zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieZoektocht naar olie voor de kust van Suriname wordt voortgezet

Zoektocht naar olie voor de kust van Suriname wordt voortgezet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – Ondanks recente teleurstellingen van twee olie exploratiecampagnes voor de kust van Suriname, kijken joint-venturepartners die actief zijn in het land naar ‘grote vooruitzichten’ in het zogenoemde blok 42. Deze willen ze in 2020 testen meldt de Guyanese site Oil Now. Kosmos Energy is de exploratie-operator van Blok 42 met 33,33 procent belang en wordt vergezeld door partners Chevron en Hess met elk ook 33,33 procent belang.

Voor de kust van Guyana zijn er enorme olievoorraden vastgesteld en is er de afgelopen tijd veel olie gevonden. Voor de kust van Suriname is er echter nog geen druppel gevonden. Kosmos heeft dit jaar twee droge putten op een rij geraakt; Anapai (Block 45) in juni en meer recent Pontoenoe in oktober.

In beide gevallen is er geen olie gevonden, maar toch kijken de olie exploratie bedrijven uit naar ‘grote prospects’ voor de kust van Suriname schrijft de site.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Vooruitlopend op de enorme olie-vonds voor onze kust, heb ik mijn ka binet alvast opgedragen een lening van US$ 7 miljard aan te gaan met ‘Banco Venezuela’ ten behoeve van de aanleg van de Diepzeehaven.


  Maak melding
 2. Hahahahaawwaaahhh, bla bla bla, alleen domme mensen trappen hierin. Als in Guyana olie wordt gevonden dan zou je dat toch ook in s u moeten kunnen zien. Wie houdt wie voor de gek. Geloof me su heeft geen druppel olie.


  Maak melding
 3. Als er al olie wordt gevonden dan is het een kostbare zaak op het naar boven
  te pompen, op land olie naar boven pompen is veel goedkoper. Dus veel zal
  afhangen wat een vat olie gaat kosten in de toekomst, nu 72 usd.


  Maak melding
 4. Het zoeken naar olie moet gewoon doorgaan, want dat zal ons meer welvaart en welzijn opleveren.

  Idioten en doemdenkers hebben we al in alle soorten en vormen gevonden en deze hebben ons totnogtoe niets opgeleverd.

  Of het ooit zover komt, waag ik te betwijfelen.


  Maak melding
 5. Als de risico in buitenlandse investeerders blijft is het geen probleem. Ik denk echter dat de grote sommen geld die SOM instopt een risico is….de grootste zorg, wat zal het Sr opleveren? Kijk maar naar Guyanna; alleen de kruimels blijft achter. Daarnaast bij ongelukken; de kosten voor milieu is onvoorstelbaar (zie BP ongeluk).


  Maak melding
 6. Wiensi feni oli. Tra kondre musu feni baka san den investeer anga rente. A pkinso san tan abra go ini saka fu fufurumang anga fufuruvrouw. Unu smokkel oli keba na Frans sei, feni moro moni. A oli no tan ini Sranan.


  Maak melding
 7. Inplaats van te investeren in het onderwijs, landbouw en veeteelt vernietigen, de ndp en companen verder de natuur in de hoop op meer en meer. Deng didibri sma diesie e seri a heri kondre. Maar neks zullen ze vinden, want ze gaan land en volk niet de welvaart geven zoals vele oerdomme dwaze ndper’ s denken of hopen die stemden oerdom in 2010 en 2015. No boi, nog meer armoede, misdaad, achteruitgang, bedrog en onrecht is waar de ndp voor staat en zal brengen. Wie werkelijk nog hopen en geloven dat de ndp land en volk tot zegen zijn en oerdom in 2020 wederom voor een derde maal wo ka no mpp op de ndp gaan stemmen, zijn te vergelijken met honden die voor de derde maal hun eigen braaksel en stinkende schijt opeten. Na dong no mpp ndpsma, na ddb bezten paarse zombies, dresi nanga jepi no de moro, na leki lawsma, deng edi see no e wroko 100%, maar 1 %.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES