zondag, december 10, 2023
HomeFotoInstanties Suriname zwijgen over dode peuter binnen gebracht bij poli

Instanties Suriname zwijgen over dode peuter binnen gebracht bij poli

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 nov – In een dramatisch geval, waarbij een peuter gisteren dood werd binnengebracht op de poli van de Regionale Gezondheidsdienst in het ressort Latour, houden diverse instanties in Suriname de lippen stijf op elkaar. Zij zwijgen over wat er maandag precies is gebeurd schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). Waarom ze dat doen, is niet bekend. Ook het Korps Politie Suriname heeft niets bekend gemaakt.

Dagblad dWT bracht gisteren naar buiten dat een kindje van bijna twee jaar levensloos de RGD-poli was binnengebracht. Bekend is dat het kindje was ondergebracht bij een particulier opvanghuis te Latour. Directeur-eigenaar S.M. wil slechts bevestigen dat de peuter deel uitmaakte van haar opvangkroost. Zij wil verder niet uitweiden over wat zich precies heeft afgespeeld en verwees de krant naar de politie.

Ook poli-arts Frankel Brewster deed er het zwijgen toe. De publiciteitsdienst van de politie beschikte nog niet over details en de redactie van dWT heeft de ouders van het kindje niet kunnen spreken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Partuculier opvanghuis te Latour, heeft ook een naam neem ik aan. Weer een weerloos slachtoffer.
  Wat is er hier aan de hand met deze mensen? Hopelijk wordt de doodsoorzaak vastgesteld zodat wij meer hierover te weten komen. Zijn kinderen wel veilig in ons land? Wie brengt een dood kind naar een poli? Je weet dan toch dat het kind dood is? Waarom naar de poli brengen. Je belt dan toch eerst de politie en de ambulance. Ga je sjouwen met een dood kind op je arm, die je naar de poli brengt?
  Dit stinkt naar de misdaad. Het is raadzaam dat de hele Surinaamse bevolking een cursus reanimeren geeft. En handelen in acute situaties. Er sterven veel mensen onnodig. Eerste hulp verlening moet niet alleen afhangen in afwachting van de ambulance. De scholen hebben ook een taak om hierin in te springen. EHBO. Je ziet vaak wanneer er een ongeval heeft plaatsgevonden ramptoeristen er met gevouwen omheen staan of heen en weer om de persoon lopen. Weten niet wat te doen om een leven te redden. Dit is te triest voor woorden.
  Hoop dat de ouders van dit kindje snel opheldering krijgen van wat er gebeurd is.
  Je brengt je kind niet levend naar de particuliere opvang om het dood terug te krijgen.
  R.I.P.kindje. Familie veel sterkte met het dragen van dit groot verlies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES