vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit NederlandRutte noemt hooligans die anti-Zwarte Piet demonstranten aanvielen 'doorgesnoven malloten'

Rutte noemt hooligans die anti-Zwarte Piet demonstranten aanvielen ‘doorgesnoven malloten’

-

Does Travel - naar Suriname

DEN HAAG, 20 nov – Premier Rutte zegt dat het afgelopen zaterdag vooral hooligans waren die rotzooi trapten bij de intocht van Sinterklaas. Het ging hen volgens hem niet om het opkomen voor Zwarte Piet. “Ze waren gewoon blij dat ze weer eens rotzooi konden trappen. Het waren doorgesnoven malloten, die onder de alcohol zaten.”

De minister-president was naar het vragenuur geroepen, omdat hij heeft eerder alleen zei dat hij niks heeft met “de aso’s die zich afgelopen zaterdag hebben laten zien”. D66-Kamerlid Paternotte wilde dat hij verduidelijkte wie hij onder die aso’s verstond. Bedoelde hij daarmee ook de anti-zwartepietdemonstranten die uitgescholden en bekogeld werden?

Rutte herhaalde dat hij niks op heeft met “extremisten op beide flanken”. Maar hij voegde eraan toe dat het overgrote deel van de problemen afgelopen weekend door hooligans werd veroorzaakt. “Die hebben de meest vreselijke racistische teksten geuit en zelfs de Hitlergroet gebracht.”

De premier zei dat hij het ermee eens is dat mensen die met dingen hebben gegooid en zich schuldig hebben gemaakt aan racisme vervolgd moeten worden. En dat geldt wat hem betreft ook voor het brengen van de Hitlergroet. “Maar dat is een zaak van het Openbaar Ministerie.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. Dat is ook wat ik steeds probeer te vertellen maar iedereen lijkt wel doof of
  blind. Deze mensen interesseren zwart piet niet, ze zijn alleen maar uit op
  rellen en provocatie.


  Maak melding
 2. Het beloont wel als er Kamerleden zijn die kritische vragen durven stellen. De boeler Rutte moest nu wel met een antwoord komen. Zelfs daarbij heeft hij een best wel waardeloos antwoord naar voren gehaald. Van de zogenaamde hooligans heeft hij niets te vrezen aangezien hij daarmee geen stemmen verliest. Maar er waren niet alleen hooligans erbij. Die vraag heeft hij omzeild. En dit moet de politieke leider van Nederland betekenen? Voor mij is hij geen leider. Een manager is het dichtstbijzijnde hoe ik hem zou kunnen omschrijven. Een ware leider bemoeit zich ook met maatschappelijke processen. Die hoeft niet te wachten op kritische vragen. Die heeft durf. Waarom zit je anders in zo een positie?


  Maak melding
 3. Inderdaad als deze aso´s weten wat de Duitsers met hun voorouders hebben gedaan, brengen ze
  geen Hitler groet !!! Wat mij betreft mogen ze zelfs de gaskamer in, dat de politie bij het zien wat er gaande was niet heeft ingegrepen is voor mij een raadsel ! Je wordt eerder gearresteerd als je, je middelvinger uitsteek naar een agent, maar een Hilter groet is in hun optie minder erg !!
  Voetbal Hooligans dienen overal geweerd te worden, het zijn geen fans maar relschoppers die alleen de voor overlast zorgen. Wat mij betreft mogen ze hun in een ijzeren kooi zetten en in de noordzee
  dumpen, iedere week weer…het ruimt zo lekker op !!!!

  sari tori

  jacko


  Maak melding
 4. De stevige taalgebruik in de huidige politiek van Nederland is bekend. Het is veelal inhoudloos en bij woorden blijvend. Echte daden volgen vaak niet. Laat je dus niet in de maling nemen door een liberale premier die vanaf begin aan al afstand nam van de kwestie “Zwarte Piet is racisme” en feitelijk aangaf Zwarte Piet is zwart en hierdoor zich afsloot van een grote groep Nederlanders die Zwarte Piet als racistisch ervaren.

  Zoals premier Rutte zelf ooit aangaf, ik krijg van zijn opstelling in deze stevige maatschappelijke discussie een vieze smaak in de mond!


  Maak melding
 5. Kijk nou wat er wordt gedaan
  Ze willen elkaar alleen maar slaan
  Omdat iedereen voor een andere Piet wil zijn
  Sla je daarom iemand, vind je dat wel gein

  Dan krijg je een stadsverbod, meer niet
  Alsof je daar ook maar iets mee opschiet
  Ze gaan op straat en in café’s op elkaar wachten
  Ja, wat had je dan willen verwachten

  Leer elkaars mening toch eens te respecteren
  Okay, ook over zwarte Piet valt te discusseren
  Maar niet met slaan of erger geweld
  Dat maakt je echt geen held

  Hooligans, sla elkaar niet buiten westen
  Jullie zijn degene die het Sinter-Klaas feest verpesten
  Ga je club aanmoedigen, in plaats anti Pieten te slaan
  Want anders is het straks echt met Sinter-Klaas gedaan


  Maak melding
 6. 2Forza,

  Qoute:
  Dat is ook wat ik steeds probeer te vertellen maar iedereen lijkt wel doof of
  blind. Deze mensen interesseren zwart piet niet, ze zijn alleen maar uit op
  rellen en provocatie.

  Je lult gewoon in de ruimte: In Rotterdam en Tilburg moesten Anti piet demonstranten worden ontzet door de politie. Het waren echt geen Hooligans hoor vriend.

  Rosana Kluivert houdt haar zoon Shane op elk jaar op 5 december thuis van school.

  Neem een voorbeeld aan Rosana of Anouk die wel inzien dat ZP echt niet meer van deze tijd is. Laat mij het netjes formuleren.


  Maak melding
 7. Paki-RAT-igri…..waar is die drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE als er in DNA verantwoording moet worden afgelegd. Paarse hooligans als jij verlenen deze megacrimineel amnestie voor het folteren, verminken, martelen en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige landgenoten. Je bent een minderwaardig sujet zonder enig moraal. Fatsoensnormen en waarden heb jij niet meegekregen in je miserabele leventje. Minkukul.


  Maak melding
 8. Grapig vind ik hoe mensen zeggen ik ben het met rutte eens dat mag uiteraard wel maar die is het niet met de mening van de zwarte man of vrouw nooit eens geweest hij heeft wel een mildere toon als het om de voostaanders zijn een een harder toon als het om de tegenstaanders gaat met 2 maten meten met hem eens zijn laat ook zien dat men de man niet kent of weet hoe die te werk gaat


  Maak melding
 9. Henry,
  17.000.000 miljoen in de democratie is het zo dat de meerderheid wat er gebeurd, de democratie word niet bepaald door een handjevol mensen die 350 jaar terug leven of moeten ze ook het suikerfeest of srefidentie en keti koti gaan verbieden omdat het confronterend zou zijn en als het pikt ga iets nutigs doen ,werken of zo ,daar zou blij van kunnen worden ,en dat mevrouw Kluivert haar kind om die tijd van school houd dat is haar beslissing, maar noem er nog eens 5.000.000 ,stop met zielig doen van die hollanders hoef geen medelijden te verwachten , en terecht ook ,hoe je het wend of keer de Surinamer wil toch gelijk hebben ,nou je ziet wat je berijkt hebt ,in ieder geval niet de simpatie die je verwacht had SARI TORI


  Maak melding
 10. De Surinamer heeft er 38 jaar over gedaan om er achter te komen dat zwarten piet discriminatie op riep ,Was het in de tijd dan geen discriminatie ,het zijn de anti wities die naar Nederland zijn gekomen om wraak te nemen , wraak is een slechte heel meeste r


  Maak melding
 11. Opo ai,
  Ga niet over een minister president zeuren die je niet ,en zich niet kan verdedigen, ik vind het ook grappig dat jij precies weet dat hij met 2 maten meet, hij heeft er in ieder geval de moet om er iets van te vinden ,daar hebben ze ons thuis land geen kaas van gegeten,toch


  Maak melding
 12. @Haco,

  Wat zich in Eindhoven en andere plaatsen heeft afgespeeld heeft weinig met democratie te maken:

  Het was een toonbeeld van racistische woede. Ik vond het schaamteloos wat ik op televisie zag.

  Maar ook in een democratie dient geluisterd te worden naar de mening van een minderheid.

  Ik zeg het ook tegen jou: Het Sinterklaasfeest wil ik niet van jou afpakken. Ik zou graag willen dat ALLE kinderen konden meedoen.


  Maak melding
 13. gisteren avond heeft een suri/ned het oranje elftal laten winnen en alles was weer koek en ei.

  alle blaks waren weer poes lief..

  zo gaat dat in een demo- cratie..

  mensen als het jou of wie dan ook niet bevalt, pak je biezem en verdwijn naar je echte land/roots en blijf niet steken, want je kunt die bakra niet wijs maken..


  Maak melding
 14. Henry,
  Als je in Suriname een grootte smoel hebt word je opgehaald , gemarteld en stand rechterlijk dood geschoten ,en dat is ook democrati Henry niet alles uit z’n verband rukken, want zo kunnen we noch wel even door gaan wat niet de bedoeling is.


  Maak melding
 15. OVERSTAPPEN OP PAARSE EN RODE PIETEN !

  STOP HET STEEDS WEER NEERZETTEN VAN EEN

  RACISTISCH GETINT WAANIDEE,

  EEN WITTE SINT (Goedheiligman) met een

  ZWARTE KNECHT !!!

  PS: Donder toch op met BLACKFACING !!!

  Vier een FEEST waarvan ALLE KINDEREN IN

  NEDERLAND KUNNEN GENIETEN !!!

  RUTTE is altijd al een opportunistische politicus !


  Maak melding
 16. Hallo… jullie hersenloze anti zwarte pieten… demonstratie maken jezelf en anderen moeilijk. Het geeft een groen licht voor hooligans de flikkers !! PVV stemmers hebben allemaal voordeel over. Hebben jullie niks te doen…het blijft een kinderfeest…en basta over en uit..


  Maak melding
 17. @PiemA, wat een domme tekst, het is ook al slecht geschreven. Is het geen kinderfeest met blauwe of groene pieten?
  En dan nog excuses zoeken voor agressieve mensen die op een kinderfeest staan te schelden en schreeuwen en hitlergroet brengen. PiemA, je bent de domste persoon van het jaar met zulke teksten.
  Ik hoop niet dat jij kinderen krijgt want jouw soort moet echt niet voortplanten!

  Ja blijf dat soort dingen maar verdedigen, want dat is juist wat tegenstanders van ZP willen laten zien; De koppige maarschappij


  Maak melding
 18. Forumers, Odi odi.

  Bij de grote intocht van Sinterklaas in Amsterdam en de rest van Nederland in (1935) waren nergens Zwarte Pieten te zien. En Premier Mark Rutte & co. maar blijven liegen tegen de kinderen en de overige (tokkies), dat het zogenaamd een traditie is. Ook in Suriname en op de Nederlandse Antillen, werden de mensen voor de gek gehouden.
  @PiemA, gaan wij voor 5 december via een (schoorsteen) duwen en zal deze onmiddellijk in een andere gedaante veranderen.


  Maak melding
 19. Alles dat zwart is is negatief behalve zwarte piet. Dit vinden de stomme Nederlander wel positief.
  Kijk maar wat de ex president (Fort Jr.) met de ziekelijke Mohamed Ali gedaan heeft om deze met de Jodenster omhangen. Dit kan gewoon niet.

  Er gebeuren in de wereld waarin wij gezamenlijk moeten leven rare dingen zo je wil vreemde dingen. Respect voor elkaar bestaat niet bij de witte mensen. Dit kan je de mensen weer niet kwalijk nemen want ze kunnen het verschil niet meer maken omdat dit is hun aangeleerd door de kerk.
  Ze Hebben gewon misbruikt gemaakt van de gecreëerde GOD-EN om zichzelf te zegenen. En dit is hun goed gelukt ook.


  Maak melding
 20. Kinderen zijn dol op kleuren, hoe feller hoe mooier.
  De winter is een koude en donker seizoen. Is daarom de donkere kleding van de zwart geschminkte pieten opgefrist met rood, geel, groen, blauw enz .om wat meer fleur te brengen in deze donkere periode van het jaar?
  Het zou toch prachtig zijn als de pieten zich ook schminken in deze kleuren. Zie daar de geboorte van de regenboog pieten. Niemand die zich gekwetst voelt. Het Sinterklaasfeest wordt door iedereen gevierd, alle kinderen blij want cadeau’s en cadeautjes worden net zo vrolijk uitgedeeld.
  Ik vrees dat het nog jaren zal duren eer Nederland zo ver zal zijn.


  Maak melding
 21. Vooral zwarte mensen moeten eens heel goed hun eigen gedachten en gevoelens onder de loep nemen.
  Want niet voor niets heeft de slavernij vierhonderd jaar geduurd
  Niet voor niets blijft Afrika ondanks zijn grote rijkdommen onderontwikkeld
  Laat meneer Rutte met rust hij doet zijn werk.


  Maak melding
 22. @Haco,

  Je zegt: Kiinderen discrimineren niet het is wat de ouders erin pompen, zwart en wit.

  Inderdaad; En welke ouders hebben Zwarte Piet racistisch gemaakt?


  Maak melding
 23. Haco 1 ik woon al 24 jaar in nl dus was praat jij dat ik die niet ken mischien niet letterlijk maar VVD-minister’s staan bekent om veel te roepen als het gaat om het buitenland en de buitenlander wilders is en was ook een VVD-r en nu pvv-r rita- ook onkennen en doen als onbewust


  Maak melding
 24. Wat is er elke keer weer dat fucking assholes hier Rutte een boeler roepen? Hebben jullie kennis van zaken, ga dan lekker op een amsterdammertje zitten genieten en doe je klote verhaal…stelletje opgefokte malloten. Kijk eerst wat jullie hebben voortgebracht in eigen land…


  Maak melding
 25. Als ze nu alle Pieten i.p.v. zwart, paars , oranje, geel en en een paar groen en rood/wit schminken, kunnen ze elkaar onderling afnaken, hoeven die criminele hooligans zich er ook niet mee te bemoeien en is dit oeverloze gezeik misschien eens afgelopen, maar je moet wat te zeiken hebben toch als je verder niets nuttigs te doen hebt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES