zondag, april 21, 2024
HomeFotoContainers met drugs waren al door douane Suriname gescreend en verzegeld

Containers met drugs waren al door douane Suriname gescreend en verzegeld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 jan – De gisteren onderschepte containers, waarin drugs tussen rijst verstopt was, waren al door de douane in Suriname gescreend en verzegeld. Dat schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vandaag. Het gaat om acht containers die al klaar stonden om via Guadeloupe naar Frankrijk verscheept te worden, toen de cocaïne ontdekt werd door de Port Control Unit.

Volgens Starnieuws zijn tot nu toe twee containers onderzocht. Vandaag zal doorgegaan worden met het onderzoek van de overige containers. Pas dan kan de politie in Suriname met een officiële verklaring naar buiten komen. Tot nu toe is zeker 2.300 kilo cocaïne aangetroffen tussen de rijst, die afkomstig is van Nivash rijstpellerij. Diverse eenheden van het Korps Politie Suriname zijn betrokken bij het grootschalige onderzoek na de drugsvangst.

Intussen is ondernemer Nitender Oemrawsingh van Nivash rijst gisteren aangehouden door een arrestatieteam in Nickerie. Een ander rijstbedrijf uit Nickerie, waarvan de containers zijn, is eveneens in beeld gebracht. Ook is een inklaarder aangehouden en is het duidelijk dat veel meer personen betrokken zijn bij deze zaak die vandaag ook veel aandacht kreeg in de Nederlandse media.

Een ingewijde in drugsonderzoeken zegt tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd dat, gelet op de omvang van de partij in beslag genomen coke, een grote en goed georganiseerde criminele bende hierachter moet zitten. Het kunnen er meerdere bendes zijn die samenwerken. Ook wordt niet uitgesloten dat douaneambtenaren bij de zaak betrokken zijn, daar de drugs zijn aangetroffen in containers die reeds verzegeld waren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

47 REACTIES
 1. Hoezo douane niet corrupt???? Waar is de baas die haar grote mond open deed dat het niet waar is. Zij deugt ook voor geen meter. Ook zo corrupt als de pest. De bezem door de hele douane criminele organisatie halen. De mensen van de douane die zich hiermee schuldig hebben gemaakt, opstaande voet ontslag en de cel in. Failed State. Drugs narco state. Schaamteloos gedrag.


  Maak melding
 2. Mooi dan heeft de douane of zitten slapen of op verzoek en tegen betaling de andere kant opgekeken en was de Surinaamse overheid ook al niet getipt door de DEA vanuit Georgetown en moest daarom noodgedwongen de politie wel actie ondernemen, De boel stinkt als de neten


  Maak melding
 3. Joyce de Vlugt van de douanebond met je grote mond hier liggen de bewijzen. Jij moet echt aftreden.
  zie artikel 25 december 2018 op waterkant.net. Corruptie douane.Douanecriminelen is een korps van criminelen.


  Maak melding
 4. Het gros der douaniers, maar ook stinkend rijke zakenlui verlenen sinds 2010 duistere criminele hand- en spandiensten aan de allergrootste misdadiger die dit land sinds 25 februari 1980 heeft voortgebracht. Ook banken , parastatale instelingen, kortom de gehel essemblee minus de oppositie zijn in dienst van deze duivelse verderver, bekend als didibri. Ze houden en helpen hem aan de macht in ruil voor geld, macht, concessies, vergunningen, duistere handel etc. De ma pima oerdomme dwaze idiote ndp paria’ s blijven hun bekken houden, zolang ze drie maals daags kunnen eten. Ondertussen verrijken, bestelen en bedriegen de duivel en trawanten het gehele volk. Geen rust, vrede en voorspoed zoals vals geprofeteerd door Stef Me Anus Meje en MiSjiesosokaolo, maar ONRUST, ONVREDE, EN ARMOEDE liggen in het verschiet voor de oerdomme nationale dwazen partij volgelingen. Oma en opa blijven dit jaar nog waakzamer, lettend op het steeds groter wordend paars misdadig verval, te beginnen bij ddb, zijn roverheid en idiote ndp paria’s. Neks no fout blijft hun motto, misdaad loont en baas didibri is onze lijder en lijdsman, ieja soso lobi onze god Bawta.


  Maak melding
 5. Deze zaak is te groot voor de Surinaamse justitie. inschakelen van Internationale drugsbestrijdingsdiensten is gewenst. Het doek ik gevallen voor de douane in Suriname


  Maak melding
 6. Tijd om in te grijpen in deze drugsstaat, en neem gelijk die veroordeelde drugsdealer en veelvoudige moordenaar mee, hoeft hij ook niet meer zo zenuwachtig af te wachten op zijn definitieve veroordeling.


  Maak melding
 7. Wat verwacht je van een een compleet verrot korps . Ik mag hopen dat de douane ambtenaren die belast waren met de controle van deze containers onmiddellijk buiten functie worden gesteld hangende het onderzoek.
  Gelukkig dat er nog eerlijke mensen werken bij de port contol unit.

  Er moet duidelijkheid komen om hoeveel kilos het gaat , voordat er weer drugs verdwijnt door toedoen van corrupte politie agenten. Eigenlijk zou dit verderfelijk spul publiekelijk verbrand moeten worden om elke twijfel weg te nemen. Niemand mag er beter van van worden of in welke vorm dan ook voordeel uit de stiuatie halen.


  Maak melding
 8. Dit land, zijn leiders en bevolking, zijn ziek, verrot, corrupt en crimineel tot op het bot. Geen enkel individu uitgezonderd. Kruistocht tegen corruptie is 180 graden de andere kant op gegaan. Sluit die drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DDB en zijn familie en loyalisten voorgoed op. Ranzige paarse broodschrijvers als PAKI-RAT-IGRI en ROBG zwijgen nu in alle toonaarden. De laffe paarse zwerfhonden.


  Maak melding
 9. Als of in Nederland geen corruptie is zoek maar op de internet en jullie komen hoe smerige soms hier aan toe gaat, verhaal zo naar voren brengen zodat men de grote lui niet gaan verdenken ga over Mabel Smit lezen heeft peter r de vries wat over te vertellen en vergeet de Khazaren maffia niet, in welke land is geen puinhoop dat door grote idioten veroorzaakt wordt ooh sorry dat ik allemaal zeg want ik heb begrepen dat ik mij over zulke niet druk mag maken en men zegt dat ik andere mensen niet mag gaan veranderen kwa karakter, is goed ben een beetje mee eens, maar men probeert mij 100 procent van gedachten te veranderen en dat mag allemaal wel ,laat ik duidelijk zijn ga niet achter idioten achter aan lopen, loop graag achter peter r de vries en anderen mensen die ook zo denkt als peter r de vries.

  met vriendelijke groeten

  met vriendelijk groeten
  jhonny


  Maak melding
 10. Het zoveelste bewijs dat Su een narco staat is.Men is toch niet vergeten dat de president en diens zoon beiden drugsveroordeelde zijn.Wat zou je anders kunnen verwachten?1+1= 2.


  Maak melding
 11. Narcostaat? Er is een afzetmarkt en dat is EU.
  GGD en de psychiatrische inrichtingen in Nederland kunnen je tekst en uitleg geven.
  Chirurgen die stoned aan het openbreken zijn, elk weekend is de jeugd die gaan stappen stoned.
  Waar niet eigenlijk op de wereld, ik zorg ervoor dat ik er van afblijf, heb toch ogen om te zien wat het voor ellende het teweegbrengt.
  Ik heb mijn leven en gezin lief.


  Maak melding
 12. zo te zien zal de vhp geld tekort komen bij de verkiezing.Chan gilde ooit dat de vhp rijker was dan geheel suriname .Tja …ze werken ook zo hard


  Maak melding
 13. Minister Blok begint zijn gelijkheid te krijgen, hij heeft het goed gezien zolang deze boeven aan de macht blijven zal Su negatief overkomen in het buitenland. Ze moeten al deze boeven en moordenaars oppakken en voor eeuwig opsluiten…. Dan zal de wereld compassie hebben met de Surinamers. Maar men blijft stemmen op dezelfde criminelen, waarom???


  Maak melding
 14. Zie daar de inspanningen van Boefdraad en Getrouw, zij Leiden alle importen en exporteren over water. De ondernemers worden als dekmantels gebruikt en om de eigen imago te redden erbij gelapt. Immers, het volk zal het gelag moet betalen, niet Boefdraad en Bouterse!


  Maak melding
 15. Ndp beroepschijtert Luti tingi bal fu tingi olo another one bites the dust,de spoeling wordt steeds dunner , minder geld vr jou partij kas,the hardest working Guys in surinam,keep on smiling


  Maak melding
 16. Johan heb ik gezegd dat Nederland de meest corrupt is?, nee toch, ik weet dat in Nederland heel veel dingen goed gaat maar benadruk dan soms ook de andere rijke landen en niet alleen de arme landen dat alleen de arme landen corrupt zijn.
  Met vriendelijke groeten ,
  jhonny


  Maak melding
 17. Bizar dat er zo’n grote vondst gedaan wordt nadat de containers door de douane onderzocht en verzegeld waren. Het lijkt op een ingreep vanuit het buitenland waardoor nu de douane voor schut staat. Het zal ook leiden tot ernstige verdachtmakingen binnen de overheid die of bewust meegewerkt heeft, of een oogje dicht geknepen heeft of gewoon niet functioneert.
  Wat er ook aan de hand is het is altijd FOUT.

  Het Buitenland kan er niet om heen dat Suriname een Narco doorvoer land is.


  Maak melding
 18. @NDP spotter: Je weet wel beter en probeert ons weer een rad voor ogen te draaien!! Sinds 25-2-1980?? Ik heb vaker aangegeven dat we in Suriname sinds de jaren 50/60 hebben geroepen dat bepaalde mensen van een bepaalde groep stinkend rijk werden door het dienen van kikkers en slangen. Na droga dem ben massie sinds toen!! Zo hebben zij hun grote bedrijven opgebouwd en politieke macht verworven. Ze zijn altijd gesteund en beschermd geworden door de partij die zij met hun drugsgeld hebben opgebouwd, de Verenigde Hindoestaanse Partij toen en nu nog steeds. Na Radj met zijn duikboot zijn het weer twee mensen van die groep. Het gaat al zo lang goed, dat ze steeds brutaler worden en openlijk hun vieze zaakjes doen. Het is ook duidelijk dat zij hun netwerk al jaren in place hebben bij o.a. de douane. Het blijven raten en dieven!! Ach, gewoon een cultuur-trek!


  Maak melding
 19. Nederland is de grootste narcostaat ter wereld. Jaarlijks gaat het hier om honderden miljarden euro’s in cocaïne, extacy, hash en ganja. De Nederlandse overheid is bezig de ganjateelt te legaliseren, enkel en alleen maar omdat ze worden afgetroefd door Marokko die een miljarden omzet heeft in Nederland. Ze noemen het het uit de illegaliteit halen maar is gewoon keiharde handel door de staat. In het Slotervaart ziekenhuis heeft de Nederlandse staat in het geheim cocaine geproduceerd, zogenaamd om de verslaafden te voorzien in hun behoefte, was achteraf hun verklaring…in de doofpot. Op schiphol worden de Surinamers en Antillianen binnenste-buiten gedraaid om een paar bolletjes, wordt elke keer breeduit gemeten in de krant….afleidingsmanoeuvre, want de grote ladingen gaan via de Rotterdamse haven en daar hoor je niets van, levert de staat heel veel geld op en de Nederlandse pers doet er vrolijk aan mee! En jullie hier maar om enge politieke redenen Suriname een Narcostaat noemen!! Je weet toch dat er geen handel kan zijn zonder vraag!! Laten wij elkaar geen mietje noemen want we zijn niet allemaal Nederlanders!!


  Maak melding
 20. Luciën
  Ik zou je bijna geloven, een beetje ongenuanceerd verhaal,niet zomaar iets roepen,die partijen die in de haven in Rotterdam onderschept worden daar hoor je in Suriname niks van, of de Surinamer wil alleen maar horen wat hem goed uit komt, word eens wakker


  Maak melding
 21. De Paarse slaven BABBELEN al weer over het BUITENLAND !

  TERWIJL ONZE DEMOCRATIE WORDT VERNIETIGD DOOR DE
  DRUGSBAZEN EN DE CORRUPTE POLITIEKE ZETBAZEN !

  EEN BEHOORLIJK DEEL VAN ONZE SRANAN JEUGD IS OOK AL
  TOTAAL VERZIEKT DOOR DEZE DRUGSBARONNEN !

  FEIT IS DAT ONZE STAAT FAILLIET IS GEMAAKT, MEDE DOOR
  HANDELEN VAN CORRUPTE EN DRUGSGERELATEERDE POLITICI !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ IN SRANAN, VEROORZAAKT DOOR
  DRUGS EN CORRUPTE POLITICI !!

  PS : OF ZAL DE LEIDER ZIJN MEGA-VISTRAWLERS INZETTEN OM
  AMERIKA AAN TE VALLEN, OM OOK DIRECT ZIJN DRUGSZOON TE BEVRIJDEN ??

  FRI SRANAN ! FRI SRANAN !


  Maak melding
 22. Het is niet uit te bannen net als HIV, verschrikkelijk gewoon.
  Mensen waarvan ik nooit had verwacht zijn verslaafd aan drugs triest gewoon hoe ze zichzelf vernietigen met dat verderfelijk spul.


  Maak melding
 23. Zoals ik al eerder schreef….de verdachte zit onterecht vast. Andere partijen hebben hier alles mee te maken en de verdachte weet echt van niet betreffende deze drugs.

  Dus er is iemand met wie de douane mee heeft gewerkt om de container vol te stoppen met drugs en vervolgens te verzegelen zodat e.e.a. klaar stond om te vertrekken.

  Dit is een zeer ernstige zaak waarbij gewetenloze geldwolven het leven en reputatie van deze verdachte onterecht vernietigen. Politie? Justitie? Slaap kindje slaap daar buiten loopt een slaap, een schaap met 6 poten


  Maak melding
 24. Tuurlijk .ik zeg je als dit in ned gevonden was had je pas over 10 jaar iets over gehoord .en ook dan hadden ze er een hele mooie verklaring voor om dit goed uit te leggen .


  Maak melding
 25. @ Luciën. Je blijft het maar hebben over het dienen van kikkers en slangen. Maar wees blij dat dank zij deze dit alles de Hindoestanen ver vooruit zijn gegaan tov van de rest vsn Suriname. Misschien een idee voor de rest die dus zijn achtergebleven ook maar kikkers en slangen moeten gaan dienen. Dan zou het Suriname in zijn geheel goed doen. En een ander punt is dat door het dienen van kikkers en slangen de dienders in staat zijn zaken groots aan te pakken. Dus ook met drugs zaken. En de rest die dus zijn achtergebleven het maar moeten doen met 20 bolletjes in de maag of een penis grote hoeveelheid in vagina en anus.
  Dus zou ik je graag uitnodigen ook maar kikkers en slangen te gaan dienen. Dan zal je zien hoe jij ook vooruit zal gaan.


  Maak melding
 26. Ah, ik zie dat mijn comments behoorlijk aan komen gezien het aantal mensen die nu in stelling zijn gebracht om mijn relaas onderuit te halen. Gobind: Doe niet alsof je mij niet snapt of niet weet wat de werkelijkheid is. De kikkers en slangen zijn nooit gezien, enkel in roddels, er werd namelijk gewoon hard in drugs gehandeld door de Hindoestanen en je weet het! Dus kom met een sterkere reactie. Niemand geloofd jullie meer. Johan,…ach ja, zoals de waard is. Niet de moeite waard meer comment aan te verkwisten. Haco, schrijf eens iets waar we wat mee kunnen. Weerleg mijn comments, gedocumenteerd, of ga weer in je mand liggen. Zo, wie is de volgende?….Ray misschien, na inname van zijn dosis Ritalin? Of zijn jullie te druk met damage-control na de vondst?


  Maak melding
 27. @Luciën,

  Zolang figuren als jij niet willen inzien dat de hindustanen die in de drugshandel zitten diehards fans zijn van Bouterse, zal jij de hielen blijven likken van diezelfde Bouterse.
  Bouterse heeft de hindustanen die handelen meegezogen in zijn drugszaken. Hij is zo gewiekst om zelf buiten schot te blijven, de hindustanen zijn de pineut.
  Je hoeft verder niet te ontkennen dat de NDP fiancieel zwaar door deze hindustanen wordt onderhouden, het is bekend. Bouterse is ook stinkend rijk geworden door te handelen in drugs.
  Of wil je vertellen dat Bouterse rijk is geworden door het huis aan huis verkopen van pornobladen in Nederland. Was jij toen soms zijn loopjongen?


  Maak melding
 28. @lucien,
  kijk dat bedoel ik nauw. Zelfs nigeriaanen bakken er niks vsn in Suriname.

  Ik ga gauw een paar slangen en kikkers zoeken voor deze man. 😉
  Nigeriaanse man (44) met bolletjes cocaïne aangehouden in taxi Suriname


  Maak melding
 29. @Jiyani
  …..de hindustanen die in de drugshandel zitten, zaten er al in voordat deze wereld van Bouterse had gehoord en dat weet je! Blijf jou mensen maar verdedigen, wij weten wel beter. Als Bouterse in de drugs zit, heeft hij het van die Hindostanen geleerd. Volg deze soap maar eens goed, er gaan meer bekende koppen rollen, ook binnen de VHP. Een deel is al uitgeweken, maar hun namen zullen bekend worden gemaakt. Suriname is klein en een ieder weet wie de grote drugsbazen zijn en als Bouterse er een van is, vraag ik mij af waarom Chan hem nooit heeft laten oppakken. Hij heeft 4 jaar de gelegenheid gehad maar was duidelijk bezig met andere zaken die we ook kennen. Nee Jiyani, de tijd dat jullie de boel voor de gek konden houden is voorbij. Zorg ervoor dat je ver weg blijft van dit soort mensen en hun zg kikkers en slangen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES