Procureur-generaal Suriname hekelt vertrek politie uit inlichtingenunit

14

PARAMARIBO, 8 okt – Het terugtrekken van politieagenten uit de Counter Terrorism Intelligence Unit, CTIU), heeft het inlichtingenwerk geen goed gedaan. Volgens procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday is Suriname de grote verliezer. Door de aanwezigheid van de politie in de unit kon effectief worden ingespeeld op informatie uit het buitenland. Het nut van de politiedeelname is dubbel en dwars bewezen.

Het Openbaar Ministerie heeft dit jaar enkele successen weten te boeken. En dat in relatief korte tijd. Het betrof dan de bestrijding van terrorisme en drugsgerelateerde criminaliteit. “Dat kon, omdat er een goede vertrouwensbasis was voor uitwisseling van informatie en het op basis daarvan nationaal opschalen van bedoelde informatie voor een succesvol politieoptreden”, zei Baidjnath-Panday bij de start van het zittingsjaar van het Hof van Justitie.

Volgens de Ware Tijd behoorde minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie tot de aanwezigen. Hij was het die de politie terug riep uit de CTIU. Een deugdelijke reden is eigenlijk nooit gegeven. Baidjnath-Panday verwacht een correctie. “Wij waren en zijn nog steeds niet gelukkig met de gepleegde interventie en zullen er naartoe werken om weer een speciaal intelligence team op de been te krijgen.”


14 REACTIES

 1. De PG heeft nogsteeds niet door dat hij door het kabinet van de president tegengewerkt wordt l, waardoor hij zijn grondwettelijke taak steeds moeilijker ten uitvoer kan brengen. De jongens van de politie bij de ctiu hebben goed werk neergezet door de miniduikboot en het vliegtuigje te onderscheppen en de dader of daders zichtbaar te maken, waardoor de heer Oedit, één van de grote sponsoren van de NDP het land moest vluchten. De politie ambtenaren zijn daarvoor gestraft om heden ten dagen de cellenhuizen te bewaken.


  Maak melding

 2. Wie heeft de opdracht daartoe gegeven? Juist ja DDB.
  Waarom? De jongens deden hun werkt te goed.
  Boutere werd in het nauw gedreven en moest iets terugdoen. Dus: opheffen die handel.
  Conclusie: PG: het is niet de fout van de minister, maar de fout van Bouta.


  Maak melding

 3. Ned zgn bekritiseren dat ze Oedit niet willen uitleveren…..

  Het is allang bekend dat oa de USA en NED zeer behouden zijn om info te delen met justitie SU inzake drugs operaties…

  Op ALLE strategische posities/functies heeft de moordenaar zijn familie en vrienden gefaciliteerd


  Maak melding

 4. Hierdoor heeft de politie die lokaal onderzoek verricht naar criminaliteit totaal geen inreng meer. Het kabinet en de president en de DNA coalitie hebben samen met de benoeming van ministers de opsporingsdienst buitenspel gezet.
  Want de politie onderzoekt en niet de CTIU die zijn er om belangen van de voorzitter van de NDP te verdedigen en te bewaken. tegenstanders angst in te boezemen en opdracht te vervullen die het daglicht waarschijnlijk niet schuwen.
  Tja en het grote deel van de Surinamers maar kraaien “nog 5 en er is voorspoed en herstel. een 2e Dubai is in de maak”
  Hoe naief kun je zijn?


  Maak melding

 5. Er worden teveel van de coke uit Sur.onderschept in het buitenland.Iemand moest de tips gegeven hebben aan de buitenlandse instanties.En voor dat de politie toegevoegd was aan de CTU werden weinig ladingen onderschept.
  En ook in Sur.werden het spul van de ingi boi onderschept waar voordien de politie tegen een blinde muur opliep bij hun onderzoek.Door deze “incidenten”heeft de politie zich ongewenst gemaakt in de CTU in de ogen van de leiding van het land.


  Maak melding

 6. En dan had Getrouw het gore lef te ontkennen dat hij de politieagenten had teruggetrokken uit de unit…..deze kerel is nog smeriger dan voorgaande ministers!!


  Maak melding

 7. Snap niet waar deze PG op doelt. De vertrekkende Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan heeft lofliederen gezongen en Suriname de hemel in geprezen vanwege de adequate aanpak van drugs. De samenwerking met Amerika wordt intensiever en er zijn zelfs plannen een DEA-unit in Suriname op te zetten.
  Dus wat is het punt? Drugsbestrijding en tegengaan van mensensmokkel gaan onverminderd door. Minister Getrouw moet wel wat meer duidelijkheid geven over het hoe en wat. Een richtig plan van aanpak in de naaste toekomst.


  Maak melding

 8. SNAP NIET waar meneer Getrouw op doelt ?????

  Hij moet geen politie-ambtenaren ZONDER GOEDE REDENEN
  weghalen uit de Intelligence Unit. Deze handelingen
  duiden op willekeur en op het frustreren van goedlopende
  onderzoeken !

  De PG kan alleen in diplomatieke termen aandacht vragen,
  het betreft echter een ZEER ERNSTIG FALEN van de minister
  dan wel het ERNSTIGE SCHADE TOEBRENGEN AAN DE
  OPSPORING van strafbare feiten !

  Met een reshuffeling kan deze schade worden weggewerkt !

  PS : Een verdachte van zeer ernstige drugsdelicten heeft Suriname
  onlangs zonder moeite kunnen verlaten !

  SURINAMERS, LET OP UW BELANGEN en LEVER STRIJD VOOR UW
  RECHTSSTAAT, STOP DE DRUGSCRIMINELEN EN HUN HANDLANGERS !!!


  Maak melding

 9. Getrouw deed het om zijn baas te beschermen. CTU is bouta’s persoonlijke leger. De politie werd alleen als ongewenste pottekijkers beschouwd en sta in de weg voor o.a. bouts’s drugsexporten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.