dinsdag, mei 28, 2024
HomeFotoOedit verzet zich tegen uitlevering aan Suriname

Oedit verzet zich tegen uitlevering aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 30 okt – De door Nederland aangehouden verdachte Radj Oedit, verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Zijn Surinaamse advocaat Irvin Kanhai en zijn Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

Oedit werd afgelopen vrijdag door de Nederlandse politie opgepakt op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met bijna 500 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart.

Opmerkelijk in deze zaak is dat Oedit’s Surinaamse advocaat alsook de moeder van zijn Nederlandse advocaat, Inez Weski, de advocaten (geweest) zijn van president Desi Bouterse.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

49 REACTIES
 1. Oedit, Kanhai, Weski, Bouterse.
  Leuk vriendenclubje bij elkaar.
  Tijd voor Halloween, maar deze figuren hoeven zich niet te schminken, die kunnen zo meedoen met het feest.


  Maak melding
 2. Dezelfde 2 advocaten als die veroordeelde drugsdealer cq meervoudige moordenaar hebben bijgestaan, en niets hebben kunnen betekenen voor deze moordenaar, vandaar die drugsveroordeling en een strafeis van 20 jaar voor meervoudige moord.


  Maak melding
 3. Oedit weet dondersgoed waarom hij niet aan Suriname uitgeleverd wil worden . Voor velen DE grote vraag , voor hem de WEET. En dan die onverzorgd uitziende baardman , die denkt dat ie uitgekookt is ……..Deze figuur moet onderhand schat -hemeltje- rijk zijn .Gasten die een drugs gerelateerd delict op hun conto hebben staan, weten hem feilloos te vinden. Wordt vervolgd!!!


  Maak melding
 4. Oedit is nu gaan praten/zingen/fluiten als een pokai…
  ik vermoed dat hy heel wat te vertellen heeft en dat ook de Amerikanen heel aandachtig naar hem zullen luisteren…

  hij kan niet meer terug, wordt vervolgd…..


  Maak melding
 5. Gezellig tijd komt eraan. Het lijkt wel een circus, kermis, ratjetoe..
  Leuk voor de verhoudingen tussen Nederland en Suriname. Schijnen echt niet zonder elkaar te kunnen.

  Me mars papa!


  Maak melding
 6. Dit wordt spannend.
  Vervang je advocaten met een paar goeie want deze 2 betekenen je dood.
  Zij gaan het klaar spelen je uitgeleverd te hebben aan hun boss bouta.Ze gaan hetzelfde niet doen en jou niet ruilen met bouta,ze gaan juist hun best doen dat bouta nooit uitgeleverd wordt en dat hij de lijder blijft over de domme massa van Suriname.
  Dien desnoods een klacht in bij internationale menserechten organisaties want eerlijk in Suriname zal je geen proces krijgen.Een paar rechtszaken zullen volgen maar dat is gewoon voor de show .Het eind resultaat is ons bekend…je zal of vermoord worden of in de gevangenis voor levenlang opgesloten worden.En raad eens wie deze vonnis alvast heeft bepaald.Juist amnestie rechter bouta en zijn spreekbuizen de rechters in Suriname,gaan het uitspreken.En bouta krijgt zijn wens.De surinamers geilen op entertainment en ze zullen eentje krijgen.Ze zijn gauw afgeleid en bouta heeft ze door en doet precies juist dat.
  Vecht voor je leven Oedit.
  Klaag desnoods Nederland aan.Het is niet eerlijk ,als Nederland jou kan uitleveren kunnen ze ook om de uitlevering van bouta vragen waar hij straf moet uitzitten


  Maak melding
 7. Is Nederland verplicht mee tewerken aan het verzoek tot uitlevering van R. Oedit.
  Waarom Nederland wel en Suriname niet !!!!!!!

  Nederland heeft bij Suriname een verzoek ingediend om ” MEDEWERKING ” i.v.m die 19 milj.
  What about that !!!!!!

  Is de PG misschien verboden informaties te verschaffen aan de Ned. Autoriteiten ???????


  Maak melding
 8. Een van de namen die het puur om het geld doet is de sluwe Weski. Kan het haar schelen wat de uitkomst wordt:money money money!!KASSA!!!
  Oediet (de bij uitstek harde werker) is hier in Nederland eerst stevig aan de tand gevoeld voordat hij aan de Surinaamse overheid wordt overgedragen, denk ik.En zowel door de Nederlandse justitie als door de speciaal hiervoor overgevlogen Amerikaanse DAE)!
  Zijn relatie met de volkspresident. Zelfs hoe hij Suriname is kunnen ontvluchten. En wie hand- en spandiensten hebben geleverd. –
  Wedden dat de Amerikanen straks, voor al de cocaïne-zendingen die via via de VS hebben bereikt, uitlevering van hem zullen vragen (mits hij ook in het bezit van een Nederlands paspoort is)? –
  Kunnen we een fotoreportage van zijn aankomst op de JAP tegemoet zien? Desnoods met een verborgencamera gefilmd. –
  Zijn aankomst op Schiphol zal misschien wat moeilijker gaan. Of het moet door een dienstdoende ambtenaar worden naar buiten worden gebracht (gelekt). Graag!!


  Maak melding
 9. Oedit moet Bouta een paar miljoen geven dan krijgt hij politieke onschendbaarheid, Bouta heeft dat voor zichzelf toch ook geregeld, en misschien kunnen wij met behulp van deze criminele kopstukken Suriname uit handen van Chinezen houden. 🤔🤑


  Maak melding
 10. Zeker weet hij al wat hem te wachten staat.Alleen hij weet dat en niemand anders en daardoor dit verzet.Dit zijn de consequenties met harddrugs dan.


  Maak melding
 11. Oedit heeft een Surinaamse paspoort daarom zal hij in een vliegtuig gezet worden richting Suriname.
  Als hij een Nederlandse paspoort heeft kan hij niet uitgeleverd worden,maar hij zal zijn straf hier krijgen.
  Zo is het geregeld in de grondwet van Nederland,geen uitleveringsverdrag met Suriname.


  Maak melding
 12. Weski doet het puur om het geld. De anderen zijn padvinders en tuinkabouters. Voordat deze harde werker is uitgeleverd is hij zeker door de Nederlandse justitie uitgehoord, waarbij de uit de VS speciaal hiervoor overgevlogen DAE mocht aanschuiven. Hij zal bv. uitgehoord zijn over zijn aandeel in de cocainezendingen die via via de VS bereikten. En niet te vergeten de aard van de connectie met de volkspresident. De Amerikanen zullen vast en zeker naar zijn uitlevering vragen (mits hij over een Nederlands paspoort beschikt). We blijven het volgen.


  Maak melding
 13. Als Oedit de surinaamse paspoort bezit en zijn verblijf in Nederland is om dan is deporteren een optie zoals dat met vele illegalen gebeurd .Hij moet niet uitgeleverd worden aan bouta!!
  Want dan houden we Nederland verantwoordelijk wat Oedit staat te wachten hier.Oedit heeft geen amnestie,snappen jullie het niet Nederland?
  Hij kan gewoon afgemaakt worden in Suriname zonder enige vorm van proces.En hiermee helpen jullie bouta de moordenaar een handje mee.


  Maak melding
 14. Een ding is zeker. Zijn uitlevering wordt zijn doodvonnis. Het gehele land is in de macht van onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbaronnen en bankrovers. Dit allemaal is danken aan de oerdomme debiele dwaze idiote paarse knettergekken ndp paria’ s.


  Maak melding
 15. Je krijgt zulke toestanden als je eerlijke politie mensen in speciale units plaatst.Ze gaan hun werk naar hun ambts eed willen uitvoeren en worden grote drugs mensen gepakt.Anders blijft maar de straat verkopers die aangehouden worden.


  Maak melding
 16. Er stond in de kranten gisteren…de Surinaams-Nederlandse R. Oedit…..dus hij is Nederlander. De duikboot is als bewijs teniet gedaan……het is aannemelijk dat men Oedit ook “teniet” zal doen in Su…..!!


  Maak melding
 17. Oedit zou na twee weken behandeling in een Nederlands ziekenhuis terug keren
  naar Suriname en zich melden bij justitie om zijn onschuld te bewijzen.


  Maak melding
 18. Arme Oedit baya. Ik weet niet of hij de Surinaamse nationaliteit heeft. Ik dacht het wel. Maar maakt niks uit. Hij wordt verdacht van een feit op Surinaamse bodem gepleegd dus ook al zou hij Nederlander zijn, dan nog mag hij uitgeleverd worden. Een uitruil met Bouta is totaal niet aan de orde. Zeker niet hoe hij nu president is. Toen hij veroordeeld werd door de Nederlandse rechtbank, was hij nog geen president, en dan nog is er niets gebeurd qua uitlevering. Laat staan, nu hij president is. Vanwege de nationale veiligheid van het land en politieke instabiliteit (verstoring van de openbare orde), gaat Suriname nooit meewerken en dat weten de Nederlanders. Bovendien kan Suriname anytime deze toepasselijke verdragen opzeggen. Nederland kan dat ook.

  Als ik me niet vergis is de verjaringstermijn voor Bouta 20 jaar. Ergens in 1999-2000 dacht ik, is hij gevonnist bij verstek. Na 20 jaar is het verjaard, tenzij de rechtbank in Nederland weer aanstalten maakt. Dus in 2022 hoeft hij zich niet meer druk te maken daarover. Maar denk wel dat de Nederlanders weer werk ervan zullen maken voor de verjaringstermijn verstreken is.
  Oedit is wel onverstandig geweest door in Nederland te blijven. Hij moest naar een land gegaan zijn waar er geen toepasselijke overeenkomst bestaat met Suriname. A man abi en moni.


  Maak melding
 19. Oedit kan gewoon asiell aanvragen in Nederland want in Suriname is zijn leven in gevaar.Nederland weet dit.
  Belachelijk.verjaring of geen verjaring ,ik denk niet Nederland op bouta zit te wachten en hem met open armen zal ontvangen als bouta denkt met vakantie naar Nederland te gaan met of zonder zijn levenslijn amnestie.Hij durft niet eens naar Amerika te reizen en zoonlief dinootje te bezoeken met amnestie op zijn lijf gedrukt als stempel.Die gek heeft niet eens een paspoort nodig om te reizen.Hij moet alleen maar het woord amnestie tatoeeren op zijn lijf en hij wordt binnen gelaten als een hond.


  Maak melding
 20. @ pakiratigri
  verjaring is niet van toepassing op een veroordeling. Het vonnis is op alle niveaus bekrachtigd tot aan het Europese hof aan toe. Indien uitvoering van een vonnis zou verjaren dan pas vanaf het moment dat het laatste hof haar uitspraak gedaan heeft.

  Oedit is daadwerkelijk ernstig het haasje. waarbij wel ludiek is te noemen dat hij qua advocatuur gebruik maakt van de zelfde groep als waar Bouterse gebruik van maakt.

  Het lijkt mij verstandig voor hem als deze poging uitzetting te voorkomen mislukt dat hij leeg gaat lopen want zijn strafbare feiten (Stellendam) zijn onder tussen wel verjaard. Als hij goed leegloopt over Bouterse dan zal hij of kroongetuige of assielzoeker kunnen worden.
  Daarna een boekje schrijven samen met John van der Heuvel over hoe de coke wereld in Suriname functioneert en dan via de DEA met een andere identiteit naar een vakantieoord.


  Maak melding
 21. de komende tijd tot 2020 mei a.s. zal zeer belangrijk worden voor het land als voor die meneer ..

  jammer dat de gewone man/vrouw direct wordt opgepakt en ingesloten voor zijn/haar daden..
  s me is een echte banaan republiek, waar het recht van de sterkste geld niet vergeten, dat de corruptie aan jou kan staat..

  zand erover voor de mofina wan


  Maak melding
 22. @JoJo,

  Bouta is in Nederland veroordeeld volgens het Nederlands recht. Niet bij het Europese Hof. En ook bij veroordeling bij verstek is er een verjaringstermijn.
  Verjaring van de executie van straffen of maatregelen
  De verjaring van de executie van straffen en maatregelen is geregeld in artikel 76 en 76a Sr. Na het verstrijken van de executieverjaringstermijn is het Openbaar Ministerie niet langer bevoegd om de opgelegde straf of maatregel ten uitvoer te leggen. U hoeft de straf, vaak een gevangenisstraf, dan niet meer te ondergaan
  Bouta heeft 11 jaar gekregen en de verjaringstermijn is dan 20 jaar. Het kan stuiten. Maar in Nederland is hij veroordeeld. Als hij naar België zou gaan kan hij daar niet gaan brommen. Hooguit uitgeleverd aan Nederland. Maar dan weer; hij is onschendbaar zolang hij president is.


  Maak melding
 23. @Viegende Hollander ,
  Waar haal je dat vandaan dat hij een reisverbod heeft voor de EU, tevens andere leden die gestemd hebben voor de amnestie? Weet je hoeveel van de amnestieleden naar Nederland komen en of op doorreis zijn?


  Maak melding
 24. Oedit is een van de drugsbazen, handlanger van Bouterse.
  Hij logeerde bij Danny van Ommeren directeur van de SLM ( Osdorp) in Almere.
  Nederland heeft hem gedurende de periode dat hij zich schuil hield in de gaten.
  Zijn telefoongesprekken werden ook afgeluisterd. Genoeg bewijzen zijn tegen Oedit en Bouta enz.
  Bouterse heeft nu slapeloze nachten. Bouta het zit nu allemaal tegen en hij gaat nu rare sprongen maken.
  Wordt vevolgd. Opsluiten die gasten Sardjoe, Ramkalup, Jokohama, Chee en Choi komen binnenkort ook aan het licht.


  Maak melding
 25. De grote poppenkast show is begonnen. Wie neemt wie in de maling. Ik ben normaliter een positief ingesteld individu. Maar ben bang dat het de komende 50 jaar niet goedkomt met Suriname. In sommige landen is de onderwereld in zekere mate verweven met de bovenwereld.
  Maar in Suriiname kunnen wij met zekerheid stellen dat het land en belangrijke overheidsinstanties bestuurd worden door de onderwereld. hoe is het überhaupt mogelijk geweest dat deze man Suriname ongemerkt heeft kunnen verlaten. Nu blijkt hij ook nog eens dezelfde advocaten te hebben als zijn drugscompagnon Bouterse.
  Deze gasten gaan gewoon schaamteloos te werk en het volk staat erbij en kijkt er naar.


  Maak melding
 26. Zo komt Bouta te weten hoeveel coke radj heeft gesmokkeld ,dus dit heeft een prijs .
  Overigens wel vreemd dat radj als ned. in bezit is van domeingrond welke de staat toebehoord, terwijl Bouta in het districkt Para liep te schreeuwen dat er geen domeingrond beschikbaar is om uit te geven aan surinamers


  Maak melding
 27. Ai boi nu nog even de voorstelling aankondigen en de show kan beginnen.
  Ik zou alles aan doen om deze oedit te laten zingen want in verdenk hem dat hij als luitenant kolonel heeft opgetreden voor de coke militie van Boutersen en consorten.

  Ik zou zeggen
  Waterkant maak alvast een aparte vaste rubriek in jullie kranten voor deze opera


  Maak melding
 28. Dat Radj Oedit zich verzet tegen uitlevering kan maar 1 ding betekenen. Hij zit tot over zijn oren in de drugs bussiness.
  Wordt hij uitgeleverd dan weet ik niet of hij zijn leven zeker mag zijn.


  Maak melding
 29. @Pakiratigri
  Bouterse heeft tot het europese hof om casaatie gevraag en is overal afgewezen. Nog niet zolang geleden deed Inez Weski nog een poging om het vonnis ongeldig te verklaren.
  De verjaring gaat dan in op het moment dat alle rechtswegen benut zijn danwel de laatste mogelijkheid op beroep verstreken is.

  Oedit heeft Bouterse in de hoek als hij in Nederland kan blijven.
  Bouterse heeft Oedit in de hoek als hij naar Suriname gevlogen wordt.
  Het lijkt mij stug gezien de gevaren die Oedit zal presenteren dat Nederland hem zal terugsturen.
  Panday mag komen verhoren in Nederland.


  Maak melding
 30. @JoJo,

  u bent altijd goed geïnformeerd, een paar vragen.

  Klop het dat het kamp Bouterse op zeer gespannen voet leeft met Panday omdat ze
  geen grip hebben op hem.

  Waarom halen ze Bouterse niet naar het VN-tribunaal in Den Haag, de decembermoorden zijn
  toch aangemerkt als een schending van de mensenrechten. Hebben ze tenslotte ook met al
  die Joegoslaven gedaan.


  Maak melding
 31. IK ben een Nederlander
  Ik betaal belasting

  Moet Ned asiel geven aan Oedit en uit mijn belasting geld deze idioot voeden met stokbrood.
  Een drugsdealer met mijn belastinggeld opvangen en zorgen alle medische kosten.
  Bakra hollandse beleidsmakers denk na.

  Waarom heeft oedit niet zelf aangemeld bij de Ned politie als hij zo schijnheilig niks mee te maken heeft met duikboot vliegtuig drugs….
  Dan is dit toch aannemelijk dat hij iets te verbergen heeft. Dus Ned uitleveren en wat verder met hem gebeurt is zijn probleem. Welke paspoort dan ook hij heeft weg wezen……
  hij heeft al genoeg geld verdiend……………dus waarom verzet je nu voor uitlevering………..ga naar je beste maties In SU kan je telefonisch toch alles regelen………..zelf telefonisch kan je aan een overlijdensakte komen. Haal snel een akte uit SU dat je dood ben……………………


  Maak melding
 32. Heel spannende dagen kruisen we tegemoet voor de komende feestdagen.Alles komt boven water wat meer dan decennia lang zich bezig hield.Huilend gaat Sranang binnenkort weer lachen want iedere traan wordt vervangen door wijsheid en kracht.


  Maak melding
 33. AY boi! na soso Kwatta!! km 13,5!!! 4e rijweg!! tovb de winkel Raghunath!!!!! ja baja!!!! ik heb daarginds op school gezeten! na ding hindoestani! mooi hoor en prachtig! echt Hij komt vrij! de DiDiBri is zijn boezemvriend, zoals de Malhoes. een vb. L malhoe 1e rijweg!!!!

  Wiep- Ding kent elke millimeter van SU?? OOST-WEST, WEL OOK DE ZUID EN NOORD!
  thuis ook niet al te best!!! ha ha haaaaa

  Tori Seti!!


  Maak melding
 34. Mijn mattie oedit en mijn heer bouterse. Laat deze mensen die deze gekke reacties hebben geplaatst niet Suriname binnen komen. Stelletje bakara konte likkers. Denk je dat je wit ben,je blijft hoe dan ook zwart. Vergeet niet waar we allemaal vandaan komen.


  Maak melding
 35. @ Vliegende Hollander
  Ik ben een beetje geïnformeerd en beschik over een breed inzicht en een redelijke bibliotheek en goed zoek talent.

  ik kan niet weten hoe groot of welke spanning tussen Panday en de rest van de NDP zit. De meer dan duidelijke en te onderschrijven reactie van Simons maakt veel duidelijk hoe een normaal mens hier over na denkt. Dat de partij geen formeel afstand neemt van Panday is veel zeggend en geeft aan dat men dit varkentje niet kan wassen. Gezien de publieke strijd in het verleden met Sital concludeer ik dat men het emotionele baasje panday niet onder controle heeft en hoopt hem aan boord te houden door het over te laten waaien.

  Bouterse voor het internationaal crime court in Den Haag te dagen lijkt mijn gezien de omvang en de tijd niet proportioneel. De zaken die voorgebracht worden gaan om factoren 10 tot 1000 zwaarder dan waarvan Bouterse beschuldigd wordt.
  Om Bouterse naar Den Haag te dagen moet er een partij zijn (land/instituut) zijn die dit zwaar genoeg vindt om het in in behandeling te laten nemen en het ICC kan overtuigen het op de rol te zetten.
  Qua ranking van misdrijven tegen de menselijkheid denk ik dat Bouterse pas op rang 10.001 zal staan als we het vergelijken met Congo (tientallen zaken)m Ruanda, Myanmar, Afghanistan, Kaukasus republieken, Syrie, Jemen, Somalië, etc, etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES