Chinese criminelen kleuren huid om op Surinamers te lijken

47

PARAMARIBO, 27 sep – Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft vijf Chineze mannen aangehouden. De vijf verplaatsten zich per auto en hadden werktuigen bij zich waarmee wordt ingebroken. Ook hadden ze vuurwapens bij zich, meldt het KPS. Het meest viel de ‘donkere’ gezichtshuid van de mannen op.

Het bleek dat zij zich hadden opgesmukt met de kennelijke bedoeling meer op doorsnee Surinamers te lijken. “In het voertuig werden vijf manspersonen aangetroffen met donkergekleurde gezichten. Vanwege de kleding waren de overige lichaamsdelen bedekt. Toen zij werden aangesproken bleek aan hun accent dat het niet om manspersonen met een donkere huidskleur gaat, maar om Chinezen”, meldt het KPS.

De vijf hadden hun huid donker gekleurd. Duidelijk is ingespeeld op wat voor sociaal stereotiep doorgaat in Suriname. Het voertuig van de heren stond op een parkeerterrein aan de Johannes Mungrastraat, aan de rand van de binnenstad. Surveillerende agenten vonden de toestand verdacht genoeg voor nader onderzoek. In de auto werden ook vuistvuurwapens, een jachtgeweer en pruiken aangetroffen.

- Advertentie -

47 REACTIES

 1. Hmm uit dit artikel leer je een aantal zaken.

  1.Als crimineel wordt je pas serieus genomen met een black face.
  2.Het fenomeen black face is weer helemaal in de mode
  3. de politie in Suriname doet duidelijk aan etnisch profileren, omdat er 5 donkelele mensen inzaten was verder onderzoek noodzakelijk.
  4. blijkbaar is het geroep van Chinese ondernemers dat ze vaak slachtoffer zijn mede te danken aan hun eigen etnische soortgenoten.

  Was weer een leerzaam dagje…

 2. wat een Mazzel voor Suriname nu kan Bouta die 5 Chinezen ruilen tegen die Criminele Surinaamse Vrouw , die Suriname zo goed op de kaart zette in China onze personeel chef van de Buza die niets met ICT te maken had , de persoon die had moeten gaan wist niet eens dat hij had moeten gaan ..

  deze ooms A Paw.s wilden ongetwijfeld de schuld in de schoenen van de binnenlandse bewoners schuiven.’ maar goed ze kunnen nu in hotel Santo . een mooie kwintet gaan vormen en het mooie lied leite shau hua gaan zingen .. sjie sje njie tsai tjen . wo tamiente youpangpang ( de dikke man) beter bekend als maxi fu opo kawna

 3. @Maxi fu Opo Kawna, je schrijft::::deze ooms A Paw.s wilden ongetwijfeld de schuld in de schoenen van de binnenlandse bewoners schuiven.’
  Waarom ze dit gedaan hebben is het feit dat deze Chinezen ook weten wat voor chaos er in Suriname is, dus doen ze daarom ook mee.

  Dit krijg je ook als de regering een ieder zonder controle een verblijfsvergunning geeft. De Chinezen zoet houden en geld van ze ontvangen voor verblijf, dit terwijl je niet eens weet welke gangster in het land komen wonen.
  Dit is vragen om problemen dus een ieder in de politiek vooral bij de coalitie moet zijn of haar mond nu dicht houden.

  Jammer dat deze gangster niet naar de coalitie hun woningen gaan om daar hun daad te verrichten.

 4. Hmm uit dit artikel leer je een aantal zaken.

  1.Als crimineel wordt je pas serieus genomen met een black face.
  2.Het fenomeen black face is weer helemaal in de mode

  “Als het vijf blanke Hollanders waren geweest,hadden ze als smoes gebruikt dat ze op Sinterklaas zaten te wachten en dat kerst dit jaar ook wat eerder valt dan normal”

 5. Oma nanga opa taki, pluimpjes voor de politie. Ma wie e sjie bakka dat a paarse misdaadvirus no sabi ras noch taal soso a paarse kleur foe a grootste aanbeden misdadigers en zijn zwart gele knecht Lon. Met onberechte misdadigers aan de macht gekozen door oerdomme ndpers en abopers is dit slecht het topje van de berg der misdaad. Wo ka.

 6. E het zijn een paar djuka$ zouden ze zeggen.
  Het maak bijna niets meer uit wij krijgen tog de schuld van alles.
  Ernst zei
  Orgi ning mi nee vridi moro
  Mi kies ing teh
  A kong sari mama

 7. Een beetje goedkoop van deze nieuwe type criminelen, maar duidelijk genoeg dat de Chinese mafia zijn intrede in Suriname al gedaan; wo ka!

 8. Suriname is een grote roversnest geworden. Niemand kan je daar meer vertrouwen daarom is het verstandig om alles te verkopen en niet meer te gaan. Heel veel vrienden, kennissen, collega’s zeggen hun reisplannen naar Su af of stellen het uit.

  Als rovers uit hun cellen gestuurd worden om te gaan roven, wie kan je in hemelsnaam nog vertrouwen.

  In plaats van dat China 10000 militairen stuurt, posten ze rovers naar SU. Ben benieuwd of de roversrechten organisaties ook voor deze rovers zullen opkomen of alleen maar voor hun eigen rovers.

 9. Trouwens de criminelen die ons beroofd en mishandeld hadden waren geen djuka’s of geschminkte chinezen maar waren gewone stadsngers.

 10. De blanke Hollanders deden het ook!! DE PIET een echte zwarte gore vieze volk!! maar de vuile wiite vilkeren krijgen het wel voor el kaar!~! hi hi hi!! haa ha haaa, stond er bij, maar keek NIET er naar!!

  dat heb ik voor de super slimme Sramang gelaten!! ik schaam me zich DOOD!!!!

 11. Belangstellenden Google maar naar “Operatie zwarte tulp”.
  P.S heeft niks te maken met deze criminele Chinezen.

 12. Forumers hebben vaak gereageerd met de opmerking: die Chinezen geven ons geld. Die doen niks gratis. Wat moeten wij ze tergugeven. Nu is het duidelijk. Ze krijgen de ruimte om de zwarten een slechte naam te geven. Even voor de duidelijkheid: ik ga geen zwarte rovers verdedigen, maar ten onrechte zwarten zwart maken vind ik ongehoord.

 13. Ik kan hen een andere kleur toe doen komen! Wiep-ding mars!! da sa tjiesie wan tra kleur!! BONT EN BLAUW!!!

  Ding ma piema’s!!

  Riet ding go dji ding!!! nanga tamaling tatjie
  Dan zijn de ogen niet spleet, maar recht!!

 14. Deze chinezen hebben hun opleiding in Sur gevolgd.Zij dachten dat alleen de zwarten de inbrekers zijn en de anderen oplichters zo als hun eigen landgenoten in de winkels..

 15. Den blakamang e lee, chineesie a no foel foel mang.
  Den blakamang wang gie chineesie takloe neng.
  Blakamang no molo bigie foe foelmang fu heel glontapoe.

 16. De gele chinezen hebben zich snel geintegreerd in de Surinaamse cultuur. De gele chinezen zijn voor niets naar su gekomen. Ze zijn gekomen om Su van alles over te nemen inclusief afdeling vreemdelingendienst en huis van bewaring Santo Boma. De chinezen zijn bezig Su te vergiftigen . En de Suries zijn blind en verslaafd aan hun rotsooi zoals zogenaamde ontwikkelingshulp en chineze artikelen oa groente vol met poep en uriene, tjaumin met verslavingsmiddel, ratten en honden vlees en ook de ori-chinees produkten , allemaal rotsooi, maar de Suries vinden dat allemaal wel goed. Dus de Suries moeten niet klagen. van de chinezen dit en dat. De suries hebben nu al niets te zeggen meer in Su, Ze zijn allemaal zwarte chinezen geworden. Één zit al in China achter slot en grendel. Mooi toch.

 17. Mag je je tegenwoordig niet meer schminken?
  Ik ben wel benieuwd wat de bedoeling van deze hele schminkactie was..

  Wie Wat en Waar?

 18. De Chineze mafia, door de paarse bende binnen gehaald !!
  Weten julie noch dat Ramondje naar China was geweest om alvast de papieren van deze criminelen in orde te maken en om ze via,via instructies te geven. O ja, a-no-fo-sosso; a-monie-wakka !!!
  Vandaar dat ze alles overnemen, straks ook onze haven, bv bij
  Paranam/Suralco !!
  de Nationale Dieven Partij, heeft al versterking laten aanrukken uit China; een portie moksi-meti en de politie is al verkocht aan de Chinees!
  Oplossing van de vele roofovervallen gepleegd door groepen van 5 tot 7 man, bijna opgelost!!
  HULDE AAN DE POLITIE !! GOED GEDAAN !!

 19. @ Nelly,
  De bedoeling was om thuis bij jou in te breken en waarschijnlijk je te verkrachten ook en als cadeau een basra-snesie bij jou achter te laten als aandenking !!

 20. # Bongkoro…,
  Omen basra no!! In Europa zeggen ze avalbakken-ras! je bent gewoon zielig bezig. Tak i trots tap sang? joe slavenmeester bloed? get lose.

 21. Te i no bem hab na ‘slavenmeesterbloed’, i bem gers deng geschminkte snesi! dan kan het geen kwaad toch? Ogri tja ‘ boen’!?

 22. Trouwens, als ik het goed heb,, is ook een bongkoro, koprokanoe, een “Moksi”. of is zwart en wit hetzelfde ding?
  Hebben ze alhelderend mekaar gevonden? Wel, mijn bongkoro gaat verder weg; Is niet van gisteren! Komt bij hindu bloed, chinees, Indiaans. Hoe rijk kan je zijn ? Sang i wan sab moro ? boerkaw. Het Surinaamse ras.

 23. Geen enkele afrikaan kan je vertellen, hij heeft witte bloed of gele bloed, of odi hel bloed.
  So, whats the deal? Ur a creep in Africa, even more in Europe!
  De zwarten in jamaica spugden op bob marley, keken neer op hem, en eerden hem voor handicap.
  So, emancipate ur self. before ur buttum fall out.

 24. @ Ouwe,
  Joe krassie sref-srefie ! Tenminste hebben de blanken een gemengd ras achtergelaten met waarden en normen !!!

  Onze import bestaat nu uit Chinese mafia bendeleden !!!

 25. dit is een nieuwe trend in Su. nog nooit eerder voorgekomen . zij waren altijd het slachtoffer . het is nu hot nieuws . maar wat about al die andere roof-moorden . kijk naar het gevangenis-volk dan heb je een beeld wie de grootste criminelen zijn .

  wie weet ,is deze groep ingehuurd om de gevestigde groep
  criminelen op te ruimen want de Chinezen hebben schoon genoeg van die overvallen .en gelijk hebben ze .

  als de politie niet in staat is ze op te sporen dan gaan wij dat zelf doen .

 26. Men doet net alsof alle Chinezen rijk en welvarend zijn. Een heleboel van die Chinezen willen terug naar China maar worden gegeijzeld door de baas-Chinezen die eerst 5 x het geïnvesteerde geld willen terugzien.
  En als js als slaaf-Chinees vrij wil komen en terug wil naar China, dan moet je toch ergens het geld vandaan halen. Dus deze lieden hadden het plan beraamd om een paar rijke Chinezen te overvallen om zo hun reis naar China re kunnen kopen. Daarbij gebruikten ze wat roet om niet herkend te worden. Maar de politie heeft ook roet gebruikt, ze hebben roet in het eten gegooid van die marron-Chinezen.

 27. Veel werk voor de speurders van de Surinaamse politie. Nagegaan moet worden of deze verdachten betrokken zijn geweest op de gewelddadige overvallen op Chinese winkeliers. Men moet ook zien te achterhalen
  of er sprake is van georganiseerde activiteiten van een China connection (Chinese Maria) in Suriname.

 28. Dit is een criminele actie van de politie. Er is niet ingebroken, geen bewijs van poging tot inbraak. Enige feit: illegale wapenfeit en overtreding van zwarte piet etikette.

 29. Nu nog een paar Chinese vrouwen die zich inkleuren en aan de Watermolenstraat gaan begeven en het wordt feest daar.

 30. Pak ALLE staats-boeven en staats-rovers, die zich tooien met met PAARSE MASKERS, op !

  Deng mang SKEER A HERI KONDRE !!!

  Stop de massale PAARSE Corruptie !!!!!

  Sluit al deze criminelen op !!!

  PS : De boeverij van deze Paarse gasten is STRUCTUREEL en wordt vanuit de Paarse politieke top gestuurd !

 31. Hindus : Witte mensen zijn afvalligen vertrokken vanuit India.
  Vandaar die bevoorrechte post van lichtgekleurden.

 32. aan wie hebben wij dit te danken aan meneer herrenberg de zwarte chinees laat ze maar komen die criminelen uit china die beesten ze hebben een gat in onze broek gezien ze moeten levend verbrandt worden chineze honden

 33. ik weet niet wie dit stuk geschreven heeft maar
  ik vond het geweldig toen je zei het gaat niet om manspersonen maar om chinezen hahahahahaha geweldig !!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.