‘Door brand verwoest gebouw in Suriname staat op instorten’

8
'Door brand verwoest gebouw in Suriname staat op instorten'
Het afgebrande pand van winkel Tulipani in Suriname

PARAMARIBO, 27 jan – Het op Nieuwjaarsdag door brand verwoest gebouw in het centrum van Paramaribo, staat op instorten. Het gebouw van winkel Tulipani aan de Dokter Sophie Redmondstraat vertoont scheuren en vormt een gevaar voor mensen die dagelijks voorbij lopen. Dat zegt een gepensioneerd brandweerman tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT).

De grote brand die op nieuwjaarsnacht is uitgebroken, is eerst begonnen in de kledingzaak Tulipani en is heel snel overgeslagen naar het gebouw van Chiu Hung. Dit pand is door de brand al volledig ingestort schrijft dWT. Dat zelfde lot wacht ook Tulipani denkt de man.

Naast de scheuren hangen er losse plafonddelen aan de voorzijde. Misschien niet vandaag, maar als er niets wordt gedaan, zal er zeker iets ergs kunnen gebeuren waarbij er doden kunnen vallen zegt de oud-brandweerman bezorgd en wijst vooral op het gevaar voor voorbijgangers.


8 REACTIES

 1. Als r niets gedaan wordt om de instorting tegen te houden gaat het weer een puinhoop worden in de straat.Zoals de kalf verdronken is gaan men de put dan pas dempen.Bij deze heb die gepensioneerde brandweerman volkomen gelijk.


  Maak melding

 2. Dit is een voorteken wat de duivel ddb en trawanten voor land en volk in spee hebben, als oerdomme dwaze debielen hem in 2020 wederom kiezen.


  Maak melding

 3. Dit is het geliefde land Suriname zoals ik het ken. Zo kan je wijken tegen komen waar je U tegen zegt om even later weer krotten te zien met hier en daar lege percelen waar het onkruid welig tiert. Hier en daar een verdwaalde slang en je vraagt je af waar dat beest in hemelsnaam vandaan komt. Bij dit plaatje hoort natuurlijk ook een gebouw dat (mogelijk) op instorten staat. Dat staat cool. Je kunt het beschouwen als een toeristische attractie. De toerist mag namelijk Suriname niet verlaten voor hij kennis gemaakt heeft met Su in alle facetten. Alleen die dode hond in de sloot mis ik nog. A san ben switi fu si fa wan dede dagu e drijve so moi ini na gotro.
  Laten de autoriteiten (en de eigenaar) effe checken hoe het met dit gebouw staat. Het zal sowieso verwijderd moeten worden.


  Maak melding

 4. Het hoort bij de aftakeling van het leven in een land.
  Kijk maar naar Haïti en als je wilt naar landen als Somalië etc.
  Krotten, armoede en honger. Maar gelukkig hebben 60% van de Surinamers familie in het buitenland voornamelijk Nederland die de helpende hand toesteken.


  Maak melding

 5. Moet de boodschap en visie van instortingsgevaar van een oude brandweerman af komen ter informatie?
  De brandweermannen, die nu in dienst zijn en ter plaatse waren, hebben ze dit niet gezien? Dan hebben ze geen inschattingsvermogen. Welke opleiding hebben de brandweermannen die er werken genoten? Moeten er eerst doden vallen onder de voorbijgangers voor er daadwerkelijk actie wordt ondernomen?
  Met wat voor bekrompen verstand en een chronisch gebrek aan inzicht wordt er gewerkt. Dit is niet iets voor de eigenaar alleen. De dag na de brand had alles tegen de vlakte gegooid moeten worden onder toezicht van de brandweer.
  Wat een achterlijkheid hier in ons landje.
  Zeker leuk vóór de toeristen en hun veiligheid zo ook voor onze bevolking.
  Trouwens het kan deze hele overheid ook geen biet schelen hoe het land eruit ziet en kan ook geen veiligheid waarborgen. Stelletje min kukkels. Sarie Torie


  Maak melding

 6. zelf een baby heb honger op zijn tijd dan boef de maar bij zijn moeder kop lampen dat zet door in de boeven lijn . dus dat de meeste denken aan boeverij bij dagen raad. suriiiiiiiiiiii


  Maak melding

 7. Afbreken dan. Want geloof me de troep gaat niet binnen de 2 meter neerkomen.
  Moeten de voetgangers op straat lopen??, De kinderen, de oudjes en gehandicapten?????
  Er zijn te veel ondeskundigen op de kantoren die zomaar toestemming geven voor wat geld. Zo een hoog pand zo dichtbij.
  Ik heb een brand gehad naast mij en schade en nog geen 3 maanden daarna werkt een andere chinees met zelfde machines.
  Nooit is de vorige eigenares geweest. De schade is nooit vergoed.
  Niet de chinees is een vloek maar de Surinamers die op kantoor zitten om geld te bedelen. Waardeloos.
  Wie verdiend een kogel door zijn kop bij ongelukken???????? Deze ellendelingen


  Maak melding

 8. Wat is erop tegen om het pand zo snel mogelijk te (laten) slopen als er gevaar dreigt voor de omgeving? Dit soort laksheid in Suriname begint steeds ergere vormen aan te nemen. Onvoorstelbaar dat er niet wordt gehandeld.
  Er moeten kennelijk eerst slachtoffers te betreuren zijn, voordat men tot actie overgaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.