woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDochter bleef pensioen van in Suriname overleden vader ontvangen

Dochter bleef pensioen van in Suriname overleden vader ontvangen

-

Does Travel & Cadushi Tours

ALMERE, 9 jan – Een 65-jarige vrouw uit Almere is veroordeeld omdat ze jarenlang de AOW-uitkering van haar in Suriname overleden vader bleef innen. De vader overleed in maart 2013 in Suriname, maar dat verzweeg de dochter voor de Sociale Verzekeringsbank. Die instantie betaalde daardoor tot mei 2017 elke maand het basis pensioen uit.

De Almeerse nam het geld, in totaal ruim 24.000 euro, vervolgens van de bankrekening op met een bankpas die ze beheerde. Dit zonder medeweten van haar man en broer. Het geld ging onder meer op aan kleding, boodschappen en vakanties, schrijft Omroep Flevoland.

De vrouw kreeg hiervoor 180 uur werkstraf opgelegd door de politierechter in Utrecht, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Ook heeft ze een terugbetalingsregeling met de Sociale Verzekeringsbank getroffen, waarbij ze elke maand 200 euro gaat terugbetalen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

34 REACTIES
 1. Forumleden/Reaguurders Odi, odi.

  Wat lees ik weer over een nabestaande in Nederland.
  Dochter bleef pensioen van in Suriname overleden vader ontvangen.
  Dus Pa is vanaf 2013 naar het Hiernamaals en deze (dochter) op deze aardkloot gaf het niet door aan SVB.

  Je zou haar in deze geen ongelijk geven. Denk even aan de bekende AOW-GAT
  Want haar overleden vader had ook een AOW te kort. Dus dacht ze hiermee de Nederlandse overheid wat mores te leren.
  En nu heeft de Politierechter het zelfde toegepast middels een taakstraf van 180 uur.
  Op Hoop van Zegen gaat ze nu elke maand 200 euro moeten overmaken aan SVB.

  (@J.Zwartmans-Jacko) zou zeggen: Sari tori.


  Maak melding
 2. Tja , de boel willens en wetens oplichten en dabn heb je ook nog van die figuren die het min of meer goedpraten, is weer goed voer die Nederlanders die alles wat niet autochtoon is graag zien vertrekken en geeft de goedwillenden ook een slechte naam, want generaliseren mag men graag doen.


  Maak melding
 3. Boontje heeft zijn (in dit geval haar) loontje gekregen. Ze mag nu 10 jaar lang elke maand € 200,00 terugbetalen aan de SVB. Ze heeft 5 jaar lang flink genoten van dat geld, nu mag ze 10 jaar lang boeten en misschien op een houtje bijten. Heb totaal niet met deze vrouw te doen.
  Eerlijk duurt het langst.


  Maak melding
 4. En het bewijs van in leven zijn dat je verplicht bent elk jaar in te dienen,wat is daar dan mee
  je moet je bij de instanties dit formulier aanvragen en dat kan alleen persoonlijk.
  Slapen ze daar dan bij de SVB.


  Maak melding
 5. Wat ik niet begrijp is dat ze geen in leven zijnde formulier heeft opgestuurd. Als je buiten Nederland woont moet je dat elk jaar opsturen
  Getekend door een notaris
  Nederlandse ambassade of de gemeente waar je staat ingeschreven
  Doe je dat niet wordt je pensioen gestopt
  Wij krijgen het elk jaar opgestuurd Door die gasten
  Ze zijn bij deze ook slordig geweest
  Dat het 5 jaar heeft kunnen duren begrijp ik niet.


  Maak melding
 6. Blijkbaar zijn er te veel mazen in de systemen van desbetreffende instanties, waardoor er gefraudeerd kan worden. Een vrouw vertelde mij dat zij en haar man elk jaar 6 maanden in Suriname verblijven en dat zij de uitkeringsinstantie daarvan niet op de hoogte stellen, zodat de uitkering gewoon doorgaat.
  Heb haar verteld dat zij en haar man grote risico’s lopen als ze betrapt worden en dat ze dan alles waar ze geen recht op hadden, moeten terugbetalen.
  Ik begrijp haar kinderen ook niet. Zij weten ervan maar roepen hun ouders niet tot de orde.
  Mijn ouders hebben gelukkig altijd gewerkt. Ze krijgen nu een AOW uitkering en hebben daarnaast hun pensioen. Als ze langer dan 3 maanden wegblijven, geven ze dat keurig door.

  Mensen gaan terug naar Suriname, melden dat niet bij de desbetreffende instantie, waardoor de uitkering doorloopt. Sparen dat geld en bouwen daar een huis van.
  Er kan nooit zegen rusten op dit soort mensen. Vroeg of laat lopen ze toch tegen de lamp.


  Maak melding
 7. Klopt wat Oplettend zegt, elk jaar moet de zogenaamde attestatie de vita aangevraagd worden, dat is een teken dat je nog in leven bent. Gemachtigd of niet de dochter heeft dus jaren niet hoeven aantonen dat haar ouder in leven is. Best triest om over de rug van je ouder op deze manier geld te innen en dat voor materiële zaken.


  Maak melding
 8. Jiyani, jij bent goed opgevoed velen niet.
  Weten die kinderen veel, ze hebben geen normen en waarden meegekregen.
  Opvoeding begin thuis en niet op school.


  Maak melding
 9. Jammer dat ze is gepakt die polen en andere oostblokkers doen het ook. Nederlanders niet vergeten. Ik hoop voor haar dat ze het goed besteed heeft ook al moet ze het beetje bij beetje terug betalen. Als ik haar was zou ik faillissement aanvragen als ze een uitkering heeft. Ik heb geen medelijden met de Nederlandse staat.


  Maak melding
 10. Wat een schijnheiligheid velen van jullie zouden dat ook gedaan hebben. Ik vind het prachtig. De Polen en Bulgaren doen het erger. Ze heeft lekker genoten van pa zijn geld. €200 terug betalen per maand. Prima😃😃


  Maak melding
 11. @Afiba,

  Wat jij duidelijk wil maken is dat stelen/frauderen is toegestaan omdat anderen dat ook doen.
  Nou dan heb je bij deze toegegeven dat ook jij steelt/fraudeert.


  Maak melding
 12. Ooit valt men door de mand. Haar luxe leventje is ten einde gekomen. Eerlijkheid duurt het langst.
  Dit is puur oplichterij. Schaamteloos gedrag.


  Maak melding
 13. De een zijn dood is de ander zijn brood; Schande dat deze vrouw 5 jaar lang op de rug van haar geteerd heeft. De goede man zal nu in zijn graf omgedraaid zijn, want dochter wordt nu frontaal teruggepakt door de Soza en moet nu boeten: 180 uur werkstraf en 200 per maand terugbetalen. De hele familie is ern schande, en iedereen die aan dit soort praktijken doet. De sociale stelsel is niet gemaakt om te frauderen, maar om mistoestanden in de samenleving te voorkomen. Dr calculerende fraudeur zal altijd gepakt worden.


  Maak melding
 14. @ Fer E

  Dit is inderdaad een sari tori en oplichterij op hoog niveau, 80 uren taakstraf is naar mijn inziens aan de lage kant. Ach ja : ik ben geen rechter, dus ik kan er verder geen oordeel over vellen.
  Daar gaat onze imago weer als bruintjes, op deze manier blijven we een stigma houden als bruintjes.
  200 € terug betalen is te weinig vind ik : het moet 2000€ per maand zijn, dan pas heeft het effect
  voor haar en gezin.
  Odi odi brada Fer.

  Sari tori

  Jack


  Maak melding
 15. Heerlijk genoten en nu op een houtje bijten en papier gaan prikken in haar wijk.
  Je wordt hoe dan ook gesnapt. Bakra i tjie Yu ketie soms te lang.


  Maak melding
 16. Nou de nederlandse bevolking word legaal gepakt..genaaid en bestolen door de huidige regering Rutte en co…en vinden dat dus wel oke???..think about that!!


  Maak melding
 17. Jongens, dit ga ik niet goed praten. maar dit is een schijntje als wij deze fraude vergelijken mat de massale fraude van de Polen en de Hongaren, die in Nederland hun toeslagen en WW-uitkering kwamen halen. Die zijn niet gestraftgeworden.


  Maak melding
 18. Dat Oost-Europeanen op nog grotere schaal frauderen is ook niet goed te praten.
  Nederland laat het toe dat veel geld wordt verkwanseld en laat de eerlijke mensen hiervoor opdraaien.
  Las net dat ook de gemeentelijke belastingen fors omhoog gaan. De eerlijken en werkenden worden weer de dupe, de uitkeringstrekkers en mensen met een minimum loon krijgen weer vrijstelling.
  Wat je extra aan loon krijgt, wordt weer dubbel en dwars je portemonnee uitgeknepen.
  Soms denk ik dat je beter een uitkering kunt krijgen dan te werken.


  Maak melding
 19. @Yijani de dame in kwestie heeft ook de AOW leeftijd bereikt en krijgt dus ook pensioen van SVB. Deze kan ook het vakantiegeld van ruim €700 inhouden en daarom zal het aflossen minder dan 10 jaar bedragen. De ouderen klagen ach en wee over de AOW. De dame wordt dubbel gestraft terug betalen en 180 uur taakstraf.


  Maak melding
 20. Kijk die gierige roverheid. Ze geven 20 miljard Euro belastingverlichting aan buitenlandse bedrijven en pakken een vrouw voor 20.000 Euro. De vader van deze vrouw beweerde altijd dat hij na 7 jaar zou opstaan uit de dood, dus waarom niet nog 2 jaar gewacht?


  Maak melding
 21. Mensen, weet dat je je dna straks verplicht moet afstaan aan de overheid die dan gaat uitzoeken wat jouw levensverwachting is. Stel, ze berekenen via je dna dat je 85 jaar wordt, dan zul je geen cent pensioen meer krijgen na je 85ste. Lang leve de technologie!


  Maak melding
 22. Het is makkelijk om naar Oost Europeanen te wijzen dat die het nog erger frauderen. Is dat dan een vrijbrief om een beetje te frauderen. Een in leven papier vals invullen is voor 200 srd geregeld. Maar je meot je realiseren dat net als met de steeds terugkerende drugsvangsten en dit soort uitwassen de Surinamers nooit van hun negatieve etiket afkomen. En daarom komen er geen investeerders en krijgt het land geen sympathie. Allemaal onbelangrijk kunt u denken. Maar het is jammer voor uw kinderen want die zullen het nog slechter gaan krijgen dan helaas velen van u dat al hebben. Pas op dat er niet over u net hetzelfde als over Frankrijk gesproken gaat worden.
  Daarover verteld men dat het een mooi land is maar er moesten geen Fransen wonen.


  Maak melding
 23. Wat en schande het IND weigert een doodzieke Surinaamse vrouw hier te laten.Dijtends haar vakantie in Nederland werd ze doodziek.Het schijnt het ind niet te intereseren .dat is een duidelijk geval van willekeur
  en discreminatie.gelukzoekers uit het middenoosten die hier hun hand komen ophouden hebben blijkbaar voorrang.In feite is deze vrouw Nederlanderlandse.Bovendien hebben ze tijdens de souvereniteitsoverdragt haar niet gevraagd of ze nederlandse wilde blijven.Ik hoop en bidt dat deze vrouw mag blijven
  tangboen lobbie you,
  Leo en Corry Snel -Powel


  Maak melding
 24. 180 uren taakstraf, wat weinig voor deze oplichtster. Wie weet wat zij nog meer op haar kerfstok heeft.
  Immoreel mens, minsten enkele jaren moet zij de bak in. Van een dooie vader profiteren, wat een lage teef.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES