Surinaamse zanger Damaru: ‘Mi Rowsu is mijn beste song ever’

6
Platina Award voor zanger Damaru uit Suriname

PARAMARIBO, 27 jan – “‘Mi Rowsu’ is mijn best song ever. Om deze song wordt ik nog steeds geboekt vooral in het buitenland, met name Frans-Guyana en Nederland”. Dat vertelt zanger Damaru uit Suriname bij het jubileum van het nummer. Dit jaar is het namelijk precies 10 jaar geleden dat hij met ‘Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart), de versie die hij samen met de Nederlandse zanger Jan Smit heeft vertolkt, een grote hit in Nederland scoorde.

De song bereikte de eerste plaats in zowel de Nederlandes single Top 100 als de Top 40. In september 2009 kreeg de single ‘Mi rowsu’ (Tuintje in mijn hart) de platina-status (20.000 verkochte exemplaren). Aan het einde van 2009 won de single de Sterren.nl Award voor Beste Lied van 2009 en de 100% NL Award voor Grootste Hit van 2009.

De versie met Jan Smit kwam tot stand door een weddenschap tussen de DJ Giel Beelen van de Nederlandse radiozender 3FM en Jan Smit in het ochtendprogramma GIEL. Beelen verloor de weddenschap en als tegenprestatie regelde hij een duet tussen Smit en Damaru. De weddenschap ging erom wie de meeste sponsors voor de wereldwijde kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen zou binnenhalen.

Op de vraag als de Surinaamse King of Love Songs denkt ooit nog zo’n een grote hit als ‘Mi Rowsu’ in Nederland te zullen scoren, antwoorde hij als volgt: “Het is Godsplan. Na ‘Yu Na Mi Engel’ een duet met Poppe, dacht men ook dat het gedaan was, maar toen kwam ‘Mi Rowsu’”.


6 REACTIES

 1. Als hij zijn talenten had gebruikt en zich niet had laten gebruiken door de beroerdste politieke partij was hij misschien verder gekomen in de showbusiness. Helaas ook hij was plotseling machtsdronken en/of werd machtsdronken gemaakt. Hopelijk kan hij nog lang op het succes van Mi Rosoe teren.

  “De populaire Surinaamse zanger Damaru gaat aan de slag voor de Nationale Democratische Partij (NDP) van Desi Bouterse. In eerste instantie om jongeren te werven, maar volgens de Times of Suriname zijn er voornemens om de zanger als kandidaat-parlementariër te plaatsen in Paramaribo en wel op een verkiesbare positie.”


  Maak melding

 2. Weer een dommerik voor de ndp in dna zoals zovelen die er nu zitten.
  Stelletje jaknikkers.
  Ook deze jaknikkers zullen terecht staan ook van de pl abop vhp nps bep(gogomang club) en hvb die deze vervloekte regering hebben geholpen.


  Maak melding

 3. Damaru wil niets met kuli’s te maken hebben, maar hij vergeet dat ook hindustaanse omroepen zijn lied ‘Mi Rowsu’ draaiden. Hoorde zelfs een keer dat dit lied werd aangevraagd voor de verjaardag van een kind. Mijn dochter was toen 3 jaar en ze zong dit lied mee. Dit lied is voor haar ook opgenomen op een zelf samengestelde cd met kinderliedjes in verschillende talen.
  Zo zie je maar weer dat zang, dans en muziek een bindende factor kan zijn tussen verschillende culturen.


  Maak melding

 4. Deze jongeman kan zich beter bezig houden met zingen en niet met de politiek, anders is het gauw gebeurt met zijn zangcarriere ook over de grens. Schoenmaker hou je bij je lees. Jongeren ronselen voor een waardeloze partij als de NDP is verloren tijd. Doe hij dit, dan werkt hij eraan mee om ons geliefde dieper de afgrond in te helpen. Hopelijk gebruikt hij zijn gezond verstand, als hij die al heeft.
  Het wordt geen mooi tuintje in het hart van de Surinamers als hij jongeren gaat ronselen voor de NDP. Dan wordt het,het slechtste tuintje ooit om het hele volk naar de verdoemenis te helpen.


  Maak melding

 5. Damaru, ik dat geen “one hit wonder” wordt joh. Mooi lied geweest maar ondertussen hebben sterren zoals Nicki Minaj, Jason Derulo, Rihanna etc in 10 jaar meerdere hits op hun naam.
  De managers zijn verantwoordelijk voor t success. Je bent of een liefdes. Zanger of kaboela, maar niet beide.
  Poor management. Ik hoop van harte dat ie weer een goed nummer kan plaatsen op de charts. Werk met een goede schrijven en zoek de juiste beat. You can do it again! Laat de politiek. Je probeert van teveel wallen te eten. Dit breekt je de nek. Gelul mang!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.