woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAuto parkeren op Surinames Onafhankelijkheidsplein niet meer gedoogd

Auto parkeren op Surinames Onafhankelijkheidsplein niet meer gedoogd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 nov – Het is afgelopen met het gedogen van auto’s op en rond het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Het Korps Politie Suriname, KPS, laat auto’s wegslepen die er parkeren. Sinds enkele dagen geldt een algemeen verbod. Het parkeren was al verboden. Bij het plein geldt al jaren een stop- en wachtverbod. Het parkeren werd toch toegestaan tijdens werkuren. Er wordt nu zonder pardon weggesleept.

Het aantal patrouilles van de politie is opgevoerd voor de controle. “Wanneer de politie surveilleert, zullen alle voertuigen die op of rondom het Onafhankelijkheidsplein geparkeerd staan, worden weggesleept”, zegt Lloyd Tolud, regiocommandant voor Paramaribo, tegenover de Times of Suriname. De sleep- en bewaarkosten zijn voor rekening van de auto-eigenaar. Parkeerruimte is schaars in de omgeving.

Hier en daar zijn er wel parkeerplaatsen, maar daar moet betaald worden. “We moeten wat gaan doen aan het parkeerprobleem in het land. Misschien is het stof tot nadenken voor de districtscommissaris en kan een afspraak gemaakt worden met perceeleigenaars die in het buitenland verblijven om parkeergelegenheid te scheppen op de leegstaande percelen, waarna de opbrengsten worden verdeeld”, aldus Tolud.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Jammer… ik dacht dat de schaduw van die auto’s juist goed voor t gras waren. 😎

  Er zijn genoeg “parkeerplaatsen” maar sranangmang lesi fu waka…. ze parkeren t liefst binnen in n winkel….

  😂😂😂😂drive-through-pin-automaten 😂😂😂😂… Yanki-tori.


  Maak melding
 2. Het is voor deze gasten zeer bezwaarlijk om hun auto thuis te laten, de fiets of het openbaar vervoer te pakken. Sommigen wonen nog geen 10 minuten lopen van hun werkplek. Jammer voor het onafhankelijkheids plein. Wat nog zo mooi was wordt direct vernietigd en niet eens door kinderen maar volwassenen die hun verstand in hun achterste hebben. Juist zij die het goede voorbeeld moeten geven gaan grof de fout in. Sommige gasten zijn echt vernielzuchtig. Geen parkeerplaats laat die auto thuis of flink betaald parkeren laten betalen. Niemand is met een auto onder zijn kont geboren. Dit is schaamteloos gedrag. Nog even en ze parkeren in het paleis. De politie doet er goed aan de auto’s weg te slepen en de gasten voor de sleepkosten laten betalen.
  Goed plan van de politie. Maak ze bewust, er is niets mee om de fiets te pakken of openbaar vervoer. Sarie torie.


  Maak melding
 3. Het plein wordt vooral ontsiert door die neppe volksrevolutie gedenkteken die er nooit is geweest
  Laten ze beginnen met dat neppe lelijke ding weg te halen
  Volksrevolutie, my ass
  Stuur taliban er naar toe om een bom te plaatsen onder dat afschuwelijk ding,
  Het is voor de bevolking een symbool van kommer en kwel
  Weg met dat neppe ding


  Maak melding
 4. Waren ze niet bezig het grasveld te vernieuwen? Hekken stonden toen omheen toch? De demonstraties anti regeringsbeleid mochten vanwege de slechte staat van het veld toch niet op het plein?
  Volksverlakkerij?


  Maak melding
 5. Zou misschien ook een idee kunnen zijn en nu praat ik vanuit de losse pols, om überhaupt voordat je in het centrum terechtkomt, op alle primaire toegangswegen leidend naar het centrum, parkeerplaatsen aanlegt en de reis naar het centrum vervolgens doet met pendelbussen, taxi’s en fietsen. Dit geldt voor de werkenden in het centrum. Mensen die zelf in hartje Paramaribo wonen zijn gevrijwaard en mensen die om wat voor reden dan ook per se met de auto of bromfiets moeten komen ook. Natuurlijk ook vrachtvervoer. Maar dan heb je in ieder geval veel minder parkeerders en auto’s.


  Maak melding
 6. Is een parkeerprobleem in de binnenstad, niet het hele land. Er zijn genoeg betaald parkeerplaatsen, maar de mensen weigeren om te betalen en een eind te lopen. Ze laten liever een jonkie “letten” op de auto… En dan klagen als je band is lekgeprikt, je accu is gestolen of je ruit is ingeslagen…. Had dan toch maar die 5 of 10 srd parkeerkosten betaald, dan had je dat gedonder niet.


  Maak melding
 7. @Snipper, right…dat was dat ding; smeerlappen in het Ka- bi- net van de Plee- si- dent, hadden toen ook bedacht dat het grasveld beschadigd zou raken door de massa mensen die erop zouden lopen. Maar toen baby- face boeler Adhin, De Diwali licht op het plein had laten plaatsen en al de zielige hindoes daarheen had gelokt, mocht het wel, want door het lopen op het plein zou de grond egaal gestampt worden en kom men het beloofde grasveld gaan aanleggen. In plaats van een mooie groene grasveld, zal de dikke wagens betaald door het volk van al de dieven die het DNA plat lopen om witte voetjes bij de Sinterklaas van Suriname te halen. Het volk mag geen gebruik maken van het plein, het is een bezit geworden van de Plee en zijn kleptomanen van boven de 65. Dat is wat Suriname tegenwoordig met een moordenaar en drugsdealer aan imago heeft. Moro shit ai kong!


  Maak melding
 8. Lopen van de wagenwegstraat naar combe is een afstand om af te leggen. je bent zeker een half uur bezig.
  Dan maar liever de bus nemen in plaats van zwetend op het werk aan te komen.
  Voordelen o.a.
  Minder brandstof verbruik
  Minder dichtslibben van de wegen
  Minder vervuiling
  etc
  Nadelen o.a. van de lucht
  Minder inkomsten overheid
  Veel laatkomers dus vermindering prestaties
  etc


  Maak melding
 9. @Mokro

  Toon wat meer respect naar gelovigen. Of heb je alleen voor de gelovige moslims respect? Voor
  gelovigen die zich misdragen heb zelfs ik geen respect.


  Maak melding
 10. Al die auto’s op het plein is geen gezicht. Een grote parkeerplaats aanleggen of garage bouwen in directe omgeving zou een oplossing kunnen zijn al weet ik niet zo gauw waar dat zou kunnen worden gerealiseerd. Misschien is een voorziening ergens aan de rand van het centrum een oplossing met een pendeldienst naar de binnenstad. Scheelt meteen een hoop auto’s in de binnenstad, die nu al vergeven is van auto’s. Deelname aan het verkeer wordt er daardoor niet beter op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES