dinsdag, april 23, 2024
HomeFotoFlink wat diya's verkocht voor viering Divali in Suriname

Flink wat diya’s verkocht voor viering Divali in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – Medewerkers van een winkel in Suriname, vullen dinsdag de rekken opnieuw met kaarsjes en diya’s. De verkoop ging heel hard op weg naar het Divali feest dat woensdag wordt gevierd. De diya’s zijn gemaakt van klei, waarin de lichtjes aangemaakt worden met als brandstof geklaarde boter, ofwel Ghee. Deze aangestoken diya’s worden in elke ruimte in en om de woning neergezet.

Divali is een van de belangrijkste feesten in het Hindoeïsme. Het staat voor de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade, wijsheid op onwetendheid en van de waarheid op onwaarheid. Jaarlijks vieren ruim 1,5 miljard Hindoes over de hele wereld het feest.

In Suriname is de ‘Divali Dag’ op woensdag 7 november een nationale feest- en vrije dag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Ook namens Django een super Deepavali aan alle Surinamers, ook voor degene met een minder goed schoolrapport en voor wie het nieuwe jaar een te benutte herkansing biedt.


  Maak melding
 2. ik hoop bij deze dag, dat de lijder van het land tot inkeer komt en aftreedt, dit om verder verval van het land te doen geraken..
  ,,, want het volk pinaart no ka..”” het land gaat stelsel matig achter uit.. vooruit staande mensen lopen weg en alleen onder ont wikkelde blijven achter, waardoor het land niet verder kan komen..
  er is haast op elk niveau geen kader, mensen met z a . je zelf zegt, geen verstand van zaken..
  vel beleid medewerkers, directeuren, onder directeuren hooggeplaatste figuren, kunnen amper hun naam schrijven, maar hebben hoge salarissen weten vaak niet eens waarvoor ze daar zitten….

  beter is, dat deze bende naar huis gaat en goed over nadenkt..

  zo kan het niet verder..

  sub dewali..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES