maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOproep stille tocht na brute moord op Monaliza Maynard in Suriname

Oproep stille tocht na brute moord op Monaliza Maynard in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – “Bescherm ons tegen zinloos geweld. Vrouwen van Suriname, kom massaal!” Met die woorden wordt middels een flyer opgeroepen tot het houden van een stille tocht, naar aanleiding van de brute moord op de 37-jarige Monaliza Maynard. De vrouw die als vermist was opgegeven werd na 3 dagen dood gevonden.

Na onderzoek door de politie werd haar ex, de 39-jarige Renold G., donderdag aangehouden als verdachte in de zaak. De man ontkende in eerste instantie iets met de vermissing van Monaliza te maken te hebben. Hij gaf korte tijd later een volledige verklaring dat hij de vrouw gedood had en haar lichaam in brand had gestoken.

De stille tocht is gepland voor vandaag, maandag 15 oktober, om 18.00u vanaf het Onafhankelijkheidsplein in Suriname. Het is niet bekend wie achter het initiatief zit. Dit is de flyer:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Het wordt hoogtijd dat er hard wordt opgetreden tegen vrouwen mishandeling en vrouwenhandel.
  Justitie en politie, horen ook in te gaan op meldingen. Niet wachten tot er iets ergs gebeurd voor je tot actie komt.Familie, vrienden, kennissen horen direct melding te maken bij verdachte omstandigheden. Sommige vrouwen laten zich gebruiken als slavinnen door een man. Vrouwen zijn angstig om zo’n man te verlaten vanwege doodsbedreigingen. Mijn advies aan deze vrouwen is doe je mond open en maak melding bij elke vorm van bedreiging of mishandeling. Geen aangiftes intrekken, want er komt een dag dat misschien hetzelfde met je gebeurd als Monaliza. Laat het niet zo ver komen. Er zijn ook mannen, die zich als een heer gedragen en respect hebben voor de vrouw. Ook lopen er genoeg klootzakken rond, die niets van je kunnen maken, dus blijf niet hangen en ga weg. Kies voor jezelf. Waarschuw je familie en vrienden dat de relatie uit is. Niet zomaar aanpappen met Jan en alleman. Vrouwen zoek ook geen dingen op die je niet kunt dragen.


  Maak melding
 2. Oké een stille mars en dan? Deze klootzakken moeten zwaar worden gestraft. Waarom horen wij nog steeds niets over die affaire Scheltema?? Die is toch ook door haar partner vermoord. Doofpot???


  Maak melding
 3. Een vriendin van mij is na het verbreken van haar relatie door haar ex-partner zwaar mishandeld in een best wel drukke winkelstraat. De mishandeling was zo erg dat zij door een ambulance is afgevoerd en twee weken in het ziekenhuis heeft gelegen. De ex-partner is later ook veroordeeld tot een gevangenisstraf. Het enige wat mijn vriendin zich nog van de situatie kon herinneren was de vele benen en voeten die zij om zich heen zag toen zij op de grond lag. Het zit haar nog steeds dwars dat er zoveel omstanders zijn geweest en niemand haar op dat moment heeft geholpen om weg te komen. Achteraf blijkt dat er wel druk is gefilmd.


  Maak melding
 4. Het probleem is, dat veel van die vrouwen, trappen in die mooie praatjes van die lolo,s en uiteindelijk verstrikt raken in allerlei problemen, waar uit ze niet komen, vanwege doodsbedreigingen, en ander soort bedreigingen.


  Maak melding
 5. Veel vrouwen kiezen voor de “mooie” man met een rugzak vol problemen en een geschiedenis van geweld vaak ook tegen vrouwen. Helaas kiezen deze vrouwen ook als ze op de gevaren die ze lopen worden gewezen gaan ze voor deze manmet het idee dat HIJ gaat veranderen.

  De “lelijke”man die hun een heel mooi leven en toekoomst kan bieden laten ze links liggen.
  En soms hoor je vrouwen in het algemeen dan klagen dat mannen die iets van hun leven gemaakt hebben op vrouwen van een andere etnische groep valllen. Vaak gaat het dan om “lelijke”mannen die ze zelf hebben afgewezen.

  Het wordt tijd dat vrouwen hun chip veranderen en bij het maken van hun keuze andere criteria gaan hanteren.

  De stille tocht mag van mij beste een heel, heel luide ooproep zijn aan de mannen om hun handen thuis te houden en aan de overheid om dit pproblemen keihard aan te pakken.


  Maak melding
 6. Heel goed initiatief voor dit lafe en misselijke geweld. Ik hoop ook bij deze dat velen hier ook gaan inzien dat dit niet alleen bij hindoestanen gebeurt maar ook bij onze creoolse bevolking groep!!! Dit geweld neemt steeds toe en ik weet niet waar dit vandaan komt. Vrouwen en mannen gebruik aub uw hoofd, het leven heeft meer te bieden dan je denkt.


  Maak melding
 7. Stille tocht ????????

  We gaan Nederland toch niet nadoen met alles ?????
  Stille tocht wat een belachelijke iets is dat !
  Ik ben een voorstander om de dader op te sporen en publiekelijk te laten martelen !!!!
  Zowel in NL als in SU, wat stelt de stille tocht nou eens voor ?
  De dader loopt misschien mee en lacht zich zelfs de pleuris man.
  Afschaffen die hap en gewoon in het openbaar martelen is het beste optie.
  Laat desnoods het zo genaamde Nationale leger deze moordenaar in het openbaar
  terechtstellen, ze schieten graag op onschuldige burgers. Nu hebben ze de kans om op
  een schuldige te schieten ! ( tenminste als dat bewezen wordt. ))

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 8. Liberty
  Hoe ga je iemand helpen die de overheid zelfs in de steek laat.
  Helpen betekend zoveel als nagenoeg je eigen doodvonnis tekenen want zo een man die een vrouw op straat in elkaar slaat schrikt niet terug om anderen een kopje kleiner te maken.
  Je kunt helpen tenzij je zelf goed gewapend ben (vuurwapen) en dit heerschap zonder gevolgen kunt neerleggen.
  Niemand heeft het recht een ander zo toe te takelen ook als de andere partij zich heeft misdragen (misschien uitlopen etc) maar dan nog blijf je met je handen van anderen af.
  Dit is de ziekte en zwakte in Suriname maar gelukkig lopen nog enkele mannen rond die het durven opnemen tegen zulke lieden


  Maak melding
 9. Ik zou geen stille tocht houden maar veel eerder een luidruchtige tocht om de aandacht extra nadruk te geven. Nog beter zou zijn om de wet aan te passen en zulke lieden die anderen doden ook op dezelfde wijze te laten ondergaan


  Maak melding
 10. Forummers, Odi odi.

  Slachtoffer wordt wel met foto en volledige personalia in de media vermeld.
  Waarom geen foto en volledige personalia van de (verdachte) dader?
  De (verdachte) begon volgens verklaring van de politie eerst te liegen over het strafbare feit.
  Vervolgens heeft de (dader), de 39 jarige Renold G……, wel bekend dat hij het misdrijf heeft gepleegd.

  Maar binnenkort zal zijn foto met volledige personalia op diverse social media verschijnen.
  Deze 39 jarige Renold G……, is een duivels product.

  @J.Zwartmans (Jacko), Odi odi.
  Een echte sari tori).


  Maak melding
 11. Denk niet dat herinvoering van de doodstraf een goede oplossing zou zijn. Suriname heeft zich gecommitteerd aan bepaalde verdragen. Zo moet het blijven omdat de doodstraf barbarisch is. Wat wel kan is de mind omzetting van mannen en vrouwen. Beseffen dat praten en feedback geven de beste oplossing is. En mocht het niet lukken, then, you go your way and i mine. No hard feelings other than the time it takes to recover. It might take a while but finally the sun will shine again.

  Feitelijk begint het al bij opvoeding, de normen en warden die ouders meegeven aan hun kinderen. Vaak zie je dat het daar al misgaat. Geen goed plan van aanpak maar ad hoc reageren. Dus yu e bruya a pikin i sabi! Te en kon bigi, na precies so o rigeri tu. Un musu hopu taki in the meantime en srefi kon kisi koni. Nomo nomo, a no altijd.
  Jammer hoor nanga a tackle san teki a moi Doglameid disi. The killer poti a boi fu en ini problema.


  Maak melding
 12. Jammer dat de mensen wel zo stoer zijn om zoiets te filmen, maar te hulp schieten ho maar.
  Ik vindt dat de “toeschouwers” ook gestraft dienen te worden. Want als je samen zo’n dader (man of vrouw) aanpakt, dan is het probleem zo opgelost.
  En het is ook wel handig dat de dader (man of vrouw) bekend wordt gemaakt met naam, foto en adresgegevens. Ook gelijk als waarschuwing dat een andere man of vrouw, niet hetzelfde lot staat te wachten.
  En ik vindt dat een dader (man of vrouw), mits daadwerkelijk schuldig gebleken, openlijk aan de schandpaal mag worden genageld zodat hij/zij ook door de bevolking bekogeld mag worden met rotte tomaten en dergelijke. Net als in de middeleeuwen. Misschien dat de misdaad dan weer een beetje minder wordt.
  Maar hoe je het went of keert, al is iemand nog zo boos … handjes thuis houden.
  Want een man mag een vrouw niks aan doen, maar een vrouw een man ook niet.


  Maak melding
 13. Het enige wat tegen dit soort schoften helpt is om deze schoften direct te castreren. Door castratie kunnen ze hun driften en klauwen beter in bedwang houden. Invoeren van de doodstraf ? Ha ha ja alleen in een land waar eer en trots een rol van betekenis spelen.


  Maak melding
 14. pakiratigri
  In een geciviliseerde wereld kun je de doodstraf opheffen. Kijk maar naar de Arabische wereld en sommige andere landen alsook USA daar is er no steeds de doodstraf die niet altijd word uitgevoerd maar als je ter dood bent veroordeeld dan kom je nagenoeg niet meer in de maatschappij dan krijg j levenslang.
  Ik heb liever de dood dan levenslang opgesloten zitten.


  Maak melding
 15. Een mooi initiatief om het volk bewust te maken van relationele problemen en waar het toe kan leiden.In de wereld gebeurt dit dagelijks en vele “ vrouwen” halen hun schouders op en veroordelen het slachtoffer. Bij huwelijksproblemen moet men durven praten met een vertrouwens persoon die niet veroordeeld maar luistert en positieve adviezen geeft. Zowel vrouw als man, ga uit elkaar ipv elkaar en de kinderen het leven zuur te maken! Mijn neefje heeft nu geen moeder en vader meer moet heel zijn leven dit leed met zich mee dragen! Wees ook milder met jullie woorden hij kan dit alles ook lezen.


  Maak melding
 16. @ Bigi Sma,

  Niet helpen, omdat je bang bent.
  Geen last hebben van je bangheid als je staat te filmen, om het later op facebook te kunnen plaatsen.

  Come on.


  Maak melding
 17. Vrouwen wacht toch ffe met man nemen.Vraag God jou de juiste man te geven.Un ab haast nomo.Mannen als je niet ready bent voor een relatie laat haar gaan.Je hebt geen enkel reden om haar te vermoorden ano wan meti. Familie en de surinaamse gemeenschap sterkte.Dit moet ophouden please


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES