Dronken autobestuurder vast na dood 12-jarig meisje

22
Dode bij verkeersongeval Krakaweg in Suriname

PARAMARIBO, 27 dec – Een 47-jarige man is in verzekering gesteld door de politie in Suriname, nadat zijn auto met twee inzittenden in de nacht van woensdag op donderdag 27 december over de kop sloeg. Bij het ongeluk kwam een 12-jarig meisje dat in de auto zat om het leven. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de man met alcohol op achter het stuur zat.

Onderzoek wees uit dat de bestuurder met zijn twee nichtjes over de Krakaweg reed, komende vanuit de Afobakkaweg en gaande richting de Kennedyweg. Ter hoogte van Cabendadorp week hij bij het beschrijven van een rechtse bocht uit voor een plas water en moet daarbij de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren.

De auto kwam tegen de steunkabel van een elektrische mast aan, sloeg over de kop en belandde in de langs de weg lopende trens. Het 12-jarig meisje moet hierdoor uit het voertuig zijn geslingerd en het leven hebben gelaten. De bestuurder en zijn andere nichtje zijn door omstanders uit het voertuig gehaald aldus het Korps Politie Suriname.


22 REACTIES

 1. Dit is weer een vreselijk ongeval met zoals altijd weer met alcohol achter het stuur. Alcohol maakt meer kapot dan je lief is. Een 12 jarig meisje in de bloei van haar leven is heen gegaan. Hier hebben wij geen worden voor. Wat een verdriet voor de hele familie, vrienden en kennissen. Sommigen nuttigen alcohol als of zij water drinken. Deze man mag nooit meer achter het stuur kruipen.
  Het wordt hoogtijd dat er hulp komt voor alcohol en drugsverslaafden. Afkick centra’s. Wettelijk moet er nu bepaald worden dat er niet overal alcohol verkocht mag worden. Alles moet weg uit de supermarkten. Verkoop hier en daar moet ten strengste verboden worden.Handelaren moeten geregistreerd en een vergunning hebben om alcohol te mogen verkopen. Ook moeten de handelaren weten wat de percentages in alcohol doen met mensen die dit nuttigen. Zij moeten geschoold worden en voorzien van een Certificaat. In onze bananen republiek is men zich niet bewust wat alcohol doet met je hersenen. Ouderen moeten nu ook ophouden om kinderen naar de winkels sturen om flessen alcohol voor ze te kopen.
  Verkooppunten van genotsmiddelen moeten naar een centraal punt worden gebracht en streng gecontroleerd door de overheid.Sommige winkels verkopen flessen alcohol 80% en dit wordt gedronken als water, vervolgens kruipen de zuipschuiten achter het stuur met alle ellendige gevolgen van dien. Kinderen en volwassenen moeten bewust worden gemaakt om nooit in de auto te stappen bij iemand die alcohol gedronken heeft. Heeft iemand alcohol gedronken en wil de persoon toch gaan rijden gewoon de politie bellen. Zo wordt er leed voorkomen.
  R.I.P. jong meisje,
  Familie sterkte met het verwerken van dit groot verlies.
  Sarie Torie.


  Maak melding

 2. Weer zo’n (verkeers)hufter.
  Zeer zwaar straffen en zodanig dat anderen zich hier iets van aan trekken.

  Dit soort mensen moet je op een feestje niets inschenken. Of aan de ketting leggen wanneer ze met een slok op willen vertrekken. En zeker geen kinderen aan toevertrouwen..

  Ik hoop dat hij rot in de cel! Geen genade. Geen therapie, NIKS!

  Me mars papa!


  Maak melding

 3. Vierentachtig verkeersslachtoffers waren vorig jaar te betreuren. Als het goed is staat de teller met nog drie dagen te gaan op 73. Ik hoop dat de komende dagen de politie heel erg preventief te werk gaat. En dat men elkaar wijst op verantwoordelijkheden. Eenmaal gedane zaken nemen geen keer. Dat is een besef dat goed moet doordringen.


  Maak melding

 4. Suriname en het verkeer pffffff. Wordt tijd dat de overheid extreem zware maatregelen gaat treffen om verkeershufters en de chaotische situatie op de weg aan te pakken.


  Maak melding

 5. Hoe vaak moet je mensen waarschuwen dat alcohol heel veel kapot maakt in je leven.
  Het is niet te harden hoe mensen hiermee om kunnen gaan.
  Niets helpt als je éénmaal verslaaft bent aan alcohol, zelfs je gezinsleven en dat van anderen zet je hiermee op het spel.
  Het is moeilijk om te stoppen maar probeer het om een eind hieraan te maken


  Maak melding

 6. Het is wrang dat degenen die dronken auto gaat rijden, waardoor ongelukken ontstaan, zelf zelden of nooit komen te overlijden. Het zijn bijna altijd anderen die het keven laten.
  Surinamers zijn trangayesi. Ze blijven achter het stuur kruipen terwijl ze gedronken hebben, ook al weten ze wat de gevolgen kunnen zijn. Eenmaal achter de tralies worden ze nuchter en huilen dan tranen met tuiten. Dit soort lui mogen zwaarder gestraft worden. Voor mijn part krijgen ze ook nog een levenslange rijverbod.

  Ouders, familie en overige nabestaanden gecondoleerd.


  Maak melding

 7. Bijna is het geen nieuws meer. Het wordt dagelijkse kost. Toch schreef een forumlid hier enige tijd geleden, dat het niet zo erg was als we wilden doen voorkomen; immers het aantal doden lag met 67 doden, nog onder het aantal doden van vorig jaar van 74.
  De cijfers kunnen een klein beetje afwijken. Deze weet ik niet exact meer, maar de afwijking is gering
  Oftewel, zij probeerde ook weer dit te bagatelliseren.
  Is de reshuffle ten einde? Een dode/gewonde meer of minder schijnt niet uit te maken.

  Ouders, familie en overige nabestaanden gecondoleerd.


  Maak melding

 8. @ Jiyani & @ pico

  Dus als jullie bij mij komen geen alcohol meer, zoals ik het beloofd had ! We gaan maar lekker watra drinken, en het is nog gezond ook. Ik vind het jammer dat die klojo zelf niet de pijp uit is, altijd wordt er een ander de slachtoffer bij dergelijke ongelukken.
  @ Hans
  Doodstraf helpt niet : zulke lieden moeten hun leven lang schade betalen aan de familie van de slachtoffer(s), en dat is de juiste straf bij deze !! Ik weet niet of de ouders van de kinderen wisten dat deze klojo achter de stuur kroopt : zo ja, dan zijn ze in mijn ogen ook medeschuldig in deze !!!
  Bavianen horen geen auto te besturen, en dronken bavianen helemaal niet !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Gewoon onvoorwaardelijk man alweer die dit veroorzaakt.
  Die weg richting Bergenaar, dit jaar nog geweest zelf die grote vrachtwagens rijden als idioten daar op die weg.


  Maak melding

 10. Heel erg wat er is gebeurt het is een gaost daar in het verkeert er moet iets aangedaan worden zo kan het niet verder de overheid heeft de macht dus zij moeten ieds er aan doen


  Maak melding

 11. 75 wegverkeer, hoeveel zijn niet dood gegaan in het water verkeer. Worden deze niet geteld of men vergeet deze groep gewoon.
  Ik vind dat deze groep behoren ook tot verheers slachtoffer.


  Maak melding

 12. Zet op ieder plaats waar een verkeersslachtoffer gevallen is een wit kruis, misschien als men daarmee geconfronteerd word ze beter na zullen denken. Ze roepen 75 doden in een jaar, dus dat is al twee per week , ruimt wel lekker op zo. Als alle dronkaards en wegpiraten elkaar of zichzelf doodrijden, vind ik dat persoonlijk geen enkel probleem, alleen jammer dat er ook onschuldigen bij betrokken raken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.