zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieABN Amro sluit rekeningen van klanten woonachtig in Suriname

ABN Amro sluit rekeningen van klanten woonachtig in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 20 aug – Duizenden Surinaamse Nederlanders die in Suriname woonachtig zijn en een bankrekening hebben bij ABN AMRO, moeten binnenkort op zoek naar een andere bank. Het vertrek van de bank uit Suriname is al sinds 2016 aangekondigd. Vorig jaar kregen de eerste klanten al een brief hierover. Volgens Radio EenVandaag wil de bank, net als veel andere banken, zo min mogelijk met het land van Desi Bouterse te maken hebben.

Nu moeten klanten in Suriname hun rekening opzeggen. Doen ze dat niet, dan doet ABN AMRO dat zelf voor ze. Van de bank ontvingen ze een brief waarin melding werd gemaakt van het beëindigen van hun rekening met daarin een instructie hoe zij dat moeten doen.

Robin de Jongh, directeur risico-management van ABN AMRO zegt klanten genoeg tijd te geven om op zoek te gaan naar alternatieven. Ook zou het mogelijk moeten blijven om pensioen en AOW te ontvangen in Suriname. De Jongh: “Als er echt iets heel specifieks aan de hand is dan vragen we de klant contact op te nemen met de bank en dan gaan we kijken naar de situatie en dan komen we er eigenlijk altijd wel uit.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

39 REACTIES
 1. Kun je nagaan, Wat voor een gevolgen een land te maken krijgt, met een crimineel als president, beseften die paarse ratten dat maar, die voor dit soort gevolgen verantwoordelijk zijn.


  Maak melding
 2. Zijn geld?
  Ons geld bedoel je ..wat ie in jaren heeft achterover gedrukt van het volk.
  Onze zogenaamde volkspresident.
  Financiële isolatie rest ons.


  Maak melding
 3. Bouterse is tot gekozen door meerderheid,het bevolking is verantwoordelijk voor al die ellende.achteraf kan je zeggen dit allemaal wat nu gaande is had niet verwacht.het bevolking heeft een kans om recht te zetten..2020..


  Maak melding
 4. Gaat niet alleen over Su.
  Bank wil af van alle klanten die buiten de EU wonen.
  Heeft te naken met compliance: bank kan giga boetes krijgen bij zwart geld transacties. Bij niet-EU rekeninghouders kunnen zij dat niet goed controleren. Kost bank ook te veel tijd.


  Maak melding
 5. Peter Jackson
  21 augustus 2018 at 00:31
  Is dit geen discriminatie?

  ===============================

  Waarom zou dit discriminatie zijn dan ? ABN AMRO doet dit wel vaker. Suriname is niet de eerste land waar zij afscheid van nemen en terecht ook. Hoop dat meerdere nederlandse het voorbeeld volgen. Boycotten die handel. Bouterse moet opdonderen.


  Maak melding
 6. De ABN=Amro dupeert alleen de Nederlanders zoals gepensioneerden die een nederlandse rekening rekening aanhouden om dat ze de banken in Suriname terecht niet vertrouwen, blijkt nu dat de ABN-Amro gewoon hun vaak jarenlange klanten gewoon op een wel heel asociale manier aan de kant schuiven, als dank voor hun klandizie


  Maak melding
 7. Oproep aan alle in Nederland wonende Surineds: zeg uw rekening bij de Abn op, solidair met de in Suriname wonende (oudere) Surineds, die goede redenen hebben hun Nederlandse bankrekening aan te houden en nu door de Abn worden benadeeld.


  Maak melding
 8. Zoek dan een andere bank om je geld daar te stallen.
  Je hebt nog andere banken dan de ABN
  ING
  SNS
  ASR
  RABO

  Moet wel erkennen dat de service van de ABN bijzonder hard achteruit is gegaan ja zelfs de hypotheek klanten klagen steen en been.
  De ING is beter qua service dan de ABN dus snel naar de ING zou ik zeggen


  Maak melding
 9. Bouterse heeft Suriname naar de kloten geholpen al die jaren en hij heeft het land leeggeroofd zodat er armoede is.De domme massa die voor deze moordenaar hebben gekozen als president van het land hebben spijt.1 man bepaald wat er in Suriname gebeurt dat is de drugs baas Bouterse punt uit. Iedereen in Suriname is bang dat hij weer zijn wapens pakt en een paar tegenstanders dood geschiet als in 1982 en Surinamers zijn erg bang dat weet ik als Surinamer.


  Maak melding
 10. ING en RABO nemen al enige tijd geen klanten meer aan uit Suriname. Je moet een bewijs van woonplaats in ned overleggen
  Het merendeel van de mensen uit sur houdt een rekening in ned aan ivm AOW. Is trouwens makkelijk na te trekken door de bank.
  De big criminals om wie deze actie zou gaan, zitten echt niet te wachten op de ABN.


  Maak melding
 11. STEM op VHP in 2020

  VHP voor verbetering
  VHP voor alle Surinamers ook voor ex NDPers
  VHP is ook voor alle boeven die zich erkennen dat ze ooit een boef is geweest
  BOUTA kan ook bij VHP om een SORRY te vragen
  STEM op VHP in 2020 voor betere toekomst voor alle Surinamers ook de jeugd.


  Maak melding
 12. Mijn verhaal is spoorloos omdat ik heb aangegeven dat waterkant in het inleidend artikel leugens heeft verkondigd. Ik heb zelf naar de uitzending geluisterd en een ieder kan de uitzending via internet downloaden.


  Maak melding
 13. Arie
  21 augustus 2018 at 08:39

  Oproep aan alle in Nederland wonende Surineds: zeg uw rekening bij de Abn op, solidair met de in Suriname wonende (oudere) Surineds, die goede redenen hebben hun Nederlandse bankrekening aan te houden en nu door de Abn worden benadeeld.

  ===============================

  Ben blij met ABN AMRO. Er wordt niks opgezegd. Suriname moet maar eerst fatsoenlijke leiders aanstellen. Dan zal je zien dat er poorten gaan voor het land.


  Maak melding
 14. ‘ Het vertrek van de bank uit Suriname is al sinds 2016 aangekondigd. Vorig jaar kregen de eerste klanten al een brief hierover.”

  Als de bank uit Suriname vertrekt en dit allang heeft aangekondigd zoals in bovenstaande stuk wordt aangegeven is het in het belang van de in Suriname wonende Nederlands dat ze bij een andere bank in Suriname (misschien wel een bank in Nederland die ook in Suriname actief is) een rekening openen.

  Geen sprake van discriminatie of duperen van Surineds.


  Maak melding
 15. Dit is voor de zoveelste keer dat ABN amro dat doet in de jaren 75 had ik ook een rekening bij ABN amro, ik kon geen geld vanuit Nederland overmaken naar ABN amro in su in1978heeft de abn amro mijn rekening opgezegd zonder mij te melden dat ze dat gaan doen


  Maak melding
 16. De markt van banken en verzekeraars is een markt van oligopolisten.
  Een klein aantal banken en veel klanten. Als bank A iets doet zie je dat de andere banken volgen.
  Overstappen om deze reden zal weinig voordeel opleveren.
  ABNAMRO doet nog veel meer wat buitenlandse rekeninghouders dupeert. Creditcard houders kunnen hier over meepraten.
  Probeer als niet-ingezetene een rekening te openen.
  Banken, waaronder de ABNAMRO, doen dit soort zaken niet omdat ze niets beter te doen hebben.
  Zij moeten zich onderwerpen aan regels die voor hen opgesteld worden.


  Maak melding
 17. RobG, het zou een zegen zijn als jij ook spoorloos was. Nederland is helemaal klaar met die schaamteloze laster en drugsgelden, die de Boutamaffia tracht wit te wassen. Nu zit dat k.tland in een financieel isolement dankzij het megalomane wanbeleid van een corrupt, crimineel legertje paars schurken. Boycotten dat kansloze narcostaatje.


  Maak melding
 18. De maatregel van ABN/AMRO treft niet alleen Suriname. De bank is van plan om zich in ca 100 landen terug te trekken.
  Dat neemt niet weg dat het jammer is voor velen. Ik denk aan gepensioneerden die soms reeds tientallen jaren bij deze club bankieren. Zij worden nu gedupeerd. Dat geldt niet alleen voor de Suri pensionado maar ook de vele Hollanders die hun oude dag willen doorbrengen in een land waar ze gewoon Nederlands kunnen spreken. Het is te hopen dat de andere Nederlandse banken dezen lijn voorlopig niet zullen volgen.


  Maak melding
 19. @Bigi Sma,

  Ik heb ook naar de uitzending geluisterd. Er is door de redactie van Een vandaag nooit beweerd dat de maatregel van ABN/AMRO het gevolg is van de regering Bouterse. Waterkant is Fake Nieuws aan het verkondigen. Zij nemen het zoals we van hen gewend zijn niet zo nauw met de waarheid.

  De maatregel van ABN/AMRO treft cliënten in meer dan 100 landen. De bank heeft thans haar bancaire activiteiten gericht op clienten binnen Europa/EU.Door Europese wetgeving is het voor de bank niet meer mogelijk om cliënten van buiten Europa/EU te bedienen.


  Maak melding
 20. RobG
  Zoals ik al aangaf is de ABN de minst service gerichte bank.
  Als je een en of rekening hebt met een niet ingezetene mag dit wel. Vraag dit maar na bij de ING en de ASR.
  Bij je jaarlijkse aangifte moet alleen aangeven welk deel van de rekening van jou isd.

  Ja ik moet je gelijk geven dat het niet alleen klanten treft die in Suriname wonen maar over de hele wereld omdat je geen domicille hebben in Nederland.
  Zelf heb ik de uitzending niet gevolgd omdat ik op vakantie ben.


  Maak melding
 21. @Bigi Sma,

  De uitzending van gisteren kan je downloaden op de website van EenVandaag. In de uitzending kwamen o.a. aan het woord een bankier van ABN/AMRO, de Belg Pieter Van Male een correspondent die jaren in Suriname heeft gewerkt. Pieter Van Male ging weg uit Suriname omdat hij in onmin raakte bij de regering.

  Deze Pieter Van Male probeerde de schuld in de voeten van de regering te schuiven. Hij verwees naar de 20 miljoen Euro die door justitie in NL is geconfisqueerd. Het probleem ligt dieper.

  Nederland eist van de Surinaamse regering dat de wetgeving wordt aangepast omdat de banden tussen beide landen hecht zijn. Men ziet bijvoorbeeld dat er in Suriname grote handelshuizen met grote voorraaden worden gebouwd, er worden grote wooncomplexen en hotels neergezet, veel villa’s worden gebouwd, er zijn veel autohandelaren die dure luxe auto’s verkopen, de vele casino’s die druk worden bezocht en de vele cambio’s die schuiven met geld.

  Het komt erop neer dat Nederland eist dat er wetgeving wordt ingevoerd zodat de overheid de bronnen van dit geld kan traceren en dat er ook een pluk-ze-wet komt. Het overheidsapparaat van Suriname is heel zwak door het gebrek aan fiscale en fiscaal-juridische deskundigen. Een wet kan met niet zomaar invoeren.


  Maak melding
 22. @ RobG
  Ik heb getracht niet te reageren. U doet voorkomen alsof Suriname een ontluiken de economische reus is. Handelshuizen etc. terwijl iedereen er op beducht is dat de boot gemist wordt en Suriname mag gaan aansluiten bij Guyana. De andere groei waar u het over heeft, luxe auto’s villa’s, hotels en casino’s zijn duidelijk de bijproducten van Poederhandel en Witwassen. Zie het pakket euros dat in Spanje gevonden is en een container onderweg naar Suriname. Aardig bergje

  RobG de informele business teelt welig omdat de poeder- & goudjongens & -meisjes iets me hun geld moeten doen. te dure woningen, te dure autos en de gang naar het Casino.

  Als de rivier niet uitgebaggerd wordt gaat alle business naar Guyana.

  Suriname is qua economie sinds Venetiaan (lagere goudprijs, minder goud. etc) met ongeveer 40% gedaald. Bijna gehalveerd.

  U schrijft dat Nederland wetgeving eist. Niets is minder waar Suriname heeft die wetten al. Eis van Caricom waar ze bijna uit geschopt waren omdat men niet voortvarend deze wetten implementeerde. Nederland heeft geen enkele behoefte iets voor te schrijven maar vereist wel nakoming van internationale regels omdat er nog al wat €uro’s jaarlijks naar Suriname gaan in de vorm van Familiesteun, Pensioenen en Vakantieverblijf.

  RobG u blik is niet wijd en van het niveau NII ofwel Mohammed Said al Sahaf


  Maak melding
 23. @Jojo, mijn verhaal is duidelijk. Er is een Caribische waakhond die toeziet dat de wetten tegen wit-was praktijken in de regio wordt geïmplementeerd. Suriname zou zeker niet uit de Caricom getrapt worden omdat er meerdere landen zijn geweest die vaart moesten maken met de invoering van de wetten. Men kan het land zijn wil opleggen maarver zijn ook andere prioriteiten die van belang zijn voor het land. De bergen geld die in Spanje zijn onderschept waren niet voor Suriname bestemd. De tegenstanders van de regering in Suriname zagen een kans/mogelijkheid om de regering in duskrediet te brengen met fake nieuws. Zo zie je maar weer.


  Maak melding
 24. In diskrediet brengen
  Rob als ik je postings lees dan wijs je naar
  ABNAMRO (in je eerste posting 13.24 uur), naar Peter van Male naar
  Waterkant en naar Nederland. Allemaal zijn het slechteriken.
  Terwijl Suriname er niets aan kan doen als gevolg van een tekort schieten aan kennis.
  Je zin
  ” Het overheidsapparaat van Suriname is heel zwak door het gebrek aan fiscale en fiscaal-juridische deskundigen. Een wet kan met niet zomaar invoeren”

  Nederland houdt zich aan regels die oa gesteld zijn door de BIS.
  Niet alleen SU wordt geraakt, ook Nederlanders woonachtig in bijv Thailand
  thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-stopt-ics-cards-met-haar-service-in-thailand/
  Als ik je postings lees denk ik moet ik denken
  tje potie arm Suriname of
  opstappen, want je kan het niet (al dan niet door gebrek aan kennis, zoals jij aangeeft)


  Maak melding
 25. Tja als Bouterse de banken verplicht 3% overboekingskosten moet innen van euros naar Nederland
  waarvan het grootste gedeelte in de schat kist verdwijnt.
  Dit betekend een verkapte importheffing elke 2000 euro moet je 80 euro aan kosten betalen
  De producten uit Nederland zullen daardoor aanzienlijk duurder worden.
  Op deze manier zal niemand klagen omdat ze niet door heeft dat ze gepakt te worden


  Maak melding
 26. RobG
  Je kunt wel kennis hebben / bezitten maar de kapitein weigert deze kennis in te zetten om een ieder aan boord te houden.
  Indien deze kennis, die er v.w.b mijn mening wel degelijk is, onder de Suri’s en ex- Suri’s en ook zelfs kan worden ingehuurd of deze kennisals hulp aanvaarden, dan zouden geen extra regels te hoeven worden ingevoerd.
  De coalitie die weigert de anti-corruptiewet te implementeren (deze wet is reeds goedgekeurd en moet alleen nog worden opgetekend als wet, en in de praktijk te toetsen en uitvoeren..

  Het is een kwestie van willen en dus niet een kwestie van niet kunnen.
  Hoeveel accountants zou Suriname momenteel tekort komen?
  Welnu ik weet nagenoeg zeker (kijk maar het register van de NBA na) dat alleen in Nederland dit aantal accountants met Surinaamse roots (gepensioneerd of niet), waarvan ik er 1 ben, in Nederland zit en waarvan een zeker percentage zijn haar schouders zou willen zetten onder dit onderwerp (ik zeker weten).
  Ik heb dan de Antillen en USA niet eens meegerekend.

  maar dit alles is wishful thinking van de coalitie zo ook met de Alcoa deal


  Maak melding
 27. De minister Gillmore Hoefdraad van het ministerie van financiën moet extra voorzichtig zijn, dat hij dit land niet in benauwde situatie plaats. De Amerikaanse dollars gaan ook van zich laten horen. De geheimendienst van Amerika slaapt niet.
  Bouterse stort Suriname nodeloos in een avontuur. Is dit de revolutie van Bouterse? Als Bouterse het volk van Suriname een groot genoegen wilt doen, is zelfmoord plegen.


  Maak melding
 28. @Bigi Sma, ik vind het kort door de bocht gaan als men zegt dat de kapitein weigert de aangenomen wetten uit te voeren. Er komen diverse instituten om de hoek kijken alvorens een aangenomen wet ook daadwerkelijk geïmplementeerd gaat worden. Ik denk niet dat het een kwestie van onwil is.


  Maak melding
 29. Beste RobG
  Weer reageert u niet. U claimde dat Nederland wet en regelgeving op wil leggen. Nu geeft u toe dat ze er al is.
  De wet is aangenomen op de laatste dagen voor dat Caricom maatregelen ging nemen.

  Ofwel beste RobG u beweringen zijn die van een propagandist en zijn onwaar.


  Maak melding
 30. Sluit uw rekeningen bij deze koloniale bank (ABN)wéés solidair met uw land genoten in Suriname.Banken zo als Triodos bank zullen uw met een bigibrasa ontvangen deze bank verstrekt ook kleine kredieten aan kleine boeren..!
  Ubuntu..(we are good to)


  Maak melding
 31. @ Boeroe
  Wat als iedereen dit doet. Met z’n allen naar de Triodos bank.
  Hoe zal het dan zijn met de kredietverlening?
  Probeer maar als zakelijke rekeninghouder geld te lenen bij deze bank.
  Ik heb dit ooit geprobeerd (toen andere banken mij niet wilden lenen. Uiteindelijk met behulp van KvK toch geld kunnen lenen van de ABNAMROBank )
  Misschien weet je het volgende niet (ik wil je niet beledigen)
  De Triodos bank is een bank geschoeid op de leer van de antroposoof Rudolf Steiner.
  Boze tongen beweren dat deze bank een racistisch karakter heeft.
  Wat hiervan waar is heb ik nooit onderzocht.
  (ze wilden me toch geen geld lenen, haha)
  Hierbij 2 links
  doorbraak.eu/gebladerte/10293l18.htm
  ggca.nl/onze-school/


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES