woensdag, mei 29, 2024
HomeFotoStudente terug in Suriname na afronding medische studie in Georgië

Studente terug in Suriname na afronding medische studie in Georgië

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 okt – De Surinaamse Sarafina Galon heeft dinsdag de ‘Medaille van Regionale Ontwikkeling’ ontvangen uit handen van de minister van Regionale Ontwikkeling in Suriname, Edgar Dikan. Galon is dit jaar uit Georgië naar Suriname teruggekeerd na met succes haar medische studie te hebben afgerond. Dikan zegt dat het belangrijk is om jongeren die bijzondere prestaties leveren, de juiste waardering te geven en als rolmodellen op een voetstuk te plaatsten.

Hij hoopt dat Galon als ‘kind uit het binnenland’ ook anderen inspireert om indrukwekkende prestaties neer te zetten. Galon heeft gebruik gemaakt van een studiebeurs en behoort tot de eerste groep Surinaamse studenten die op deze manier genieten van de bilaterale samenwerking tussen Suriname en het Oost-Europees land.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Proficiat. Het is zeer belangrijk dat zij haar kennis overdraagt. Het is erg jammer dat de artsen zich niet laten bijscholen en maar aanmodderen met mensen hun gezondheid. Kennisoverdracht is zeer belangrijk.


  Maak melding
 2. Gefeliciteerd mevrouw. Goed zo. Opleiding en ervaring opgedaan in het buitenland. Nu kan je makkelijk vergelijken hoe het daar medische zorg in elkaar zit en hoe in SU is georganiseerd.

  Opmerking: Achtergrond zie ik een Surinaamse kaart. Ik zie ook wereldwijd een heel andere kaart qua grens indeling maar SU gebruikt nog steeds oude grenskaart indeling!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  of zie ik het verkeerd.


  Maak melding
 3. Proficiat!

  Zou het wel leuker vinden als er stond dat buitenlanders hun studie in Suriname hadden genoten.

  Suriname is helaas niet op het niveau van Georgië. Een voormalig Sovjet vazalstaat notabene.


  Maak melding
 4. Hulde alleen vraag ik me af waarom Georgie ? Suriname is een tropisch land en de ziektes die hier voorkomen, staan bekend als Tropenziektes. Heeft zij geleerd hoe zij, gelet dat zij uit het binnenland komt, hoe ze tropenziektes moet bestrijden ? Het is niet lelijk bedoeld hoor alleen zomaar ene paar vragen die bij mij opkwamen.


  Maak melding
 5. Als je een opleiding tot (basis)arts volgt zit er net als een studie in Georgie geen Tropenziekkte in het Pakket.
  Hiervor moet met men ze extra specialiseren/bijscholen.

  veel respect voor deze mevrouw die de kans die ze heeft gekregen heeft gegrepen.

  Proficiat.


  Maak melding
 6. Mooi resultaat zeg. Proficiat en veel succes toegewenst met de verdere carrière in Suriname.
  Wij als allochtonen mogen trots zijn op deze dame.


  Maak melding
 7. Gefeliciteerd dokter Gallon. Jammer dat mensen die geen weet hebben over de medische hier commentaar proberen te geven. Dr Gallon is vertrokken in 2012 met een groep van vier andere surinaamse studenten naar Georgie om de medische studie te doen. De studie is volledig gefinancierd door Georgie in tegenstelling tot Nederland waar Suriname bijna tachtig en honderd twintig duizend euro per student per jaar moet betalen. De studie in Georgie is volledig in Engels en het is wereld wijd erkent. Verder studeren alle medische studenten in de wereld uit dezelfde basis literatuur. Daarom kunnen medici uit verschillende landen met mekaar communiceren. Dus jullie hoeven niet bang te zijn, dokter Galon en de anderen uit Georgie hebben ook tropenmedicijn gehad. Daarnaast wordt onze ziekte beeld in Suriname beheerst door vnl de chronische niet overdraagbare aandoening welke ook het geval is in Georgie, Nederland en de rest van de wereld. Dr Celsius Waterberg


  Maak melding
 8. Mooi. Kan ze haar kennis tevens gebruiken om de kruiden in het binnenland te exploiteren voor de gehele Surinaamse bevolking.
  Alleen maar medicijnen van de grote pharmaceutische bedrijven voorschrijven is ook niet alles.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES