Voertuigen massaal weggesleept door politie in Suriname, ook op zondag

39
Voertuigen massaal weggesleept door politie in Suriname, ook op zondag

PARAMARIBO, 12 feb – Facebook staat er vol van; foto’s en films van verkeerd geparkeerde auto’s die de politie in Suriname laat wegslepen. Begin dit jaar maakte de politie bekend dat zij hard gaat optreden tegen het foutparkeren in de binnenstad van Paramaribo. Naar nu blijkt was dat geen loos dreigement. Zelfs op zondag zijn foutparkeerders de pineut.

Het gaat op zondag dan vooral om mensen die een bezoek brengen aan kerken in de binnenstad en op de berm parkeren, zegt politiewoordvoerder Naarden tegen dagblad Times of Suriname. “Ook op zondag is de wet gewoon van toepassing” aldus Naarden. Voor­al bij de Gro­te Stads­kerk aan de Steen­bak­ke­rijstraat en de Cen­trum­kerk aan het Kerk­plein per­so­nen op de zon­dag op de berm par­ke­ren en op plaat­sten waar dat niet is toe­ge­staan.

Naar­den zegt ver­der tegen de krant dat het weg­sle­pen van voer­tui­gen in de binnenstad niet is be­doeld om per­so­nen te pes­ten, maar dat het slechts er­om gaat dat men zich houdt aan par­keer­re­gels van de bin­nen­stad.


39 REACTIES

 1. Het parkeer gedrag zegt veel over verkeersfatsoen. Menig foute parkeerder is een ndper of aboper, de meest asociale mensen in het gehele land.


  Maak melding

 2. Doe eerst tocht iets aan het beleid bij de ministeries. Bijna bij geen enkel ministerie wordt de telefoon opgenomen. Men is verplicht om naar Paramaribo te rijden voor nodige informatie. Pak eerst de bron van de ellende aan.
  Zakken vullers.


  Maak melding

 3. Heel goed, denk niet dat parkeermeters hier gaan werken, vanwege mentaliteit. Ze gaan net als in buitenland schelden en willen vechten met de parkeerscontroleurs…

  Dan maar laten wegslepen door de politie. Beste oplossing vind ik.


  Maak melding

 4. Eindelijk orde op zaken, her-opvoeden, hen die denken alles te mogen………, schoon schip…projectontwikkelaars aantrekken om ondergrondse parkeerplaatsen aan te leggen, laten we eerlijk zijn, als je wegenbelasting betaald, mag je fatsoenlijk ook kunnen parkeren, dan moet die faciliteiten wel zijn…..dus vergunningen aanvragen, uitbestedingen uitvaardigen en laat parkeer plaatsen aanleggen, we laten het geld op straat liggen, terwijl dit op jaarbasis de staat miljoenen kan opleveren………..™


  Maak melding

 5. Als deze maatregel maar niet tijdelijk is . Na enige tijd zal blijken dat men terug is naar af wanneer er niet gecontroleerd zal worden. De foutparkeerders moet je treffen in hun portemonnee en bij meerdere keren niet betalen van de boetes, hun auto’s in beslag nemen. Normen en waarden moet men afdwingen, want op velerlei gebied, in het bijzonder in het rij- en/of het straatverkeer gaat men hieraan voorbij. Eén al het asociaal-gedrag ten top. Het zal dan ook zo moeten zijn dat de politieman zich van zijn taak kwijt, want al te vaak is er bij hen sprake van onverschilligheid door niet adequaat optreden tegen de wets-overtreders. Het mag ook niet bij een waarschuwing blijven. De politieman is dan om te beginnen ook hier debet aan. Fout is fout en men dient op de bon geslingerd te worden. De samenleving zal dan meer baat bij hebben. Hoe dan ook valt er nog veel meer te zeggen. als het gaat om de heropvoeding / het deviantgedrag van de Surinamer in het algemeen. Het streven is immers om te komen tot een zorgzame samenleving. Hier kan dan ook niemand op tegen zijn, lijkt mij.


  Maak melding

 6. @Facelook 12 februari 2019 at 15:07, hallo we hebben hier over gigantische Pakeer problemen orde verstoring, dat je op de man speelt ok, maar slaat negens op, PS. ik ben geen NDPér noch BOUTA MAN…™
  Houd het bij de onderwerp…………….


  Maak melding

 7. Het heeft niets met ordening te maken.
  dubbel parkeren is jaren gedoogd. De bestuurder parkeren al jaren hun auto overal, ook rondom de vergaderzalen van de DNA. Heel lang werd het Onafhankelijkheidsplein als parkeerplaats door parlementariërs gebruikt.

  De actie moet vooral gezien worden in het kader van ode lege kas van de staat!

  Iedere SRD is welkom.

  Wordt het geen tijd om de verkoop van auto’s beter te reguleren en daarnaast het tekort aan parkeerplaatsen aan te pakken.

  Wel toevallig; las net in de krant dat men in Malaga Centrum met miljoenen toeristen per jaar besloten heeft om Niet meer op te treden bij dubbel parkeren.


  Maak melding

 8. Dus het blijkt dat de christen fout parkeren, de hindoes en moslims gaan ook op zondag naar hun gebeds huis en de laatste 2 gelovige worden de karretje niet weggesleept, de witte mensen hebben het geloof naar Suriname gebracht en vergat hun te leren en zelf om de ezel karretjes goed te zetten in het verleden en het is bij de christen nog steeds bijgebleven om verkeerd hun karretje te parkeren.
  groeten jhonny


  Maak melding

 9. Ik erger me elke keer weer als mensen domme en achterlijke opmerkingen maken. Heb je niets te zeggen, houd dan je bek dicht. Ik kan niet op de mensen hun hoofd lezen van welke politieke partij ze zijn.
  Ik ben blij dat het probleem wordt aangepakt. Soms kunnen de voetgangers of mensen met kinderen
  niet op het trottoir lopen en dan zijn ze verplicht op straat te lopen.
  Moeten de plaatsen/winkels voor parkeerplek zorgen.
  Heleboel zaken maar niemand heeft parkeerplek.
  Hoop ook dat het hek bij het gebouw aan de Dr Sophie Redmondtstraat ook snel weggehaald wordt.
  Is ook blokkade voor voetgangers


  Maak melding

 10. Weer zo’n onnozele actie, echt beleid hebben ze niet, het is van failed state naar een narco state gegaan, en wat doen ze, gaan ze foutparkeerders aanpakken!!!!!!!
  Wat een staatsmongolen zijn het, pak die grootste dealer aan DDB, alles komt goed!!


  Maak melding

 11. Ik ken de situatie ter plekke niet, ben al veel te lang in den vreemde. Is er in de buurt van deze kerken dan wel een normale parkeer plaats waar je, je auto kwijt kan dan ??? Zo niet, dan moeten ze maar een stukje waar het wel kan, maar ik ken mijn landgenoten heel goed. Ze nemen de auto als naar de overkant van de straat als een pakje sigaretten moeten halen !

  @ Jhonny 15:24 uur
  Jhonny ik lees altijd jouw ingezonden stuk, maar wat je nu hebt neergezet slaat nergens op !

  @ Sam
  Wat heeft Malaga ( Spanje ) nou te maken met de situatie in Su ??????

  @ Wazig
  Volkomen terechte opmerking.

  @ de ndp bespotter.
  Niet alleen NDP en ABOP´er zijn asiociaal, ken genoeg die niet van deze partij zijn, en toch behoorlijk asio zijn !!! Ik ben niet van beide partijen, maar eerlijk is eerlijk !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Om van het slechte gedrag af tekomen moet de staat rechts rijden goedkeuren.
  Eerste dag vracht wagens beginnen rechts terijden en de volgende dag autos
  Problemen opgelost


  Maak melding

 13. De ongebreidelde invoer van auto;s in Suriname is mede oorzaak van het verkeersprobleem. Het wegennet is niet op berekend zoveel voertuigen te verwerken. je hoef geen verkeersdeskundige te zijn om deze analyse te men. Stop de IMPORT van voertuigen en REGULEER eerst de infrastructuur in het land. Over 5 jaar is dit probleem dan opgelost.
  Maar met de zogenoemde ‘adviseurs’ bij de president( allen oude ezels van tegen de 70 jaar (op enkele slimme na) hoeven wij voorlopig niets te verwachten.


  Maak melding

 14. Rakram,
  e.e.a is allemaal het gevolg van het wanbeleid van de paarse DDB-maffia. Deze schurk gijzelt een hele natie. Ik blijf t.a.t . afgeven op dit soort mega-criminelen. Ik bepaal zelf hoe en op wie ik reageer, zonder aanzien des persoon. PUNT!!!!


  Maak melding

 15. Wanneer word het probleem van de zwervers en junkies ook aangepakt.Dit probleem word met de dag groter.
  Wat frapant is dat om de hoek van het politie buro keizerstraat al jaar en dag onder het toeziend oog van de politie drugs word verhandeld.Heeft dat te maken met een gedoogd beleid of is de politie niet in staat op te treden?


  Maak melding

 16. Deze maatregel is voor de gewone man/vrouw. De powa mangs zullen hun auto’s overal parkeren en als de verkeerspolitie hun zwarte pick up stopt of wegsleept zal het weer een hele ceremonie worden ter plaatse, die omstanders met hun cellen zullen filmen en of facebook, enz plaatsen en commentaar erbij leveren in de media.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. Volgens mij is het aanbrengen van een wielklem goedkoper en sneller, dus de SU overheid moet maar overstappen op wielklemmen effectiever kost weinig tijd ! ( time is money )
  Bun tori

  Jacko.


  Maak melding

 18. J.Zwartmans

  @ Sam
  Wat heeft Malaga ( Spanje ) nou te maken met de situatie in Su ??????

  In directe zin heeft het niets met Su te maken maar ik wil aangeven dat de overheid die voor een overvol centrum zorgt, veel auto’s in de stad, veel parkeerplaatsen die toch niet genoeg zijn soepeler omgaan met het probleem.

  Terwijl men in Su te veel auto’s heeft en er een structureel gebrek is aan parkeerplaatsen, wegens geldgebrek na jaren van gedogen plotseling roomser is dan de paus.
  en dat op zondag.


  Maak melding

 19. Sam , je kunt moeiijk de overheid de schuld geven van het (te) grote aantal auto’s, alleen de bezitters ervan, bezitters die er voor passen van het openbaar vervoer gebruik te maken en liecer met hun autootje de winkel ingaan, zelfs de auto pakken als ze naar het toilet moeten, gemakzucht is vaak de grote boosdoener, beroerd als ze zijn een paar honderd meter te lopen.


  Maak melding

 20. Hèhè,
  Eindelijk handhaving!
  Nu nog bij alle zebrapaden doordeweeks in de stad een kil of uma zetten met bevoegdheid om de doorrijdende hufters te bekeuren. Dan zul je zien wie wint, de wet of de verkeershufter.

  Me mars papa!


  Maak melding

 21. Men kan meteen zien dat de reageerders hier geen Surinamers zijn Anders wisten zij dat er in paramaribo genoeg parkeerplaatsen zijn
  Maar de mensen parkeren liefs zo dicht mogelijk bij hun plaats van bestemming..
  Maar ja klagen is de reageerders hun vertier want ze zijn waardeloos Hollanders willen ze niet en wij lusten ze ook niet


  Maak melding

 22. Vraag: Zijn er wel genoeg parkeerplaatsen en/of wat is het alternatief. Ik wil Suriname niet met Nederland gaan vergelijken, maar als ik naar Amsterdam moest, parkeerde ik (in het verleden) mijn auto bij het Olympisch stadion en nam de tram naar het centrum. Bestaat er zo een mogelijkheid in Suriname. Buiten de stad parkeren en een wilde bus nemen naar het centrum? Is een idee.


  Maak melding

 23. Oplosssing: we moeten een hele nieuwe stad Paramaribo gaan bouwen en natuurlijk rekening houden met de huidige en toekomstige problemen. Overduidelijk te merken dat men bij het ontstaan van Paramaribo geen vooruitziende blik had. de stad is fout gebouwd.


  Maak melding

 24. Regels zijn regels waaraan een ieder zich aan hoort te houden ook in onze bananen republiek. Openbaarvervoer of de fiets pakken daar is niks mis mee. De politie doet zijn werk. Is luisteren nou zo moeilijk of eenvoudige dingen begrijpen?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.