maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVereniging Ons Suriname (Veronsur) bestaat 100 jaar

Vereniging Ons Suriname (Veronsur) bestaat 100 jaar

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 13 jan – Op 18 januari 2019 bestaat Vereniging Ons Suriname (Veronsur) 100 jaar. De vereniging komt voort uit ‘de Bond van Surinamers’ die in januari 1919 werd opgericht. Het doel van de bond was alle Surinamers in Nederland te verenigen.

Andere doelstellingen van de bond waren het verspreiden van de kennis over Suriname en het behartigen van het Surinaams belang. In 1948 bundelde de Bond van Surinamers de krachten met de Bond van Surinaamse Arbeiders en was de Vereniging Ons Suriname een feit.

Enkele bekende Surinamers die lid zijn (geweest) van de vereniging zijn Eddy Bruma, Frank Essed, André Haakmat, Lou Lichtveld (Albert Helman), Henry Neijhorst, Jules Sedney, Henk Chin A Sen en Eugenius Theodorus Waaldijk.

De vereniging uit Amsterdam maakt zich op voor het eeuwfeest, dat volgende week zaterdag in aanwezigheid van burgemeester Femke Halsema wordt gevierd. Een andere activiteit in het kader van dit jubileum, is het Onze Tori festival op zaterdag 19 januari. En in de zomer komt er ook nog een grote tentoonstelling over de geschiedenis van Veronsur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Er bestaan zoveel stichtingen en verenigingen en dit gebeurd nu nog steeds.
  RACISME in 1939, in 2018 ondanks Mensenrechten 80 jaren later RACISTISCHE ROOF, RACISTISCHE UITBUITING en GENOCIDE in Nederland. Bestolen door het negeren van een rechtelijk vonnis van niet gijzelen.
  motoragent zei ” daar heb ik NIETS mee te maken”.
  December 1939 wordt een Surinaams-Nederlandse man gedwongen opgenomen in een Haags gesticht, alleen om zijn huidskleur.
  In september 2018, dat is 80 jaren later maken Surinaams- Nederlanders nog steeds het zelfde mee.
  De slavernij in Nederland is de 44 ste jaar ingegaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES