BOG Suriname sluit onhygiënische bar-restaurant in ressort centrum

45
BOG Suriname sluit onhygiënische bar-restaurant in ressort centrum
De keuken zag er niet uit...

PARAMARIBO, 20 nov – Een onhygiënische bar–restaurant in het ressort Centrum is onlangs door bestuursambtenaren in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in Suriname (BOG) gesloten. Dat meldt de bestuurdsdienst Bic Paramaribo-Noordoost. De hygiene in de zaak laat zeer te wensen over zoals blijkt uit onderstaande foto’s.

Ook kon de eigenaar geen geldige vergunning overleggen en kon er geen keuringscertificaat van de arbeider overlegd worden. Hoe lang de horeca gelegenheid gesloten is, is niet bekend.

Het zag er niet fris uit:

- Advertentie -

45 REACTIES

 1. Ik zou bang zijn om in zo’n keuken te werken. Laatstang om eruit te eten.

  La me raden 15srd voor n portie of 5srd voor n broodje 😂😂😂

 2. Ai mi boi. A so yere. Als je euthanasie (zelfdoding) wilt plegen moet je naar zo een restaurant gaan. Het doet het vele malen kundiger en efficiënter dan een arts.

 3. Lekker eten hooor bami, nasi, saoto, saté, teloh, verse dawet…
  Sranan mang lobi njang dorosei…

 4. De zoveelste “varkenstal” in Su……het mag duidelijk zijn dat vele Suris gewoon varkens zijn want dit is geen incident meer!!

 5. I kan figi en efu i abi wan nyun date nanga wan umasma ini so wan presi. Neks no waka ini na verlengde.Na her`esi cito cito ati-oso.

 6. Een goede vriend van mij plaag te zeggen datie oso morsoe swiitie moro doro sey morsoe !
  Nu pas besef ik wat hij daarmee bedoelde. De eigenaar van deze vieze restaurant moeten
  ze oppakken, en zijn vergunning voorgoed afnemen. Hij / zij speelt met de gezondheid van
  zijn klanten, en dat is zeer ernstig !!!!!

  Sari tori

 7. kan dit niet aan het begin worden aangepakt, waarom altijd achter de feiten aanslomen? in ieder geval is iedereen al immuun tegen die bacterie, aan de andere kant kunnen ze die bacterie makkelijk exporteren. shame bog, werk eerder.

 8. Eigenlijk zou het verplicht moeten worden met een open keuken te werken. Dan heeft de klant toezicht. Dus, moet de eigenaar wel zich koosjer gedragen.

 9. Hoe kan men zo smerig zijn; zelfs die poes van mij zou daar niet eten. De eigenaar is smerig; what about die wrokomans; die zijn ook ff smerig

 10. Dus kan je zien dat de toezicht houders van de staat geen moer doen in suriname en moro tourist moes kong mi mars.je kan liever naar een lijken huis gaan met deze mensen .

 11. Hoe weet het volk waar dit is om niet meer daar te gaan. Om het in de anonimiteit te houden straft BOG ons als kopers

 12. Eens met Pakiratigri
  Open keuken of consumenten mogen vrij een kijkje nemen in de keukens.Dat als een van de vergunningsvoorwaarden voor het runnen van een restaurant.

  Kijk eerst hoe het is met het toilet is van het restaurant dan weet je hoe laat het is.

  Ook als vergunningsvoorwaarden laten opnemen dat uw restaurant met naam toenaam genoemd zal worden.om consumenten te beschermen.

 13. @ Pakira,
  In een varkenstal restaurant is het lekkerste eten verkrijgbaar.Saoto-soep met kipklauwen,een week lang in de pan/pot,steeds opgewarmd en aangevuld met water en ketjab, of uitgelozen kip gemeng met uitgeplozen rattenvlees in de bamie !! Na so srannang mang lobi ! thuis smaakt het eten niet, vandaar ook zoveel buiten vrouwen !!!

 14. noord-oost ?? rainville ?? Tourtonne ?? Gyersvlijt ?? EET SMAKEIJK !!!
  zijn de nieuwe chinezen tog !! zoals de minister chang !! en Bog is op de hoogte ,evenals MIKE NERKUST , JA DE DC , DIE BERMVERGUNNING VERSTREKT !! MIE DATI NEH STEM MORO TAP NERKUST !! DEZE HEEFT LAK AAN SCHOLEN IN DE BUURT , ALS HEM HOORT SPREKEN , NET EEN KLEUTER !!

 15. @ Froza

  Is er een verschil tussen koelkasten dan?
  “Surinaams koelkast”????
  Heb jij een Nederlandse/Amerikaanse koelkast dan?
  Als het goed heb gelezen gaat het om Suriname ja.(Surinaams koelkast)

  Voor de duidelijkheid. Niet iedereen in Suriname heeft zo een smerige koelkast……
  Jammer van zo een reactie

 16. Oeng jang ka drape. Foei toch BOG waarom staat er geen naam en address als waarschuwing aan de bevolking in geval ze ziek worden.

 17. Maar laten we eerlijk zijn. Als ambtenaar van de BOG ga je vragen om een vergunning en certificaat. Sortu vergunning nanga sortu certicaat ga je vragen als je met een oogopslag ziet dat de boel niet deugt? Het is een trieste zaak en toch moest ik lachen toen ik de beelden zag. Ik herinner dat van vroeger en Su is geen spat verbeterd op dat gebied. Toch heb ik lekker gegeten en ik leef nog. Bedankt aan alle restauranthouders die me de nodige immuniteit verschaft hebben . Scheelt weer een bezoek aan dure artsen.

 18. Dan durven sommige “uppedies” nog te vragen om n bord, glas en bestek bij hun heerlijk maaltijd!

 19. Precies zo zien de ndp gaarkeukens eruit. Hoe smeriger hoe lekkerder, alsdus een ndp parfia die krijste, neks no fout, zolang ik gratis te eten krijg van baas en met een volle buik na bed ga is alles paars kuut.

 20. Van mij mogen ze alle horeca-eigenaren, restauranthouders, warungs en al wat dies mag heten verplichten om een horeca diploma te halen en gekwalificeerd personeel in dienst te nemen. Maandelijkse controle van BOG is een must. Alles wat niet aan de kwaliteitseisen voldoet, beboeten en vergunning intrekken. De boete moet zodanig hoog zijn dat niemand in zijn hoofd haalt om met de gezondheid van de ander te spelen.

 21. @ Krin taki
  Ik pas het iets aan en breidt het wat uit
  Weet wat je eet, eet wat je weet en je bent wat je eet

 22. Wie gaat daar eten dan, kan me niet voorstellen dat je daar naar binnen gaat. misschien mensen die niet kijken als ze maar kunnen eten.

 23. @Pico; laten we het maar houden op ” je bent wat je eet of je eet wat je bent”. De filosofische interpretatie van deze uitspraak heeft niets met restaurants te maken en vooral niet met eten!

 24. heb je wel eens aan de waterkant of zanderij of Lelydorp Coppename punt Nickerie markt of waar dan ook gegeten, en die keuken van binnen gezien wat dacht je zelf Albina, Moengo, kort om in het hele land is het een vieze tering zooi..
  de mensen zijn te vies en zien er zelf ook niet uitdagend uit, vies en smerig..

  maar wij suries vinden het lekker, bijna nergens is een goed toilet ook zo smerig en het gaat maar door..

 25. Dit is vragen om voedsel vergiftiging tot de dood erop gevolgd. Er zijn inderdaad veel van dit soort restaurants hier. Een ieder die denkt goed te koken, doet maar wat. Ondernemersdiploma hebben ze niet. Algehele hygienische vaardigheden hebben en kennen ze ook niet. Deze restaurants spelen met het leven van anderen. Ik denk dat men kritisch moet gaan denken en handelen waar men eten koopt. De bevolking moet de klokkenluider zijn naar BOG toe. Run for your life.

 26. Ai boi, smerigheid ten top. Toch zijn er genoeg lieden die deze smerig heid heeeeerijk vinden anders . Dus wees niet hypocriet. Het blijft een cliché.

 27. Niet alleen de Restaurants, bezoek maar het centrale markt van Suriname, of markt aan de Kwattaweg of markt in Nickerie, het ruikt net als je op een vuilinisbelt loopt, we hebben altijd een grote mond KRIENG Suriname, overal is er een puinhoop, Agoe Dagoe beesten……
  Certificaat Sociale Hygiëne,,,,ontbreekt alle kanten……
  ask not what your country can do for you—ask what you can do for your country,,,, thats the main question !!!!!

 28. Dit restaurant als je naar de hele keuken kijkt, zijn deze mensen bewust bezig anderen om zeep te helpen voor geld. Zij mogen nooit meer een restaurant of iets in deze trant verkopen of een bedrijf beginnen. Een flinke boete opleggen. Als je dit doet ben je een moordenaar. Sommige restaurants eigenaren en medewerkers denken wat niet weet, wat niet deert. Ze houden van eten, betaal mij maar en ik laat je je dood vreten.

 29. @ Mokro
  Je overschat me. Mijn posting was slechts een verwijzing naar de posting van Krin taki enz.
  Hij waarschuwde, te eten wat je kent en waar je kent en ik voegde er aan toe dat je zelf bent wat je eet.
  Immers als je hier je eten haalt, vind je dit misschien normaal (als je het tenminste weet).
  Als je in een zwijnenstal je eten haalt ben je voor mij dan ook een zwijn.
  Wellicht zit ergens in mijn onderbewustzijn de quote van jou, meer niet
  Ik heb niets van Thomas Mann? gelezen. Hij was toch de schrijver, filosoof die de door jouw gebezigde uitspraak deed.

 30. En toch zegt men dat Surinamers proper zijn.
  Ze douchen 2x overdag, poetsen hun tanden 2x per dag, doen elke dag schoon ondergoed aan etc.
  Maar aan de keuken, de badkamer en het toilet wordt weinig aandacht besteed.
  Ik eet en drink niet bij iedereen omdat het eten of te pittig is of omdat de hygiëne te wensen overlaat.
  Buiten de deur eten doe ik zelden en bestellen al helemaal niet.

 31. @ Jiyani,
  Men zei dat Surinamers proper waren/zijn, omdat ze het vergeleken met Nederlanders.
  Nederland had vroeger badhuizen en 1 keer in de week ging men naar zo’n badhuis.
  Die tijd ligt ver achter ons.
  Bakra’s zijn qua persoonlijke hygiëne denk ik even ver als Surinamers.
  Persoonlijk ben ik ook heel erg gesteld op een schoon lichaam en een schone omgeving. Opvoeding denk ik
  Buiten de deur eten vind ik altijd wel leuk, mist het goede gezelschap. Waar? Ja, niet overal inderdaad.
  Bestellen doe ik niet (meer); te zout

 32. De keuken van deze eettent ziet er inderdaad niet bepaald fris uit. Toch vraag ik mij af hoeveel van hun klanten voedselvergiftiging hebben opgelopen of aan de schijt zijn geweest na het nuttigen van een maaltijd.
  Persoonlijk denk ik dat het wel meevalt anders zou de klandizie danig zijn teruggelopen.
  Ik denk dat het in veel keukens een rotzooi van jewelste is.
  Er zou daarom ook vaker en grondiger controle moeten uitgevoerd om misstanden tegen te gaan c.q. te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.