Protest tegen invoering rij- en voertuigenbelasting in Suriname afgeblazen

22
Protest tegen invoering rij- en voertuigenbelasting in Suriname afgeblazen

PARAMARIBO, 1 dec – Lionel Zweers (l) heeft zijn voorgenomen protestactie tegen de invoering van de nieuwe rij- en voertuigenbelasting in Suriname afgeblazen. Hij was van plan om het protest vrijdag te voeren, maar had verzuimd een vergunning te vragen. Hij overwoog die dezelfde dag aan te vragen. Maar ondertussen had hij slechts één medestander (r). Het protest ging niet door.

De belasting in Suriname gaat per 1 januari in maar de uiterste betaaldatum is naar 1 maart verschoven.


22 REACTIES

 1. Dit volk houd er nou eenmaal van, genaaid te worden door deze paarse criminele organisatie, anders zouder ze wel anders gestemd hebben, laat staan dat ze gaan demonstreren.


  Maak melding

 2. Goedzo mijnheer dat u gestopt bent met uw actie. U heeft dat licht gezien he? Wegenbelasting is toch al een feit; dus why wasting any energy. We zullen betere wegen in SU krijgen; dus its ok.
  Soso Lobi Guys


  Maak melding

 3. Tja, aanleg en onderhoud van wegenzal ergens van betaald moeten worden , en mag je raden wie dat op moeten brengen, de weggebruikers in de vorm van belasting, is praktisch in elk beetje beschaafd en ontwikkeld land van de wereld zo, en waarom zou Suriname daar een uitzondering op moeten zijn.


  Maak melding

 4. Als dit Surinaams volk van Boefdraad te horen krijgt dat 100% van de wegenbelasting naar het onderhoud van het wegennet gaat, dan staan ze in de rij om daar een bijdrage in te leveren door netjes hun belasting te betalen.

  Echter, 10% maar gaat naar het onderhoud van het wegennet. Dat maakt dat de frustratie, en heel erg terecht ook, oploopt.

  Onder het mom van wegenbelasting wordt de burger weer geld uit zijn zakken gestolen door deze Roverheid.

  Bah.


  Maak melding

 5. Voor velen zal dit een extra financiële belasting zijn. Daarom pleit ik ervoor dat men in de gelegenheid moet zijn de heffing in maand-/kwartaal termijnen te betalen al dan niet via automatische incasso.
  Hopelijk komt deze heffing ook het wegennet ten goede.


  Maak melding

 6. Lionel ben jij de enige in Suriname die zo naief is? zeker wel, want dat je vergeet om een vergunning aan te vragen en om organisaties, het volk, buren, vrienden en familie te mobiliseren voor je protest loop, zegt al veel.
  dat jij je uit het veld laat slaan omdat je geen medestaanders hebt gekregen is jammer, want je kon gewoon een eenmansloop houden. Maar je bent vergeten om een spandoek of protestbord mee te nemen en om een route uit te stippelen


  Maak melding

 7. Dit is zo typisch voor de mentaliteit van de Surinamer anno 2018. Klagen, klagen, klagen en zelfs schelden, maar de straat op gaan om te horen en zien dat ze het er niet mee eens zijn, ho maar. Neen, dan toch maar liever ergens gaan feesten en eten. De Surinamer gaat ervan uit dan anderen wel de straat op zullen gaan. Dit land is verloren. Het wordt al leeggeroofd door een stelletje criminelen en het volk feest vrolijk verder. Ik heb geen medelijden meer met ze.


  Maak melding

 8. Goh, in Holland betaald men zich scheel aan wegenbelasting en accijnzen maar ze hebben wel het beste wegennet van de wereld. Ook gaan van de inkomsten misschien maar 30% naar het wegennet.

  Maar surinamers willen alles gratis…


  Maak melding

 9. Sranangmans willen alles foe soso.
  Ze klagen over alles, maar zelf een steentje bijdragen willen ze niet.
  Ze denken dat alles vanzelf gaat.
  Alles kost geld, mijn waarde sranangmans.
  Het komt echt niet uit de hemel vallen!
  Als je een auto kunt kopen, dan kan je echt wel een beetje belasting betalen.


  Maak melding

 10. S. Asagi, u heeft volkomen gelijk. Ik begin ook steeds minder van dit volk te begrijpen. Maar goed, het zijn hun problemen dus zoeken ze het zelf maar uit.


  Maak melding

 11. Je reinste polder-kolder in de hoofden van deze aanhangers van de oppositie. Door de invoering van de wegenbelasting kan de overheid ook een bijdtage leveren aan de milieudoelstellingen van de 21e eeuw. Door de invoering van een stelsel van wegenbelastingen kan het autogebruik teruggedrongen worden en kan het milieu minder belast worden. Daarnaast verschaft de wegenbelasting de overheid extra inkomsten om het weggenet te onderhouden en te verbeteren. Het weggennet in met name groot Paramaribo wordt zwaar belast. Dagelijks worden wegen kapot gereden door het verkeer. Met name de grote voertuigen zoals vrachtwagens en bussen moet de overheid zwaarder belasten. Zij mogen een aantoonbare bijdrage leveren aan het onderhoud van de wegen. Daarnaast is het hard nodig dat bepaalde wegen in Suriname verbreed worden om de vorming van files tegen te gaan. Dit vraagt om grote investeringen en de overheid hoeft niet in haar eentje op te dragen voor de kosten. In Nederland levert het bedrijfsleven ook een bijdrage in de kosten van aanleg van wegen. Zij hebben immers ook belang bij een goede doorstroming van het verkeer. In Suriname moet men gaan leren omdenken. Men moet breken met het valse -oppositie-denken dat alleen de overheid voor alle kosten moet opdraaien.


  Maak melding

 12. Het lijkt als of SURINAMERS bang zijn om belasting te betalen, in Europa cq Nederland kun je zonder belasting te betalen je kont niet eens keren…..Hebi Tori


  Maak melding

 13. Wat een gelul allemaal, we willen allemaal oo goed begaanbare wegen rijden maar mee betalen hoooo maar. Ook een zeer bekend fenomeen is dat bijna iedere huishouden de beschikking heeft over 2 auto’s terwijl in de meeste gevallen er in een bouwvallig huis wordt gewoond. Dus meneer u doet er heel goed aan om met uw protestactie te stoppen. Voor mijn part wordt er ook tolheffing ingevoerd bij de “ Bosjebrug”, dat geld kan gebruikt worden voor onderhoud aan de brug en dergelijke. Ik ben geen boutist maar als het te droog is in het land is het Bouta,ook als het te nat is.Wacht niet op je land om je situatie te verbeteren maar kijk wat jij kan doen om jou persoonlijke situatie te verbeten en dat van het land. Mindshifting daar lopen wij veeeeeel achter in. Lobie


  Maak melding

 14. De overheid snoept al genoeg van de accijnzen op brandstof. Wegenbelasting is niet nodig. De mensen die per bus reizen maken ook gebruik van de wegen maar betalen dan geen belasting terwijl alleen de motorvoertuigenbezitters betalen. Dat is ook krom.
  De wegen zijn ten bate van de hele bevolking en de economie en daarom moet het via de algemene belasting (inkomstenbelasting) bekostigd worden.


  Maak melding

 15. @Frank, dat was ook toen de bedoeling geweest, om Tol te gaan heffen, voorbehoud en onderhoud,de Tolhuisjes staan er, maar helaas geen beleid tol te gaan heffen…En daarom is het een waarboel/chaos op de brug…


  Maak melding

 16. ReddFoxx. in de jaren 1969 en 1973 hebben wij de regeringen Pengel en Sedney voor veel minder naar huis gestuurd. Wij zijn niet jong meer dus zullen wij de barricades niet meer bestormen, maar in onze tijd zou deze regering deze ka niet met ons hebben uitgehaald,
  Wij hadden gedacht dat wij de fakkel van onze strijdlustigheid aan onze nazaten hadden overgedragen, maar dat blijkt intussen een nachtkaars te zijn die aan het uitdoven is. Wij hebben dus kennelijk iets niet goed gedaan. Van een strijdlustige bevolking zijn wij nu verworden een bevolking van bangerikken.
  als ik in Suriname was zou ik deze man symbolisch hebben bijgestaan door mee te lopen. Mijn bewondering gaat dus uit naar die enige vrouw op de foto die dat durft te doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.