zondag, april 14, 2024
HomeFotoGewonden na botsing vrachtauto tegen huis in Suriname

Gewonden na botsing vrachtauto tegen huis in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jan – Bij een eenzijdig ongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 januari, heeft een vrachtauto flinke schade aan een houten woning en een erf aangericht. Volgens buurtbewoners zou de chauffeur de macht over het stuur zijn verloren en zo tegen de woning aan de Theodorrusstraat te Land van Dijk zijn geknald. Daarbij raakten twee mensen die op het erf waren gewond.

De vrachtauto raakte het houten huis en stopte net voor de naast gelegen woning, waardoor de schade beperkt bleef. De politie en brandweer waren ter plekke, alsook de ambulance voor de gewonden.

De brandweer heeft het houten huis, dat al niet in heel goede staat verkeerde, afgesloten. De woning staat op instorten en de bewoners mogen niet naar binnen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

20 REACTIES
 1. Ik mag toch zo hopen dat de bestuurder een nieuwe woning voor die mensen moet neerzetten. Zal hem leren als een gestoorde gek te rijden. Ze hebben altijd haast zodra ze achter het stuur kruipen, normaal zijn ze niet voorruit te branden.


  Maak melding
 2. @mica
  Je stond op de uitkijk en heb exact gezien wat er gebeurt is. Trouwens wij leven nu in de 21ste eeuw.
  Mensen in su weten niet wat verzekeringen aansluiten inhoud.
  En waarom moet de chauffeur betalen voor een woning. Een beetje gek gaat zich zelf en zijn hebben en houden verzekeren.

  Tjee


  Maak melding
 3. @mica
  Je stond op de uitkijk en heb exact gezien wat er gebeurt is. Trouwens wij leven nu in de 21ste eeuw.
  Mensen in su weten niet wat verzekeringen aansluiten inhoud.
  En waarom moet de chauffeur betalen voor een woning. Een beetje gek gaat zich zelf en zijn hebben en houden verzekeren.
  Een beetje gek he

  Tjee


  Maak melding
 4. Mocht de chauffeur de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt omdat hij onwel was geworden dan treft hem geen blaam.
  Is het ongeluk door zijn schuld dan zal de schade op hem verhaald worden.


  Maak melding
 5. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  GEWONDEN NA BOTSING VRACHTAUTO TEGEN HUIS IN PARAMARIBO TE LAND VAN DIJK IN SURINAME.
  Ik heb de foto bij het artikel heel goed bekeken.
  Het ‘huis’ kon niet meer verzekerd worden bij een verzekeringsmaatschappij.
  Reden hiervan: Het ‘huis’ was reeds jaren bouwvallig en stond ook geruime tijd op instorten.
  Gelukkig dat er geen doden te betreuren zijn.
  Ik hoop dat de gewonden heel snel herstellen en de draad weer oppakken.
  Ik hoop niet dat ze een trauma hiervan overhouden.

  Maar misschien is er ook opzet in het spel. Want dat mag tegenwoordig ook niet uitgesloten worden.
  Denk b.v. aan FAMILIEBOEDEL waarvan onderling, geen overeenstemming kan worden bereikt.


  Maak melding
 6. Hoe je het ook went of keert de chauffeur is verantwoordelijk voor de aangerichte schade hoe hoog die zal zijn ivm. met de staat van de woning is aan de taxateurs van de verz. mij , het is te hopen dat de chaffeur een WA verzekering voor zijn voertuig heeft. Triest voor de mensen die nu dakloos zijn en voor de gewonden.


  Maak melding
 7. Dat huis heeft enorm veel waarde, zeg ik . En waarom ? Het is een stuk hout van de Unesco . Alle monumentale gebouwen horen hersteld en verfraait te worden , het is een stuk erfenis. De chauffeur moet voor de schade opdraaien.


  Maak melding
 8. Vrachtwagen rijdt huis binnen……bromfietser doodgereden….schoonzoon vermoord schoonmoeder….2300 kilo cocaïne in container, zonder aanhoudingen…..wat een ontspoord, a-moreel en anarchistisch landje. Schoolvoorbeeld van een FAILED STATE.


  Maak melding
 9. Brantimaka,
  En dit zijn dit zijn nu precies de opmerkingen die mij zo verdrietig maken. “Het huis heeft enorm veel waarde” zeg je. Je hebt gelijk als je het bekijkt in de historische context. Het is niet een stuk hout van de Unesco, maar het is jullie historie en geschiedenis. Men moet begrijpen dat er met deze historie en geschiedenis geld gemaakt kan worden want de stad Paramaribo is (was) een enorme trekpleister voor toekomstige toeristen die dit tenminste een keer in hun leven willen zien. Paramaribo is een unieke plaats die gekoesterd zou moeten worden door de regering, maar zéker ook door de inwoners van de stad. Om een voorbeeld te noemen: Men zei tegen mij dat ik naar Bigipan zou moeten gaan voor de zonsopgang. Dit zou fantastisch zijn. Ik ben geweest en kan je vertellen dat ik iedere dag een mooiere zonsopgang of zonsondergang zie dan in bigipan. Ik woon in Spanje direct aan zee en vindt dit dus niets bijzonders. Wat wél bijzonder is dat zijn de houten huizen die je bijna nergens op de wereld ziet in DEZE vorm. Ik hoop echt dat er toch nog mensen zijn ( behalve Hollanders, want die snappen het wel ) die dit kunnen en willen begrijpen en proberen te redden wat er nog te redden valt. Kijk toch eens naar een stukje Nassylaan, dit is echt historie terwijl ik weet dat de bewoners daar niet allemaal zo over denken. Waterkant, Kerkstraat, er zijn meerdere plekken die nog steeds de “touch”hebben. Er zijn genoeg mensen in de stad die de Maagdenstraat van vroeger kennen met zijn prachtige Koningspalmen. Wat is er van over? Om te huilen.
  Voor de mensen die nu weer beginnen of de “Witteman”…. Ik kan je alleen maar zeggen: Kom eens uit je slachtofferrol en leef in de huidige tijd. Ik ben ook een “bakra” maar heb nooit iemand kwaad gedaan en mijn opa en oma hebben dat ook niet gedaan en zeker geen mensen die meer als 7000 kilometer van hun huis wonen. Surinamers, jullie land is te mooi om zomaar te grabbel te gooien en neem maar van mij aan dat Suriname als land 1000 keer mooier is dan Nederland.
  Misschien offtopic, maar ik moest het even kwijt. Ik wens iedereen het beste en maak wat van je leven!!


  Maak melding
 10. @ brantimaka
  Heel erg dit. Onherstelbare schade. Levensgevaarlijk ook nog want die waait nog weg ook. Elk plank is idd miljoenen waard. Dit stond op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zulke mooie huizen verfraaien ook het aangezicht van Paramaribo. Deze huis moet toegankelijk worden gemaakt voor toeristen. Verdien je goud geld mee. Ongelooflijk. Schade aan je hersenpan?


  Maak melding
 11. Vliegende Hollander, wat ging hij bezorgen?
  Die Amerikaanse koelkast, flatscreen tv? beide zijn groter dan het huis.
  Tis net de Thalys die al iets voorbij Delft vaart moet gaan minderen als die in Rotterdam wilt stoppen.
  De chauffeur had niet verwacht dat hij daar moest zijn dus a skriki dit is onmacht.


  Maak melding
 12. Hij zat zeker met zijn telefoon in zijn hand achter het stuur. Dit moet goed onderzocht worden.
  Dit krotje, mag gelijk helemaal opgeruimd worden. Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken plaatsgevonden.


  Maak melding
 13. DUS NIEMAND IN DE WONING IS GEWOND GERAAKT.

  PARAMARIBO – Een vrachtwagen is vrijdagavond aan de Theodorusstraat tegen een woning aangereden.
  Het pand heeft aanzienlijke schade en staat op instorten.
  Geen van de (9) negen inwonenden raakten gewond.
  De chauffeur van de vrachtwagen is met de schrik vrijgekomen.

  Volgens Karin, die langer dan 24 jaar op het adres woont, lag ze te slapen toen ze een harde klap hoorde. Zij en de andere inwonenden zijn opgevangen door de buren. De eigenaar van de vrachtwagen heeft verzekerd de schade aan de woning op eigen kosten te zullen herstellen.

  Naar verluidt reed de vrachtwagen zigzag over de Theodorusstraat en werden eerst twee personen langs de weg aangereden, voordat het voertuig tegen de woning tot stilstand kwam.
  De aangereden personen, onder wie een kind, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  De bestuurder van de vrachtwagen is door de politie naar het bureau afgevoerd voor verder verhoor.
  Het is niet bekend als hij over een geldig rijbewijs beschikt en als hij onder invloed van alcohol verkeerde. De politie van Nieuwe Haven is belast met de zaak.


  Maak melding
 14. Nengrekopoem

  Dit bedoel ik nu… De ongelofelijke onkunde en desinteresse van bepaalde surinamers. Ik begrijp dat jouw post sarcastisch is bedoeld, maar het geeft mij weer de bevestiging dat men leeft in de tijd van nu en niet nadenkt over de toekomst. U bent één van deze mensen, maar gelukkig ken ik óók Surinaamse mensen die er toch iets anders over denken dan u en proberen te redden wat er nog te redden valt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES