maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVandaag crematie van vermoorde rijsthandelaar Oemrawsingh in Suriname

Vandaag crematie van vermoorde rijsthandelaar Oemrawsingh in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

NIEUW NICKERIE, 25 jan – Vandaag vindt de crematie plaats van de op 14 januari jongstleden in Guyana dood aantroffen rijsthandelaar Nitinder Oemrawsingh. Voorafgaand aan de crematie is er een afscheidsdienst om 12.00u aan de Corantijn Polder serie B.

Het lichaam van de 40-jarige Oemrawsingh kwam eergisteren aan in Nickerie en werd daarna vrijgegeven aan de familie voor de uitvaart. De Surinamer uit Nickerie wordt in verband gebracht met de 2.300 kilo cocaïne die begin januari in Suriname is onderschept.

Hij werd op 14 januari gevonden met een kogelwond in zijn voorhoofd op een strand in buurland Guyana. De dag erna zou Oemrawsingh een verklaring af gaan leggen bij de recherche, aldus zijn advocaat. In het onderzoek naar deze zaak zitten nu tien verdachten vast.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. Veertig jaar en dan al gecremeerd.
  Degenen die hem daartoe hebben aangezet en voorzien, zingen nu het liedje ‘paisaa phenko, tamaashaa dekho’.

  Nickerianen, laat je niet gek maken door het grote geld.
  Remember:
  Raam bharosaa (op God vertrouw ik)
  Raam bal (op God’s Almacht)
  Raam Naam Vishwaas (in Gods Heilige Naam – Shri Raam- vertrouw ik)
  Sumirat (aldus bid ik)
  Shubh (voor gezond verstand)
  Mangal (voor spirituele vooruitgang)
  Kushal (voor welzijn, menselijkheid)
  Maangat (vraag ik U)
  Tulsidaas (Uw devoot, Mahaatmaa Tulsidaas)


  Maak melding
 2. Nickerianen,

  Jullie ouders en voorouders kenden al deze wijsheden en lieten zich erdoor inspireren en leiden. Waarom kennen jullie dit niet en hebben jullie deze wijsheden verlaten?
  Ga terug naar je adja en adjie, nana en nani, je heilige geschriften en je heiligen en bid hen om je deze wijsheden door te geven.

  Binu (gespeend van)
  Satsang (verheffende gedachten, ideeën, mensen, heiligen)
  Vivek (wijselijk handelen)
  na hoi (zal niet plaatsvinden)

  Raam (God’s)
  Kripa (genade)
  binu (ontberend)
  Sulabh (zal niet tot bloei komen)
  na (ooit)
  soi (zo’n persoon)

  – Matama Tulsidas (Ramayan)


  Maak melding
 3. De hebzucht naar steeds meer geld en bigi mang te gaan lopen spelen is nu zijn dood geweest. Keuze en gevolg ervan maak je zelf in het leven!!! De na bestaanden hebben er ook van genoten ipv hem tegen te houden en te onderwijzen je hebt al een rijst bedrijf.zolang je eten drinken kleren en een beetje kan genieten van het leven met je vrouw als je hebt en kinderen hoef je niet méér té hebben!!! In deze branches kun je nóóit veilig lopen en léven
  Dus wat je zaait ga je oogsten!
  Dus is goéd vóór hem want met die drug verziekte hij nog meer andere levens!!!
  En dat kon hem niét schelen!!!
  Nu ééntje mínder who’s next!!!!


  Maak melding
 4. Drugsliefhebbers of handelaars dit is een heel goeie voorbeeld als jij of U momenteel hiermee bezig houdt,want dit zijn de consequenties hiervan en hopen dat mensen die dit nog doen wakker van worden en wees sterk.Het leven is niets waard,maar niets is meer waard dan het leven.Sterkte voor de nabestaanden.


  Maak melding
 5. Lieve mensen,
  Ik begrijp jullie pijn en grief in dit soort zaken. Maar bedenk wel dat er een moeder een vader vrouw en misschien kinderen zijn, die dit niet gewild hebben, die in diepe rauw zijn gedompeld.

  Het gaat vaak om hindoestaanse ondernemers. Zij zijn de enigen die een beetje slim zijn en proberen met hun business geld te verdienen. En wat doen maffia’s en sur hoogstaande figuren. Omdat het de enige manier is om de drugs het land uit te smokkelen, zetten ze de handelaren onder druk om voor hun te laten uitvoeren. Ze worden bedreigd wanneer ze niet meewerken volgen er zware consequenties. En of vergunningen worden ingetrokken. Ze zitten als een rat gevangen in een val met alle gevolgen van dien.
  IK WENS DE NABESTAANDEN HEEL VEEL STERKTE TOE!!!!


  Maak melding
 6. De vraag die nu rijst is. Waarom werden de tientallen verzendingen niet onderschept en deze wel. De container was goed gekeurd en verzegeld en toch weer onderscheppen op drugs?
  Ik kan maar één conclusie trekken!!!!!!!!!
  Er is geen geld op tafel gelegd voor de hoge Pieten, dus dan maar laten onderscheppen!!!!!!!!

  Waardige Hindoestaanse handelaren. STOP STOP met dit soort zaken doen. Al verlies je je vergunning. Degene die het toch wil doen staat nu vast wat hen te wachten staat.

  Ik ben er ook bewust van als handelaren het doek in de ring gooien, de maatschappij hard wordt getroffen.


  Maak melding
 7. @Hendrik,

  Heb geen medelijden met dit soort, onder druk, of uit eigen gewin, je bent bezig met criminele activiteiten, waarbij je anderen aan het vernietigen bent met drugs, hierbij kunnen ook hele gezinnen ontwrichten, netals bij deze cokedealer waarover jij het hebt die door zijn kop is geschoten.


  Maak melding
 8. Kijk dat bedoel ik eenmaal, zie hoe droevig ze zijn de hele familie , wel als de lading geluk was, waren iedereen die baat heeft aan deze shit, ontzettend lachen en gieren met de breedste kanten van hun smoelen . Het lot is eenmaal zo bezegeld, vraag aan hem die drugs verkopen hoeveel ellende hun in de samenleving veroorzaken ! Het antwoord is dus : NEE. Maar dan nog tijden hun in peperdure auto’s en maken het krappe verkeer erg onveilig.
  Nitinder ik zou zeggen , pech en rot maar op in hel!


  Maak melding
 9. @Brantimakka,

  Aan drugshandelaars/dealers hoef je niet te vragen hoeveel ellende ze in de wereld veroorzaken, anders zouden zij dat ook niet doen.
  Maar mag Bouterse ook in de hel rotten, want deze man is ook betrokken bij drugshandel?


  Maak melding
 10. Jammer, dat eventueel ouders, kinderen, broers en zusters, een partner, andere familieleden op zo jonge leeftijd afscheid moeten nemen van hun geliefde. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat mensen de verleiding niet kunnen weerstaan om snel rijk te worden, ook als het op illegale wijze moet….Doodzonde


  Maak melding
 11. Manu@

  Ik kan je helaas niet tegen spreken. Dat geldt ook voor die gasten die allemaal in drugs handelen en de maatschappij opbreken. Waar brengen ze in Godsnaam hun eigen nakomelingen terecht. Ik neig te zeggen voer de doodstraf in en weg met die tuig.

  OPMERKING
  Het is grotendeels de schuld van America. De americanen dachten dat zij de uitverkorenen waren. Zij hebben midden america en zuid-america nooit mee geholpen om op te bouwen. Terwijl zij in weelde leefden. Kijk maar naar de bauxiet van Sur. Ze verscheepten voor een prikkie weg en maakten miljarden winsten. De tweede wereld oorlog hebben zij met Surinaams aluminium gevoerd. Vliegtuigen etc. werd van sur aluminium geboud. Wat kreeg Sur hiervoor terug. Wij moesten versleten korte broeken dragen. Sur was 2e bauxiet land ter wereld. Veel armoede vraag het aan je ouders en groot ouders hoe zwaar zij het hebben gehad. Met zoveel bauxiet export hadden geen één sur’s hoeven te werken en met weinig bevolking had iedereen een mooie huis auto en voldoende eten moeten hebben. Maar nee de americanen bestallen ons.

  Omdat het veel armoede was in Mexico en Columbia hebben de boeren een manier gevonden om coca te planten om op die wijze te overleven. Ze hebben America vol gepomt met drugs. Maar dat betekent dat er ontzettend veel vraag was naar de witte spul.

  Hoge mate van schuld ligt bij de burgers van America. Zij gebruiken om uiteen lopende redenen ontzettend veel drugs. Van RIJK naar arm. Zouden zij besluiten om vanaf heden geen drugs te gebruiken dan zou de behoefte om te produceren afnemen.

  Wat gebeurt er nu.
  De Americaanse overheid spendeert op jaar basis liefst meer dan 100 miljard dollar voor de bestrijding van drugs. Hadden zij maar in de jaren zestig meer oog gehad voor de ontwikkeling van midden en zuid america, dan was dit probleem niet ontstaan.
  Ook vandaag kunnen ze besluiten om die 100 miljard in de ontwikkeling van de armen en arme landen te steken, dan zou dat meer helpen.


  Maak melding
 12. Dayaa Dharma ka moel hai, paap moel abhimaan.
  (Barmhartigheid is de kern van religie en een valse ego is de basis van alle verdwaling).
  – Mahatma Tulsidas, Shri Raam Charit Maanas.

  Edoch bespeur ik hier opmerkingen zoals ik ben beter dan Nitinder, want ik ben geen drugssmokkelaar. Daarom heb ik geen medelijden met Nitinder. Deze valse ego (ok, je bent geen drugssmokkelaar, maar heb je de ervaring dan dat je ziel Goddelijk, altijd zalig, onvernietigbaar en zondeloos is?) doet ons onze barmhartigheid verlaten en een hart van steen aannemen. Zolang je een valse ego hebt kun je á la minute ook een misdaad begaan. Daarom, veroordeel niet totdat je ziel dag en nacht jouw brein voedt, want zolang dat niet het geval is heb je nog een valse ego en kan je zo in zonde vervallen.
  Een wetsovertreder moet alleen beoordeeld worden op het feit dat hij de wet heeft overtreden. Want daarnaast kan het zijn dat hij een betere mens was/is dan u en ik. Dat hij beter voor zijn ouders, buren, vrienden, kennissen, kinderen, stadsgenoten, de behoeftigen zorgde dan u of ik. Je kunt dus alleen zijn slechte daden veroordelen. Veroordeel je ook zijn goede daden, dan pleeg je onrecht.

  @C.A. Schipper,

  Paisaa phenko, tamaashaa dekho komt neer op: de geldschieter bepaalt de op te voeren show.


  Maak melding
 13. Onzettend veel kracht voor de nabestaanden.
  Zij hebben het recht om verdrietig te zijn ondanks wat hij gedaan heeft in zijn leven. En verdienen het niet om bij voorbaat veroordeeld te worden.

  Onderschat nooit andermans pijn, morgen kan het de uwe zijn…


  Maak melding
 14. @Miss Opion: Mooi gezegd. Niet alleen de familie en vrienden van Nitinder hebben het zwaar te verduren, maar de hele Nickeriaanse gemeenschap. Zoiets gebeurd toch niet vanuit Nickerie?Anyhow, het recht moet zegevieren.


  Maak melding
 15. Jaimangal, hou op met dat hindoegezeur.
  Voor Oemrawsingh ” eigen schuld, vette bult”
  Hebzucht loont niet. Als dit niet onderschept was, zou ” meneertje” nog een paar miljoenen opstrijken, ten koste van vele jonge levens die vernietigd zou worden.
  Liever deze crimineel dan duizenden jongeren naar de verdoemenis helpen.


  Maak melding
 16. @Blaka boi,

  Ben het niet met jou eens. Een mens vermoorden is niet ethisch! Daarom ben ik tegen de doodstraf, hoewel ik een paar keer heb geschreven dat verkrachters dat wel verdienen. Daar ben ik inmiddels op teruggekomen.
  Criminelen moeten verhoord worden en bij overtuigende bewijzen de straf krijgen die hoort bij de criminele daad. Dat geldt dus ook voor Nitender Oemrawsingh. Ik hoop dat degene die hem heeft vermoord wordt opgespoord en berecht. Of dat ook zal gebeurden is de vraag.
  Dat het een keer behoorlijk fout zou lopen, was te verwachten omdat de ene na de andere drugslading werd onderschept.
  Mocht Oemrawsingh kinderen hebben achtergelaten, dan is dit voor hen een trauma voor de rest van hun leven, juist omdat kinderen onschuldig zijn ook al zijn hun ouders criminelen.
  Het is waar dat vele levens worden vernietigd door de drugshandel, maar dat mensen verslaafd zijn geraakt, heeft redenen. De vraag naar drugs is groot en daar maken de drugshandelaren gretig gebruik van. Het drugsgebruik is wereldwijd een groot probleem en is heel moeilijk op te lossen.


  Maak melding
 17. Hij was de sponder van crime NDP. En de crime NDP schoot hem neer op een plek zodat de massa geen argwaan kreeg. Als je lid ben van crime NDP bent, dan eindig je zo


  Maak melding
 18. Het is een illusie om te denken dat het drugsprobleem wordt opgelost. Het is van alle tijden geweest.
  Het gedachten goed komt van de rijken af.
  En wordt het meeste door de rijken gebruikt. Hoog geplaatsten van alle landen gebruiken het ook. Het is zelfs doorgedrongen tot in de magistratuur.

  Heel veel studenten van universiteiten in America gebruiken het ontzettend veel.
  De uitgaanspubliek overal ter wereld ligt gewoon plat van de drugs.

  Intervieuw Ned politici en ministers. Dan zul je horen dat ze allemaal op de universiteit weleens hebben gebruikt.
  Hoe zullen zij die nu dan gaan bestrijden????????


  Maak melding
 19. Blaka Boi als jij zo rechtlijnig in je denken bent dan vind je het vast niet erg als dictator Bouterse hetzelfde overkomt . Of ben jij een van de vele zwarte racisten die alleen rechtlijnig is als het om Hindoestanen gaat.


  Maak melding
 20. Tjaa,

  DRUGS is internationaal PROBLEEM etc etc , maar
  Ons Land is FAILLIET door DRUGSGERELATEERDE
  LEIDERS EN POLITICI !

  Vele Sranan JONGEREN worden vernietigd door de
  Harddrugs !!

  Wanneer de DRUGSMAFFIA zich in het landsbestuur
  nestelt, zijn de belangen van het Volk vergeten !

  Dan krijg je Manipulatie feiten en nep-voorlichting,
  Nep-begrotingen, Niet-Vervolging van Zware corruptie,
  Niet-Vervolging van Zware criminaliteit en ten slotte
  Verval van de Rechtsstaat !

  PS : Let er op dat de Sranan-Drusmaffia met haar
  Internationale vertakkingen, er alle belang bij heeft om
  de grote DRUGSVANGST in de schoenen te schuiven van
  EEN ENKELE Ondernemer !
  De werkelijkheid is anders, de Drusgsmaffia is, helaas,
  geinfiltreerd in ALLE overheidsdiensten en zit ook tot in de
  politieke top van Ons Land !!!

  Het VOLK van Sranan PINAART op dit moment, mede als gevolg
  van de Macht die de Internationale DRUGSMAFFIA in Sranan heeft
  verworven !


  Maak melding
 21. @Blaka boi,

  Als iemand de wet overtreedt, mag je hem natuurlijk daarop veroordelen. Maar wel daarop en niet op andere dingen.
  Weet jij of ik veel hoeveel misdaden wij in onze vorige geboortes hebben begaan? Kunnen we daarom stellen dat wij de huidige geboorte niet verdienen omdat ook wij ooit in een vorige leven vast en zeker iemand hebben vermoord en dus een eind moet worden gemaakt aan onze huidige levens?
  In dat geval hou je geen levende mensen meer over. Als God barmhartig kan zijn door ons telkens en telkens weer een nieuwe geboorte te gunnen om in elke leven een iets betere mens te worden, waarom zou ik dat dan moeten verwerpen?


  Maak melding
 22. Hebzucht naar geld en macht, zonder rekening te houden met je naasten als vrouw en kinderen……zonder na te denken waar je mee bezig bent……deze man heeft zich willens en wetens in de nesten gewerkt.

  Hij is dood, hij is vermoord en voor eeuwig monddood gemaakt……..

  Vele Surinamers leven op deze wijzen, stelen, oplichten van zelfs je eigen vlees en bloed om zich snel te verrijken.

  Kennen jullie nog die oplichter in Nickerie Klein Henar polder genaamd Krish Bahoran en Aartie Moenilal???
  Ook deze beesten wilden zich snel verrijken, Krish lichte in 2007 zijn eigen broertje op en een rechtszaak dat jaren duurde was het gevolg. Deze oplichters hadden 2 kids….de levens van deze kids ….geheel verwoest. Uiteindelijk is deze Aartie op een zeer jonge leeftijd 43 jr overleden aan een hartaanval…..
  omdat haar gezin al bij haar leven uit elkaar was gespat. Jonge kinderen, 1 jongen en een meisje.

  De dochter van dit gezin die het oudste kind was, vertelde onlangs dat de ouders aan oplichting hadden gedaan omdat advocaat Truideman hun vooraf had geadviseerd en gegarandeerd dat de ouders makkelijk de broertje van de man konden oplichten en de zaak winnen……..dit alles in ruil voor geld.

  Dit bleek voor de gevallen rechter Truideman die nu als advocaat werkt stukken lastiger gezien het feit dat de broertje van de man een Nederlands Jurist bleek te zijn.

  Uiteindelijk heeft God geoordeeld en heeft de broertje nog een deel van zijn geld eruit kunnen halen.

  Hoe ziek moet je nou zijn????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES