donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameBinnenkort automatisering huisvestingsregistratie in Suriname

Binnenkort automatisering huisvestingsregistratie in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 okt – Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname heeft afgelopen vrijdag IT-apparatuur van het United Nations Development Programme (UNDP) ontvangen. Dit zal gebruikt worden voor het automatiseren van de huisvestingregistratie in Suriname. Dit moet personen die een aanvraag voor een woning indienen ondersteunen meldt Apintie TV.

Het ministerie wil hiermee afrekenen met de onpraktische situatie van veel papierwerk en het handmatig verwerken van gegevens. De commissie E-government van de overheid biedt technische begeleiding in het automatiseringstraject.

Tijdens de symbolische overhandiging van IT-apparatuur zei UNDP-vertegenwoordiger Alexis Armstrong dat het orgaan dit soort initiatieven een warm hart toedraagt, omdat digitalisering van processen leidt tot efficiƫntie. Bekijk een item hierover van Apintie TV:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Hoe kunnen ze de huur betalen als ze veel kinderen en geen man hebben?
  Geen eten in huis en alleen ooms op bezoek. Alleen pret maken en hard lachen.
  Is het niet de tijd om te sparen, zelf een erf kopen en later een huis op.


  Maak melding
 2. Laten wij ervan uitgaan dat ze erg laat zijn met automatisering. Goede scholing is nooit te laat om de registratie makkelijker te maken. ICT’ ers op de werkvloer om ondersteuning te bieden om structureel te werken. Deze hele club op de foto behoort tot de oudere garde. Hebben tijd nodig om door te hebben hoe het precies werkt. Trainingen en nogmaals trainingen en elkaar helpen om dit klusje tot een goed einde te brengen. Wat ook geautomatiseerd moet worden is het verstrekken van uittreksels. Want daar op kantoor is het een grote puinzooi. Een uittreksel uitprinten moet 2 minuten werk zujn.Bij dit kantoor moet je of te lang wachten of een tjoekoe betalen wil je direct je uittreksel krijgen. Of je krijgt te horen de baas moet het eerst ondertekenen maar die is er niet. Weet niet wanneer hij komt. Allemaal wantoestanden.Dit werkt oplichters praktijken in de hand. Medewerkers weten niet hoe ze anderen duperen met dit wangedrag. Een ieder moet voor dat hij/zij
  aangenomen wordt gescreend worden. Bij
  wangedrag direct ontslag.


  Maak melding
 3. Suriname en automatisering? laat me niet lachen.
  iedere keer wordt er weer een ander bestand gemaakt. Suriname moet nu leren werken met een data base.


  Maak melding
 4. John ,helemaal gelijk. Het volk heef t geen cent en alles wordt geautomatiseerd. En dan kun je wel zeggen het is een goed begin, maar begin dan ook met iets wat resultaat opleverd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES