Viering 165 jaar Chinese vestiging in Suriname van start gegaan

8
Viering 165 jaar Chinese immigratie in Suriname van start gegaan
Foto: archief | Viering Chinese Immigratie in Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – Met een ‘eetstraat’ bij Soeng Ngie aan de Wilhelminastraat is zondag de viering van 165 jaar Chinese vestiging in Suriname van start gegaan. Deze bazar werd georganiseerd door de Suriname Chinese United Association (SCUA), de overkoepelende organisatie van verenigingen van lokale Chinezen en de nieuwe stroom uit China samen met de ambassade van China en het directoraat cultuur.

De komst van de eerste Chinezen naar Suriname dateert van 1853 en wordt ieder jaar op 20 oktober herdacht. Op die dag, dit jaar een eenmalige nationale vrije dag, is er een viering op het Onafhankelijkheidsplein met een uitgebreid podiumprogramma met artiesten uit China en delegaties uit China, Hong Kong, Nederland, Curaçao en Aruba.

Op 18 en 19 oktober wordt er een bezoek aan en een bloemenhulde gebracht bij het monument ter herinnering aan de komst van de eerste Chinese contractarbeiders te Fort Nieuw-Amsterdam en het monument in het Vriendschapspark.

8 REACTIES

 1. Alle vrouwen in dit land zijn mooi.
  Laten wij met z’n allen heel trots op zijn.
  Vrouwen horen beschermd te worden zo
  ook onze moeders, oma, zusters, nichten.
  Elke vrouw groot of klein had je familie kunnen zijn. Hiermee wil ik niet zeggen dat de mannen niet knap zijn. Gods creatie is altijd mooi. Laten wij zuinig zijn op elkaar.


  Maak melding

 2. Chinezen, een hardwerkend volk in Suriname. Gefeliciteerd. Zijn op het eerste gezicht moeilijk te doorgronden omdat ze zich toch een beetje afzijdig houden van het maatschappelijk gebeuren. Maar wie de moeite neemt daar doorheen te prikken zal zien dat het humans zijn just like you and me. Gefeliciteerd!


  Maak melding

 3. pakiratigri 15 oktober 2018 at 11:12
  Chinezen, een hardwerkend volk in Suriname.
  Overal waar Chinese gemeenschappen zich hebben gevestigd zijn het harde werkers. Dus niet alleen in Suriname !

  Zijn op het eerste gezicht moeilijk te doorgronden omdat ze zich toch een beetje afzijdig houden van het maatschappelijk gebeuren.
  In Frankrijk worden Chinezen gediscrimineerd maar trots als ze zijn vechten ze nog harder terug om in de samenleving mee te doen. Gelukkig geen gesodemieterd over zwarte Piet en Kees Klaas en zo voorts.

  Maar wie de moeite neemt daar doorheen te prikken zal zien dat het humans zijn just like you and me. Gefeliciteerd!

  O ja ? Op een punt verschilt de Chinees van anderen en dat gaf je ook aan in je openingszin. Het zijn hardwerkende mensen. Geldt dit ook voor Surinamers ? Zijn het ook hardwerkende mensen dan ?


  Maak melding

 4. Gefeliciteerd met de viering van 165 jaar Chinese vestiging in Suriname aan alle Surinamers.

  Ook aan deze tak van mijn familie.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.