zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandRegering Suriname krijgt verslag van overleg over problemen binnenland

Regering Suriname krijgt verslag van overleg over problemen binnenland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – De regering is officieel op de hoogte gesteld van wat besproken is tijdens het recente overleg in het binnenland. “Als bewoners van Suriname vonden wij vn het binnenland het nodig verslag te doen”, zegt Leo Brunswijk, voorzitter van de commissie Viering 10 oktober Diitabiki. Het verslag is overhandigd aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Dikan zegt dat hij president Desiré Bouterse zo snel mogelijk op de hoogte zal stellen.

Regionale Ontwikkeling wil bijdragen aan het oplossen van de problemen. Dat zal gebeuren binnen haar vermogen en bevoegdheden. Brunswijk zei na de overhandiging van het verslag dat gerekend worden op de medewerking van de regering. Vooral de landrechten over leefgebieden in het binnenland vormen een heet hangijzer. Brunswijk verwacht dat er zo spoedig mogelijk aan een oplossing wordt gewerkt.

Het driedaagse overleg heeft een aantal aandachtspunten en aanbevelingen opgeleverd. Behalve de landrechten, worden ook achterstanden op sociaal en economisch gebied aangekaart. Het driedaagse overleg vond plaats op het eiland Dritabiki, in Oost Suriname. De regering was ook uitgenodigd, maar bedankte ter elfder ure. Oppositiepartijen hebben wel delegaties gestuurd naar Dritabiki.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. Leo Brunswijk … moet rustig { met geduld } de tijd nemen om de Raad van Ministers …. uitgebreid … uitvoering … uit te leggen wat in het “Verslag van Dritakiki ” staat en hoe het uit gevoerd moet worden.

  Die SOSO BOTO’S aan de Dr.S.Redmondstraat gaan er anders … zonder DUIDELIJK uitleg …. een zooitje van maken.


  Maak melding
 2. Soso entertainment.De leefomstandigheden van de binnenlandbewoners werden opgefokt door bouta en brunsie eerder.Ipv die 2 criminelen verantwoordelijk te houden gaan ze verslag uitbrengen aan de hoofd verantwoordelijke die hun leven heeft vernietigd.Waarom voelen de surinamers dat zij verplicht zijn bouta de moordenaar te gehoorzamen.?!
  God geef de sirinamers enige wijsheid,help ze.


  Maak melding
 3. @Ray 30 oktober 2018 at 12:06
  Soso entertainment.De leefomstandigheden van de binnenlandbewoners werden opgefokt door bouta en brunsie eerder..ENZ ENZ….BULLSHIT,.
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Rediemoesoe Ray,.jij doet alsof jij heel veel geeft om de binnenland bewoners,…GROTE HUICHELAAR,net als jou idool LANDVERRADER SANTHOKIE,…WANNEER GA JIJ BAMI ETEN OP DRIETABIKIE, neem bara mee,bami is niet meer in.bro.


  Maak melding
 4. wat kan de bende doen met de verslagen..
  ze hebben zelf alles weg gegeven aan buitenlanders, die dagelijks kg en kg goud hout edelmetalen weg dragen voor gratis nog ook ..
  de s u r i staat erbij en kijkt ernaar.. ,,, wé pina no ka..
  leven lang blijven we arm en verarmen met de dag..
  het is één maal onze lot.. pi-na..

  die bakras waren toch beter hé..


  Maak melding
 5. Landenrechten, a so yere. Hebben de stadsbewoners en nabije omstreken ook landenrechten? De inheemsen en Marrons kunnen zich zonder enige problemen neerstrijken in Paramaribo etc. Ze hoeven geen tol te betalen, er is geen grens en een paspoort is niet nodig. Ik ben benieuwd hoe groot de oppervlakte zal zijn die toebedeeld zal worden aan de inheemsen en Marrons. Ze zijn afhankelijk van de regering maar willen toch hun eigen ding doen. Ik geef ze geen ongelijk maar ik hoop dat ze beseffen dat Suriname een geheel is.


  Maak melding
 6. @Pakuratigri
  De grondrechten voor indegenious people (tribale volkeren) zijn een dat door de Verenigde Naties is toegekend.
  Het betekend niet anders dan dat het leefgebied beheert wordt volgens de traditionele gewoonten van het inheemse volk.
  Deze mensen leven van het land en hebben de natuur nodig.
  Mineralen rechten blijven van de staat maar de exploitatie onderneming moet zich aan de leefregels houden van het volk en moeten schade compenseren.

  Niet meer dan redelijk. Helaas de geschiedenis herhaalt zich. Onder Wijdenbosch dachten Chinezen dat zij stroompjes mochten afdalen en kostgrondjes in beslag te nemen als kampplaats.
  Dat heeft geleidt tot 2 veroordelingen door het Interamerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens.
  Newmont maakt nette afspraken maar de Surinaamse concessiehouders rotzooien maar raak. Gevolg ellende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES