zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi: VHP kan Suriname binnen 200 dagen uit crisis halen

Santokhi: VHP kan Suriname binnen 200 dagen uit crisis halen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 okt 2018 – De crisis die Suriname treft, kan binnen tweehonderd dagen worden opgelost. Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. “Wij zijn bezig de samenleving uit de crisis te halen om zo de mensen weer hoop te geven en hen ook voor te houden wat deze regering met hen gedaan heeft. Dat ondanks rijkdommen als goud, olie, hout, diamant, zuurstof, vis, bananen en rijst, deze regering het land naar de crisis heeft geholpen. Dat deze regering van het volk een armoedig volk heeft gemaakt. Daarom zeggen wij als VHP: wij gaan het land redden.”

Problemen in onder meer de economie, de gezondheidszorg, en het onderwijs zullen worden aangepakt. Ook voor de onveiligheid zijn er oplossingen. Nu al worden plannen geformuleerd en gesprekken gevoerd. “Ik praat met financiële instellingen en bevriende naties. Daarbij praten wij ook met Nederland over de toekomst, waarbij wij zeggen: de relatie is zo sterk”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Ook met anderen wordt gesproken. “Er zijn diasporamensen, onze Surinamers, die daar wonen. Er is frequent vliegverkeer, mensen gaan over en weer bij overlijdens- of ziektegevallen. Kan het reizen dan gemakkelijk gemaakt worden? Dat kunnen wij doen”, aldus Santokhi. Hij heeft intussen van politiek Den Haag ‘positieve signalen’ ontvangen. De regering Bouterse zegt met Nederland te onderhandelen over visumvrij reizen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

67 REACTIES
 1. IK heb nog geen partij programma gelezen.
  Er ligt een verzoek om de partij programma op de site zetten, maar gebeurt niet.
  Wat gaat VHP allemaal doen? Wij willen het op papier zien.
  Welke zandwegen gaan ze aanpakken. Een gedetailleerd lijst met naam en toenaam.


  Maak melding
 2. Alles is mogelijk, 200 dagen is een magisch getal, men kan samen veel bereiken, als je niet tegengewerkt wordt. De intentie is er bij Santokhi. We zijn toch allemaal Surinamers, we willen toch het beste voor ons land? Doe er wat aan.


  Maak melding
 3. Ik ben benieuwd wel wondermiddel Santokhi uit zijn polderdoos zal toveren. Zal hij Suriname als onderpand overgeven aan het Nederlandse bedrijfsleven?


  Maak melding
 4. Als ik de verdeeldheid opmerk en de beschimpingen dan heb ik weinig hoop
  dat er enige levensruimte zal worden gegund aan mensen die anders denkend zijn. Regeren is geen belofte doen maar geloven in de kracht van waarheid, liefde en eenheid.


  Maak melding
 5. De visumplicht is door Haakmat bedacht; het wordt tijd dat het wordt afgeschaft. Verder moeten alle rovers hard aangepakt worden; geen halve maatregelen wat dat betreft. De rijkdommen van Suriname (bauxiet, hout, goud enz.) moeten ten goede komen aan het volk; niet aan een handvol regeringsfunctionarissen en hun familie en/of vrienden.


  Maak melding
 6. De VHP gaan de 200 dagen gebruiken om de boeven van de cruciale positie te verwijderen.Want daar zitten de lekken die belemmert dat het volk dat krijgt wat hun toekomt.Gelden zijn verdwenen naar allerlei jongelingen die nooit in hun leven gewerkt hebben maar intussen in grote witte villa’s wonen.En het nieuwe verschijnsel is dat zij ook bewaakt worden door door de overheid ingehuurde bewaking bedrijven.
  Alleen het stoppen van de boeverij maakt dat het volk goed bestuur gaat ervaren.En als de straatrovers worden gestuit dan is er al heel wat gewonnen.


  Maak melding
 7. Suriname zou al rijk moeten zijn, met alles wat uit de grond gehaald is, een ziekenhuis wat op instorten staat,
  kan toch niet en meer natuurlijk.
  Als je grote bedrijven help om eerst de kosten eruit te laten halen, en dan komt Suriname pas dat is raar, als je iets wil dat moet zorgen dat je geld heb om dat land waar je gaat geld geef, en niet daarna.
  Hoop dat iemand dat beter doet.


  Maak melding
 8. Santokhi heeft vele kennis van regering en bouta kan wel les van hem krijgen. Santokhi heeft heel veel contact met de regeerders van NL en heb veel vertrouwen in het samenwerking.

  @@ Boerkie! inderdaad, je hebt de juiste nick name voor jou gekozen!
  De VHP is al 90 jaar Suriname uit de crisis te halen maar het is hen nooit gelukt,en nu na 200 dagen.
  Deze man kan beter tomaten gaan planten zou een goede baantje voor hem zijn.
  Voor besturen van een land heeft hij geen kaas van gegeten.

  Inderdaad!!!! Aan tomaten heb je tenminste wat!!
  90 jaren geleden waren een andere tijden en andere mensen incl de NPK/NPS ect.
  I.p.v. 200 dagen heeft jou baasje 20 jaren
  En om een land te besturen mag jou baas een lesje bij Santokhi gaan halen.

  Ga na wat voor opleiding jou baasje bouta en de welgeleerde Santokhi achter de rug heeft. Je komt wel achter!! tenminste als je wilt weten!!!!

  @@ Jacobes, helemaal gelijk!!!

  @@ J.Zwartmans fawaka mi brada???


  Maak melding
 9. Volgens Gilmore Hoefdraad zou de crisis in minder dan een jaar voorbij zijn. Dat zei hij, kort na zijn benoeming tot minister financën in 2015. Celcius Waterberg gaf in diezelfde periode aan dat de crisis maar zes maanden zou duren. Mensen als André Misiekaba en Ashis Abdoel, ik bedoel AMZAD ABDOEL van de NDP, kwamen op niet langer dan één jaar dat de crisis zou duren. Waarom zal het dan niet kunnen dat Chan/VHP binnen 200 dagen (ca. 7 maanden) dat kan doen?


  Maak melding
 10. Dat Suriname in heel grote financiële, economisch, sociale uitdagingen heeft om de Surinamers, de republiek Suriname weer goed op te been te helpen (inter)nationaal is een feit.

  Een goede plan van aanpak om de uitdagingen op korte (middel)lange termijn te hebben is een goede zaak.

  De realiteit is weerbarstiger als men dit in de praktijk ten uitvoer wil brengen. Er zijn vele zaken die er rol in kunnen meespelen voor dat succes en de plan van aanpak in de praktijk moet worden uitgevoerd.
  Dit moet men niet onderschatten.

  Vertrouwen en overtuig in de aanpak van de VHP heb ik zeker, omdat ze Suriname/rs kennen. Nu nog de Surinamers overtuigen om de VHP te ondersteunen en op hen te stemmen als er DNA-verkiezingen komen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. BOERKIE
  je naam zegt het al
  je bent alleen geschikt om voor een ezel kar gebonden te worden
  en dat is wat jouw politieke vrienden met je doen
  binnenkort zullen ze je kruisen met een rat


  Maak melding
 12. Heeft Santokhi de totale schade die de NDP heeft veroorzaakt al geinventariseerd?
  De NDP heeft voor behoorlijk wat puin gezorgd en dan hebben ze nog ruim ander half jaar om de put nog dieper te graven.
  Suriname in 200 dagen uit de crisis ? Dat is wel heel optimisch en ambitieus.
  Santokhi zal nog voor heel wat verrassingen komen te staan. Ik denk eerder de nieuwe regerende partij 200 dagen nodig heeft om de werkelijke balans op te maken en om het puin te ruimen pas na die 200 dagen kan beginnen worden met de wederopbouw van Suriname.
  Suriname uit de crisis en weer op niveau, dat gaat nog jaren duren.


  Maak melding
 13. @Boerki,ezel dat je bent
  Om te zien wat Santokhi allemaal bedoeld met Suriname uit de crisis halen moet je eerst op hem stemmen en niet.
  op crimineel bouta.90 jaren zei je…ach boeriki…geen enkel vhper is ooit president van Suriname geweest.In 1975 kwam een gezamenlijle combinatie aan de macht en het was henk aaron die president was en hij is geen vhper.Je baasje bouta heeft surinamers hun plicht gestolen om algemene geheime en vrije verkiezingen te houden,met zijn revo en andere vele tragedies en als jonge natie heeft hij Suriname belemmerd te groeien tot een zelfstandige natie.
  Wij zijn nu het bedel land van de america’s.Je oom bouta boerki is plesjident.


  Maak melding
 14. Santhoki moet beseffen dat Bouterse ook vele beloftes heeft gemaakt die hij niet is kunnen nakomen.Boloftes die je niet kan nakomen zullen je achtervolgen.Op zoek naar macht moet je daarmee rekening houden.


  Maak melding
 15. Natuurlijk willen de meeste beschaafde landen geen geld steken in een zeer corrupte stelende roverheid met Alibaba en zijn 40 rovende knechten. Tevens bekend als massamoordenaar drugsdealer wiens kinderen ook grote criminelen zijn en in gevangeissen zitten.

  Het is wachten op een echte leider met schone vingers met visie en transparantie. Dan komen de grote investeerders vanzelf wel.

  Helaas zal ook dan de welvaart van tijdelijke aard zijn gezien de etnische volks samenstelling. Mr. Blok heeft gewoon gelijk ondanks heel veel kritiek.


  Maak melding
 16. Hoe weet ik dat van die hindostaanse pedo’s. Ik werkte in een van de grootste gevangenissen in Nederland en daar had je een speciale afdeling voor pedo’s. En daar zaten alleen maar Hindoestanen, Turken en Nederlanders.


  Maak melding
 17. RobG
  8 oktober 2018 at 12:39
  Ik ben benieuwd wel wondermiddel Santokhi uit zijn polderdoos zal toveren. Zal hij Suriname als onderpand overgeven aan het Nederlandse bedrijfsleven?

  =========================

  Niet te vergeten de talloze chinese leningen die Bouterse heeft afgesloten.
  Dan nog liever een kolonie van Nederland.


  Maak melding
 18. Weer een stommerik die denkt suriname uit de slop te trekken….

  Is hij vergeten dat zn eigen ministerie…zo corrupt is????
  Hij moet verantwoordelijk gesteld worden omtrend de kluisberovingen…en de vele diefstallen moorden door de politie!!

  En eerlijk ze mogen zich wat meer socialer opstellen tegenover de burger!!!
  Wil je wat doen santoki….begin dan bij je eigen mensen …
  ik denk dat de helft nog niet geschikt is om burgers te beschermen,integendeel word men berooft door deze ali baba en zn veertig rovers..
  Dertig jaar ellende in 200 dagen opgelost?
  Weet santoki waar hij over praat…wat een regelrechte idioot!!!!


  Maak melding
 19. @Roy,
  In 2015 had jij en jouw VHP dezelfde fout gemaakt. Het resultaat : oppositie
  Zonder een deugdelijk partij programma voor 2010 zal het resultaat niet anders zijn.
  Domme L…L


  Maak melding
 20. Het is nog nooit een politieke partij gelukt om te gaan van 9 zetels naar 26 zetels in 5 jaar. Daarnaast heeft de VHP in combinatie verband alleen voor gezorgd, dat de munt stabiel bleef, maar van duurzame ontwikkeling, waar een ieder van profiteerde was er geen sprake. Het waren een enkel partijleden die profiteerde van de voordelen en de rest mocht stikken.


  Maak melding
 21. Off Topic

  What Will Oil Do For Guyana?

  zie youtube. en tijp bovenstaande titel in youtube en kijk en luister.

  Het is zeer informatief dat Suriname, de regering, DNA, Staatsolie en de Surinaamse Bevolking dit weten. Suriname kan hier een goede les uit leren.

  Zoals hoe de vlag er nu hangt voor Guyana met hun deals, hebben ze het nakijken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 22. ‘Oranje’ Santokhi is onlangs door een goed gevulde bijeenkomst te Ocer op zijn vingers getikt door Misiekaba en VP Adhin. Hij probeerde namelijk te pronken met andermans veren inzake het visumvrij reizen dat geïnitieerd is door de staat Suriname en niet de ‘oranje clown’ Santokhi zoals de charismatische Misiekaba aangaf.

  VP Adhin vond het zelf nodig in zijn moedertaal de clown eventjes het een en ander fijntjes onder de neus te wrijven.

  ‘Oranje’ beweert binnen 200 dagen Suriname uit de crisis te verlossen. Dit nadat hij uit Nederland teruggekeerd is. Over een tijdje gaat hij naar India en als hij teruggekomen is, zal hij beweren dat Suriname binnen 100 dagen uit de crisis is. Zijn laatste stap zal de USA zijn en na terugkomst, u raadt het al, is Suriname binnen een dag uit de problemen.
  Beste mensen, welkom terug in koloniale tijdperk.

  Laten we dankbaar zijn dat de patriottische NDP fier overeind zal blijven.
  Ete feifi, i sabi tog?


  Maak melding
 23. Indertijd had de familie radhakishun ook beweerd dat als ze nickerie kregen ze die binnen 1 jaar welvarend zouden maken .Dat wil zeggen dat ze bewust de vooruitgang tegen hielden of saboteerden 50 jaar later zegt santokhi hetzelfde bewust is hin bezig de vooriuitgangtegen te houdenl.


  Maak melding
 24. Santokhi wil de banden met Nederland herstellen en Suriname uit de crises halen. Dus
  de komende verkiezingen wordt er ook een van VHP met Nederland of Bouterse (NDP) definitief
  vaarwel zeggen tegen Nederland. Als ik mocht kiezen dan wist ik het wel, Nederland kan nog
  steeds veel bijdragen denk aan herfinancieren van schuld, kennis van zorg, toerisme,
  export bevorderen etc.


  Maak melding
 25. @Pakiratigie,

  Quote:
  Laten we dankbaar zijn dat de patriottische NDP fier overeind zal blijven.
  Ete feifi, i sabi tog?

  @Pakiratigie,

  Je houdt niet van het land Suriname maar de pleesident die een destructief beleid gedurende 8 jaar heeft gevoerd.
  De pleesident zou corruptie aanpakken met als resultaat dat zijn boezemvriend miljoenen voor zichzelf heeft gehouden toen hij mini-ster was.
  128 miljoen srd Naschoolse Opvang: Zand erover.

  En nog veel meer……

  Je houdt niet van Suriname maar je houdt van de van moord verdachte Drugscrimineel.


  Maak melding
 26. @pakiratigri,

  Die charimatische Misiekaba had tijdens Bouterse l geroepen dat Suriname een tweede Dubai zou worden. Het tegendeel is dat Suriname steeds verder wegzakt in die bodemloze put.
  Iedereen zou in weelde leven, m.a.w. niemand zou armoede kennen.
  Mijn voetzolen zijn charismatischer dan Misiekaba.
  Ben je zo kort van memorie als het gaat om de vele beloftes gemaakt door de NDP?


  Maak melding
 27. Verder heeft Ptatta 300 jaar de gelegenheid gehad om iets te maken van Su en we weten allemaal dat zij een kapotte plantage hebben achtergelaten. Nu beweert Chan dat hij samen met die Ptattas Su uit de problemen zal halen. Ik vraag me af wie dat nog gelooft.


  Maak melding
 28. de blaks willen liever in de moeras leven onder barre omstandigheden, dan in weelde en welvaart..

  nergens in de hele wereld, is er één land met blaks aan de macht die het welvarend heeft , goed bestaan hebben, altijd aan de periferie van de samenleving ,,, niet in Afrika al war hun roots is niet nergens ergens altijd in pinari, geef ze vrijdag een miljoen en maandag morgen vragen ze je een broodje poep..

  altijd afhankelijk van een ander kijk maar in de gevangenissen over op de wereld.
  zo gaat dat in de hele wereld met die blaks.., jammer dat ik dan het zo zeg, maar anders is het niet..
  wie heeft het land tot bedel staf gemaakt, niet de witte man, maar de blaks alles gestolen, zelf een potlood kan je niet krijgen op lanti kantoro, vele lanti auto´s staan op naam van de lanti man het verhaal is lang genoeg..


  Maak melding
 29. Niet zomaar uit je mond kletsen, Santhoki. 200 dagen, ruim 6 maanden. De problemen in Suriname zijn veel groter dan je denkt. Ik denk eerder dat het zeker 10 jaar zal zijn, voordat de controle van de economie en vooral de staats schulden overzichtelijker worden. Een nieuwe regering heeft vooral tijd nodig te analyseren, en hierna strengere maatregelen treft met betrekking tot het innen van alle belastingen, die betaald moeten worden aan de staat. Langzaam de subsisidies van alle services terug draaien etc. En dit zal zeker geen 200 dagen zijn. Wees toch realistisch en kom niet met dezelfde populistische uitspraken, als de huidige regering. Had beter van jou verwacht Santhoki. Shame on you!!


  Maak melding
 30. Elke inhoudelijke, beschaafde en constructieve discussie is uit gesloten als de woorden VHP of Chan in een artikel staan. Gezien hun onbeschofte en inhoudsloze KA begrijp ik niet goed dat de diverse media hun IP adres niet regelmatig voor enkele dagen blokkeren want dit heeft niets met vrijheid van meningsuiting van doen. Een andere optie, beter zelfs, is de domme laster en ka te verzamelen een aan het O.M over te dragen.
  Dit gezegd hebbende:
  200 dagen is een wel heel gewaagde uitspraak en ook mis ik duidelijkheid over het plan van aanpak. Zo vraag ik mij af of hij er rekening mee heeft gehouden dat er vele leningen zijn, en dat voor veel leningen de aflossingen pas in 2020 of kort daarna moeten aanvangen. Of hij er rekening mee heeft gehouden dat Bouterse, net als in het verleden, veel leningen niet officieel aanmeld. Of hij er rekening mee heeft gehouden dat veel aankopen direct zijn doorverkocht zonder dat de opbrengst is verantwoord, etc. Dat er veel wurgcontracten getekend zijn, o.a. met paarse toppers die in baantjes geregeld zijn.
  In 2020 zal blijken dat SR veel meer schulden en verplichtingen heeft dan er nu officieel vermeld zijn en minder bezittingen dan er nu vermeld staan. Dat is de ervaring met Bouterse.


  Maak melding
 31. @ RobG 8 oktober 2018 at 12:39
  Ik ben benieuwd wel wondermiddel Santokhi uit zijn polderdoos zal toveren. Zal hij Suriname als onderpand overgeven aan het Nederlandse bedrijfsleven?

  Beste RobG
  Suriname is al geheel verpand aan haar huidige schuld eisers. Net zoals Wijdenbosch de bauxiet industrie verpande aan Ballast Nedam voor2 bruggen en 32 mio aan steekpenningen.

  Laat ik wat toverdoos zaken voor u duidelijk maken:
  >> Hulp bij het saneren van de schulden waardoor de kosten van de staatsschuld heel sterk verminderen tot normale proporties
  >> Hulp bij de aanpak van Alcoa. zodat die echt gaat doen wat nodig is.
  >> Saneren van EBS in samenhang met Affobakka zodat Suriname duurzaam wordt.
  >> Hulp bij het saneren van de kleine goudsector waardoor de kleine man en het binnenland meer gaan verdienen (meer goud per ton) en de inkomsten van de staat sterk verhogen.
  >> Hulp bij het saneren van de gezondheidszorg en het ambtelijk apparaat.
  >> Hulp bij het serieus opzetten van duurzaam toerisme en landbouw en voedsel industrie die in Europa kan eleveren.
  >> Opzetten van duurzame hout productie op bij voorbeeld oude mijn locaties.
  >> Herstel waterhuishouding Nickerie (Deze regering is al jaren bezig de pompen te vervangen).
  >> Opzet grasshopper bauxiet industrie in west Suriname.
  >> Saneren waterhuishouding Paramaribo.

  Dit zijn zaken die Suriname zelf kan doen zonder haar ziel te verkopen aan Nederland zoals het nu moet doen aan China, of voor de obligatieleningen, etc..

  Beste RobG bij deze acties wordt de munt sterker en wordt de schuld verder gesaneerd zodat er hoop ontstaat.
  De zelfde hoop die een vriend in Mei 2005 onder worden bracht tijdens de verkiezingen. Zijn stelling was Wij kunnen na 5 jaar Vennetiaan weer sparen zonder dat morgen ons geld plotseling minder waard wordt.


  Maak melding
 32. Hi Ray; Chandrika wil Suriname in 200 dagen redden door Suri. weer te leiden naar de koloniale tijd. Btw. Ray hoe was je grote vakantie heb je het volk van Suri. al geschreven of laten weten welke funktie je zou bekleden indien die coup van chandrika was gelukt. De man die het goed meent met Suriname had een coup willen plegen in 2008 de laatste acht zware wapens moesten nog komen, maar dank zij de FBI is dat niet gelukt. DE man die plannen had voor etnische zuiveringen in Suriname.
  De man die als minister van Justitie nooit de moordenaars van die zestien vermoorde daklozen heeft willen laten veroordelen want hij wist wie dat waren. De man die de politie commandant in nickerie op straat heeft gezet en zelfs enkele dagen in bewaring gesteld omdat hij een drugsbarron had gearresteerd doordat alle bewijzen aanwezig waren. Zonde voor Suri. Lachmon had zijn fouten ingezien en moest daarom opgeruimd worden chandrika was als de kippen bij om voorzitter te zijn van de verenigde hindustaanse partij en niet van de
  vooruitstrevende hervormings partij. Tijdens die minister periode van deze man zijn tientallen Cronto milionairs uit de grond gerezen allen
  die op hem lijken ra ra hoe komt dat.?


  Maak melding
 33. Ok. Na zin en onzin gelezen te hebben te hebben zal ik jullie vertellen hoe ik mij kleding aantrek.
  Eerst mijn onderbroek en dan mijn broek daarna een overhemd of polo shirt.
  Jullie niet. Jullie trekken alles in een keer aan. Ook knap trouwens. Jullie willen alles in een keer oplossen.
  Begrijpen jullie wat wat de economische crisis is?
  Heeft de heer Santoki gezegd dat hij de criminaliteit, het aantal verkeersongelukken door idioot rijgedrag, de omvangrijke staatsschuld enz binnen 200 dagen zal oplossen?
  Ik heb zijn speech niet gehoord, slechts dit artikeltje gelezen. Een gebrek aan tijd speelde mij parten.
  De heer Santoki heeft gezegd:
  ” “Wij zijn bezig de samenleving uit de crisis te halen om zo de mensen weer hoop te geven en hen ook voor te houden wat deze regering met hen gedaan heeft.”
  Hieruit leid ik af dat hij dat hij met name de fors ingezakte koopkracht, ontstaan door exorbitante prijsstijgingen als eerste wil aanpakken en oplossen (de onderbroek),
  daarna gaan we verder.
  Daarna gaan we de begrotingstekorten en de export aanpakken (de broek)
  Als laatste komen we vanzelf bij de waarde van de valuta en de staatsschuld (poloshirt, of overhemd)
  Kan dit:
  JA!
  Rob is benieuwd naar de wijze waarop.
  Welnu, ik weet niet of de heer Santoki en ik het zelfde idee hebben, maar ik heb een instrument dat €0 kost.
  Hoe kan dat, onmogelijk enz. Ja, het kan. Maar als je het niet weet hoe, dan is het onmogelijk.
  Het is zo ongelooflijk simpel.
  Mie gado kan dit zo eenvoudig: ja
  Waarom komt men hier dan niet op?
  Omdat het te eenvoudig ziet men het over het hoofd.
  Er zijn genoeg economen gelieerd aan de regering. Zij zouden door goed na te denken dit ook kunnen bedenken. Erger, moeten bedenken.
  Een kanttekening: dit instrument kan niet worden toegepast in bijv Nederland of ander groot land
  Slechts in een kleine economie.
  Een aanwijzing
  Dit instrument is lang, heel lang geleden succesvol toegepast EN
  de psychologie in de economie is groter dan je denkt.


  Maak melding
 34. Bouta moet weer naar cuba voor controle.
  miesikaba reist mee om zijn hersenpan te controleren op defect.
  Bouta wil nog vijf jaar aanblijven ( cetabever ) om het restant van de centrale bank over te dragen aan zijn dochter PEGGY Bouta.
  Is bouta wel slim ?? miesikaba tegen de Marrons ophitsen en VP Adhin tegen de VHP.
  Dan kan DIE-LIP Sardjoe met Bouta 1- 2 spelen om de waterkracht centrale via een opgezette maatschappij de surinaamse bloed leegzuigen SUCCES VERZEKERD !!


  Maak melding
 35. BREAKING NEWS,…
  DE VROEGSTE 1 APRILMOP IS HIERBIJ AL GELANCEERD.
  DEZE XXXXLL BOERIEKIE,MOET ZO SNEL MOGELIJK NAAR EEN BONOEMANG,
  WACHT NIET TE LANG !


  Maak melding
 36. Chan belooft nooit wat en wat hij zegt DOET hij…
  hij gaat zeker niet djaffen, als hij zegt 200 dagen dan klopt dat. Ik stel mij daarbij voor dat alle zaken op orde worden gesteld, alle schuldaflossingen op de rails en men dan wederom gaat beginnen met puinruimen en de Surinaamse economie weer gezond en aantrekkelijk maken, de koopkracht een BOOST geven.. Dan de investeerders en ondernemers niet te vergeten… ja HIJ heeft veel mogelijkheden mbt Suriname VOORAL en Nederland, maar ook India, VS , Europa…

  Geef mij Chan maar in 7 maanden alles op de rails en de zaden zijn weer gezaaid met uitzicht op vruchten plukken…


  Maak melding
 37. Surinamers van creols en Hindoestaanse achtergrond met een beperkte denk vermogen uit zich op ras alsof de ene beter is dan de andere daarom komt het land ook niet vooruit want in Afrika lees ik elke dag moord en dood slag en verkrachtingen in India idem dito moord en dood slag daar hebben de mensen ook niets te eten en drinken dus laten wij ons richten op Suriname en dan maak het niet uit wie er aan de macht is corruptie moeten wij tegen zo dat iedereen een goed leven heeft wat ik denk is dat Santoki het ook niet in 200 kan want Santoki is geen tovenaar en sprookjes geloven wij niet meer. De koppen bij bij elkaar en gebruik je gezonde verstand.


  Maak melding
 38. De man die nooit president van Su gt worden en dat is niet omdat hij hindustaan is nee;want Dhoekie kan en mag president worden,Ashwin Adhin,Mansaran,Amzhad Abdhoel zodra j maar bewezen hebt dat j hart heb vr Suriname en niet de exkolonisator aanbidt ,het kan niet zo zijn dat alles wat de regering doet afgekraakt wordt terwijl de mensen in het land zelfs zien dat na 70 jr Nps en de vhp eindelijk wat aan de opbouw het land gedaan wordt,overal nw scholen,ziekenhuizen en poli,infrastructuur wordt keihard aangepakt het is zo mooi om te zien dat je land eindelijk ontwikkeld wordt elek en water overal in het land,dan moet jij j afvragen wat deze gasten verstaan onder het ontwikkelen van een land,misschien alleen eigen belangen behartigen,niemand kan mij tot nu toe vertellen wat de vhp en de nps gedaan hebben vr Suriname in 70 jr tijd


  Maak melding
 39. En ik wil geen sprookjes horen van muntstabiliteit want als j niet investeerd in het land kan j honderd jaren de koers op 2,45 houden zelf een ezel weet dat en mister ED the talking horst dus aub kom niet met domme verhalen aub,het woord dom gebruikt ik niet want niemand is dom maar er zijn uitzonderingen op elke regel,maar hier is het wel van toepassing op sommige garnalen op dit forum,wat een schijterij zitten zij neer te pennen


  Maak melding
 40. Heel opmerkelijk Chan is amper een week terug uit ned en hij presenteerd een plan om in 200 dg Su uit de crisis te helpen en niemand vraag zich af wie al die rotzooi allemaal op papier vr hem heeft voorgekauwd,is het natte vinger werk van de diasporanen of de exkolonisator of hebben de leden van de vhp tijdens zijn afwezigheid zonder zijn inbreng dit allemaal op papier gezet,sinds zijn terugkeer in Su zit hij boordevol ideeën,voor iemand die al 8 jaren geen enkele plan op tafel kon leggen,de tijd zal het leren


  Maak melding
 41. Ja hoor poep en heuvel.je heb gelyk.je papa bouta pakt alles aan daarom gaan elkedag meer dan 200leerlingen naar huis omdat ze geen plek kunne vinden op een school.jullie die hier lullen over chan met die negatieve rotsois als jullie meer weten dan waarom zittn jullie hier te lullen.jullie moesten in DNA gebouw gaan zittn.mogt t zyn als t deze chan lukt om su te reddn dan ga je zien.die zelfde klootzaken die hier lullen over hem gaan dan achter zyn kont rene hup hup hup chan.oe ba nanga a ka tak takie foe oenoe.oe no gie oe bek onnodige roko..en die ene klootzak die over hind pedo in nl sprak.ik wil j vragen je zei j werkte daar.hie ben j hier beland???fa??of weet je niet meer waar je kont gat s hahahahaha.lasing jere!!!!


  Maak melding
 42. Er schijnen heel wat mensen bang te zijn dat Nederland weer de baas wil worden in Suriname. Voor veel Surinamers zou het een zegen zijn als het land een provincie van Nederland zou worden, alle problemen in één keer voorbij en geen onzekerheden meer naar de toekomst. Helaas voor de arme Surinamer, en gelukkig voor Bouterse en zijn vrienden, dat gaat nooit gebeuren.
  Wat voor belang heeft Nederland bij invloed in Suriname? Het land heeft Nederland helemaal niets te bieden, alleen maar problemen en gezeur.

  Sommigen denken dat Nederland uit is op de Surinaamse rijkdommen. Als die rijkdommen er zijn, waarom zit Suriname dan zo in de problemen? Suriname is rijk aan illusies en luchtkastelen, meer niet. De vraag is ook hoeveel van de Surinaamse rijkdommen nog eigendom zijn van Suriname.
  De kluizen van de Nederlandse bank liggen al vol met goud. Hout komt uit Noorwegen, Zweden, Brazilië en Azië, en verder heeft Suriname niet veel te bieden.

  Als Nederland bereid zou zijn een rol te spelen dan is dat uit verantwoordelijkheidsgevoel en vanwege het verleden. Het zou Nederland geld gaan kosten, maar dat is niet zo´n probleem, er is geld genoeg. Nederland zit er echter niet om te springen.
  Suriname en de Surinamers, vooral die in Nederland, hebben zich de laatste jaren nu niet bepaald populair gemaakt en de Nederlander vindt dat de buitenlanders binnen en buiten Nederland al genoeg kosten. Niettemin, Nederland zal antwoorden als er een beroep wordt gedaan, maar als men niet wil, ook goed, misschien wel beter.

  Santokhi denkt dat hij met hulp van Nederland Suriname uit de problemen kan halen. Laat hij eerst maar eens in de positie zien te komen dat hij de macht daartoe heeft. Voorlopig regeren in Suriname de onderbuikgevoelens als het op de politiek aankomt. De reacties onder het bericht over de Miss India verkiezingen zeggen al genoeg. Suriname is een verdeeld land.
  Als het al zou lukken, dan zit hij nog met een hele grote groep Surinamers die hem niet moet en hem passief zal tegenwerken.


  Maak melding
 43. Real deal 8 oktober 2018 at 14:50
  Die Hindoestanen willen Suriname overnemen en het kaste systeem invoeren. Het zijn racisten maar dat hebben ze van hun blanke Nederlandse baas geleerd. Het is niet vreemd dat in Nederlandse gevangenissen veel Hindoestaanse pedo’s vast zitten dat hebben ze geleerd van hun blanke Nederlandse baas geleerd. En nu willen ze dat macht in Suriname dan moeten we echt op onze kinderen gaan letten.
  Real deal 8 oktober 2018 at 14:53
  Hoe weet ik dat van die hindostaanse pedo’s. Ik werkte in een van de grootste gevangenissen in Nederland en daar had je een speciale afdeling voor pedo’s. En daar zaten alleen maar Hindoestanen, Turken en Nederlanders.

  Wat ben jij een ordinaire zwarte vuile gemene racist. Ja dat ben jij met je leugens dat de Nederlandse gevangenissen vol zitten met Turkse, Hindoestaanse en Nederlandse pedo’s. Hoe weet jij dit eigenlijk ? Ja, volgens jou omdat jij in een van de grootste gevangenissen gewerkt hebt (lachwekkend want welke zwarte werkt ??). Ik denk dat jij inderdaad werkte en dat jij door jouw loverboy aan de Nederlandse, Turkse en Hindoestaanse gevangen aangeboden wordt. Je bent een boeler. Jouw soort racisten kunnen de pot op.


  Maak melding
 44. Tjan.Dat je president wil worden weten we onder hand wel.In de jaren 90 zei Weidenbosch dat ook maar in 100 dgn suriname uit de shit zou helpen.
  We weten allemaal wat er gebeurd is dus kom met een betere oplossing.


  Maak melding
 45. VHP??????
  DEZE POLITIEKE PARTIJ MOET WORDEN OPGEDOEKT.
  STICHTER
  WIJLEN LACHMON
  heeft altijd tweedracht gezaaid in de samenleving tussen hindustanen en negers.
  SURINAME HEEFT GEEN EVENREDIGHEIDSSTELSEL
  hoezo democratie???
  IN ZIJN REGEER PERIODE WAS SUR de 2e BAUXIET LAND TER WERELD
  EXPORT VAN HOUT RIJST BANANEN EN SUIKERRIET
  en de burgers hadden niet goed te eten
  ook geen goede woning
  kinderen jongens en mannen moesten gescheurde broeken eventueel gelapt dragen
  MET BLOTE VOETEN NAAR SCHOOL

  SCHANDALIG


  Maak melding
 46. Hoe lang heeft deze man met nps het land geregeerd?
  Voorbeelden zat wat deze regering heeft bewerkstelligd
  1. Zwarte hoge Brugstraat
  2. Brug over Saramacca kanaal ( die nieuwe)
  3. De straten op Paramaribo Noord
  En al is het van geleend geld ze doen moeite zou mijn grootmoeder zeggen.
  Ben vaak in Suriname om te zien wat er verandert in mijn
  buurt.

  Edit: er de leden hier die beweren dat de gezondheidszorg in Suriname nul is, maar ze kwamen verpleegkundige hier ronselen, dan zijn de Surinamers niet achterlijk.

  Mijn vraag hoezo sluiten ze ziekenhuizen in Nederland v.b. Flevoziekenhuis, het Slotervaartziekenhuis en die in Spijkenisse enz.

  Omdat ze onder de maat presteren en als SurNed weet je dat de Nederlanders niet een dag opstaan en zeggen: ” vandaag sluiten wij dit ziekenhuis want??????”.


  Maak melding
 47. Cinny G nichtje van cherif
  Zij heeft huis en haard verkocht en naar Suriname geëmigreerd nu moeder van 19 straathonden
  En maar met het vingertje wijzen naar de paarse regering vanwege de crisis waarin zij nu in verkeerd.
  Zij heeft zich ook gauw aangepast aan sommige hun mentaliteit in Suriname.


  Maak melding
 48. Nog een keer. Jullie in Nederland denken dat wij Surinamers in Suriname arm zijn. Eet mars ! De overheid is arm. Wij gaan morgen veel bombels kopen en met een geweer afschieten. Neen, ik bedoel, vuurwerk aansteken. En we gaan veel vlis eten en dat is een gerecht met vlees en vis. We noemen hier vlis. De Rohhingya’s zijn arm: geen land, overal weggejaagd, weinig eten, slecht/geen onderdak, etc. Die mensen noemen we arm. Er is nog geen Surinaamse man, vrouw of kind gestorven van de honger. Onthoudt dat ! Santotjie droomt langer dan een mensenleven. Het maakt niet veel uit of de Hindoestanen regeren of de Creolen. O sorry. Creolen? Dat mag ik ook niet meer zeggen/schrijven. Afro-Surinamers. Maar mijn vriend noem ik nog steeds Blekkie, want hij is donker en hij vindt het helemaal niet erg. Niemand weet wat zijn echte naam weer is.


  Maak melding
 49. De nieuwe partijen komen met een nieuwe vliegveld in Nickerie en de haven afmaken in Nickerie .

  Waar is Doehkie komt hij nog terug .

  Komt Hooghart terug in DNA de kolonisten bestrijder .


  Maak melding
 50. De diasporamensen mogen wel visumvrij reizen, maar ze mogen van de Surinaamse regering niet beschikken over een dubbele paspoort. De Surinaamse regering moet dat ook in orde maken voor de diaspora mensen.


  Maak melding
 51. Het is goed als we even gaan na denken,Laat de nw regering eerst komen en met ons allen de schouder er onder zetten zodat we samen onze mooie Su opbouwen, zo hebben we dan samen wat opgebouwd waardoor we met ons allen trots moge zijn.


  Maak melding
 52. Zei die geen Nederlands begrijpen zullen zeiken over 200 dagen zij die aandachtig en met inzicht lezen snappen volkomen .

  idd 200 dagen van meet af aan gezegd da tik hem daaraan hou, meestal heeft een regering ene 100 dagen plan, maar de 20 zetel partij heeft een 200 dagen plan, daarin wordt de boel geïnventariseerd, herschikt en gaat alles weer na 200 dagen rustig rollen.

  Kijk een goedlopend huishouden met een vette schuld waar wel een betaalregeling voor is en netjes afbetaald wordt is geen probleem, nou like this zo gaat het ook voor Suriname geregeld worden.

  An no sprookje maar dat noem je gewoon GOED BELEID

  Beluister zeker de BNR interviews 5 achter elkaar alles doet hij uit de doeken, ik ben super enthousiast en vol vertrouwen

  De crisis waar we nu in zitten is dat we geen moer kunnen betalen UIT DIE CRISIS MOETEN WIJ en dat kan binnen 200 dagen, gewoon beetje goed Nederlands lezen en begrijpen.


  Maak melding
 53. Er is zoveel geschreven :

  Mijn mening Chan is een grote buffer bluffer, Chan is zo opgeleid als politieman in leven.We kennen Chan zijn houding! Nu Wel een tijdje in de politiek getuimeld is door Front regering.

  Welnu kijken jullie goed naar zijn Charisma, de grootste Bluffer,onbetrouwbaar, de Goeroe wilt spelen of zijn?enz…denkt dat hij de enige is die zgn het Nederlandse taal beheerd en Geweldig wilt zijn.Ik ben niet racistische bezig. ben niet van vandaag hebt genoeg ervaring van de mensleven tot zo ver,maar een ding is zeker ,wij volk van Suriname waar wij allemaal onze voorouders vandaar komen toch?en hoe wij allen hier in Suriname gevormd zijn door de kolonisatoren Engelsen en de Witte Nederlanders .Dus ik wil zeggen ,dat het surinaamse volk met verschillende culturen en denkwijze er nooit en nooit Eennazi en Éénheid zullen vormen. Mensen zijn langer dood dan dat mensen leven.

  Zie maar betreft het land Suriname, heeft Bouterse het denkwijze geprobeerd het te veranderen men mag van hem houden of niet?Bouterse is oprecht bezig voor het land en volk.Bij Chan VHP gaat het niet om land en volk , het gaat om geld en rijkdom (geld bezitten) MACHT Hebben.Chan moet heersen en niet Bouterse we kennen zijn gedrag toch?

  Kijk nu wie geld heeft no? Bouterse heeft geen geld toch?vandaardat de regering Bouterse geen grip heeft .Weet wel dat de zelfde regering front toen alle olie boringen heeft gestopt?vergeten no? Oké ik blijve benieuwd in 200 dagen. Succes Succes!


  Maak melding
 54. Robg,
  Jou baasje is pas betrouwbaar, 18000 huizen, casave fabriek ,huizen bouw fabriek , een tweede DUBAI, zoetwater TRANSPORT export en, voedselschuur van het Caraïbische gebied, palmolie, COCOS, SUIKERRIET, rijst bananen, trein POELJEPANDTJE NAAR ONVERWACHT 9 kilometer highway Oost west en noord zuid verbindingen in niet al te beste staatdiepzee haven, met terminals ,jammer van het BAKHUIS project 3.2 miljard guldens down the drain het CARIFESTA, naschoolse opvang, het schoolboeken project, banden aangaan met verdachte landen , het is verworden tot een balletent, en wat je hier tegen in brengt word alleen maar erger


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES