Maritieme Autoriteit Suriname: ‘Altijd reddingsvest om in open boot’

7
Maritieme Autoriteit Suriname: 'Altijd reddingsvest om in open boot'
Het gebeurt nog te vaak dat mensen in Suriname zonder reddingsvest in een boot stappen.

PARAMARIBO, 16 jan – Boten die beschikken over een vergunning en toestemming hebben om mensen te vervoeren, moeten er continu op letten dat aan alle vereisten wordt voldaan om passagiers te vervoeren. Ondermeer moet erop gelet worden dat iedereen de beschikking heeft over een reddingsvest. Dat zegt de de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS).

Bij een reguliere controle wordt gecontroleerd door de medewerkers van de MAS als aan alle vereisten wordt voldaan. Als blijkt dat de regels niet worden nageleefd, dan wordt de machtiging van een boothouder ingetrokken, zegt een woordvoerder van de MAS tegen Dagblad Suriname.

De MAS blijft iedereen informeren om bij het instappen van een open boot altijd een reddingsvest om te hebben. Het onderwerp staat hoog op de agenda vanwege het recente ongeluk met een boot op de Coppenamerivier. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven. Geen van de slachtoffers had een reddingsvest om.


7 REACTIES

 1. Actieve handhaving of controle is in mijn ogen niet nodig door de regering. Dit soort zaken kan men als mens zelf best aan zonder betutteling.
  Iedereen die instapt heeft hersens en een mobieltje met camera. Als men iets ziet dat niet mag kan men dit rapporteren en kan de politie ingrijpen. Als je wel wilt instappen dan zoek je het zelf op.

  Op de brommer een helm op, in de auto gordel om en op de boot met een reddingsvest. Of ben ik zo een genie dat alleen ik dit kan bedenken?


  Maak melding

 2. Zie foto: zonder een zwemvest zitten of staan. Een zwemvest is als je in de korjaal bent om aan te doen.

  Niet wanneer er een noodsituatie zich voordoet, dit dan gaan aantrekken. Op dat soort momenten ontstaat dan paniek, chaos en de controle over de hele situatie van plan van aanpak wordt onverzichtelijk. Van wie heeft de leiding, de regie? M.i. is als mensen hun zwemvesten niet aandoen, ongehoorzaamheid. De bootman heeft dan al gefaald en zal het bij nood niet meer kunnen herstellen. Er is dan geen sprake meer van vrouwen en kinderen eerst, maar de macht van de sterksten.

  De bootsman moet de juiste instructies krijgen tijdens de opleiding en dit als sluiten met een examen en als ze slagen het vaarbewijs e/o vergunning ontvangen om passagiers veilig en goed te vervoeren over het water, op de rivieren, stuwmeer. Ook de weersomstandigheden en zaken van overdag en ‘s-avonds en nacht varen moeten hierin deze training aanwezig zijn. Waaraan de korjaal moet voldoen, de lading, hoe om te gaan met passagiers, koppige/agressieve, dronken, zwangere, kinderen, enz passagiers.

  Als de passagier m/v, kinderen, geen zwemvest aan hebben in de passagiers moeten ze per direct de korjaal verlaten. Ook de instructies moeten bij de passagiers bekend zijn via folders, via een app op de mobiel en de bootman moet voor vertrek dit voorhouden, als ze ervan op de hoogte zijn. Hoe te handelen bij nood.

  Contact met de politie, ambulance over het water, andere instanties, waar men het beste naar toe moet zwemmen, kunnen de passagiers wel zwemmen?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Mijninziens heeft nog nooit een passagier die de oversteek maakt naar meerzorg met zo’n open boot nog nooit een reddings vest om .En het is niet iets van nu het is al jaren zo zelfs toen de sms nog bestond heb zelfs voor die maatschappij gevaren niemand die je dr op aansprak zelfs op de veerboot ansoe die naar meer zorg voer of de nickerie die dienst deed Paramaribo via de wayambo rivier naar nickerie voer. Nu daar er een ongeluk gebeurt is gaat men dat propageren .toen ik op de grote vaart zat was dat al verplicht dat je tijdens jou werkzaamheden een zwemvest aan had want als je dat niet aan had en je werd overboord geslagen door die hoge golven was het einde verhaal wel moet ik bij vermelden dat het wel om een Noorse vrachtschip ging waar ik op voer en voor de verzekering.
  Maar helaas in su is dat een onbekend issue. Het gaat bij de eigenaar zo vlug mogelijk passagier vervoeren en geld verdienen en heeft hij voor alle passagier een zwemvest aan boord en is hij verzekerd weet hij de navigatie regels weet hij wat bak en stuurboord is heefthij bij de mas een cursus gevolgd .Hij word wel bootsman of kapitein genoemd weet zo’n een man hoe lang zo’n een studie duurt voor je dat bent.maar surinamers kennende heb je zo’n een titel en de definitie van het woord kend men niet hoop dat de mas deze bootjes volk duidelijk moet maken wat de gevaren zijn zonder redding zwemvest in zon ding in te stappen en ierdeteen die dat niet aan heeft een boete geven en de boothouder hier op aan spreken
  Zo zou je de mensen bewust maken maar zolang je met langdradige woorden komt zal het geen effect hebben je moet adequaat optreden en blijven handhaven
  Anders blijft het dweilen met de kraan open


  Maak melding

 4. Ja, als het kalf verdronken is dempt men de put.
  Maar niet alleen zwemvesten zijn nodig. Ook gehoor, gezichtsbescherming en gifbescherming zijn nodig.
  Ik heb ooit iemand gekend die bij de SWM te republiek werkte. Een zeer lawaaierige omgeving zonder gehoorbescherming. Die man was later hardstikke doof geworden. Arbeiders , die in de rijstvelden van Wageningen gif sproeiende vliegtuigen aanwijzingen moesten geven kregen de hele lading gif over zich heen met alle gevolgen van dien. Toe een directielid hierover opmerkingen maakte was hij een week later terug in Nederland. Mensen, die asbest moeten opruimen krijgen een soort ruimtevaarders pak aan ter voorkoming van longkanker.. In Suriname treft men pas maatregelen als het kwaad is geschied, net als bruggen, wegen en gebouwen, Deze moeten eerst op punt van omvallen staan voordat er iets gedaan wordt. het frappante is dat en zelfs nieuwe gebouwen gaat opzetten (ziekenhuis Wanica) en anderen verwaarlozen (academisch ziekenhuis Paramaribo). Suriname: een ondoorgrondelijk landje.


  Maak melding

 5. Ze zitten als haringen in een ton in deze kleine boot. Zonder zwemvesten aan. Zijn deze Surinamers zo oerdom? De mensen nemen hun eigen verantwoordelijkheid niet. Het kan ze niets schelen. Hebben deze gasten een beperkt denkvermogen??? De boothouders denken aan hun centjes een mensen leven kan hun geen biet schelen.Stelletje ezels.De overheid moet streng optreden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.