maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameChinese ambassadeur kaart ‘nepnieuws’ over relatie met Suriname aan

Chinese ambassadeur kaart ‘nepnieuws’ over relatie met Suriname aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 okt – De ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname, Lui Quan, heeft het fenomeen ‘nepnieuws’ aangekaart. Dit gebeurde tijdens een beleefdheidsbezoek aan minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie. Tijdens dit bezoek hebben beide hoogwaardigheidsbekleders de verdere samenwerking tussen Suriname en China besproken. De ambassadeur ging ook in op “nepnieuws en leugens die kwaadwilligen buiten Suriname bewust de ether in gooien om China in een kwaad daglicht te plaatsen.”

De bedoeling zou zijn de met Suriname en andere ontwikkelingslanden, waarmee China samenwerkt, te verstoren. “Minister Getrouw zegt dat Suriname heel alert is op valse berichten die verspreid worden. Daar hoeft de ambassadeur zich geen zorgen over te maken. De relatie tussen China en Suriname blijft naar zijn zeggen recht overeind”, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Suriname laat zich niet van de wijs brengen.

Volgens Getrouw wordt uitgekeken naar uitbreiding van de samenwerking. Hetzelfde geldt de technische ondersteuning van China bij de uitvoering van projecten. De Chinese overheid staat klaar om haar ondersteuning te bieden bij de verdere realisering van onder meer het digitale camerabeveiligingsproject. Het project is reeds gestart in de binnenstad van Paramaribo. De rest van Paramaribo en ook Wanica volgen binnenkort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Wel grappig dat Suriname overeenkomsten sluit met landen die onderling een appeltje met elkaar te schillen hebben. Laatst kreeg zij een donatie van Japan en Japan heeft wel een probleem met China als het gaat om bepaalde eilandjes in de Oost-Chinese zee. Suriname werkt aan intensiveringen met Turkije en Rusland terwijl beide landen ook zo een beetje in de knel zitten met Amerika waar Suriname ook verbanden mee heeft. Men zegt vaak wanneer twee honden vechten om een been, is het de derde die ermee vandoor gaat. Misschien is Suriname de lachende derde.

  China is toch wel een hele belangrijke partner van Suriname. Dus Suriname zal al dat Fake nieuws aan haar laars lappen ook al zal het geen Fake nieuws zijn. De belangen zijn te groot.


  Maak melding
 2. Getrouw heeft de lach van de chinees niet begrepen naar het schijnt.De lach van de chinees betekent dat getrouw straks als één van de eersten in de heropvoedings kamp gaat.Deze chinees is niet de ambassadeur maar gouverneur van China in de deelstaat Suriname.


  Maak melding
 3. Ha, in China hebben we alle internetverkeer naar buiten geblokkeerd. Alle nieuws komt van de Staatsmedia. We hebben de grootste database met facial recognition van de wereld. Zelfs als je door rood loopt over een zebrapad dan heb je een probleem. Big Brother China is monitoring and watching you. Ha Ha


  Maak melding
 4. Dat in China mensenrechten geschonden worden, is zeker ook fake nieuws, en dat ze het niet nauw nemen met de hygiene in Suriname, is zeker ook fake nieuws.


  Maak melding
 5. Wat ook een feit gaat worden is wanneer de oerdomme dwaze debiele idiote ndper’ s in 2020 weer voor vijf jaren van duivelse onrechtvaardig paars crimineel wanbeleid gaan stemmen, ze gratis slang in blik, gratis hond in blik, gratis chemicalien in blik, gratis nep vlees, gratis neppe paars eten van ddb gaan krijgen. Nog meer schuldenlasten krijgen hun nakomelingen over hun paarse hoofden heen. Ndp staat voor onrecht en misdaad. Wie onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugsbonzen en staatskasrover eren en aanbidden als hun misleader verdienen het als volk om vermoordt, gedrogeerd en beroofd te worden.


  Maak melding
 6. Nepnieuws of niet, China gaat net als in Afrika, grote lappen gronden krijgen. De zwaar paars verarmde paria’ s zullen de gehele binnenstad bevolken als zwervers, paars beroofd van hun verstand om onderscheidt te kunnen maken tussen goed en kwaad blijven vele didibri bezten ndper’ s krijsen, we wille weer in 2020 nog meer paars worden belazerd en beroofd.


  Maak melding
 7. Kijk,

  Mao zedong heeft godsdienst moraal in de ban gedaan. Dus ethisch handelen is uit het maatschappelijk systeem gehaald.

  Het enige hogere streven is maken van geld: hoe dan ook en met wat dan ook.

  Humaniteit, mededogen, milieu en diervriendelijkheid e.d. zijn voor de chinezen uit China echt wereldvreemd (abracadabra).

  Met Deze aspecten zijn 2 generaties niet opgegroeid. Integendeel is dit uitgebannen.

  Dit wil zeggen dat de chinezen uit China voor geld alleszzz doen;

  Ja, zelfs hun vrouw op het spel zetten om te gokken.


  Maak melding
 8. Pakiratrigri.Ik merk dat jij een doorsnee surinamer bent .Je slaapt,of doet als en terwijl je slaapt gaan ze er vandoor met jouw rijkdommen voor een dubbeltje,en je hebt het niet eens doo.Suriname heeft inderdaad veel rijkdommen maar tegerlijkertijd is het ook rijk aan dommen.


  Maak melding
 9. @ peter jackson: Maak je geen zorgen om Pakiratrigri. Hij is een van de vele Bouterse supporters die veilig in Nederland wonen. Daar kunnen ze de echte Surinamers vertellen wat ze moeten doen en denken zonder dat ze er zelf last van hebben.


  Maak melding
 10. Hey@ Hansje,

  Hoe ga je nu gekleed? In je pyjamabroek? Of een kniebroek? Of in je onderbroek? Of loop je gewoon rond met je blote billen? In dat geval ben je geen Hans van den Broek maar Hans zonder Broek? Go wasi yu bille boi!


  Maak melding
 11. Getrouw weet dondersgoed dag hem door Lui Quan alleen maar leugens worden verteld.
  Suriname heeft zich door een falend beleid op alle gebied afhankelijk gemaakt van landen als China, dus is het te begrijoen dat Getrouw zegt dat de samenwerking tussen Suriname en China recht overeind blijft staan.
  Zowel Getrouw als Lui Quan zijn elkaar aan het paaien.
  Het zijn alleen ontwikkelingslanden die in de mooie praatjes van China trappen en worden pas wakker als het kwaad dat door China is aangericht, niet meer is terug te draaien.


  Maak melding
 12. De chinese kinderfabriek in sur. draait volop , 3 tot 4 kinderen , in china haast ondenkbaar vandaar de vlucht naar sur.
  Binnen afzienbare tijd zien de scholen in sur. heel aziatisch uit , maar hoe verder met de pikien ingie boi’s en meid , deze worden vakkundig weggedrukt door Hao mau , ni hau !! weg indiaanse cultuur !! met dank aan de verkoper lesi delano Boutelse !!


  Maak melding
 13. Gratis dik belegde Chinese broodje rat, muis, poes, hond, slang,scorpion, spin en kakkerlak gaan al die verarmde paarse ndp zombies, gratis dagelijks te eten krijgen bij de paarse berm der onrecht. Ook paarse stroop gemaakt van dierenbloed gaan ze gratis te drinken krijgen. Zo worden ze het zonder te weten van binnen als een chinees. Ondertussen lachen al die stinkend rijk corrupte ndpleiders zich in de handen. We gaa jullie van alles geven, maar dan moete jullie weer in 2020 gaan voor vijf maal vijf. Neks no fout.


  Maak melding
 14. Een Engelse dame tijdens een diner aan een Chinees: “When do you have elections in China?” De Chinees bloost en antwoordt: “Evely molning and evely night!”


  Maak melding
 15. interessant artikel van Bousaid in dagblad Suriname.
  “Bousaid kritisch over diplomatieke relatie Suriname-Nederland”

  “Als je zegt dat je het land wil ontwikkelen en investeerders uit het buitenland wil binnenhalen, en zeker uit Nederland waar veel Surinamers wonen, dan past het dat je de diplomatieke verhoudingen op het juiste niveau brengt. Suriname maakt de fout door het diplomatiek verkeer met Nederland op een laag niveau te houden. Als je goed nadenkt, ben je een ezel.”

  “Rusland, Servië en Equatoriaal Guinea hebben Suriname niets te bieden.”


  Maak melding
 16. Nep nieuws:
  Sri Lanka is zijn haven kwijt voor honderd jaar om zijn schulden aan China te betalen.
  China mag een Iran oilwell managen voor 20 jaren onder chinese voorwaarden om schuld te vereffenen.
  Etc.
  Poker spelers lach op de foto.


  Maak melding
 17. Suriname is de slaaf van China.
  ”Poderoso caballero (China) es señor dinero”. Meneer geld is een machtig ridder en een machtig ridder is meneer geld. Oftewel, de gene die betaald is ook die gene die bepaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES