Bende van zwart geschminkte Chinezen in Suriname vrijgelaten en gevlucht

34
Bende van zwart geschminkte Chinezen uit Suriname vrijgelaten en gevlucht
Een van de geschminkte Chinezen bij aanhouding.

PARAMARIBO, 15 jan – De bende bestaande uit vijf zwart geschminkte Chinese mannen, die in september 2017 in Suriname waren aangehouden door de politie, zijn vermoedelijk gevlucht uit Suriname. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd. De bende moest gisteren weer voor de rechter verschijnen, maar er was geen spoor van de mannen te bekennen.

De zwaarbewapende mannen waren speciaal uit China ingevlogen om een onbekend persoon in Suriname te gijzelen en af te persen. De ‘zwarte’ Chinezen werden door de politie gespot op een parkeerplaats en zagen er verdacht uit. “Toen zij werden aangesproken bleek aan hun accent dat het niet om manspersonen met een donkere huidskleur ging, maar om Chinezen. De mannen hadden ook pruiken bij zich”, meldde de politie kort na hun aanhouding.

Volgens de krant is de bende een paar keer voor de rechter verschenen, maar kon het proces wegens gebrek aan een tolk geen voortgang vinden. De vertalers verleenden toen geen diensten aan de overheid, omdat zij niet waren uitbetaald. Als gevolg daarvan had de rechter bepaald dat de mannen uiterlijk 30 augustus 2018 een tolk moesten hebben.

Omdat dat niet is gebeurd, moest de voorlopige hechtenis op 1 september 2018 opgeschort worden en werden de mannen noodgedwongen in vrijheid gesteld.

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Wat een flauwekul. Hoe moeilijk is het om een Chinese tolk te vinden. Wie heeft hier de steekpenningen in ontvangst genomen om ons dit sprookje op te hangen. Met dit land hoe hoopvol ik ook was komt het voorlopig niet meer goed.


  Maak melding

 2. No spang , pres gaat nu zeggen dat er genoeg werk is en zijn schatje die dan beurzen gaat lospeuteren bij de Chinezen om het te volk te zeggen dat hun kinderen op kosten van de staat vertaler kunnen worden in het Chinees. Ben benieuwd wie erin trapt.


  Maak melding

 3. Het positieve van dit bericht is dat de Chinese gemeenschap in Suriname betrekkelijk weinig berovingen pleegt. Dit betroffen dus buitenlanders. Het komt erop neer dat de overheid verzuimd heeft de tolk tijdig van salaris te voorzien waardoor deze ‘blakaman’ Chinezen in vrijheid werden gesteld in afwachting van hun proces. Het is toch fijn te vernemen dat deze Chinezen zich vereenzelvigen met de blakaman. Het zwart zijn heeft toch wel een bepaalde aantrekkingskracht.
  Tolk zijn bij de rechtbank vereist wel een beëdiging. Men kon moeilijk naar de Chinees op de hoek stappen en zeggen van; ”omu snesi, un abi yu fanowdu yere. A no Tjauw Min wo’ bestel. I mus’ kon vertaal gi unu. A bun omu?”


  Maak melding

 4. Zoooo opmerkelijk dat deze gasten gasten rond liepen terwijl ze zouden gaan stelen.Ik heb wel een vraag ,stel als het een andere bevolkingsgroep was ,zij meteen de bak in zouden gaan en blijven.Zijn er zeker yens betaalt undercover zodat zjj konden vluchten.De fraude in Suriname is ingeworteld


  Maak melding

 5. Ha haaaa
  Dus je hoeft niet persé zwart te zijn geboren. Ik denk dat de chinezen in de jungel zijn vertrokken en de gedaante van een djoeka hebben aangenomen.


  Maak melding

 6. Misschien zal voor zoveelste keer zijn dat het zaak stinkt, omkoperij? GOD zal het beter weten, maar gelukkig hebben de daders niemand kunnen ombrengen, dat is veel belangerijker .
  met vriendelijke groeten,
  Jhonny


  Maak melding

 7. @Suriname i love,

  Berovingen vinden al veel langer dan plaats. Voordat deze 5 chinezen vanuit China werden ingehuurd als moordenaars, was dat al het geval. Kom er zonder poespas voor uit dat de meeste berovingen werden/worden gepleegd door marrons.
  Ik kom er ook voor uit dat de meeste drugszaken gelieerd zijn aan hindustanen, maar wel dat deze hindustanen zijn.

  @Pakiratigri,

  Je hebt het volgende geschreven: “ Het is toch fijn te vernemen dat deze Chinezen zich vereenzelvigen met de blakaman. Het zwart zijn heeft toch wel een bepaalde aantrekkingskracht”.

  Waarom geldt dan niet hetzelfde voor de witten die zich schmincken als zwarte pieten?
  Wanneer zij dat doen dan is het racisme nietwaar?
  Je bewijst weer eens hoe tegenstrijdig je bent. Ik noem dat meten met 2 maten.

  Ik geef Forza gelijk wat zijn reactie betreft.


  Maak melding

 8. mooie overeenkomst tussen Bouterse en deze chinezen , alleen zijn met moordpraktijken bezig en bezig
  geweest, maar nog )steeds op vrije voeten. Hoe bestaat het. Hoe kan dat toch in Suriname? en dan worden ze ook nog pissig wanneer je het een bananen republiek noemt.


  Maak melding

 9. @Freddyyy dat zouden ook mijn woorden zijn. Het is echt triest wat er in Su. Gebeurd.
  @Hendrik volgens mij zijn onze donkere binnenland bewoners zijn geen djoeka’s, maar Marrons.


  Maak melding

 10. Jyani@
  Ik ben met jou eens dat de grote drugshandelaren hindustanen zijn. Het lijken wel NDPers. Maar weet je waarom.
  Deze hindoestanen zijn allemaal handelaren en rijk. Meneer B maakt misbruik van hun. Ook omdat je via deze handelaren de drugs makkelijker het land eruit kan smokkelen.
  Deze handelaren zitten letterlijk gevangen. Ze worden onder druk gezet drugs smokkelen of vergunning intrekken. Wie weet dat ze ook met de dood worden bedreigd.

  Zo was ook het geval met Oemrawsing. Het was voor hem echt niet nodig om drugs te smokkelen. Maar ja rijst exporteren en daarbij witte poeder mee versturen zou makkelijker zijn om de drugs in een ander land binnen te krijgen.
  Wit bij wit zou niet opvallen.

  MAAR WAT GEBEURDE NU!
  Container wordt goed gekeurd en gessailed door de douane. Maar helaas wordt geen geld op tafel gelegd voor de TOP. kennelijk had dhr. Oemrawsing niet zoveel geld kunnen neertellen.
  Gevolgen:
  Zogenaamd worden de drugs tijdig onderschept met veel heisa.
  Voor onschuldigen eisen de tol.


  Maak melding

 11. Million@
  Lees mijn bovenstaande bericht.
  Mvgr,

  Wanneer al de goede hindoestaanse handelaren zijn uitgeschakeld, dan heeft sur grote problemen. Geen uitvoer en aanvoer van buitenlandse producten meer. De bevolking krijgt het heel moeilijk.


  Maak melding

 12. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Bende van zwart geschminkte Chinezen in Suriname vrijgelaten en gevlucht.
  En wie zegt dat de Chinese BENDE van 5 gevlucht zijn?
  Zijn er foto’s en vingerafdrukken afgenomen van de Chinese BENDE van 5 door het KPS?

  De Chinese BENDE van 5 zijn gewoon in Suriname hoor.
  Ze zijn thans werkzaam op de Chinese hektrawlers in Suriname.

  @Jiyani : Het artikel doet mij even denken aan de BENDE van 4 in China van de vorige eeuw.
  Het Chinese Politburo
  Politburo of the Communist Party of China


  Maak melding

 13. Deng mang kisi nyung opdracht. Sa yu denki disi na law law Chinesi san wroko na winkri of restaurant. Deng man disi na kiri mang. Te den sabi fu tya sma kon fu tra presi yu denki na tjien tjien sani, na mafia tori dape. Furu suma no sabi omeni sani Chinesi teki abra keba. Te yu sjie winkri of restaurant wiensi Chinesi no wroko dape, a bai a presi sondro yu sabi.


  Maak melding

 14. @Jiyani,
  Een goede voorbereiding scheelt half werk. Desondanks is het ietwat vroeg voor de ‘Zwarte Pieten discussie’ vind je niet? Hieruit volgt dat wat @Forza geschreven niet serieus genomen kan worden. Ik denk dat hij het schertsend bedoeld heeft. Het schminken van deze Chinezen (vergeet niet dat het criminelen zijn), heeft totaal niets met Zwarte Piet te maken. De enige reden is dat ze niet wilden opvallen en hun snode daden in de schoenen wilden schuiven van de blakaman. Het heeft aldus een crimineel doel. Wat ik geschreven heb (het stukje van de blakaman met aantrekkingskracht), is eveneens schertsend bedoeld. Het ziet ernaar uit dat je in deze, dingen letterlijk opvat en daardoor verkeerde verbanden trekt met als gevolg onjuiste conclusies.


  Maak melding

 15. Jiyani, ik heb geen Marron geschreven kan ook een creool zijn.
  Trouwens je hebt zeer licht getinte Hindostanen en zeer donkere, ook zeer licht getinte Indianen en donkere zo ook bij de Javanen.
  Kijk maar wie er achter de kassa’s bij de cambio’s zitten.
  Op Aruba ook hetzelfde, bij de banken ook allemaal licht getinten.
  Praten over discriminatie is onderscheid maken.
  Ik kies als vrouw voor om niet met een man te trouwen die op straat hangt, werkt, zijn zaad niet overal strooit, voor zijn kinderen zorgt en geen groot hart want er is geen plaats voor een andere vrouw 👉🔪


  Maak melding

 16. @Pakiratigri,

  Bij jou weet je het nooit wanneer je letterlijk en wanneer je het schertsend moet opvatten.
  Je geeft er telkens een draai aan zoals het jou uitkomt.
  Ik trap niet er niet meer in.


  Maak melding

 17. De bedoeling van deze zwart geschminkte criminele bende was om criminele activiteiten te ontplooien en zwarte mensen daarvan de schuld te geven. Zoals het eigenlijk altijd gaat: zwarte mensen krijgen overal de schuld van. Vreemdgaan: zwarte mannen, andere rassen gaan niet vreemd. We weten allemaal in werkelijkheid hoe dat zit. Stelen: zwarte mensen, terwijl ieder volk corrupte leden heeft, maar wie krijgt de schuld? Juist ja. Pruiken? Zwarte mensen, terwijl vele anderen pruiken dragen, maar op wie wordt het meeste gelet? Juist ja, zwarte mensen. Liegen en bedriegen? Zwarte mensen, terwijl in de realiteit blijkt dat de meeste mensen liegen en bedriegen, uit elk ras. Doen alsof, zeg maar mooi weer spelen? Zwarte mensen krijgen daar de schuld van, terwijl bijna iedereen doet alsof alles pais en vree is. En zo kan ik nog eindeloos doorgaan. En oh wee als een zwarte goed presteert op alle niveau’s. Nou dat mag niet, want de vooroordelen over zwarten moeten in stand worden gehouden, anders valt er niets en niemand af te zeiken. Als zwarten hun mening ventileren, dan stelt het andere ras dat zwarten zeuren over discriminatie, terwijl het niet per definitie om discriminatie of racisme hoeft te gaan, maar slechts een confrontatie over de plain truth. Ik doe niet mee aan die poppenkast van andere rasgenoten en prik gewoon door die facade heen die niet-zwarten denken te laten zien. Conclusie: niemand is beter dan een ander.


  Maak melding

 18. Helemaal gelijk zo denk ik ook, er zitten overal slechten en goede mensen.
  Alleen denken sommige dat zij alles mogen zeggen over een ander.
  Er is iemand die wat mij betref er af gegooid mag worden, met zijn haat, ik denk dat hij zoveel problemen heeft met zichzelf dat die hulp moet zoeken.


  Maak melding

 19. MoeVan: sterker nog: iedereen MAG fouten maken, BEHALVE zwarten. Dat is uit den boze. Als een zwarte een fout maakt, is dat voorpagina-nieuws. Maakt een niet-zwarte een fout, dan wordt het snel weggemoffeld, zie het praktijkvoorbeeld van redigeren van berichten op Waterkant.net. But once again, no hard feelings, want dit vooroordeel was er altijd, het is er nu, en het zal never nooit stoppen. No problem; wij weten beter hoe het allemaal in de realiteit eraan toe gaat. (Hoorde en dacht zelf ook dat alleen maar zwarte mensen aan drugs deden; reality in life: dus niet).

  Correctie: andere rasgenoten moet zijn: andere rassen.


  Maak melding

 20. @Smatje,

  Wat een gejank! Vergeten hoe jij hindustanen en mij persoonlijk hebt utgescholden op het forum.
  Huichelaar, zogenaamd meeleven met de 43 jarige vrouw en moeder die in Suriname niet zo lang geleden is vermoord. Jij gunt hindustanen niets, jij hebt net als veel creolen dat ook doen, hindustanen voor van alles en nog wat beschuldigd. Hypocriet en intens gemeen mens!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.