dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameEx-legerofficier opgesloten in Suriname voor belichten berooid leger

Ex-legerofficier opgesloten in Suriname voor belichten berooid leger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 okt – Ex-legerkapitein Jermain Day is opgepakt en opgesloten door de militaire politie. “Laten mensen het weten, ik word tegen gebruik en op bevel van de minister nu opgesloten tussen rovers en moordenaars. Dit omdat ik kritiek heb geleverd op de zaken die fout gaan binnen de defensieorganisatie”, staat op screenshots van berichten die Day verzond aan anderen. Hij nam begin september ontslag en stelde daarna misstanden in het leger aan de kaak. Het leger is blut.

Er is geld voor niets en manschappen balen als gloeiende stekkers. Dit wordt ook bevestigd door een hoge legerofficier. “Het broeit in het leger, dingen gaan absoluut niet goed. Minister Benschop zegt wel dat het leger zelfvoorzienend is, maar er is voor niets geld. Niet eens de logistieke zaken kunnen in orde gemaakt worden. Er is geen werk en iedereen gaat vroeg weg”, zegt de officier tegenover de Ware Tijd.

“Er wordt de wacht gehouden bij [….] bank door mensen die worden betaald door de staat. Waar gaat het geld? De ziektekosten voor de militairen zijn nog steeds niet geregeld, dan komen mensen me zeggen dat mijn uitspraken hier op Facebook stof doen opwaaien. Ik kom op voor de kleine mannen in het leger die niet eens vijftig Surinaamse dollar op hun salaris krijgen als ze de hele maand de wacht hebben gehouden voor particulieren. Waar gaat dat geld naartoe”, zegt Day op zijn Facebook-pagina.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
 1. Geoefend Soldaat { benoemd tot generaal en minister van Def. } Benschop moet Ontslagen worden en direct in detentie genomen worden. A propo … MMDDB … had die klootzak {Benschp} toch op ” non-actief ” gesteld.
  Benschop doet wat hij wil … MMDDB en de Sur. regering … zijn het bedrijf van de familie Benschop heel, heel geld schuldig. You get it !!!!!!!!!

  De Next Government … moet een verschrikkelijke Augiasstal opruimen … wat moet zal MOETEN !!!!!


  Maak melding
 2. Op naar eem nieuwe coup??? Zou wel grappig zijn als zijne excelentie dhr Bouterse wordt afgezet middels n coup van ontevrede manschappen 😂


  Maak melding
 3. Ach deze padvinders rennen hard weg als de Brazilianen tegen komen in de goudvelden en mensen van
  Brunsie. Als ze de Franse Gendarmie zien, doen ze het in hun broek !!!


  Maak melding
 4. Wat is er met het Surinaamse leger gebeurd? In de jaren tachtig draaide het redelijk goed. De karabijn werd vervangen door de FN FAL als persoonlijk wapen en sommige diensten beschikten zelfs over de AK-47. Medische kosten waren vrij en dan maakte het niet uit of je naar de tandarts moest of BOG. Het salaris afhankelijk van functie was goed tot zeer goed te noemen. De discipline was uitstekend en er waren allerlei opleidingen te volgen
  .
  But somewhere along the road is er een verval opgetreden.
  Deze ex-militair had zo kort na zijn ontslag niet via Facebook zijn ongenoegens kenbaar moeten maken. Dat had hij kunnen weten. Wat heeft hij gedaan toen hij recentelijk nog in het leger zat? Daar kun je wantoestanden aankaarten.


  Maak melding
 5. Het nationaal leger is niet nodig in Suriname.Suriname. gaat geen oorlogen vechten en geen enkel land staat te springen om. een bankroet Suriname met zijn domme ,verwende inwoners over te nemen.Suriname heeft geen zichtbare noch heeft het onzichtbare vijanden.

  Maar dat wil niet zeggen dat voor het spreken van de waarheid je gestraft moet worden.We leven in een dictatuur en voorzichtigheid is geboden.De lijder is nog steeds de moordzuchtige bouta en die crimineel duld geen tegenspraak of anders….het is met je gedaan.


  Maak melding
 6. Jermain Day, ik vind het moedig van jouw, om dit naar buiten te brengen. Eindelijk iemand die op staat en onregelmatigheden kenbaar maakt voor de rest van de manschappen in het leger.
  Je mag,je mening niet kenbaar maken, want je wordt gestraft. Hopelijk wordt Jermain snel vrij gelaten en gesteund wordt door zijn collega’s. Wij leven in een Democratisch land met vrije meningsuiten of niet soms??
  Benschop moet opkrassen. Waarom moeten verbeterpunten in de doofpot?? Waarom moet Jermain hiervoor boeten?? Hij geeft duidelijk de gang van zaken weer en moet dus hiervoor gestraft worden.Kom nou. Benschop moet zich diep schamen. Benschop wil list en bedrog in ere houden. Onze jongens mogen barsten. Als hij en zijn familie maar goed in de slappe was zitten, de rest is niet belangrijk. Het is een feit dat Benschop niet deugt. Wat in het donker is, komt ooit in het licht.
  Waarom opsluiten??Hij heeft niets misdaan, enkel de waarheid kenbaar gemaakt. Het is nu zaak dat hogere hand hier iets mee doet om de situatie voor de militairen te normaliseren op het juiste niveau, zodat zij met z’n allen naar behoren en tevredenheid kunnen functioneren. Er wordt geopperd dat er geen werk is voor onze jongens??Hoe kan dit? Is er in het kamp geen werk, is er wel werk ter ondersteuning van de politie om de criminaliteit in te dammen. Benschop ik krijg plaatsvervangende schaamte mbt de waarheid verdoezelen.


  Maak melding
 7. Sranang skeer. Begrotingstekort is geen 1.6 miljard SRD maar meer dan 8 miljard SRD.
  Day zal niet de enige zijn die dit merkt maar hij is wel één van de weinige officieren die dit hardop fdurven te zeggen.
  Na mij de zonvloed denken ze van de coalitie.


  Maak melding
 8. Het loont de moeite om eens de plichten en rechten van een militair of andere instanties maar in dit geval de ex-militair, te kennen alvorens men uitspraken maakt. Want dan praat je over iets terwijl je het fijne niet weet.
  Deze man was niet gerechtigd zo kort na zijn ontslag, zaken over het leger en nota bene op Facebook aan de kaak te stellen. Het leger is geen plei plei sani. Hij had minstens een jaar moeten wachten alvorens zijn gal te spuwen. Hij meent het wel goed. Laten we daarover duidelijk zijn. Maar hij moet de regels kennen en nu wordt hij waarschijnlijk tuchtrechtelijk gestraft of krijgt hij een waarschuwing en kunnen we over tot de orde van de dag.


  Maak melding
 9. Onacceptabel dat iemand die zijn mening ventileert over de slechte omstandigheden in het leger wordt opgesloten…..dit zijn taferelen die ook hebben plaatsgevonden rond december 1982……toen onschuldigen mensen werden opgepakt…..opgesloten en later vermoord…..ik hoop dat het parlement en het volk haar stem laat horen en dit met klem afwijst!!


  Maak melding
 10. @Papira-tigri :

  Binnenkort zal Sranan zien of een militair GERECHTIGD

  was vele Onschuldige en Ongewapende Srananmans,

  van hun bed te laten lichten, hen te MARTELEN en hen

  vervolgens te DOORZEVEN met KOGELS !!!!!

  PS : Daarna zal de rechter bekijken of deze militair ook

  GERECHTIGD was de Onschuldige en Ongewapende dorpelingen

  van het dorp MOIWANA, UIT TE MOORDEN !!!


  Maak melding
 11. Door zijn uitspraken heeft Day geheimen van het leger prijs gegeven.En volgens de krijgswet is dat bijna gelijk landverraad.Wet van de pikin ingi boi.


  Maak melding
 12. @ Pakiratigri

  Het is de plicht van elke ambtenaar om misstanden voor het voetlicht te brengen. via de reguliere wegen en als dat niet gaat via politiek en tot slot via justitie.
  Laat de weg van Day niet correct zijn. Het betreft geen staatsgeheimen die de gemeenschap in gevaar brengen.

  Deze regering heeft ernstiger problemen net haar governance en integriteit. Dit geval en de president commissaris van een Parastataal bedrijf die zaken met zich zelfs doet zeggen volgens mij genoeg omtrent het bestuur of gebrek daar aan van deze regering.


  Maak melding
 13. Deze man is een held hij durft te spreken hij doet wat anderen niet durven hij moet gesteund worden en niet gestraft te worden de regering moet zijn werk doen anders had dit niet gehoeven het land is op allerlei wijze in verval er moesten meer mensen zijn zoals hij als je ziet dat er zelfs geen benzine is voor de politie iets dat criminaliteit meer in de hand werkt.


  Maak melding
 14. Hopen dat het goed zal gaan aflopen met hem waar hij nu vast zit en als een rechtgeaarde Surinamer heeft hij toch het recht om de waarheid te zeggen wat hij ervan vindt en niet dat hij opgepakt en opgesloten moet worden.Zo kan je zien dat bijna een hoop van die gasten zelfzuchtig zijn.


  Maak melding
 15. Als je militair wil zijn moet je de tuchtwet kennen anders moet je geen militair worden.
  Je moet de krijgstucht goed in jouw hoofd inprenten anders ben jij geen militair.
  Ga geen militair worden maar wordt een padvinder!
  Een militair regiem is een zeer streng regiem, padvinders hier op het forum.!
  Als je militair bent weet je wat je mag zeggen en wat niet padvinders.


  Maak melding
 16. “pakiratigri 25 oktober 2018 at 12:16
  Wat is er met het Surinaamse leger gebeurd? In de jaren tachtig draaide het redelijk goed. De karabijn werd vervangen door de FN FAL als persoonlijk wapen en sommige diensten beschikten zelfs over de AK-47. Medische kosten waren vrij en dan maakte het niet uit of je naar de tandarts moest of BOG. Het salaris afhankelijk van functie was goed tot zeer goed te noemen. De discipline was uitstekend en er waren allerlei opleidingen te volgen
  .
  But somewhere along the road is er een verval opgetreden.
  Deze ex-militair had zo kort na zijn ontslag niet via Facebook zijn ongenoegens kenbaar moeten maken. Dat had hij kunnen weten. Wat heeft hij gedaan toen hij recentelijk nog in het leger zat? Daar kun je wantoestanden aankaarten.”

  Het resultaat was dat onze SFL van 1 SFL die gelijk stond aan NFL 1,50
  NAAR 3500 SFL om 1 NFL te bemachtigen.
  Je moet toch echt een debiel zijn wanneer je de omstandigheden van de jaren na de militaire
  dictatuur als goed wil bestempelen.


  Maak melding
 17. Elke militair die de eed of belofte afgelegd heeft afgelegd heeft een geheimhoudingsplicht. Het feit dat deze officier zelf ontslag heeft genomen en misstanden blootlegt, moet ons aan het denken zetten.

  Dat het SNL self supporting is, stemt mij niet gerust. Er is geen enkele transparantie.

  Het is publiek geheim dat SNL beschikt over een afdeling die zich bezighoudt met de import, handel en doorvoer van Narcotica.

  Denk maar niet de VSA, Frankrijk, NL en Brazilië niet op de hoogte zijn hiervan.


  Maak melding
 18. “pakiratigri 25 oktober 2018 at 12:45
  Het loont de moeite om eens de plichten en rechten van een militair of andere instanties maar in dit geval de ex-militair, te kennen alvorens men uitspraken maakt. Want dan praat je over iets terwijl je het fijne niet weet.
  Deze man was niet gerechtigd zo kort na zijn ontslag, zaken over het leger en nota bene op Facebook aan de kaak te stellen. Het leger is geen plei plei sani. Hij had minstens een jaar moeten wachten alvorens zijn gal te spuwen. Hij meent het wel goed. Laten we daarover duidelijk zijn. Maar hij moet de regels kennen en nu wordt hij waarschijnlijk tuchtrechtelijk gestraft of krijgt hij een waarschuwing en kunnen we over tot de orde van de dag.”

  Over plichten en rechten gesproken!

  Hoe zit het met de staatsgreep van 1980 daags voor de algehele en vrije verkiezingen ?!
  Was dat een plicht of een recht?!


  Maak melding
 19. Jermain Day bevrijd SURINAME met Nationale Drugs Partij/Rovers Parij, heeeeel veeel mensen zal u eeuwig dankbaar zijn. God zal jouw helpen. HELP ONS LAND TEGEN CORRUPTIE, DRUGS, ROOF ect. VERBRAND ALLE ZIEKE GEESTEN van de ROVERS PARTIJ.


  Maak melding
 20. Ik heb geen mening over dit punt, omdat ik het van twee kanten bekijkt.

  1.het leger is een belangrijke onderdeel van een land en over interne zaken moet met heel voorzichtig zijn.
  2 aan de andere kant vindt ik dat in een democratische rechtsstaat, mensenrechten, vrije meningsuiting ook moet kunnen.

  De fout zit iet bij soldaat, Ex-legerkapitein Jermain Day maar bij het ministerie van Defenisie, de leiding, de minister e/o regering. Die moeten zaken over het beleid en interne zaken heel goed bespreken met de manschappen en zaken die wel of niet gezegd mogen worden. Uit de school klappen mag niet elke soldaat doen. Dat is hier gebeurd en wat dat betreft is deze man zijn boekje te buiten gegaan.

  Bovendien was hij ex-soldaat, dus geschiedenis en kon hij zich beter bezig houden met zaken om buiten het leven te overleven. Goed dat hij is opgepakt, want er moet voorkomen worden dat in het leger iedereen te pas en te onpas zaken van het leger intern naar buiten brengt. Want als dat gebeurt, kan Suriname of een land dan beter maar geen leger hebben. Wel moet ik hier ook een aantekening bij maken dat Suriname geen leger nodig heeft.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. Ik heb geen mening over dit punt, omdat ik het van twee kanten bekijk.

  1.het leger is een belangrijke onderdeel van een land en over interne zaken moet met heel voorzichtig zijn.
  2 aan de andere kant vind ik dat in een democratische rechtsstaat, mensenrechten, vrije meningsuiting ook moet kunnen.

  De fout zit niet bij ex-soldaat, maar bij de leiding van het ministerie van Defensie, regering ddb-adhin, enz.

  Suriname heeft geen leger nodig. opdoeken dat hele leger. Nederland had Henk Arron gewaarschuwd dat Suriname geen leger nodig had. Het grappig ervan is dat juist waar Nederland wist waar het fout kon gaan, ondanks “deskundige ondersteuning” het ook goed fout is gegaan. Waar zit de fout bij het tot stand komen van het Surinaams leger. Nederland of Suriname? Nederland kan niet weg kijken hoe goed fout het met Suriname nu gaat.

  De verliezers zijn de Surinamers en het land Suriname, maar ook Nederland heeft behoorlijk gefaald. Wie het wil ontkennen, mag dat doen.

  Boen Sari (His)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 22. Misstanden serieus nemen en zaken oplossen,

  verhelpen !

  Deze ex-militair kan met een berisping naar huis !!!

  PS : Het regiem weet niet meer waar zij het moet zoeken,

  veel kleine zaken worden opgeblazen, terwijl bijvoorbeeld

  misstanden en grote corruptie worden verdoezeld !!!

  HOE LANG KAN DIT NOG STANDHOUDEN ?????


  Maak melding
 23. Het leger van Suriname is failliet. Het is nu de juiste tijd en gelegenheid voor een neo-revolutie en voor een buitengaatse mogendheid om Suriname over te nemen en het kind van God en haar manschappen onverbiddelijk te verdrijven, vast te zetten en te berechten.

  Van het Surinaamse volk hoeft niemand te vrezen, omdat de religieuze Surinaamse bevolking sadomasochisten zijn en zoals van oudsher met alle winden meewaait. Het merendeel van het Surinaamse volk volgt gewoonlijk slaafs degenen die hun macht en rijkdom belooft als onderdeel van Godswil. De Surinaamse bevolking is een volk van sadomasochisten, dit zijn mensen die zich al dan niet bewust berusten bij het ontvangen van ellende en plezier koesteren bij het ontvangen van pijn.

  Dit misdeelde Surinaamse volk heeft de bloedige machtsovername door Bouterse en comparanten destijds als een kip zonder kop toegejuicht ondanks dat het daarbij niets is opgeschoten in haar privéleven. Ze hebben het kind van God voorgedragen als hun president die ze nog verder heeft gedompelt in vergaande misère en derhalve tot op heden nog steeds tot aan hun strot in de stront vastzitten.

  Dus een ommekeer in hun voordeel/ nadeel zal zeker door dit verdeelde volk worden toegejuicht, al weet de volgende leidinggevenden alvast dat dit volk ontevreden is en ondankbaar als hun onbarmhartige en kwaadaardige God waarvoor de toekomstige leider(s) zeer op bedacht moeten zijn. Ondank is Godsloon!

  Dus Jermain Day; U bent de tweede Ruben Roozendaal en vindt bescherming zoals Rozendaal ook ooit heeft gevonden bij degenen die God niet vrezen noch bang zijn voor de duivel, want God en Satan bestaan niet, maar zijn slechts een fantasie van de kerk en van kwaadaardigen mensen. http://vishnuh.nl/Een-tribuut-van-het-Vishnuh-Genootschap-aan-Wijlen-de-heer-Ruben-Roozendaal/


  Maak melding
 24. Als deze man iets overkomt dan is dat een teken dat hij gelijk heeft! Iedereen weet dat Suriname al jaren voor de inwoners niets doet. En waarschijnlijk zal dat zo doorgaan.


  Maak melding
 25. Day, bedankt dat jij je kop boven het maaiveld uitsteekt, maar jij vertelt ons iets wat wij aan onze ballen moeten voelen. Het gaat fout met heel Suriname dus waarom zou het goed gaan met het leger. Ze gebruiken het leger om te landbouwen en zelfs om restaurants naast groen Djari te bewaken. Niet alleen om te bewaken, maar ook om te spioneren. En als jij je moet verlagen tot zulke activiteiten is de conclusie dat het leger failliet is.
  Ik denk dat Guyana zonder problemen Suriname zo onder de voet loopt. Je hebt gelijk. Waar gaat dit laatste klein beetje geld naar toe. In de zakken van de top, die niets meer hebben?


  Maak melding
 26. J. Day had zijn ontslag aanvraag ingediend !! Ontslag aangevraagd ingaande 01 september ! En nu komt die “lul zak Benschop” vertellen dat hij zijn ontslagresplutie nog niet in handen heeft !!! Wie is de schuldige in deze om Day zijn ontslag resolutie te onthouden ????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES