Container met disposables naar ziekenhuizen in Suriname

17
Container met disposables naar ziekenhuizen in Suriname

AMSTERDAM, 20 aug – Het is de JA Foundation weer gelukt om een container met disposables voor ziekenhuizen in Suriname te laten varen. Dat meldt hun ambassadeur Jƶrgen Rayman vandaag op Facebook. “Vooral door de tomeloze inzet van Marga Wasser. Met dank aan Vrins Handelsonderneming in Breda en Ray Wimpel die in Suriname voor de afhandeling zorgt. God Bless you all! Lobi Sranan !šŸ™šŸ¾ā¤šŸ‡øšŸ‡·” aldus een supertrotse Raymann.

In Surinaamse ziekenhuizen is een structureel tekort aan medische verbruiksartikelen waaronder disposables. Het was zo erg dat de Intensive Care afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo twee jaar geleden sloot in verband met een tekort aan medische verbruiksartikelen en medicijnen.

Er kwamen diverse hulpacties op gang waaronder deze van de JA Foundation.


17 REACTIES

 1. Hoelang gaat dit door. Ik zie dit als het naam maken van rayman. Waarom lukt su niet om via de normale ontwikkeling dit te bereiken. Moeten alleen b ners dit voor elkaar krijgen? Ik snap het niet, een ZIEKENHUIS, migado.


  Maak melding

 2. Het is schandalig dat dit al jaren gaande is in Suriname. Hoe willen wij Suriname op de kaart zetten als de ministers om de haverklap snoepreisjes maken naar het buitenland. Er wordt van alles en nog wat ondertekend in het buitenland, maar tot op heden hebben deze ministers niets kunnen waarmaken. Onze Gezondheidszorg ligt letterlijk op zijn gat, onze mensen komen bij bosjes te overlijden. Sarie torie


  Maak melding

 3. @ Kolibri

  No spang : de Baas en zijn familie zullen niks te kort komen, ze stappen zo
  in het vliegtuig richting Cuba, of ergens anders voor medische hulp !!!
  J. Raymann is allƩƩn een tussen persoon, in feite doet het Nederlandse
  bedrijfsleven deze geste. En maar schreeuwen dat de Hollanders slecht zijn,
  wederom zijn ze daar effe stil en zitten met een bek vol tanden !!!!
  En als de Hollanders zeggen, dat het een bananen Republiek is worden ze boos.
  Het is gewoon een ondankbare volk de goeie daar gelaten, 40 jaar en niet op eigen benen kunnen
  staan.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Loonsverhogingen voor politici en het motto is nog steeds vertrouw op eigen kunnen. Als een bepaalde bevolkingsgroep zegt vertrouw op eigen kunnen betekent dat, dat je de naar de klote gaat. Altijd de Nederlanders uitgescholden, we worden uitgebuit. Wie buit het koulo land nu uit???? Als zijn jullie 100 jaar onafhankelijk maar het zal een zooitje blijven !!!!!! Steff Blok heeft verdomd gelijk !!!!!
  Onafhankelijkheid betekent voor een bepaalde bevolkingsgroep feesten beesten en krikken daarna wegwezen !!!!


  Maak melding

 5. Het is een goed initiatief van JĆ¼rgen Raymann omdat hij patiĆ«nten niet (onnodig) dood wilt laten gaan, biedt hij de helpende hand aan ziekenhuizen in Suriname. Dat is toch bewonderenswaardig en zeer mooi om te zien? Raymann heeft z’n hart op de juiste plaats: enough respect to Mr. Raymann.


  Maak melding

 6. Is leuk dat Raymann dit allemaal doet, maar ik denk persoonlijk dat hij beter kan investeren in jonge Surinamers die verder willen studeren (bijv. scholarships, uitwisseling etc.). Laat de jongeren wat perspectief hebben en een betere toekomst.

  Gezondheidszorg is door de Sr. Roverheid kapotgemaakt, misschien ook door de vz maatschappijen. Particulieren kunnen wel een steentje bijdragen, maar dat veranderd het werkelijke probleem echt niet.

  A kondre habi moni, a ne go pe a mus’ go, dat’ na a her sani. Sranan lai gudu en furu suma e meki bogo bogo moni.


  Maak melding

 7. Grote lof voor die organisatie. Uit eigen ervaring weet ik dat er in Nederland veel bedrijven zijn die graag en belangeloos meewerken als het om medische hulpmiddelen voor Suriname gaat. Alleen heel jammer dat je, als het eenmaal in Suriname is aangekomen, nog eens flink moet betalen om het door de douane te krijgen. Dat zou niet moeten, waarom moet de regering er financieel van profiteren?


  Maak melding

 8. het lijkt erop dat suri op gescheept zit met alleen maar onderontwikkelde afro s..
  die een a van een b niet kunnen scheiden.. ze kunnen geen onderscheidt meer maken tussen ” deze en gene ”

  ze wilden toch alleen aan de macht zijn, wat hebben zij ervan gemaakt… nu is iedereen stil ook al pinaren ze als ratten kakerlakken.

  ze zullen nooit zeggen, dat ze lijden onder hun eigen soort genoten..

  maar was de leiding onder een hindoestaan, dan was de stad lang en breed uitgebrand, dagelijks verkrachtingen, moorden, roven.., wel nu laat ze maar lijden..


  Maak melding

 9. Veel Paarse Babbelaars hier, de domboĀ“s hebben
  Sranan zwaar FAILLIET gemaakt !

  Dat is hun Paarse REVO : Sranan en Bevolking VERNIETIGEN !!!

  PS : Opa B heeft beloofd om nog wat Miljarden aan ONGEDEKTE

  SRD-Bank-biljetten te drukken, dat brengt SURI-DUBAI dichterbij !!!


  Maak melding

 10. @ Marcel, cool down bro want Su haar problematiek ligt echt niet bij onderontwikkelde afro’s. Dat kan je nog makkelijk oplossen door goede scholing.


  Maak melding

 11. NEW DELHI – India heeft na de watersnood in Kerala geen behoefte aan financiĆ«le steun van buitenlandse regeringen. Het is beleid om de wederopbouw na dergelijke rampen te financieren via ā€žbinnenlandse inspanningenā€, stelde het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken nadat meerdere landen hulp hadden aangeboden.

  Hier kunnen de Surinamers nog eens een voorbeeld aan nemen. Maar nee, de Surinamer houdt liever zijn handen omhoog en teert of profiteert van anderen. En dan zegt Rayman God bless You ? Die God van Rayman zal ook zo een luie donder zijn !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.