vrijdag, april 19, 2024
HomeFotoSuriname krijgt 140 nieuwe huwelijksambtenaren

Suriname krijgt 140 nieuwe huwelijksambtenaren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 dec – Een groep van 140 huwelijksambtenaren heeft onlangs hun getuigschrift in ontvangst mogen nemen. De ambtenaren zijn opgeleid via het beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden van het Ministerie van Binnenlands Zaken in Suriname. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Tot 2003 hadden alleen de Hindoe- en de Islambelijders de mogelijkheid om wettelijke huwelijken te voltrekken volgens de religieuze voorschriften, en wel volgens de Aziatische huwelijkswetgeving. Middels de Wet Herziening Huwelijksrecht 1973, die in 2003 werd ingevoerd, werd ook aan andere religieuze organisaties de mogelijkheid geboden personen voor te dragen om te worden benoemd tot huwelijksambtenaren aldus het NII.

Landelijk is het aantal huwelijksambtenaren thans gesteld op 542. Het ministerie benadrukt dat huwelijksambtenaren geen ambtenaren zijn, maar in dienst zijn van hun religieuze organisatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Ik had graag het volgende gelezen : Su krijgt 140 mensen met volle verstand, die DNA over gaan nemen en het land gaan bestieren ! Zodat het land weer stabiel wordt en men met geheven hoofd
  kan lopen en zeggen, ik ben een trotse Surinamer !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 2. Ik had het volgende willen gelezen: Desi Delano Bouterse President en Ronny Brunswijk Vice-President.
  Dat zou prachtig zijn. En er moeten duku’s uit de lucht vallen. De ene keer van papa Bouta en de andere keer van oompi Brunsi. We gaan duku’s eten en drinken. Suriname is mijn luilekker land, man. Ja, man. Sssst … niet verder vertellen. Anders gaan veel SuriNeds naar Suri komen om SRD 5,- in de Surinaamse dorpen op te rapen. Laat ze maar daar blijven, man, uitkering eten. Wij eten duku. Wie gaat werken als deze papi en oompi geld laten vallen vanuit de lucht. Ik niet. Als ik niets te doen heb, ga ik boomkip of waterkip vangen. Ik ben erg dol op. Suma, mi vrijwilligers werk doen. No man … to be continued….


  Maak melding
 3. Een leuk bericht, maar eigenlijk heeft Suriname op dit moment veel meer behoefte aan goed opgeleide en hard werkende vaklieden, en geschoolde werkers in de land- en tuinbouw. Dáár zit de ontwikkeling van het land in!
  Zou het Nationaal Informatie Instituut aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken kunnen vragen wanneer ze dat eens gaan oppakken?


  Maak melding
 4. Had graag gelezen suriname krijgt 70 rechters meer en 70 notarissen meer… (kunnen we ze ook beter inzetten voor echtscheidings zaken. Denk bv aan allimentatie)


  Maak melding
 5. Jaja, ben ook in Suriname getrouwd en mijn broer ook en bij ons in de familie blijven de getrouwde stellen bij elkaar tot de dood hen scheidt.
  Niet alle pracht en praal zorg ervoor dat je gelukkig getrouwd blijft.

  Sam kruip maar terug onder die steen en houd je mond.


  Maak melding
 6. Suriname i love
  Sam moet terug kruipen onder die steen.
  Dat gaat helaas niet, want ik zit onder die steen.
  Zo gek is het toch niet wat hij post. Erger, je posting versterkt zijn argument.
  140 extra ambtenaren lijkt hem veel, al zal door natuurlijk verloop ook een uitstroom plaatsvinden,.
  In totaal 542 lijkt hem wat veel, zeker als getrouwde stellen bij elkaar blijven.
  Zo gek is zijn posting niet lijkt mij


  Maak melding
 7. Het huwelijk hoort het gezin te beschermen, zowel de vrouw, de kinderen en de man!!
  Kinderen geboren binnen het huwelijk zijn meestal vernoemd naar hun vadersnaam en weten dus ook wie hun vader is. Tevens hebben de meest getrouwde vrouwen slechts kinderen uit een huwelijk. In tegenstelling tot de ongetrouwde mannen die ontelbaar veel niet erkende kinderen hebben bij ontelbaar veel vrouwen. En de meeste van die ongetrouwde vrouwen, die hebben op hun beurt ontelbaar veel verschillende kinderen van verschillende mannen die allemaal erkend zijn door hun moeder!!!! Dat kan nooit goed gaan ……….

  Zie daar wat de inzet is om een samenleving te vernietigen!!


  Maak melding
 8. Het zijn geen echte ambtenaren, maar mensen die de functie van ambtenaar – huwelijkspapieren invullen met handtekening van bruidspaar en getuigen – vervullen zonder beloning.
  Het was vroeger vooral bedoeld voor Hindoestanen in de districten die ver moesten reizen voor opgave van hun huwelijk aan de burgerlijke stand. De priester die het huwelijk voltrok vergemakkelijkte dit en vervulde tevens de administratieve rol.
  Tegenwoordig kunnen ook anderen het op deze manier doen.
  Nederland heeft dit idee voor een deel gepikt. Mensen mogen nu ambtenaren voor de afhandeling van het administratieve gedeelte op hun huwelijk of receptie uitnodigen ipv zelf naar het stadhuis te gaan.


  Maak melding
 9. @las ting, er zijn genoeg geschoolde Surinamers, vooral onder de jongeren van nu, maar helaas nog steeds in mindere mate onder de creolen, doen het heel goed op school en opleiding..Maar het punt is nog steeds dat iedereen geregeld word,dus de hele ambtenaren bezetting is vooral door geregel gekomen, en dan speelt opleiding geen enkele rol. De nieuwe geschoolde generatie krijgt geen enkele kans om zich te bewijzen en je hebt een nog grotere pech als er niemand van jou in de regering zit..


  Maak melding
 10. Ok, nu nog invoeren dat iedereen die trouwt een bonus van 500 SRD krijgt, misschien komen er dan minder mamjo moeders, en naast de pot pissende vaders. En hoeven ook de nieuwe generatie kinderen hun roots niet via DNA te gaan achterhalen. Of zoals Raymann zegt wie is je vader, en wie is je moeder.🤔


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES