Vier personen aangehouden ivm mega drugszaak rijstcontainers in Suriname

34
Suriname in de ban van grote drugsvangst op haven
Archieffoto - Politieagenten bewaken drugs die in januari 2019 op de haven in Suriname werden aangetroffen.

PARAMARIBO, 15 jan – De narcoticabrigade in Suriname heeft vandaag vier personen in verzekering gesteld in verband met de mega drugsvangst in rijstcontainers. Het betreft in deze twee inklaarders, een douaneambtenaar en een vrachtwagenchauffeur.

De inklaarders zijn de 55-jarige Hillary, G. en de 30-jarige Vanella, M. De douaneambtenaar is de 49-jarige Dharmindersingh, A. en de vrachtwagenchauffeur is de 43-jarige Shailindra, O. meldt de politie op haar website.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld.


34 REACTIES

 1. Vier personen aangehouden in megadrugszaak.
  Ik weet niet in wiens voordeel dit werkt. Maar gelet op de moord van de “hoofdverdachte”zijn ze in ieder geval veilig hoop ik.

  Ondertussen is de Begrotingsbehandeling in Suriname uitgesteld.

  De President is/was onwel. Na zulke schokkende gebeurtenissen in het land kan ik me dat heel goed voorstellen.


  Maak melding

 2. Aziatische keten…..what about de mythe van de hard werkende Aziaten, vooral in het westen van Suriname…..

  Of bestaan de kikkers en slangen toch nog echt?

  En nu even wachten op de rasisten:-)


  Maak melding

 3. De bazen zitten in Colombia en de Surinaamse kleine jongens doen het vuile werk. America heeft ook de drugsoorlog in Colombia verloren. Heel erg dat Nitender Oemrawsingh niet meer is. Iedereen lijdt er onder. Sterkte aan alle Surinamers.


  Maak melding

 4. @ Blakabboy

  Door veelvuldig gebruikt van Black label en coke, is de slang en kikker high geworden !
  Daarom, moeten de mensen het zelf oplossen met alle gevolgen van dien.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Forumleden, Odi odi.

  Nu zijn er voorlopig (4) vier personen aangehouden i.v.m mega drugszaak rijstcontainers in Suriname.
  Maar dit zijn niet de de (grote) JONGENS.
  Volgens KPS met hun waarnemend Korpschef, kunnen wij helaas de (grote) BOY’s niet aanhouden.

  En vandaag heeft de politie wel direct een aanhouding verricht bij een kruimeldief.
  Want deze moest haar AOV ook een beetje aanvullen.
  Oma (75) aangehouden voor drugsverkoop. 15-01-2019 (dwtonline.com)

  PARAMARIBO – De politie van ressort Kwatta heeft deze week een bejaarde vrouw in verzekering gesteld.
  Zij wordt verdacht van drugsverkoop. De politie kwam de 75-jarige vrouw op het spoor nadat in de Pianostraat te Victoriapark vier jongeren werden aangehouden.

  De jongens, in leeftijd variërend van 15 tot 20 jaar, stonden crack-cocaïne en marihuana te verkopen.
  Na een stevig verhoor door de politie bleek dat de drugs niet van hen was maar dat ze die moesten verkopen voor de seniorenburger.
  Agenten klopten daarop voor onderzoek aan bij de vermeende drugsoma.

  In haar woning werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.
  De vrouw werd toen op verdenking van overtreding van de wet Verdovende Middelen aangehouden en later in verzekering gesteld.
  Een van de jeugdige verkopers blijkt een familielid van de vrouw te zijn.
  Het onderzoek naar de bejaarde drugspusher en haar jeugdige handlangers wordt voortgezet.

  @J.Zwartmans (Jacko) zou zeggen: Sari tori. Want oma is nu voorlopig achter slot en grendel.


  Maak melding

 6. De oorlog tegen drugs hebben de Amerikanen zeker verloren. Deze oorlog heeft juist meer slachtoffers gemaakt. Het chemisch bestrijden van de plantages heeft niet de gewenste resultaten opgeleverd. In grote delen van Colombia worden kinderen geboren met waterhoofden en stompjes die hun handen en voeten moeten voorstellen. Daar staat tegenover dat de productie van cocaïne nu groter dan voorheen is geworden . Door de toepassing van moderne teelttechnieken in de coca-aanplant is de opbrengst per m² (vierkante meter ) vertwintigvoudigd. Dit trekt vele hebzuchtige mensen aan. Velen die zich in het drugswereldje storten worden snel extreem rijk en zij gaan over lijken om hun zucht naar het grote geld te bevredigen.


  Maak melding

 7. Maar what about de opdrachtgevers? Het wordt alsmaar driester en misdadiger in dit land, geregeerd door drugscriminelen, moordenaars en staatskasrovers. Veel oerdomme dwaze debiele idiote ndper’ s, jong en oud verworden moordenaars, drugscriminelen en rovers. Oma (75) aangehouden voor drugsverkoop, ze is een beruchte ndper. Ik wilde mijn broer nooit doodschieten, ook een ndper, Chinese bende vermoedelijk gevlucht, besmet met het ndp misdadig virus, Oemrawsingh doodgeschoten in Guyana, hij was ndper en de daders zijn ndper’ s.,Nog geen reactie op verzoek om uitlevering Radj Oedit, ook een ndper,Crimineel geld dreiging voor democratie, dankzij ndper’ s, Corruptie bij douane diepgeworteld, het zijn ndper’ s,
  Absoluut anders omgaan met het milieu, zeg dat niet aan ndper’ s, Directeur LVV op non-actief, een ndper, Ex-partner ontkent moord Monaliza Mijnard, een ndper. men ziet na soso ndper’ s, de meest asociale anti Surinamers, misdadig paars ddb vervloekt volk.


  Maak melding

 8. Ik wil niks meer horen van de Surinaamse politie. Zolang de grote jongens niet aangepakt worden maakt de aanhouding van deze kleine vissen geen enkel indruk.


  Maak melding

 9. Een dood met vele vraagtekens:1. Aan het lijk zijn er niet veel bloedsporen te zien..geen bloedplas waarin het hoofd ligt wat normaliter er altijd is 2. Waarom een excecutie plegen op een strand waar de politie regelmatig survilleerd..en daarom vond een politieman het ook 3. De kleding aan het lichaam draagt men thuis of in vrije tijd en zeker niet wanneer men de grens oversteekt en ook niets verder bij zich had dan een cellulair. De conclusie is : de moord heeft niet ter plekke plaats gevonden..maar waarschijnlijk in Nickerie en het lijk is veel later daar gedumpt om het te doen lijken dat Guyanezen wat te maken hebben met deze zaak..dus een afleidings manouvre..maar wat me bevreemd is dat de politie hem heeft laten gaan waar dit een mega zaak betreft..kennelijk in opdracht..want daarmee is het slachtoffer vogelvrij verklaart..deze zaak stinkt..het onderzoek over de moord toedracht zal blijken uit het onderzoek van de justitie in Guyana..in ieder geval krijgt Suriname het lijk voorlopig niet


  Maak melding

 10. Mensen nospang , het slechte in su ruimt zichzelf nu op. Er volgen nog meer. Geld is er niet en men gaat het nu op een andere manier zoeken. De veroorzakers gaan hiervoor boeten!!!


  Maak melding

 11. President: Laat wat van je horen in deze rumoerige tijd, straks vallen er nog meer doden. Alleen de president kan voorkomen dat deze drugsoorlog in een bloedbad gaat eindigen.

  BOUTA ZAL HELPEN


  Maak melding

 12. Dit doet mij denken aan het gevalletje Oedit. Oedit laten lopen en een paar arbeiders aanhouden. Dit onder de mom van ” zie je wel we hebben aanhoudingen verricht” Om later die mensen via de achterdeur vrijlaten. Stelletje grappenmaker zijn die politieagenten in Suriname


  Maak melding

 13. Het betreft in deze twee inklaarders, een douaneambtenaar en een vrachtwagenchauffeur.
  De inklaarders zijn de 55-jarige Hillary, G. en de 30-jarige Vanella, M. De douaneambtenaar is de 49-jarige Dharmindersingh, A. en de vrachtwagenchauffeur is de 43-jarige Shailindra, O. meldt de politie op haar website.

  Dit zijn kleine foetoe boois die je voor enkele duizenden euro’s kan kopen.
  De drugs heeft een straatwaarde van zeker 120 miljoen euro’s. Deze kleine jongens zijn niet eens in staat om 10 kilo van dit spul te kopen.
  Brunswijk zegt dat grote jongens niet bestaan.
  Wel Brunswijk; onder grote jongens verstaan wij de mensen met geld en macht die op de achtergrond blijven. Ze zijn moeilijk te vangen omdat de bewijsvoering tegen deze figuren moeilijk of onmogelijk is. Je kan ze gewoonweg niet pakken. Hopelijk ruimen ze elkaar op want in die wereld wil iemand altijd de grootste zijn.


  Maak melding

 14. Er zal een draaiboek gemaakt worden waarbij de personen die verdacht worden de schuld bij oemrawsingh zullen leggen. Van hoger hand zal er ervoor gezorgd worden dat ze een goede advocaat krijgen die hun vrij zullen pleiten. Daarnaast krijgen ze geld onder de tafel. Case closed. Dit is een vaste patroon dat al vanaf 1980 wordt gevolgd. Het is bekend dat de huidige president heel wat zaken in de schoenen van overleden personen heeft geschoven. Denk aan Horb, Bhagwandas en anderen.


  Maak melding

 15. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Nu zijn er voorlopig (4) vier personen aangehouden i.v.m mega drugszaak rijstcontainers in Suriname.
  Conform het draaiboek van de GROTE BOYS.

  @Jk 16 januari 2019 at 06:32 Dezelfde gedachte heb ik ook.

  Ik hoop dat de Guyanese autoriteiten het lijk verder onderzoeken en niet zomaar teruggeven aan Suriname.
  Justitie in Guyana moet echt een diepgaand onderzoek in deze stellen.
  Welke Guyanees heeft hand- en spandiensten in deze verleend voor de Drugscriminelen in Suriname, om de in Suriname vermoorde Nitender Oemrawsingh daar te brengen?

  En de politie in Suriname o.l. van de waarnemend Korpschef moet een beetje op de hoogte hiervan zijn.
  Maar die denkt ook aan Politie-inspecteur Herman Gooding, die 27 jaar geleden op brute wijze is vermoord.


  Maak melding

 16. @Fer E,

  Hoeveel Surinamers zijn er wel niet onder verdachte omstandigheden al vermoord?
  Het is om te huilen, temeer omdat Suriname zo dun bevolkt is.
  Nu pas blijkt dat ik in feite nog veel te weinig weet van wat er zich nog meer in Suriname heeft afgespeeld.


  Maak melding

 17. Oedith had deze lot ook moeten begaan wat met Oemrawsingh is gebeurt.
  Het hele gebeuren is in den gezet.

  Oemrawsingh is eerst verhoord en daarna weg gestuurd, het was al duidelijk dat hij vermoord zou worden. Dit was ook de bedoeling met Oedith.

  Daarna mag de duikboot laten zinken.


  Maak melding

 18. Een vrachtwagen chaufeur krijgt de opdracht om een “vracht” te vervoeren; een afgesloten verzegelde container !!
  Hoe zou hij kunnen weten wat erin zat??? Had hij de bevoegdheid om de containerinhoud te inspecteren???
  Misschien zijn de “pakjes” op het haventerrein erin verwiseld en de container weer verzegeld !!
  Hoe zijn al die pakjes “coke” het land binnen gekomen ??? en vervoerd naar de laadplaats van de rijsthandelaar en door niemand opgemerkt ;door geen enkele van de vele arbeiders ???


  Maak melding

 19. A-n0-mie: met kleine duikboten wordt de coke Suriname ingevoerd. de vraag rijst: waar is de landingsplaats van deze duikboten. waarom ik dat denk, via de lucht valt op. denk aan Oedit en over land is dit onmogelijk. Dus blijft over het water.


  Maak melding

 20. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Behalve onze reacties op bovengenoemd artikel, kwam ik vandaag ook meer achtergrond nieuws te lezen
  van de in Suriname vermoorde Nitender Oemrawsingh.
  Lezen jullie het verder op (kaieteurnews) uit Guyana

  While the police in Berbice are investigating the circumstances surrounding the execution of Surinamese businessman, Nitender Oemrawsingh, 40, of Corantijn Polder, Nickerie District, Suriname, the Commander of ‘B’ Division has said that they are not in contact and have not contacted Dutch authorities in relation to the murder.
  This was although the deceased is a Surinamese who was recently busted with over 2000 kilos of cocaine.

  Dus er is nog meer achtergrond informatie over Nitender Oemrawsing, dat wij niet in de Surinaamse kranten mogen lezen.


  Maak melding

 21. RobG,
  Amerika, Colombia ?????…..het gaat hier over Suriname hoor, zoals gebruikelijk als het over wereldwijde drugstransporten gaat….Paranoïde engnek.


  Maak melding

 22. Ik zeg laat de grote drugsdealers elkaar lekker afmaken, kost de belastingbetaler geen cent.

  Wel opvallend dat er bij elke grote drugsvangst hindustanen betrokken zijn. Nu weten waar al het geld vandaan komt.


  Maak melding

 23. Wat moet je doen wanneer je als handelaar gevraagd wordt om drugs te laten verschepen met je eigen producten.
  Je kan geen nee zeggen want dan wordt jij of je gezin opgeruimd. Aan de andere kant staan weer hoge pieten achter je broek aan, dat wanneer je het niet doet je vergunning wordt ingetrokken. Ze zitten als ratten gevangen in twee kwaden. In de hoop dat zij zullen worden beschermd gaan ze ermee akkoord. Het zijn vaak toch hindoestanen die meer affiniteit in de handel hebben en zo hun boterham verdienen. Daarom zijn het vaak hindoestanen.

  Wanneer deze groep handelaren stoppen met export en import, heeft de bevolking straks geen goederen meer. Ook de regering krijgt met grote problemen te maken dat het systeem is gestokt en minder belasting inkomsten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.