Veiling van de Maretraite Mall in Suriname ingetrokken

13
Veiling van de Maretraite Mall in Suriname ingetrokken
De Maretraite Mall in Suriname.

PARAMARIBO, 2 dec – Afgelopen week werd bekend dat de Maretraite Mall in Paramaribo geveild zou worden, vanwege een betalingsachterstand bij de bank. Zojuist is echter bekend geworden dat de veiling is ingetrokken. Dat zegt de advocaat van de eigenaar tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT).

“Ik ben gebeld door de bank dat de veiling is ingetrokken. De bank zal zich beraden over de zaak en mijn cliënt zal op de hoogte worden gesteld wat er verder zal gebeuren” aldus de advocaat tegen dWT. Unithouders van het winkelcentrum zijn volgens de krant enigszins gerustgesteld, omdat de veiling van het terrein van de mall is aangehouden.

De Maretraite Mall, die ongeveer 7 miljoen US dollar heeft gekost en met behulp van China is neergezet, werd in 2006 geopend. Direct na de opening leverde een Nederlandse architect kritiek op de bouw van de mall en noemde het in alle opzichten levensgevaarlijk.

13 REACTIES

 1. Typisch Chinees gebouw, saai uiterlijk en goedkoop . Hierdoor komen er al snel
  gebreken, lekkage en loszittende plafondplaten. Uiteindelijk is goedkoop=duurkoop.


  Maak melding

 2. Volledig mee eens, Vliegende Hollander, kort na de opening geweest vond het toen al een armetierig bedoening , die een paar jaar later nog eens flink bevestigd werd, vooral op de 1e etage waar meer dan de helft van de units leegstond, wat een spookhol


  Maak melding

 3. Betre den ben meki Hotel Casino nanga moro Pikin Mall. So meni moni poti dape dang sani sori so lelijk. A lokatie bun, maar a gebouw lelijk. Wiensi mi habi moni en den seri, mi no bai. Sani disi musu broko fosi dan meki mooi stevig sani dape.


  Maak melding

 4. Het liep er bepaald niet storm, voor zover ik dat kan beoordelen. Ben er diverse malen (tijdens vakanties) geweest.
  Complex heeft ook helemaal geen uitstraling, zowel van buiten als van binnen niet. Lijkt wel een fabriek als je er aan komt rijden.
  Het verbaast mij dat men het zo lang heeft volgehouden.


  Maak melding

 5. Er moet een goed onderzoek verricht worden door een deskundig bureau, overheid om te weten te komen wat al de zwakke schakels in de bouwconstructie van deze mall is. Het resultaat van dat onderzoek moet dan door deskundige bouwondernemingen worden aangepakt.

  Men moet aan de hand dat dat onderzoek ook kunnen aangeven of dit gebouw wel voldoet aan de kwaliteitseisen en voorwaarden om voor mall te worden gebruikt, oa winkelunits, welke soort winkels op welke etages, de hoeveelheid klanten die erin moeten of kunnen en het veilig is, nooduitgangen bij calamiteiten, zijn de vloeren sterk genoeg, kwaliteit, bouwmaterialen, enz. Het ministerie van Openbare Werken moet bouw en woningtoezicht moet hierin de leidende rol hebben. Goedkeuren of afkeuren van het gebouw voor het doel om een mall te zijn.

  Aan de hand daarvan moet men aangeven wat voor doel dit gebouw kan hebben.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. De bank zal zich bedacht hebben. slecht gebouw, matige huurders, hoge schuld. Als we nu liquideren zitten wij met het verlies en de eigenaar is verlost van de schuld. Net als met Trump is het in leven houden van de exploitatie meer waard dan wat er overblijft als je het gaat veilen.
  Trump heeft die truc al heel wat keren met succes toegepast.


  Maak melding

 7. Forumleden, Odi odi.

  Veiling van de Maretraite Mall in Suriname ingetrokken, want het staat toch op instorten.
  En in het zelfde artikel lees ik ook nog het volgende.

  Unithouders van het winkelcentrum zijn volgens de krant enigszins gerustgesteld, omdat de veiling van het terrein van de mall is aangehouden. Dus ze zijn voorlopig blij.
  Ik hoop dat deze Unithouders ook goed verzekerd zijn.
  Want het is levensgevaarlijk om in zo’n (gebouw) dat op instorten staat een Unit te huren.

  Een goed Technisch Onderzoek heeft volgens mij reeds geruime tijd plaatsgevonden.
  Dus afbreken die handel.

  En hoe staat het met het half gebouwde politiebureau op de kruising van de Gemenelandsweg en de J.A. Pengelstraat (v/h) Wanicastraat?
  Wij horen niets meer hierover in de media. Wat een kapitaal vernietiging.
  Waarom wordt dit niet aangepakt?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.