit was duidelijk zelfverdediging.


  Maak melding

 19. Even voor de goeie orde was een agent in burgerkledij, niet in uniform.
  Stond er niet bij in de tekst.
  Maar enfin, Moengo is de wild west van Suriname, kunnen wij geen muur omheen bouwen?????


  Maak melding

 20. Menige Surinaamse politieagent zou evenals deze beambte ook de cursus ‘hoe los ik een waarschuwingsschot tussen de ogen’ moeten volgen.


  Maak melding

 21. De politieagent schoot niet persé om te doden, daar hij dat al rennend achter zijn rug om deed. Jammer dan voor de belager dat dit ene schot fataal was.


  Maak melding

 22. Wow,
  met de snelheid dat dagelijks de politie burgers dood schiet zal niemand in leven zijn straks.
  De beste genezing ipv hulp bieden aan de geestesgestoorden,is voor de politie om standrechtelijke executie uitvoeren en de zaak is dan opgelost.En dan heb je een aantal juichenden hier die de laffe daad van de politie goedkeuren,wel ze zijn zieker van geest en hebben hulp nodig.
  Mensen in het vervolg,
  als je van mening bent dat je buurt onveilig gemaakt wordt door een persoon van wie je weet dat hij gestoord is,dan please ,wacht niet op de politie. die komt om die patient dood te schieten maar kom in actie en informeer een stichting die zich ontfermd over deze patienten.
  Niemand hoeft dan dood geschoten te worden en de buurt heeft geen last meer.


  Maak melding

 23. Goed dat die agent een pistool had. Daarom zegt dhr Naarden dat ze dag en nacht met een pistool moeten rondlopen. Want zo’n gestoorde man kan overal en altijd opduiken.


  Maak melding

 24. Zelfverdediging, nu schiet de politie hem dood, maar voor hetzelfde had deze gestoorde een onschuldig persoon te pakken genomen.
  Drugs en drank maken veel kapot, de familie zal ook moeten inzien dat wie gebruikt ook kans heeft om op een niet prettige manier aan zijn eind te komen.

  Tot nu toe komen al deze engeltjes op het kerkhof te liggen.


  Maak melding

 25. SURINAME KAN BIJ DE VOLGENDE OLYMPISCHE MEEDOEN MET HET ONDERDEEL ATLETHIEK 100 METER SPRINT,,,,BIJ AFVAARDIGING VAN DEZE POLITIE AGENT ZAL SURINAME VERZEKERD ZIJN VAN EEN GOUDEN MEDAILLE…..HET SLACHTOFFER(HELAAS)ZOU WELLICHT OOK IN AANMERKING KOMEN VOOR EEN ZILVER/BRONZEN MEDAILLE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.